Jablonec – Jihlava 5:0 (kon.) | Hr. Králové – Brno 0:0 (kon.) | Karviná – Plzeň 2:3 (kon.)
Bohemians 1905 – Dukla Praha 1:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:0 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 19.03.2017, 15:00 • Všesportovní stadion • ePojisteni.cz liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou. (16:57:14)
     
    Je konec! Hradec znovu po dvou týdnech vybojoval z domácího zápasu za bezbrankovou remízu bod. Tentokrát však měli domácí o hodně větší štěstí, i tak budou ale za zisk bodu určitě rádi. Kdežto Zbrojovka může litovat neproměněných šancí, i pro ně je to však zisk.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Ještě to hořelo ve vápně Votroků, dnes to však vypadá, že branka nepadne ani do jedné z branek...
    90. Ani Malinský se dnes neprosadí.
     
    90
    V samotném závěru se mohli radovat domácí hráči! Míč za obranu totiž vyslal Pázler a Malinský se dvěma hráči na zádech nakonec z vápna pálil jen těsně vedle branky!
     
    89
    Do přízemního míče na hranici pokutového území se doslova položil Zavadil, trefil však jen nohy bránícího Noska.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno).
     
    88
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ashiru Musefiu Olansunkanmi, přichází Franci Litsingi.
     
    88
    Snažili se Hradečtí, ovšem ti o míč přišli a následoval tak nákop na Řezníčka. Ten se sice k míči probojoval první, zradilo ho však zpracování.
     
    87
    Brněnský Ashiru dostal od hradeckých hráčů teď tedy pořádně místa a jeho prudká střel z prostoru před pokutovým územím pak mířila k levé tyči. Ottmar ale tygřím skokem spíše kontroval, jelikož míč by možná do branky nešel.
     
    86
    Po dlouhém míči po přímém kopu se hlavou natahoval z hranice malého vápna Žondra. Marně.
     
    85
    Naopak na druhé straně musel do riskantního skluzu ve vápně Nosek, i tak se ale do střely dostal Šural. Snažil se obloučkem zamířit do levého rohu branky, Ottmar ale zasahovat nemusel.
     
    84
    Domácí se dlouho bránili, až nakonec ulovili míč a sami se vydali útočit. Jejich snaha ale tentokrát skončila už u středového kruhu, takže z toho nic nebylo.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Libor Žondra.
     
    81
    Zdá se mi, že se znovu začíná více hrát u branky Ottmara, Hradec hrozí už jen z rychlých protiakcí, kdežto Brno to zkouší ještě i kombinačně.
    80. Melichárek schoval míč v náručí.
     
    80
    Faulovaný byl Malinský, Hradec to ale využil k rychlé akci, po které se dostal na míč Mudra a vyslal ho na hranici pokutového území. Zde se hned otočil a vypálil Pázler, Melichárek ale v pohodě schoval míč do náruče.
     
    78
    Pomalu se blížíme do posledních deset minut základní hrací doby, momentálně se v útoku drží hosté, ovšem pro Hradec dostatečně daleko od jeho území.
     
    76
    Pohledy přihlížejících diváků teď směřovalo naopak k brance Hradce, kam si na centrovaný balón nabíhala hned trojice hráčů Zbrojovky. Zavadil, Řezníček ani Lutonský natěsno bráněný Janoušek se však neprosadili.
     
    75
    Janoušek se zhostil ve středu pole míče a prošel s ním před pokutové území, odkud vyslal míč na nabíhajícího Pázlera a Pavla Černého. Ani jeden z nich však nedokázal rychle zakončit.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí, přichází Jan Sedlák.
     
    73
    Teď je naopak hodně bezpečný Hradec, který dobývá obranu Brna a snaží se ukořisti vedení. Všichni hráči v červených dresech a také brankář Melichárek, se tak musí držet v pozoru!
     
