Ried – Rapid 3:0 (kon.) | Austria – St. Pölten 1:2 (kon.) | Admira – Mattersburg 0:2 (kon.)
Wolfsberger – Rheindorf Altach 0:0 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
1:2 (1:1)
SKN St. Pölten
Sobota 08.04.2017, 18:30 • Ernst Happel-Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Austria překvapivě nestačila na domácím stadionu na St. Pölten, když na úvodní gól Olarenwujua Kayodeho odpověděl deset minut před přestávkou vlastním gólem Jens Larsen a deset minut po ním hostům vystřelil senzační vítězství Lonsana Doumbouya, který se prosadil z penalty. Konečný výsledek: FK Austria Vídeň 1 St. Pölten 2. (20:24:10)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Friesenbichler se pohotově opřel do míče, jeho střela levačkou ale byla na hranici šestnáctky přizvednuta hlavou jednoho z hostujících hráčů a zamířila vedle pravé tyč. Domácí poté měli možnost udeřit po rohovém kopu, jenže nic nepřinesl.
     
    90
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    87
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Lonsana Doumbouya, přichází Kevin Luckassen.
     
    86
    Kayode si v šestnáctce zpracoval míč po dlouhém autovém vhazování a zády k bráně ho nabil na střelu Grünwaldovi, střela domácího kapitána ale těsně nad zemí minula levou tyč! Rohový kop vzápětí už nic nepřinesl.
     
    84
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Ismael Tajouri, přichází Gallardo.
     
    81
    Domácí rozehráli na levé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější pravé tyči se snažil dostat do zakončení Filipovic, jenže míč mu mířil na záda a skončil v zámezí.
     
    80
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Manuel Hartl, přichází Marco Perchtold.
     
    77
    Domácí na pravé straně rozehráli rohový kop, jenže po centru Holzhausera byl domácím odpískán útočný faul.
     
    76
    Střídající Marko Kvasina zmátl pohybem těla dvojici protihráčů a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné přízemní diagonální střele, která z jeho pravačky mířila ke vzdálenější levé tyči, Riegler ji ale fantastickým zákrokem vyrazil na rohový kop! Fotbalisté Austrie opět mohli vyrovnat na 2:2!
     
    75
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Lucas Venuto, přichází Marko Kvasina.
     
    74
    Hosté z pravé strany posílali do šestnáctky z rohového kopu nebezpečný centr a na značce pokutového kopu se dostali do zakončení, jenže míč mířil pouze doprostřed brány, kde ho brankář Hadzikic placírkou odkopl do bezpečí.
     
    72
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Christoph Martschinko, přichází Kevin Friesenbichler.
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých dvacet minut a Austria za nepříznivého stavu 1:2 připravila dvojí střídání.
     
    70
    Larsen krásně odcentroval z levého křídla a na vzdálenější pravé tyči našel Grünwalda, domácí kapitán ale z blízkosti hlavičkoval nad! Nechybělo mnoho a domácí mohli vyrovnat.
     
    68
    Ambichl rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyč poslal nebezpečný centr, který domácí fotbalisté odvrátili, a St. Pölten se ke střele zpoza šestnáctky nedostal.
     
    67
    Holzhauser rozehrál na pravé straně rohový kop a přetaženým centrem hledal Venuta, ten se ovšem na vzdálenější levé tyči do zakončení nedostal a navíc se ocitl v ofsajdovém postavení, kvůli kterému byla hra přerušena.
     
    66
    Austria se na pravém křídle opět nedokázala prosadit, po sraženém centru ovšem bude zahrávat rohový kop.
     
    65
    Do konce utkání zbývá odehrát pětadvacet minut a Austria Vídeň prohrává 1:2. Mnohem větší zklamání ovšem je pro domácí fanoušky, že si ani nevytváří brankové příležitosti.
     
    63
    Adi Mehremic se snažil na levé straně vybojovat míč, jenže to přehnal těsně za půlící čárou s důrazem. Žlutá karta.
     
