Swansea – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Brom 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke – Arsenal 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
3:2 (2:1)
West Ham United
Sobota 19.08.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:07:53)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:10.
     
    Velmi dramatické utkání je u konce, z vítězství se nakonec radují fotbalisté Southamptonu, kteří před vlastními fanoušky udolali West Ham 3:2! Sledovali jsme parádní duel, jemuž nescházelo opravdu nic, viděli jsme velké množství branek, šancí, červenou kartu a hned dvě penalty. Do vedení se v jedenácté minutě dostali domácí, když Harta přízemní ranou na zadní tyč překonal Manolo Gabbiadini. Svěřenci trenéra Pellegrina se mohli spolehnout na brankáře Forstera, který je podržel několika zdařilými zásahy. Ve třiatřicáté minutě byl po zcela nesmyslném faulu loktem vyloučen Arnautović, nedlouho nato navíc Ogbonna ve vápně fauloval Davise, načež pokutový kop proměnil Dušan Tadić. West Hamu se ještě před odchodem do šaten podařilo vykřesat naději, když na rozdíl jediné branky snížil dorážející Javier Hernández.

    Druhý poločas se nesl v duchu územní i herní převahy The Saints, Kladiváři ale také byli nebezpeční, zvláště při rychlých brejcích, do kterých se pravidelně vydávali. Třicet minut před koncem Gabbiadini orazítkoval břevno, o necelou čtvrthodinku se to samé povedlo Sakhovi. Na stranu hostí se ale naklonilo štěstí, balon se totiž odrazil příhodně pro Javiera Hernándeze, který vyrovnal. Ve zbytku zápasu už The Irons bránili poctivě vydřenou remízu, nakonec se jim to ale nepodařilo. Nejprve Redmond trefil horní tyč, v první nastavené minutě pak Zabaleta v pokutovém území nedovoleně atakoval Jošidu. Střídající Charlie Austin na nervy velmi náročnou situaci ustál a po proměněné penaltě zařídil Svatým první vítězství v tomto ročníku!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Charlie AUSTIN - 3:2
     
    90+3
    Southampton právě vstřelil branku!
    St. Mary's Stadium exploduje, domácí si totiž v samém závěru dnešního utkání berou ztracené vedení zpět a od první výhry v sezoně je dělí už jen vteřinky! Joe Hart se pokusil CHARLIEHO AUSTINA ještě před exekucí pokutového kopu rozhodit, to se ale nezdařilo, protože domácí útočník poslal brankáře soupeře k opačné tyči a přízemní střelou zřejmě rozhodl zápas ve prospěch Svatých.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Pablo Zabaleta (West Ham United).
    90+1.
     
    90+1
    Neuvěřitelné! Po centru od Warda-Prowse se k hlavičce snažil prodrat Jošida, byl ale zezadu lehce přistrčen Zabaletou, načež sudí Mason nařídil ve prospěch Southamptonu už druhou penaltu v tomto mači.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Domácí příznivci ženou svůj tým vstříc třetí a zároveň rozhodující brance tohoto mače.
    90.
     
    90
    The Saints si ztracené vedení málem vzali zpět, chyběly opravdu centimetry! K náramné pumelici z nějakých osmadvaceti metrů se odhodlal Nathan Redmond, jemuž se sice podařilo Harta překonat, balon ale skončil na horní tyči.
     
    89
    Poslední okamžiky se odehrávají na obranné polovině družiny Slavena Biliće a s blížícím se koncem utkání tomu zřejmě tak bude i nadále. Domácí se nadechují k závěrečnému tlaku, West Ham se naopak snaží ubránit pro něj, vzhledem k průběhu utkání, velmi cennou remízu.
     
    88
    Balon se po Bertrandově hlavičce zatřepetal v síti, radost domácích hráčů i fanoušků je ale naprosto zbytečná. Celé situaci totiž předcházel faul v podání Redmonda, který nedovoleně atakoval brankáře Harta.
     
    87
    Jošida dobrou obrannou hlavičkou odvrátil nebezpečí, navíc balon nasměroval přesně do běhu pro Tadiće, který dlouhatánským pasem na útočnou polovinu oslovil Longa. Ten se ale ocitl proti dvojici protivníků, kteří si s ním spolehlivě poradili.
     
    86
    Pellegrinovi svěřenci se dopustili další poměrně zbytečné ztráty na útočné polovině. Obiang si na to konto všiml nabíhajícího si Fernandese a právě jemu svou nahrávku také předložil, mladičkého útočníka West Hamu ale čistě odstavil Romeu.
     
    85
    Zabaleta byl faulován Redmondem a o chvíli později to byl právě on, kdo se ujal exekuce standardní situace West Hamu. Jeho centr ještě nic zajímavého nepřinesl, Jošida ale balon odhlavičkoval k Nobleovi, který se do něj opřel, včasný blok Jacka Stehpense ale zafungoval na jedničku.
     
    84
    Následovala rozehrávka rohového kopu. James Ward-Prowse vyslal do pokutového území povedený centr, na který si naskakoval vytáhlý Austin, balon ale pouze lehce škrtl a nedokázal jej usměrnit do prostoru mezi třemi tyčemi.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 11. Gabbiadini (Redmond), 38. Tadić (pen.), 90+3. Ch. Austin (pen.) – 45. J. Hernández, 74. J. Hernández

    Karty:   15. Tadić (SOT) – 90+1. Zabaleta (WHU)   33. Arnautović (WHU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:10.
    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – Lemina (65. Ward-Prowse), Romeu – S. Davis (C) (80. S. Long), Tadić, Redmond – Gabbiadini (80. Ch. Austin).
    Náhradníci: A. McCarthy – Bednarek, McQueen, Ward-Prowse, Boufal, S. Long, Ch. Austin.

    West Ham United: Hart – Zabaleta, Ogbonna, Fonte, Cresswell – Noble (C), Rice (76. Obiang) – Antonio (68. D. Sakho), A. Ayew (68. E. Fernandes), Arnautović – J. Hernández.
    Náhradníci: Adrián – Byram, Masuaku, Obiang, E. Fernandes, D. Sakho.

    Rozhodčí: Lee Mason – Constantine Hatzidakis, Matt Wilkes

    Diváci: 31 424
    thejrc.org