Lipt. Mikuláš – Žilina 2:1 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 6:4 (kon.) | Zvolen – Košice 4:1 (kon.)
Detva – Trenčín 0:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 6:4 (kon.)
konec
HK Poprad
6:4 (2:1, 3:3, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 06.10.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 9. kola Tipsport ligy. Zápas medzi HK Poprad a HC 05 iClinic Banská Bystrica bude azda najzaujímavejším duelom, ktoré 9. kolo ponúka. Začína sa o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradčanom úvod do sezóny zatiaľ vychádza a myslím, že môžu byť maximálne spokojní. Po deviatich zápasoch im momentálne patrí 4. miesto so ziskom 17 bodov a skóre 27:19. Kamzíci na tretie Košice strácajú dva body a rovnako sú o dva vpred piatou Nitrou. Poprad zaznamenal v posledných piatich zápasoch iba výhry: nad Novými Zámkami 3:1, nad Zvolenom 2:3 po predĺžení, s Detvou 4:1, v Liptovskom Mikuláši 1:2 po predĺžení a naposledy v Nitre 3:4 v nájazdoch. Najproduktívnejším hráčom Popradu je zatiaľ Patrik Svitana, ktorý má 8 bodov vďaka 4 gólom a 4 asistenciám.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Bystričania mali možno trošku pomalší štart do nového ročníka našej najvyššej súťaže, ale odrazili sa a postupne stúpali tabuľkou nahor. Momentálne im patrí 2. pozícia s 21 bodmi a skóre 32:19. Dýchajú tak na krk vedúcemu Trenčínu s 23 bodmi a snažia sa odpútať sa od tretích Košíc, ktoré majú 19 bodov. Bystrickým baranom sa v posledných piatich zápasoch zväčša darilo. Pripísali si štyri výhry (nad „dvadsiatkou“ 8:2, so Zvolenom 4:2, v Detve 0:3 a s Mikulášom 5:2) a iba jednu prehru po predĺžení, ktorá sa zrodila v Nových Zámkoch. Zámky porazili Bystricu 3:2 po predĺžení. Banská Bystrica mala teraz nabitý program, predvčerom totižto cestovala do Fínska na zápas Ligy majstrov. S Tapparou Tampere prehrala 3:0 a definitívne stratila šancu na postup.

    Vzájomné zápasy v minulej sezóne
    3. kolo, Poprad – B. Bystrica 2:4
    12. kolo, B. Bystrica – Poprad 3:0
    21. kolo, Poprad – B. Bystrica 3:4
    30. kolo, B. Bystrica – Poprad 5:6 p.p.
    39. kolo, Poprad – B. Bystrica 4:1
    48. kolo, B. Bystrica – Poprad 4:2

    Vzájomné zápasy v minulej sezóne väčšinou patrili Banskobystričanom. Poprad zaznamenal len jednu výhru v riadnom hracom čase a jednu po predĺžení. Tieto tímy čaká v tejto sezóne dnes prvá vzájomná previerka. Víťaza spoznáme až na konci. Prajem vám pekný športový zážitok!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – Fabian (C), Jáchym, D. Brejčák (A), König, McDowell, Davydov, Zadražil, Ignatov – Ježek, Heizer, Vandas – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Bondra, Lichanec, Abdul – R. Rapáč, Paločko ml., Paločko

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, J. Brejčák, Sedlák, Mihálik, Dame-Malka, Gélinas, Andrisík – Faile, Surový (C), Brittain – Lunter, Bortňák (A), Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Belluš, Češík, Gabor

    Rozhodca: Kalina, Štefik – Stanzel, Gavalier.
     
    Na ľadovú plochu už pomaly prichádzajú oba tímy. Popradčania budú hrať v modrých dresoch, hostia v bielych. Pred začiatkom si, samozrejme, vypočujeme štátnu hymnu SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodné buly síce vyhrali kamzíci, ale puku sa takmer ihneď zmocnili hosťujúci hráči. Surový posunul na pravé krídlo Failemu, ktorý poľahky vystrelil. Ivanov jednoducho zakročil.
     
    00:34
    Ďalšia dobrá akcia od hostí. Surový z pravého kruhu našiel šikovne nakorčuľovaného Faileho pred bránkoviskom. Ten napokon strieľal z prvej, no puk letel iba vedľa bránky.
     
    01:09
    Hra sa opäť presunie pred popradskú bránu. König neposlal Svitanovi presnú prihrávku, a tak to momentálne znamená zakázané uvoľnenie.
     
    01:26
    Svitana dokorčuľoval do zadných radov a podporil defenzívu. Zabránil Patrikovi Lamperovi, aby si spracoval ľahkú prihrávku.
     