    62
    Kayode se snažil prosadit podél levé postranní čáry, jenže jeho následný útok zastavil zbytečný faul nebo ofsajd.
     
    61
    Hosté zkusili vypálit z pořádné dálky a podle toho také dopadla, když málem trefila pravý rohový praporek.
     
    60
    Ze zápasu uplynula téměř hodina hry a Austria překvapivě prohrává s St. Pöltem 1:2. Hosté bojují o záchranu, zatímco domácí fotbalisté o účast v evropských pohárech.
     
    58
    Austria se pokusila rychle odpovědět, jenže prudká střela jednoho z domácích fotbalistů zpoza šestnáctky mířila pouze doprostřed brány a navíc zamířila vysoko nad.
    55. Lonsana DOUMBOUYA - 1:2
     
    55
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Střídající Umit Korkmaz vybojoval pro St. Pölten po pěkné zasekávačce na pravé straně šestnáctky pokutový kop a LONSANA DOUMBOUYA nekompromisní střelou k levé tyči poslal svůj tým do vedení! Austria prohrává 1:2!
     
    54
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Daniel Schütz, přichází Umit Korkmaz.
     
    53
    Jeden z fotbalistů St. Pöltenu se ocitl na pravé straně šestnáctky po krásné a krátké kolmé přihrávce ve velké šanci, jeho prudkou střelu z úhlu ale zablokoval Martschinko!
     
    52
    Domácí se snažili prosadit po dlouhém diagonálním pasu na pravé straně hřiště, kde jejich útočnou snahu zastavil ofsajd.
     
    51
    Venuto se podél levé postranní čáry vrhl směrem vpřed a svedl tvrdý osobní souboj s jedním z protihráčů, který ho povalil rukama k zemi, faul se ale překvapivě nepískal.
     
    48
    Druhý poločas začal o něco dříve, než jsme předpokládali. Hra je každopádně opět v plném proudu a favorizovaná Austria Vídeň hraje s hosty z St. Pöltenu po přestávce nerozhodně 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
     
    Austria byla během prvního poločasu lepší a zaslouženě šla do vedení po gólu Olarenwajua Kayodeho, na který deset minut před přestávkou odpověděl vlastním gólem nešťastný Jens Larsen. Skóre po prvním poločase. FK Austria Vídeň 1 St. Pölten 1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Grünwald rozehrál volný přímý kop a krásnou střelou z pravé strany hřiště zpoza šestnáctky točil míč ke vzdálenější levé tyči, Riegler ale vytáhl úžasný reflexivní zákrok a pravou rukou po tygřím skoku vyrazil míč na rohový kop!
     
    43
    Babacar Diallo na hranici šestnáctky poslal k zemi evidentním přistrčením Kayodeho, který upadl až uvnitř pokutového území, penalta se ale nepískala. Rozhodčí míč vytáhl po žluté kartě ven.
     
    42
    Tajouri ustrážil na pravé straně obranné poloviny svého týmu Dienga a hosté vzápětí obstarali autové vhazování.
     
    41
    Hosté nyní cítí šanci otočit utkání na svou stranu ještě před přestávkou, jenže na útočné polovině zbytečně faulují.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a St. Pöltenu se podařilo před pár okamžiky z ničeho nic vyrovnat.
    36. Jens LARSEN - 1:1
     
    36
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Hosté na pravé straně rozehráli standardní situaci a po dlouhém centru do šestnáctky na přední tyči prodloužil míč za sebe jeden z domácích hráčů, což mělo za následek vlastní gól, protože JENS LARSEN ho ve snaze sklepávat pro svého brankáře hrudí usměrnil ke vzdálenější pravé tyči! Smolný moment a vlastní gól!
     
    35
    Austria na levé straně rozjela pěknou kombinační akci, domácí ovšem vzápětí zakončení uspěchali a jejich střela zpoza šestnáctky zamířila vysoko, opravdu hodně vysoko nad.
     
    34
    Dieng na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky z úhlu posílal před bránu přízemní centr, který letěl zhruba metr nad zemí a na vzdálenější pravé tyči žádného z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    32
    Grünwald vyrážel po levé straně do rychlého protiútoku, který krátce za půlící čárou zastavil ostrým skluzem zezadu Daniel Schütz, který viděl žlutou kartu a ještě za to mohl být rád.
     