    72
    Všechno to však ještě pokračovalo! A byl to znovu Hůlka, jenž to vzal na sebe, prošel přes několik hráčů a už to vypadalo znovu na hodně nadějnou situaci. Tenhle centr však neměl žádné dobré parametry a šel hned mimo hrací plochu...
     
    71
    Trubač se hned zapojil aktivně do hry a po kličce obešel Zavadila, což pokračovala ještě prudký míčem do vápna na úplně volného Hůlku. Ten však nemohl zakončit, protože mu těsně před kopačkou ustřelil míč bránící hráč!
     
    70
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Petr Schwarz, přichází Daniel Trubač.
     
    68
    I když se ofenzivně snaží také domácí, rozhodně více nebezpečí hrozí z akcí hostů, kteří se na rozdíl od Hradce dostávají do koncovek.
     
    66
    Nosek se nechal lacino obejít nedaleko svého pokutového území, což znamenalo další příležitost pro hosty. Na centr si tak naskakoval Řezníček, což vypadalo hodně nebezpečně. Prudká hlavička ale míří zaprvé těsně vedle a zadruhé se mává ofsajd.
     
    65
    Zdá se mi, že utkání se trochu dostává do vyššího tempa. Hraje se totiž nahoru dolu, což možná umocňuje i stále neustávající déšť, který hru zrychluje.
     
    64
    Tentokrát musí být zase na pozoru Ottmar, i on má ale nyní klid, jelikož mu to ulehčila obrana. Každopádně stále se hraje blíže k brance Hradce.
     
    62
    Balón sice šel rychle do pokutového území, tady ale úřadovali rychle hráči v červených dresech, kteří se o to postarali a Melichárek tak žádnou práci neměl.
     
    61
    Žlutou kartu dostává brněnský Jakub Šural, který fauloval nějakých osm metrů od svého vápna. Hradec tak bude mít k dispozici dobrou příležitost na centr.
     
    60
    Před vápnem natáhl Mudra a jeho hodně prudký projektil trefuje jen do hlavy domácího maskota, který stojí za brankou. Ten tak už ví, že tohle nebylo nejlepší místo na sledování zápasu.
    59. První šance domácích ve druhém poločase.
     
    59
    A přichází první velká šance domácích ve druhém poločase! Pázler prošel po pravé straně až do dobré pozice na přihrávku, kterou vyslal na Hůlku. Ten však ve skluzu míč netrefil!
     
    58
    I když už se domácí vrátili do hry a také se drží na míči, do koncovky naopak stále ne. Takže si další pokus připisují hosté, a to když se rychle za obranu Hradce dostal Ashiru, jenž však pálil vedle.
     
    57
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Jan Pázler.
     
    56
    A další práce pro domácího brankáře, přízemní střela Řezníčka mu teď ale práci nenadělala.
     
    55
    Zbrojovka vstoupila do druhého poločasu skvěle a i nadále se žene za vedoucí brankou, ta nepadla jen díky pohotovým zákrokům Ottmara.
     
    53
    Další důležitý zákrok domácího brankáře, tentokrát si musel dojít pro centrovaný balón, na který čekali hned tři hostující hráči, kteří nebyli příliš bránění. Hradci se momentálně v ofenzivě tedy příliš nedaří.
    52. Ottmar si na nudu stěžovat nemůže.
     
    52
    Ovšem tohle byla další obrovská šance Zbrojovky! Lutonský totiž šel sám na bránu a až po chvíli ho ze strany křižovali dva bránící hráči. I tak ale musel Ottmar vytáhnout další skvělý zákrok!
     
    51
    A tak to zkoušeli do rychlého protiútoku domácí, ti to ale vyřešili velice špatně a přihrávka nakonec směřovala jen na bránícího vracejícího se hráče.
     
    50
    Hned vzápětí se zase mohli do vedení dostat hosté. Rychlá akce po pravé straně znamenala centr před branku domácích, kdy se míč proletěl po malém vápně a směřoval na Řezníčka. Krátký ale odkopával těsně před koncovkou na roh!
    49. Černý střílel těsně nad.
     