    01:38
    Prvýkrát pohrozili gólmanovi Lukášovi aj domáci hráči. Patrik Svitana si spracoval prihrávku na pravom kruhu, namieril a švihom vystrelil. Bystrický brankár musel okamžite vytiahnuť svoju vyrážačku.
     
    02:25
    Presilovka pre Banskú Bystricu. Dávid Bondra dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    02:38
    Bartánus vypálil spomedzi kruhov, puk sa odrazil od zadného mantinelu k Éricovi Failemu, ktorý ho dopravil do bránky, no zároveň Ivanov posunul bránku. Bola to sporná situácia, ide sa telefonovať.
     
    02:38
    Gól platný nie je! Stav sa teda nemení.
     
    03:12
    Surový si šikovne v útočnom pásme vymenil puk s Bartánusom, no napokon si streleckú šancu nevypracovali. Dokázali však získať pásmo.
     
    03:37
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia napokon presilovú hru využívajú, teraz už právoplatne! Surový z pravého kruhu naznačil strelu, Ivanov už šiel na kolená, ale následne prihral na opačnú stranu MAREKOVI BARTÁNUSOVI, ktorý z prvej dopravil strelu do odkrytej bránky!
    Asistencie: Tomáš Surový, Guillaume Gélinas.
     
    04:12
    König si spracoval prihrávku na pravom kruhu. Mal to však na bekhend, a tak sa rozhodol si to prehodiť na výhodnejšiu forhendovú stranu. Puk však z otočky poslal úplne mimo.
     
    05:24
    Abdul sa snažil šikovne posunúť puk medzi kruhy Bondrovi, no tomu zablokoval hokejku banskobystrický obranca.
     
    05:56
    Bartánus našiel od zadného mantinelu dobrou prihrávkou pred bránku Miloša Bubelu, ktorý bol úplne voľný, no z prvej trafil iba do betónu gólmana Ivanova.
     
    06:25
    Uvidíme aj prvú presilovku domácich. Cason Hohmann dostáva menší trest za podrazenie.
     
    06:41
    Lamper dokázal vyviezť puk von z obranného pásma a dokonca sa mu podarilo aj zakončiť svoju akciu Ivanov puk zachytil, no vypadol mu. Našťastie tam bol Jáchym.
     
    07:43
    Andreas Štrauch si prišiel po puk do stredného pásma. Napokon sa mu podarilo prekorčuľovať sa až ku bránke. Svoj individuálny výlet zakončil strelou bekhendom, ktorá skončila na Lukášovi.
     
    08:31
    Poprad dal gól!
    Popradčania vyrovnávajú! Mlynarovič prebral puk v rohu klziska, priblížil sa k bránke, vystrelil. Lukášovi vypadol puk a následne dobre zapracoval ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý ho doklepol do brány!
    Asistencia: Samuel Mlynarovič.
     
    08:44
    Bystričania sa hneď pokúsili o odpoveď. Faile nabil na ľavý kruh Brittainovi, ktorý vypálil z prvej, no Ivanov jeho strelu dokázal vyraziť.
     
    10:05
    Presilovka pre Banskú Bystricu. Za sekanie si odsedí dve minúty Aleksander Ignatov.
     
    10:46
    Surový nabil na pravý kruh Failemu, ktorý to skúsil z prvej. Ivanov sa okamžite presunul a počas svojho presunu posunul bránku. Hra bola ihneď prerušená.
     
    11:29
    Bystričania sa opäť dostali do pásma. Surový nahadzoval puk z ľavého kruhu. Ivanovi trošku poskočil vo vzduchu, ale napokon ho dokázal spracovať.
     
    12:25
    Lichanec zabojoval v rohu klziska o puk. Nakoniec si ho spracoval a podarilo sa mu nájsť Rapáča pred bránkou. Jeho strela z prvej presvišťala okolo pravej žrde.
     
    14:15
    Delovka od modrej čiary z hokejky Mária Luntera letela vedľa bránky. V posledných desiatkách sekúnd hry sa nám tempo zvýšili, hrá sa dynamicky zo strany na stranu.
     
    15:44
    Svitana sa snažil hľadať prihrávkou zo stredného pásma rozbehnutého Bondru, no neposlal mu presný puk. Skúsiť to môžu opäť Bystričania.
     
    16:26
    Presilovka pre mužstvo Popradu. Olivier Dame-Malka si odsedí dve minúty za seknutie.
     
    17:14
    Svitanovi tentokrát nevyšlo založenie útoku. Puk nahodil po mantineli, lenže nik sa oň nejak nezaujímal. Hostia teda vyhodili.
     
