Samara – Perm 2:2 (kon.) | Groznyj – Arsenal Tula 3:1 (kon.) | Zenit – Machačkala 1:1 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
3:1 (2:0)
PFK Arsenal Tula
Sobota 08.04.2017, 15:30 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (17:38:28)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:17.
     
    Je dobojováno! Těrek se poprvé v tomto roce raduje ze zisku tří bodů, když na domácím hřišti porazil papírově slabší Tulu 3:1. Rozhodla o tom již první dvacetiminutovka, ve které dvakrát udeřil domácí záložník Mitrišev. Arsenal posléze vyrovnal hru, snížit ale dokázal až z penalty v 77. minutě, načež si už žádnou šanci na vyrovnání nevypracoval a v nastaveném čase naopak potřetí inkasoval z kopačky střídajícího Berishi.

    V tabulce Premier ligy se Groznyj alespoň na pár hodin posunul před Amkar a Ufu na pátou pozici, čímž se vrátil do bojů o předkolo Evropské ligy. Naopak Tula opět navázala na vítězství porážkou a ještě může být Orenburgem sesunuta z aktuální třinácté příčky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Těrek stihl vybojovat ještě jeden rohový kop. Nic z něj nevytěžil, ovšem to už mu vadit vůbec nemusí.
     
    90+1
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Tula vrhla všechny síly do útoku a zákonitě nechala v obraně velké okno, do kterého se domácí dostali jedinou dlouhou přihrávkou z obranné poloviny. K té se dostal čerstvý Mbenguea a sklepl míč na BERNARDA BERISHU, jenž si ho před Gabulovem předkopl do strany a s přehledem zavěsil do odkryté branky.
     
    90+1
    Čtvrtý sudí zvedá nad hlavu tabuli s číslem tři. Nějaký čas na vyrovnání tak hosté ještě mají.
     
    90
    Žádný závěrečný tlak Arsenalu se zatím nekoná. Uvidíme, kolik se rozhodčí rozhodnou nastavit nad rámec druhého poločasu.
     
    89
    Domácí tým po ošetřování jednoho z hráčů sportovně zakopl míč do autu. Následuje odkop od branky Vladimira Gabulova.
     
    88
    Rozhodnutí nepřišlo ani po střele Dalera Kuzjajeva, jenž vypálil z osmnácti metrů doprostřed branky, kde již čekaly rukavice Gabulova.
     
    87
    Bernard Berisha nabral dobrou rychlost na levé straně, jenže na hranici velkého vápna doslova narazil na Vergaru a přišel o míč.
     
    86
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Igor Gorbatěnko, přichází Igor Ševčenko.
     
    85
    Útočné akce obou týmů mají velmi krátkého trvání. Zřejmě za to může i značná míra nervozity, jež se hráčům lepí na kopačky.
     
    84
    Ablaye Mbengue se probil přes půlící čáru, jenže kvůli nepřesné narážečce do úniku běžet nemohl. Po faulu na Ozdojeva přesto útočí Groznyj.
     
    83
    V závěru zápasu to rozhodně není ten sebevědomý Těrek z prvních dvacet minut. Domácí fanoušci se přece jenom ještě strachují o vítězství.
     
    82
    Menších faulů poměrně rychle přibývá. Po nevyužité standarce v podání Buranova pro změnu rozehrávají domácí.
     
    80
    Bernard Berisha obstřelil zeď, jenže přitom poslal míč přesně doprostřed branky, kde měl Gabulov trošku problémy, ale laciný gól si nakonec dát nenechal.
     
    79
    Ablaye Mbengue přepadl přes Gorbatěnka. Těrek může odpovědět z přímého kopu!
    77. Federico RASIC - 2:1
     
    77
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Míč si na penaltový puntík postavil FEDERICO RASIC a nekompromisně zakončil ze svého pohledu k pravé tyči. Gorodov byl bez šance, neboť si vybral opačnou stranu.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Norbert Gyömbér (FK Těrek Groznyj).
     