    49
    Ovšem všechno mohlo být jinak! Levou stranou prošel Malinský, nacentroval na zadní tyč, kde se z druhé vlny dostal do koncovky Milan Černý. Jeho prudká rána ale šla těsně na břevno!
     
    48
    Začátek druhé půle zatím patří hostům, kteří se snaží udrže v útoku a otevřít skóre zápasu.
     
    47
    Do centrovaného míče se položil Krejčí, Ottmar sice dobře zasáhl, mává se však ofsajd. Nebezpečná situace hostů tak vedoucí brankou nekončí.
     
    46
    Žlutou kartu dostává za faul na vlastní polovině hradecký Schwarcz, který tak bude příští utkání Votroků chybět. Co je pro ně ale nyní horší, je zajímavá standardní situace Zbrojovky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který přinesl několik zakončení na straně Hradce a poté i dvě velké šance od hostující Zbrojovky. Největší příležitost ale skončila na tyči domácí branky, takže do druhého poločasu půjde za bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Vraštil orazítkoval pouze tyč!
     
    45
    Janoušek ve středu pole zbytečně ztratil balón, za co mohl být Hradec tedy pořádně potrestán! Do brejku se totiž vydala Zbrojovka, s balóne pelášil po pravé stran Řezníček, který ho nahrál poté na Vraštila. Ten však trefuje pravou tyčku!
    44. Ashiru zamířil mimo.
     
    44
    Celý poločase v Hradci prší a déšť s koncem první půle i nepatrně zhoustl. Tak uvidíme, co to ve druhém pokračování s utkáním udělá.
     
    42
    Na straně Hradce je nejvíce aktivnější rozhodně Pavel Černý, jenž si tentokrát naskakoval na centr z pravé strany, brankář Zbrojovky byl ale o moment rychlejší a schoval míč do náruče.
     
    41
    Hraje se sice ze strany na stranu a i poměrně ofenzivně, nic vážnějšího se však před brankami převážně neděje...
     
    39
    Chvíli na to se k podobnému pokusu dostal před hostující bránou Pavel Černý, i tady ale Melichárek neměl složitou práci.
     
    38
    Hosté se chvíli na to přeci jenom dostali do koncovky a byl to právě Lutonský, který spíše vyzkoušel pozornost Ottmara, jenž míč sebral od pravé tyčky.
     
    38
    Po dlouhém výkopu hostující brankáře akce ještě pokračovala, Lutonský však už míč na trávníku těsně nestihl.
    37. Melichárek byl pozorný!
     
    37
    Hosté tentokrát zapomněli na případný odražený míč, který navíc ze závaru u branky vyšel. Malinský se tak rychle vydal do sprintu za půlkruh, kam však vyběhl i brankář Melichárek a míč těsně před domácím hráčem odkopl!
     
    36
    Pokračovat se bude rohovým kopem, který vybojoval Ashiru, jenž rychle pronikl pravou stranou hřiště a snažil se centrovat. Ale právě před chvílí zmiňovaný Mudra byl proti.
     
    34
    Tentokrát tvrdou ránu do těla schytal obránce Hradce Mudra, proti kterému šel brněnský Krejčí. Hradecký hráč to ale nedonesl tak špatně, jako ze začátku zápasu Pavlík.
    33. Černý v další šanci!
     
    33
    Krátký povedeně prošel po pravém křídle až k velkému vápnu, kde předložil prudký balón na přední tyč. Míč sice letěl vzduchem, i tak to ale byla obrovská šance pro osamoceného Pavla Černého, který netrefuje branku!
     
    32
    Na druhé straně si domácí obrana poradila s vysokým míčem, který směřoval pravděpodobně na Řezníčka nebo na Lutonského. Dopředu se tak znovu žene Hradec.
    31. Černého pokus skončil mimo.
     
