Angers – Monaco 0:1 (kon.) | Nancy – Rennes 3:0 (kon.) | Bordeaux – Méty 3:0 (kon.)
Lyon – Lorient 1:4 (kon.) | Dijon – Bastia 1:2 (kon.) | Caen – Montpellier 0:2 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:4 (1:1)
FC Lorient
Sobota 08.04.2017, 20:00 • Parc Olympique Lyonnais • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:56:04)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
     
    Lorient uštědřil Lyonu na jeho stadionu tvrdý direkt. V boji o záchranu si tak hostující celek připisuje důležité tři body a navazuje tak za výhry z předchozích dvou kol z Nancy a s Caen.

    Po úvodní brance Corentina Tolissa z úvodní půlhodiny nic nenapovídalo tomu, že by měl mít favorit zápasu potíže. Už ale v závěru poločasu přišla nečekaná rána pro Lyon, který z ničeho nic inkasoval po rychlém protiútoku. Majeed Waris dopravil míč do sítě domácího celku. Druhý poločas začal tak jak skončil. Hosté se vydali do rychlého brejku a ten zakončil Sylvain Marveaux. Poté přišla chvíli Benjamina Moukandja, který naprosto potupil domácí hráče dvěma góly. Jeho druhý a celkové čtvrtý gól Lorientu se rozhodně nedá za rámeček Anthony Lopes, který doslova namazal soupeře míč při rozehrávce a poté už nedokázal šanci v brance zmařit. Lyon tak ztrácí tři body v boji o čtvrté místo, které zaručuje evropské poháry pro příští ročník.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Tentokrát to zkusil zpoza vápna Valbuena, ale ani zkušený fotbalista nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Benjamin Lecomte pouští balon vedle branky.
     
    90
    Opět trápící se Depay v zakončení. Balon však trefil jen špičkou kopačky a jeho střela končí daleko od hostující branky.
     
    89
    Opravdu to byl Mathieu Valbuena, který poslal míč do vápna, ale Benjamin Lecomte si došel pro balon do klubka hráčů a na druhý pokus sevřel míč v rukavicích.
     
    88
    Nabil Fékir byl faulován na třiceti metrech od hostující branky a to je šance pro Valbuenu pro nebezpečný centr do vápna.
     
    87
    Jakoby podklouznutí Depaye při změně směru podtrhovalo trápení Lyonu v dnešním zápasu. Lorient se tak zadarmo dostává k míči.
     
    85
    Alexandre Lacazette to ještě zkusil. Po jeho akci se dostal do zakončení Depay, který naprosto zmizel ve druhém poločase z trávníku. Lecomte ale chytá.
     
    84
    Lyon se nezmůže ani na závěrečný tlak. Lorient s přehledem kontroluje hru. Navíc nyní bude rozehrávat rohový kop Waris.
     
    83
    Mammana již neudržel vztek v sobě. Z blízka si to vyříkal s rozhodčím, který ho ale odměňuje žlutou kartou.
    82. Benjamin MOUKANDJO - 1:4
     
    82
    Lorient právě vstřelil branku!
    Lyon je na kolenou. Anthony Lopes namazal z rozehrávky přesně na nohu BENJAMINA MOUKANDJA, který měl před sebou podobně jako při třetím gólu naprosto opuštěnou branku.
     
    81
    A mohl přijít také čtvrtý gól v domácí brance. Lyon nedůsledně bránil Moukandja, který si pohrál s Rafaelem. Poté ale zastavil ránu Lopes.
     
    80
    Nyní už ani Lyon nedrží balon. Naopak Lorient je v naprostém klidu a dokonce musel Tolisso faulovat Warise a hosté budou rozehrávat z pětatřiceti metrů od branky Lyonu.
     
    78
    Lacazette sice běžel za míčem do pokutového území, ale skvělou práci předvedl Le Goff, který pohlídal balon a ten končí za brankovou lajnou. Hosté budou rozehrávat.

    Vít Schück

    Branky: 28. Tolisso (Depay) – 43. Waris (Aliadiére), 49. S. Marveaux, 74. Moukandjo (Moreira), 82. Moukandjo

    Karty:   12. Rafael (LYO), 44. Fékir (LYO), 83. Mammana (LYO) – 40. Lautoa (LOR)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Mammana, Yanga-Mbiwa, Rafael – Ferri (65. A. Lacazette), Gonalons (C), Tolisso – Cornet (65. Valbuena), Fékir, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – A. Lacazette, Ghezzal, Darder, Valbuena, Tousart, Rybus.

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Peybernes (46. Z. Touré), Ciani (C), Le Goff – Mvuemba, Lautoa (75. Wakaso) – Moukandjo, S. Marveaux, Waris – Aliadiére (46. Jeannot).
    Náhradníci: Delecroix – Z. Touré, Cafú, Jeannot, Wakaso, Cabot, Koffi.

    Rozhodčí: Rainvile – Hebrard, Pages (všichni Francie)
    thejrc.org