    76
    Tak pozor! Norbert Gyömbér v pokutovém území vysokou nohou fauloval Sunzua a je z toho pokutový kop!
     
    75
    Další pas před domácí branku už byl povedenější, před Doumbiou ale zasáhl Ángel a srazil míč na rohový kop.
     
    75
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Magomed Mitrišev, přichází Bernard Berisha.
     
    74
    Tule se navíc vůbec nedaří v předfinální fázi, většina centrů ze stran končí v autu, stejně jako nyní.
     
    73
    Územní převaha Arsenalu v posledních momentech odešla do ztracena. Těrek momentálně kontroluje hru a v posledních dvaceti minutách už zřejmě nenechá hosty vyrovnat.
     
    71
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Bekim Balaj, přichází Ablaye Mbengue.
    70. Mitrišev na přihrávku do volného prostoru nedosáhl
     
    70
    Magomed Ozdojev svou střílenou přihrávku z pravého křídla hledal úplně volného Mitriševa, jenž mohl zaútočit na hattrick, jenže ve skluzu na míč o pár centimetrů nedosáhl.
     
    69
    Rychlý protiútok Těreku přinesl šanci pro Bekima Balaje. Ten chtěl ve vápně utančit obránce, ale místo toho obral o balón sám sebe.
     
    68
    Arsenal se v solidním počtu natlačil k pokutovému území, které ale domácí výborně brání a nenechávají Gorodova ve štychu.
     
    67
    Plijevův centr z levé části hřiště jeho kolega v pokutovém území nezpracoval a se sklopenou hlavou se vydal zpět, aby pomohl bránit protiakci Tuly.
     
    66
    Alexandru Bourceanu u středové čáry držel Mitriševa tak dlouho, až si vysloužil udělení žluté karty.
     
    65
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Gheorghe Grozav, přichází Magomed Ozdojev.
     
    64
    Facundo Piriz přepadl přes nohu jednoho z obránců a vybojoval pro Groznyj centr ze standardní situace. Na střídačce Těreku se mezitím chystá první střídání.
     
    63
    Tempo hry ve druhé půli hodně opadlo. Těrek si hlídá svůj dvoubrankový náskok a poměrně aktivní Tulu k ničemu vážnějšímu nepouští.
     
    62
    Rasic se už poněkolikáté střetl s domácím stoperem Ángelem, který mu znemožnil přístup k balónu a ještě mu k tomu přivodil menší bolístku na hlavě.
     
    60
    Ani dalekonosný pokus Buranova neměl šanci na úspěch, balón prosvištěl snad tři metry vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    59
    Gabulov si pouhým pohledem zkontroloval nepřesnou střelu Rizvana Ucijeva zpoza pokutového území a rychle poslal míč zpět do hry.
     
    58
    Jevgenij Gorodov zkušeně vyběhl do prostoru vedle branky a ze vzduchu lapil centr, po kterém se marně sápal Federico Rasic.
     
    57
    Daler Kuzjajev stíhal Doumbiu, který upaloval s míčem na branku. Přitom ale trefil domácího hráče rukou do obličeje a posléze ještě uviděl od rozhodčího žlutou kartu.
     
    55
    Další domácí akce neměla příliš dlouhého trvání, zmařil ji útočný faul v pokutovém území.
     
    54
    Andrej Semjonov zkusil štěstí střelou z delší vzdálenosti. Vladimir Gabulov se proti ní ale nezapotil, protože balón neletěl žádnou závratnou rychlostí.
     
    53
    Facundo Piriz si dobře pokryl míč a přinutil rozhodčího odpískat faul v podání dotěrného obránce Tuly.
     
    52
    Těrek se také podíval do útoku. Prudkou přihrávku jeden z hráčů šikovně tečoval k levé tyči, ale tam Gorodov přispěchal se svým zákrokem včas.
     
