Swansea – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Brom 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke – Arsenal 1:0 (kon.)
konec
Stoke City
1:0 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 19.08.2017, 18:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání plné mnoha zajímavých šancí a kontroverzních momentů nakonec rozhodl jediný gól, který vstřelil v samém úvodu druhého poločasu španělský debutant Jesé Rodríguez.

    Šancí měli celou řadu oba týmy, závěrečných dvacet minut se pak takřka nepřetržitě hrálo v blízkosti domácí branky, ovšem Arsenal skórovat nedokázal a když už se to Lacazettovi jednou přeci jen podařilo, tak jeho branka sporně nebyla uznána.

    Stoke však potvrdilo, že v domácím prostředí na Arsenal umí a po nesmírně bojovném výkonu favorizovaného soupeře poráží. Zároveň platí, že Arsenal poosmé v řadě nedokázal sezónu rozehrát šesti body z úvodních dvou zápasů a ztrácí body již ve druhém kole. (20:28:00)
     
    Je tomu tak! Po následné rozehrávce brankáře Butlanda rozhodčí Marriner končí nesmírně zajímavý duel hraný ve skvělé atmosféře, která kulminuje závěrečným hvizdem, který potvrdil výhru Stoke nad Arsenalem 1:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Mustafimu je na pravém křídle odmáván ofsajd a to byla zřejmě poslední akce dnešního zápasu!
     
    90+5
    Choupo-Moting dalekonosným pokusem výrazně vedle hostující branky znovu odevzdal míč Arsenalu, poslední půlminuta před námi.
     
    90+4
    Monrealův pas před branku našel naprosto osamoceného Girouda, ten však selhal ve vyložené pozici a míč nasměroval vedle domácí branky! Hned si uvědomil, jak obrovskou příležitost na vyrovnání promrhal.
     
    90+4
    Obranný zákrok Dioufa ve vlastním pokutovém území vypadal velmi nebezpečně a na hraně fotbalových pravidel, rozhodčí Marriner nechává pokračovat ve hře.
     
    90+3
    Centr Oxlade-Chamberlaina nalezl hlavu Girouda, ten však v tísni posunul míč před branku, kde vládne její strážce Jack Butland.
     
    90+3
    Hráčem zápasu byl britskou televizní stanicí vyhlášen Jesé Rodríguez, španělský debutant ale teď trne na lavičce při závěrečném náporu Arsenalu.
     
    90+2
    Téměř až házenkářské obléhání domácího pokutového území přerušil Mustafi centrem až do hlediště za brankou Jacka Butlanda.
     
    90+1
    Rozhodčí Marriner poskytuje hostům pět nastavených minut naděje.
     
    90
    Ramseyho kolmice do pokutového území na Oxlade-Chamberlaina postrádala potřebnou kvalitu, míč se však velmi záhy vrací na kopačky hostů.
     
    89
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Erik Pieters, přichází Bruno Martins Indi.

    Nizozemského obránce vyprovází potlesk obecenstva ve stoje, nahrazuje jej jeho krajan a jedna z řady letních posil Stoke.
     
    88
    Mustafiho přetažený centr nedokázal zpracovat Bellerín, po dalším nákopu německého obránce je pískán faul Girouda na brankáře Butlanda.
     
    87
    Brankář Butland výkopem od své branky opět uvádí zápas do hry a v posledních minutách se můžeme těšit na zajímavé drama.
     
    86
    Pieters je po zákroku Mustafiho velmi otřesen a za doprovodu fyzioterapeutů ztěžka kulhá za postranní čáru.
     
    84
    Domácí vyrazili do ojedinělého protiútoku, který zakončily dvě velmi kontroverzní situace, nejdříve ve sporném souboji Ramadan Sobhi udržel míč v domácím držení a o několik sekund později Mustafi ostře sestřelil Pieterse a sudí Marriner ani v této chvíli faul nepískal.
     
    82
    Skvělou defenzivní práci odvedl Eric Pieters, jenž vypíchl míč Walcottovi a ještě na soupeři vybojoval nedovolený zákrok, za což se mu dostalo aplausu z hlediště.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 47. Jesé (Berahino)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:12. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 2:9.
    Stoke City: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Cameron – Diouf, Allen, D. Fletcher, Pieters (89. Martins Indi) – Shaqiri (25. Berahino), Jesé (71. Sobhi) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Berahino, Crouch, Krkić, Sobhi, Martins Indi, Johnson.

    Arsenal FC: Čech (C) – Mustafi, Monreal, Kolašinac (66. Giroud) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (79. Iwobi), Oxlade-Chamberlain – Özil, Welbeck – A. Lacazette (79. Walcott).
    Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Iwobi, Mertesacker, Walcott.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Ledger

    Diváci: 29 459
    thejrc.org