    18:26
    Abdul s Davydovom si teraz mierne nerozumeli pri mantineli. Puk teda stratili a získali ho protihráči. Bystrica už medzitým aj hrá v plnom počte.
     
    18:54
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia! JINDŘICH ABDUL si nakorčuľoval perfektne na ľavé krídlo, spracoval prihrávku a smeroval sám na bránu. Urobil bekhendový blafák a krásne zavesil pod hornú žrď!
    Asistencia: Jimmy McDowell.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry bola veľmi vyrovnaná a videli sme pekný hokej. V 4. minúte šli do vedenia hostia vďaka gólu Bartánusa, no následne sa skóre otočilo. Za domácich sa presadili Štrauch a Abdul a Poprad teda vedie 2:1.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Surový nahodil puk pred bránku, kde už korčuľoval Brittain. Vypichol puk Ivanovi, no následne už lepšie zakončiť nedokázal.
     
    21:29
    Bortňák vysunul na ľavé krídlo Luntera, ktorý sa dostal blízko pred bránku, vystrelil, ale Ivanov dokázal jeho strelu šikovne vyraziť.
     
    22:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania čerpajú z úvodného tlaku! Na modrej čiare si puk spracoval GUILLAUME GÉLINAS, ktorý nenápadnou strelou prekvapil nič nevidiaceho Ivanova!
    Asistencia: Miloš Bubela.
     
    22:48
    Bystričania zaviezli puk do útočného pásma, no iba za popradskú bránku. Tam ho získali domáci, Paločko sa prekľučkoval medzi kruhy, ale už nezakončil.
     
    23:38
    Presilovka pre mužstvo Popradu. Josh Brittain dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    23:47
    Lamper vykorčuľoval s pukom z obranného pásma, dostal sa na ľavý kruh a vystrelil. Ivanovi vypadol puk z lapačky, no potom ho už mali na hokejkách jeho spoluhráči.
     
    24:41
    Svitana posunul na modrú čiaru Königovi, no tomu veľmi strela nevyšla. Puk letel iba do hráča Banskej Bystrice.
     
    25:26
    Obrovská šanca pre domácich! König na modrej naznačil strelu, no potom strieľanou prihrávkou našiel pri žrdi Svitanu, ktorý strieľal, no netrafil odkrytú bránu!
     
    26:01
    Brittain už naskočil z trestnej lavice a podarilo sa mu dostať sa aj do útočného pásma. Jeho ľahká strela bekhendom skončila na Ivanovi.
     
    26:18
    Ján Brejčák si spracoval puku po buly, vytvoril si streleckú pozíciu a zakončil. Ivanov mal pripravený svoj betón a dokázal zakročiť.
     
    26:57
    Michael Vandas si vytvoril priestor na pravom kruhu a poslal na bránku puk švihom. Lukáš mal pripravenú svoju lapačku a do nej okamžite schoval puk.
     
    27:47
    Lamperovi nechali domáci obrancovia až priveľa priestoru. Banskobystrický útočník sa dostal z rohu klziska až pred bránku, no strieľal mimo.
     
    28:54
    Martin Belluš sa prepracoval z rohu klziska na ľavý kruh a odtiaľ vystrelil. Jeho zakončenie smerovalo mimo bránky.
     
    29:48
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania otáčajú skóre vo svoj prospech! JOSH BRITTAIN si spracoval puk medzi kruhmi, rýchlo namieril a presne vystrelil. Ivanov nemal šancu.
    Asistencia: Tomáš Surový.
     
    30:30
    A Bystričania zovierajú kamzíkov v ich obrannom pásme aj naďalej. Bartánus z ľavého kruhu posunul Bubelovi medzi kruhy. Jeho strela bekhendom sa však veľmi neujala.
     
    31:02
    Poprad dal gól!
    Gólová doťahovačka ako má byť! Štrauch od modrej čiary našiel krížnou prihrávkou PATRIKA SVITANU, ktorému najprv puk ušiel, no potom si ho dal na hokejku a stihol zakončiť do odkrytej bránky!
    Asistencie: Samuel Mlynarovič, Andreas Štrauch.
     
    32:03
    Myslím si, že diváci tu na štadióne v Poprade môžu byť zatiaľ s doterajším priebehom spokojní. Hrá sa naozaj v dobrom tempe, je na čo pozerať a taktiež sme videli dohromady už 6 gólov.
     
    33:26
    Banská Bystrica dala gól!
    Je to ako na hojdačke. Hostia opäť v stretnutí vyhrávajú po góle ÉRICA FAILEHO, ktorý prekorčuľoval po pravom krídle a strelou švihom prekonal Ivanova strelou popri vyrážačke!
    Asistencia: Tomáš Surový.
     