    50
    Střídající Buranov nerozehrál vůbec špatně. Svůj centr poslal k malému vápnu mezi dva hostující hráče, mezi kterými se ale umě prodral k míči Gorodov a dokonce pro sebe získal odkop od branky.
     
    49
    Arsenal si však může celou situaci zopakovat, zezadu byl totiž na trávník seslán mrštný Moussa Doumbia. Míč se nachází zhruba třicet metrů od branky.
     
    48
    Ke gólu to ale nevedlo, Alexandru Bourceanu svým nákopem k penaltovému puntíku nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    47
    Druhá polovina zápasu odstartovala řadou faulů na obou stranách. Po tom poslední budou hosté kopat standardní situaci z osy hřiště.
     
    46
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Oleg Vlasov, přichází Jherson Vergara.
     
    46
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Ivan Ivanov, přichází Danila Buranov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí Levnikov nenastavil ani minutu a ukončil první poločas za stavu 2:0 pro Těrek Groznyj. Ten byl zejména v úvodních dvaceti minutách pánem na hřišti a z toho vytěžil i dva góly, o které se v obou případech postaral Magomed Mitrišev. Arsenal začal kousat až později, do žádné vyložené šance se ale nedostal a po změně stran bude mít co dělat, aby toto utkání ještě zdramatizoval.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí už chtějí dohrát první poločas bez nějakého většího vzrušení, s rozehrávkou autu z obranné poloviny rozhodně nepospíchají.
     
    43
    Moussa Doumbia zatím rozhodně nehraje povedený zápas, nyní už poněkolikáté víceméně odevzdal míč, když odcentroval přímo do rukavic Gorodova.
     
    42
    Po druhém gólu Těreku mají hosté mnohem více ze hry, nyní se stěhují před soupeřovu branku, aby něco vytěžili z vhazování Alexandrova.
    41. Pokus Vlasova a první zákrok Gorodova
     
    41
    Zaurbek Plijev svou hlavičkou nasměroval míč jen k hranici pokutového území na hostujícího záložníka Olega Vlasova, jehož pomalý pokus z patnácti metrů musel zastavit až domácí strážce branky.
     
    40
    Hostující obrana odvrátila centr Těreku jen částečně, domácí se znovu dostali na míč a hledali ve vápně Balaje, který ale byl v ofsajdu.
     
    38
    Hosté se netradičně dostali do přečíslení tři na dva. To bylo zakončené mírně přetaženým centrem z pravé strany, na který nevysoký Doumbia stěží dosáhl a branku minul.
     
    37
    Na centr z levého rohu si urputně naskakoval Maxim Beljajev, který si ale vypomohl útočným faulem.
     
    36
    Tula je v posledních minutách přece jenom aktivnějším týmem, z čehož plyne i první rohový kop.
     
    35
    Aktivní Rasic se o ní sice pokusil, ale branku Gorodova v žádném případě neohrozil. Domácí gólman se připravuje k dlouhému odkopu.
     
    34
    Doumbiovu přihrávku do vnitra šestnáctky jeden z domácích obránců odkopl do zámezí. Arsenal se tak ještě jednou může pokusit dostat ke střele.
     
    33
    Konečně se do hry výrazněji zapojil i Jevgenij Gorodov, který přerušil nebezpečný centr z levého konce pokutový území a poté jednoduše schoval do své náruče nepříliš ambiciózní Rasicovu hlavičku.
     
    32
    Ucijev si ze souboje s Doumbiou odnesl nějaký bolestivý šrám, který by mu ale neměl zamezit v pokračování v zápase.
     
    31
    Federico Rasic si při zpracování dlouhého nákopu pomohl faulem na Ángela. Míč se tak po krátké pauze stěhuje na kopačky hráčů Těreku.
     
    30
    Mitrišev si zběhl ze druhé vlny pro Grozavovu přihrávku před malé vápno, kde z těžké pozice volejem zakončil mimo tři tyče.
     