    31
    Konečně nějaká lepší akce! Tu si připravil domácí celek a bylo to nadějné přečíslení, které však vzal na sebe Pavel Černý, který vystřelil z hranice vápna jen těsně vedle branky.
     
    30
    A tak se k balonu dostala Zbrojovka, aby se po chybě vrátil zase k domácím a takto stále dokola...
     
    29
    Míč teď mají Hradečtí, ovšem nedaří se jim poslal přesný balón, který by nadělal případně práci Melichárkovi.
     
    28
    Opět nastala ta část, kdy toho moc ke zmínění není. Hra se přestěhovala do středu pole, kde oba týmy dělají menší chyby, které je připravují o balon.
     
    26
    Středem pole se k bráně hostů snažil projít Pavel Černý, proti přesile bránících hráčů se mu to však nepovedlo, ovšem Hradec i tak zůstává v útoku.
     
    25
    Zbrojovka se drží jen kolem pokutového území, nyní se prozatím k nějakému lepšímu centrovanému balónu nedostala.
     
    24
    Dopředu se hnal zase naopak Hradec, kterému se nyní kombinace nepovedla, takže se útočit vrací Brno.
    23. Krejčího vychytal skvělý Ottmar.
     
    23
    Prozatím největší šance Brna! V pokutovém území domácích bojoval Řezníček, od kterého se nakonec dostal míč na zcela volného Krejčího. Toho ovšem fantastickým zákrokem vychytal brankář Ottmar!
     
    22
    Po rohu nastal v Melichárkově prostoru tedy pořádný závar! Hosté teď mohu být rádi, že se proti pravidlům provinil zřejmě Pavel Černý, jinak by se Hradeckým možná i podařilo dostat míč do sítě.
     
    21
    Předchozí tvrzení se snažil změnit Janoušek, který dostal na levou stranu velkého vápna dobrý centr, těsně před koncovkou ale kulatý nesmysl poslal na roh bránící hráč.
     
    20
    Poslední chvíle se toho skutečně moc výrazného neděje, oba týmy se sice v útočných akcích střídají, ovšem nyní brankáři nemají vůbec žádnou práci.
     
    19
    Zraněného Pavlíka nahrazuje Vraštil.
     
    18
    I nadále se brání domácí, což Zbrojovce výrazně komplikuje její snažení. Na druhou stranu, Hradec se nemůže dostat k míči, takže musí být stále obezřetný.
     
    17
    Mezitím už se znovu hraje a tentokrát se o útoční choutky pokouší hosté, jenž se ale do povedenějšího zakončení, se kterým by musel brankář něco dělat, moc nedostávají.
     
    15
    Na hřiště už spěchá zdravotník, Pavlík je tedy pořádně otřesený a za potlesku se dostává mimo hrací plochu. Bude však určitě střídat.
     
    14
    Po kombinaci domácích se dostal ke střele Malinský, který vyslal směrem na branku pořádnou pumelici. Ta však nešťastně skončila v obličeji Pavlíka, se kterým to nevypadá dobře.
     
    13
    Hradec už se znovu snaží vrátit ke hře, kterou praktikoval úvodní minuty. Tedy držet se především u vápna hostů a snažit se dostat do vedení.
     
    12
    Povedeně vyslal za obranu hostů Malinského Šípek, domácí záložník se hnal skoro sám na brankáře, ovšem situaci předcházel jasný ofsajd, což neuniklo ani pomeznímu sudímu.
     
    11
    Brankář Ottmar ale moc dobře viděl, takže míč směřující do levé strany branky bez problémů lapil.
     
    11
    Míč si staví z nějakých osmadvaceti metrů Pavel Zavadil, na řadu totiž přijde přímý kop pro hosty.
     
    10
    Brněnští už se dostali z obranného bloku, do kterého je Hradec uzamkl. Teď se tak do koncovky dostával znovu Řezníček, ovšem na centr z levého křídla by musel mít snad o tři metry navíc.
    9. Ottmar si míč pohlídal.
     