    32
    Mehremic dobře odcentroval z levé strany hřiště, jenže jeho krásný centr bez problému stáhl ze vzduchu připravený brankář Hadzikic. V šestnáctce navíc nebyl vůbec nikdo.
     
    29
    Kapitán hostujícího celku Ambichel rozehrál na levé straně hřiště v blízkosti středového kruhu standardní situaci a do šestnáctky posílal pěkný kolmý pas, domácí čtveřice hráčů seřazených bok po boku ho ale dokázala odvrátit. Oba brankáři jsou stále bez práce.
     
    27
    Fotbalisté Austrie se ujali vedení, jenže místo toho, aby se ho snažili rychle navýšit, tak se v současné chvíli pouze brání. St. Pölten se ale zatím do zakončení nedostal.
     
    25
    Hartl mohl rychle vyrovnat stav utkání, když zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné táhlé střele pravačkou, která těsně minula po zemi bližší levou tyč brány domácí Austrie Vídeň!
     
    23
    Kayodeho střela ještě byla tečována Diallou, který se na zemi snažil marně zabránit gólu. Kdyby ale míč netečoval, brankář Riegler by ho zřejmě bez problému sebral ze země.
    21. Olarenwaju KAYODE - 1:0
     
    21
    Austria právě vstřelila branku!
    OLARENWAJU KAYODE se po nádherném kolmém pasu za obranu řítil téměř od půlící čáry sám na bránu a po krásné zasekávačce na pravé straně šestnáctky, kterou posadil na trávník Dialla, přízemní střelou mezi dvěma protihráči zamířil ke vzdálenější levé tyči! Diallo míč vpádu tečoval.
     
    20
    Hosté vyrazili po levé straně do rychlého protiútoku, jenže ho zpomalili a centr Mehremice byl zablokován.
     
    19
    Tým z hlavního města Rakouska je stále směrem vpřed hodně aktivní, jenže bez střely na bránu. Riegler je bez práce.
     
    18
    Austria rozehrála na levé straně další z řady rohových kopů a na hranici šestnáctky se dostal k pohotové střele po přetaženém centru Grünwald, jeho pokus ale zamířil vysoko nad.
     
    17
    Na obou stranách jsme svědky hodně nepřesností, nicméně, domácí fotbalisté Austrie jsou zatím aktivnější.
     
    16
    Larsen mohl ve středu hřiště na pravé straně v klidu vhazovat, a protože neměl komu vhodit míč směrem dopředu, rozhodl se pro vhazování na vlastní polovinu hřiště. Když není zbytí...
     
    15
    Domácí rychle rozehráli a snažili se založit útok dlouhým nákopem vpřed, jenže jeden z hráčů Austrie se ocitl v ofsajdu.
     
    14
    St. Pölten se snažil založit útok ve středu hřiště dlouhou kolmou přihrávkou za obranu, která skončila u brankáře Hadzikice.
     
    13
    Stec si počínal na pravé straně obranné poloviny hřiště čistě a po zisku míče mohl u postranní čáry v klidu rozehrát.
     
    12
    Další rohový kop Austrie na levé straně hřiště, centr domácích hráčů ale opět na přední tyči odvrácen do bezpečí.
     
    11
    Austria na levé straně hřiště rozehrála rohový kop a fotbalisté St. Pöltenu míč odvrátili do bezpečí.
     
    10
    Austria na pravé straně podnikla rychlou akci, po které se jeden z domácích hráčů ocitl uprostřed šestnáctky ve slibné střelecké pozici, jeho přízemní pokus byl ale sražen na rohový kop.
     
    9
    Míč nakonec při předchozí situaci minul levý horní roh brány a brankář Riegler mohl v klidu odkopávat od brány.
     
    8
    Austria posílala do šestnáctky pěkný vysoký míč, po kterém se snažil v blízkosti levé tyče dostat do zakončení Kayode, jenže Riegler vyběhl proti míči a domácí hráč se ho zalekl.
     