    29
    Aut zleva, ani centr z opačné strany Groznyj nevyužil k tomu, aby nějak vážněji ohrozil Gorodova, který již dvakrát lovil míč ze své sítě.
     
    27
    Gheorghe Grozav potáhl míč směrem k hostující brance, střelou z dálky celou akci ale trošku zazdil, když vypálil výrazně vedle pravé tyče.
     
    26
    S centrem Kirila Kombarova neměli muži v bílém žádné problémy, Jevgenij Gorodov tak na svůj první vážnější zákrok stále čeká.
     
    25
    Hosté trochu vysunuli napadání a přinutili domácí tým zakopnout míč do autu. Po vhazování vzápětí přišel faul na Doumbiu a standardní situace.
     
    24
    Obrana Těreku zatím pracuje naprosto bezchybně, útočné trio Arsenalu se proti ní nedokáže vůbec prosadit. To se o zadních řadách Tuly rozhodně říct nedá.
     
    23
    Wilker Ángel dvěma důraznými zákroky ve středu hřiště umožnil hostům rozehrát. Z této výhody však Tula nic nevytěžila, míč si v poklidu sebral Gorodov.
    20. Magomed MITRIŠEV - 2:0
     
    20
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Groznyj se zaslouženě dostává do trháku a už ve dvanácté minutě vede 2:0! Grozav přenesl hru na pravou stranu, kde Ucijev chytrou hlavičkou poslal míč do vápna na MAGOMEDA MITRIŠEVA. Ten si elegantním zpracováním povodil jednoho ze stoperů a přesně mířenou střelou z dvanácti metrů nedal Gabulovovi šanci zasáhnout.
     
    20
    Hra se začíná trochu kouskovat. Rasic inkasoval nějaký úder do kostrče a zůstal ležet na hřišti, načež hlavní sudí raději přerušil hru.
     
    19
    A další nedovolený zákrok, kterým se u půlící čáry tentokrát provinil hostující zadák Maxim Beljajev.
     
    17
    Domácí neúspěšně zkusili zaútočit po pravém křídle. Vzápětí byl faulován Wilker Ángela a Těrek zůstane na útočné polovině.
     
    16
    Zmíněný výkop se domácímu brankáři vůbec nepovedl. Hosté, jmenovitě Oleg Vlasov, uvede míč zpět do hry z autového vhazování.
     
    15
    Až teď se Tula poprvé přiblížila k pokutovému území. Zpoza jeho levého kraje však Moussa Doumbia odcentroval tak špatně, že Gorodov může vykopávat.
     
    14
    Domácí hráči velmi rychle přistupují k protihráčům s balónem a nedávají jim ani vteřinku času na rozmyšlení dalšího postupu. Potvrdil to i Gyömbér, který vyběhl proti soupeři a odrazil míč do autu.
     
    12
    Facundo Piriz vypálil po odvráceném centru z dobrých pětatřiceti metrů. Gabulov ale zasahovat nemusel, protože míč prolétl hodně vysoko nad jeho brankou.
     
    11
    A na tom se ještě chvíli nic měnit nebude, Federico Rasic totiž neměl šanci dostihnout jednu z přihrávek a nechal projít míč do autu. U hostující střídačky je mezitím ošetřován Gorbatěnko.
     
    10
    Arsenal se v končící desáté minutě stále marně snaží dostat do hry. Na útočné polovině soupeře strávil dohromady jen pár vteřin.
     
    9
    Balaj si nepohlídal své postavení a v momentě přihrávky z pravé strany byl podle názoru asistenta rozhodčího v postavení mimo hru.
     
    8
    Zaurbek Plijev si píchl míč přes Kombarova, který jej přes sebe za cenu odpískaného faulu ale nepustil.
     
    7
    Těrek chvilku po soupeřově rozehrávce získal míč zpět na své kopačky a nyní v poklidu kombinuje před půlící čárou.
    5. Magomed MITRIŠEV - 1:0
     
    5
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Domácí se v páté minutě dostávají do rychlého vedení! Autorem branky je MAGOMED MITRIŠEV, který ideálně načasoval náběh za trestuhodně rozevřenou obranu a po parádní kolmici od Kuzjajeva zakončil podél brankáře Gabulova k vzdálenější tyči.
     