    9
    Do rychlého protiútoku se dostali hosté, Řezníček pak zakončoval z penalty hlavou přímo do rukou Ottmara a navíc ještě z odmávaného ofsajdu.
     
    8
    I nadále jsou jasně aktivnější domácí, kteří se snaží jít do vedení. Tentokrát kličkoval Milan Černý, skončilo to ale znovu jen rohovým kopem.
     
    7
    Před Melichárkem bylo znovu hodně rušno, nicméně nyní to Zbrojovka zvládla lépe. Hradec se však stále drží v útoku.
     
    6
    Schwarcz našel skoro osamoceného Noska, kterému však hlavičkovou koncovku pokazil hostující kapitán. Následně se ještě do boje dostal Pavel Černý a bude to rohový kop, i když se hosté tedy pořádně zlobí.
     
    5
    Malinský šel tentokrát po levé straně, kde byl naopak faulovaný on, takže Pavlík dostává žlutou kartu a domácí budou mít navíc dobrou standardní situaci.
     
    4
    Zatím se hraje také převážně ve středu pole, kde mají trochu navrch hosté, kteří se však ještě nedokázali dostat ke střeleckému pokusu.
     
    3
    Malinský se snažil prodrat po levé straně, jenomže se provinil faulem, takže se míč stěhuje zpět na kopačky Brna.
     
    3
    Na druhé straně Krejčí posunul míč na Lutonského, který se však přes Krátkého nedokázal dostat k centru před Ottmara.
     
    2
    První útočnou akci se snažili provést domácí, míč se však dostal jen k brankáři, který bez problémů nakopl míč za polovinu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už jsou nastoupena na hrací ploše, za malý moment tak začínáme!
     
    V sestavě Hradce došlo oproti úterní dohrávce hned k šesti změnám! Hostům dnes schází především Michal Škoda.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Mudra, Hůlka, Nosek, Krátký – P. Černý, Schwarz, M. Černý, Janoušek, Malinský – Šípek.
    Náhradníci: Lindr – Trubač, Jirsák, Pázler, Žondra, Súkenník, Chleboun.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Zavadil (C), Polák – Olansunkanmi, Krejčí, Lutonský – Řezníček.
    Náhradníci: Veselý – Vraštil, R. Buchta, Sedlák, Štohanzl, Litsingi, Rybička.

    Rozhodčí: Proske – Kotalík, Kříž.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dobré nedělní odpoledne z Hradce Králové! I zde zavítá svým 21. kolem ePojisteni.cz liga, kde na sebe narazí domácí celek s hostující Zbrojovkou Brno. A mohlo by se jednat o zajímavé porovnání sil, jelikož oba celky jsou podstatě tabulkovými soupeři, přičemž o čtyři body lépe jsou na tom Brňané.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Novotný

    Branky:

    Karty:   46. Schwarz (HKR) – 5. Pavlík (BNO), 61. Jakub Šural (BNO), 88. Řezníček (BNO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3.
    FC Hradec Králové: Ottmar – Mudra, Hůlka, Nosek, Krátký – P. Černý (C) (83. Žondra), Schwarz (70. Trubač), M. Černý, Janoušek, Malinský – Šípek (57. Pázler).
    Náhradníci: Lindr – Trubač, Jirsák, Pázler, Žondra, Súkenník, Chleboun.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík (19. Vraštil), Kijanskas, T. Jablonský – Zavadil (C), Polák – Olansunkanmi (88. Litsingi), Krejčí (75. Sedlák), Lutonský – Řezníček.
    Náhradníci: Veselý – Vraštil, R. Buchta, Sedlák, Štohanzl, Litsingi, Rybička.

    Rozhodčí: Proske – Kotalík, Kříž
    thejrc.org