    7
    Jeden z domácích fotbalistů posílal do šestnáctky ze středu hřiště dlouhý kolmý pas, St. Pölten ho ale odvrátil a k ničemu svého soupeře zatím nepustil, pomineme-li předchozí ostrý centr.
     
    6
    Dieng se vrátil zpět na hrací plochu, na které se po ostrém střetu tváří v tvář vzápětí ocitl domácí Tajouri, tentokrát se ale faul nepískal a hra pokračovala bez přerušení dále.
     
    5
    Dieng zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti středového kruhu a musel být ošetřován. Hra byla přerušena.
     
    4
    Grünwald na levém křídle doběhl prudkou přihrávku a z levé hranice šestnáctky posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, kterou brankář Riegler dokázal vpádu vyrazit!
     
    3
    Dieng se na levé straně hřiště krásnou zasekávačkou zbavil Larsena a pronikl do šestnáctky, na brankové čáře ale podklouzl a z ostrého úhlu se mu přihrát před bránu nepodařilo.
     
    2
    Tajouri sprintoval na pravé straně za míčem, jenže ho nedokázal zkrotit na brankové čáře. Následoval odkop od brány hostů.
     
    1
    Vše už je v pořádku a utkání mezi Austrií Vídeň a St. Pöltenem právě začalo. Favoritem jsou domácí fotbalisté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Výkop utkání začne s mírným zpožděním, protože síť v bráně domácí Austrie Vídeň není úplně v pořádku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Hadzikic – Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto, Grünwald, Tajouri-Shradi – Kayode.
    Náhradníci: Pentz – Kadiri Mohammed, Friesenbichler, Prokop, Gallardo, Salamon, Kvasina. Trenér: Thorsten Fink.

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Huber, Diallo, Mehremic – Ambichl, Martic – Schütz, Hartl, Dieng – Doumbouya.
    Náhradníci: Vollnhofer – Petrovic, Luckassen, Thürauer, Grasegger, Perchtold, Korkmaz. Trenér: Jochen Fallmann.

    Rozhodčí: Andreas Heiß. Asistenti: Andreas Staudinger, Roland Riedel. Čtvrtý rozhodčí: Christian-Petru Ciochirca.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    11.12.16 St. Polten – Austria Vídeň 2:1
    02.10.16 Austria Vídeň – St. Polten 2:1
    24.07.16 St. Polten – Austria Vídeň 1:2
    VIDEO: Austria bude hrát od léta 2018 na staronovém stánku!
     
    Austria Vídeň v letošní sezóně rakouské Bundesligy bojuje o příčky zajišťující předkolo UEFA Europa League a v sobotu večer přivítá na svém stadionu St. Pölten, se kterým se letos střetl v lize celkem třikrát, a zajímavostí je, že všechny tři zápasy skončily výsledkem 2:1. Dvakrát pro celek z hlavního města Rakouska, naposledy ovšem pro St. Pölten usilující o záchranu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 21. Kayode – 36. Larsen (vla.), 55. Doumbouya (pen.)

    Karty:   32. Schütz (SPN), 43. Diallo (SPN), 63. Mehremic (SPN)


    FK Austria Vídeň: Hadzikic – Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko (72. Friesenbichler) – Serbest, Holzhauser – Venuto (75. Kvasina), Grünwald, Tajouri (84. Gallardo) – Kayode.
    Náhradníci: Pentz – Kadiri Mohammed, Prokop, Salamon. Trenér: Thorsten Fink.

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Huber, Diallo, Mehremic – Ambichl, Martic – Schütz (54. Korkmaz), Hartl (80. Perchtold), Dieng – Doumbouya.
    Náhradníci: Vollnhofer – Petrovic, Luckassen, Thürauer, Grasegger. Trenér: Jochen Fallmann.

    Rozhodčí: Andreas Heiß. Asistenti: Andreas Staudinger, Roland Riedel. Čtvrtý rozhodčí: Christian-Petru Ciochirca
    bahis siteleri