    4
    Centr to skutečně byl, jenomže Gorbatěnko poslal míč nechytatelně až do zámezí. Těrek se poté okamžitě vydal do protiútoku, ovšem finální přihrávka přes malé vápno byla příliš rychlá na to, aby z ní přišlo zakončení.
     
    3
    Na druhé straně by odpískán faul, po kterém budou hosté kopat standardní situaci. Zřejmě se dočkáme centru do vápna.
     
    2
    První nákop na Bekima Balaje byl příliš dlouhý, před hráčem, který krátce působil i v české nejvyšší soutěži, včas vyběhl Gabulov.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v červenožlutých, zatímco domácí v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Gyömbér – Kuzjajev, Píriz – Plijev, Grozav, Mitrišev – Balaj.
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Rodolfo, Ch. Kadyrov, Sadajev, Mbengue, Mirzov, Ozdojev, Bernard Berisha.

    FC Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – Sunzu, Ivan Ivanov, Beljajev – K. Kombarov, Bourceanu, Gorbatěnko, Vlasov – M. Alexandrov, Rasic, Doumbia.
    Náhradníci: Levašov – Jeršov, Chaguš, Adžojev, Stěklov, Vergara, Ryžkov, Grigalava, A. Denisov, Buranov, I. Ševčenko..
     
    FC Arsenal Tula

    Hosté mají po zimní přestávce kolísavou formu. Po prohře v Orenburgu Arsenal vyhrál nad Uralem, poté zase nestačil 0:2 na Zenit, nicméně před týdnem opět získal tři body za jasnou výhru nad Tomskem. Díky tomu se Tula posunula z předposledního na třinácté místo, které v Premier lize zaručuje účast v nevyzpytatelné baráži o účast v nejvyšší soutěži. Na dvanáctou Machačkalu pak Arsenal ztrácí již pět bodů.
     
    FK Těrek Groznyj

    Do utkání dvaadvacátého kole ruské nejvyšší soutěže jdou z lepší výchozí pozice domácí hráči Grozného, kterým aktuálně patří osmé místo. Poslední forma Těreku ale není vůbec dobrá, v jarní fázi sezóny tento tým získal ze čtyř zápasů jen dva body za remízy s Amkarem a Rostovem. Na vítězství čeká Groznyj od začátku loňského prosince, když na domácí půdě porazil Krasnodar v poměru 2:1.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné sobotní odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na souboj mez týmy FK Těrek Groznyj a FC Arsenal Tula!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 5. Mitrišev (Kuzjajev), 20. Mitrišev (Ucijev), 90+1. Bernard Berisha (Mbengue) – 77. Rasic (pen.)

    Karty:   76. Gyömbér (GRZ) – 57. Doumbia (ATU), 66. Bourceanu (ATU)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:17.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Gyömbér – Kuzjajev, Píriz – Plijev, Grozav (65. Ozdojev), Mitrišev (75. Bernard Berisha) – Balaj (71. Mbengue).
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Rodolfo, Ch. Kadyrov, Sadajev, Mbengue, Mirzov, Ozdojev, Bernard Berisha.

    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – Sunzu, Ivan Ivanov (46. Buranov), Beljajev – K. Kombarov, Bourceanu, Gorbatěnko (86. I. Ševčenko), Vlasov (46. Vergara) – M. Alexandrov, Rasic, Doumbia.
    Náhradníci: Levašov – Jeršov, Chaguš, Adžojev, Stěklov, Vergara, Ryžkov, Grigalava, A. Denisov, Buranov, I. Ševčenko.

    Rozhodčí: Levnikov – Veretoškin, Semjonov
    bahis siteleri