    34:34
    Daniel Brejčák už nechcel veľmi vymýšľať, a tak zo stredného pásma napriahol a puk poslal priamo na Lukáša. Ten túto strelu vyrazil a dopredu môžu ísť barani.
     
    36:00
    Abdul prihral na modrú čiaru Zadražilovi, ktorý už mohol strieľať, no následne váhal a trafil iba nerazantnou strelou švihom do protihráča.
     
    36:10
    Poprad dal gól!
    Opäť je vyrovnané! Domáci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Po ľavom krídle vykorčuľoval PETER LICHANEC, ktorý to však napokon vzal celé na seba a prekvapivou strelou pomedzi nohy prekonal Lukáša!
    Asistencia: Aleksander Ignatov.
     
    37:54
    Abdul vykorčuľoval po pravom krídle a pokúšal sa prekvapiť Lukáša. Puk však smeroval iba mimo bránky. Následne uvidíme vylúčenie.
     
    38:12
    Domáci budú hrať presilovku v závere druhej tretiny. Patrik Lamper už sedí na trestnej lavici. Dostal trest za nedovolené bránenie.
     
    38:21
    Poprad dal gól!
    Domáci bleskurýchlo využívajú presilovú hru! Jáchym prihral na ľavý kruh Fabianovi, ktorý naznačil strelu, no medzi kruhy prihral lepšie postavenému RADOMÍROVI HEIZEROVI, ktorý presne namieril k pravej žrdi.
    Asistencie: Štefan Fabian, Miloslav Jáchym.
     
    39:06
    Svitana to teraz v obrannom pásme urobil veľmi rázne. Puk poslal po mantineli cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry pokračoval dynamický zaujímavý hokej. V druhej tretine sme videli šesť gólov, po troch na oboch stranách. Za domácich sa presadili Svitana, Lichanec a Heizer. Za hostí skórovali Gélinas, Brittain a Faile.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Banskobystričania vzali puk na svoje hokejky za vlastnú bránku, čakajú na prestriedanie. Takúto možnosť využívajú aj domáci a tiež striedajú.
     
    41:41
    Bartánus najprv naznačil strelu spomedzi kruhov, následne si puk posunul na lepšiu pozíciu a vystrelil. Netrafil sa však presne. Odrazený puk od mantinelu potom Ivanov prikryl.
     
    42:33
    Presilovka pre Banskú Bystricu. Iľja Davydov dostáva dve minúty za narazenie na mantinel.
     
    43:18
    Bystričanom sa podarilo získať útočné pásmo. Bartánus však teraz nepresne prihral, respektíve puk mu ušiel a získal ho König. Poslal ho von cez všetky čiary.
     
    44:14
    Teraz to hosťom vôbec nevyšlo. Dame-Malka od modrej čiary delovkou zostrelil svojho spoluhráča Mária Luntera a hra bola okamžite prerušená.
     
    45:08
    Heizer poslal puk z ľavého kruhu priamo na bránu. Lukáš ho vyrazil svojím ľavým betónom.
     
    45:59
    Bondra vyrážal dopredu a snažil sa vysunúť Abdula. Zastavil ho však Mihálik, ktorý okamžite otočil hru a prihrával dopredu.
     
    47:30
    Bystričania vyrazili dopredu. Po pravom krídle korčuľoval Bubela, ktorý skúsil vystreliť aj spoza Brejčáka. Strela bola tečovaná a puk letel na zadný mantinel.
     
    47:52
    Poprad sa opäť bude musieť brániť dve minúty. Richard Rapáč dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    48:55
    Vandas sa natlačil pred bránku, následne v jeho dobre rozbehnutej akcii pokračoval Ježek, ale už puk nedotlačil. Hra bola prerušená kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 680 divákov.
     
    50:49
    McDowellovi takmer po pravom krídle ušiel Faile. K strele sa však napokon nedostal. Ivanov si poctivo kryl svoju ľavú žrď.
     
    51:02
    Bondra vyštartoval do prečíslenia spoločne s Abdulom. Prihral mu puk medzi kruhy. Abdul si však dobre nespracoval puk, stihol však vystreliť. Jeho bekhendovka skončila mimo bránky.
     
    51:04
    Presilovku následne získavajú domáci. Marek Bartánus si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    51:38
    Poprad dal gól!
    Domáci využívajú presilovku a zvyšujú svoje vedenie! König posunul po modrej Brejčákovi, ten našiel medzi kruhmi SAMUELA MLYNAROVIČA a jeho okamžitá strela skončila v Lukášovej bránke!
    Asistencie: Daniel Brejčák, Peter König.
     
    51:38
    Ďalšia presilovka pre Poprad. Ján Brejčák dostáva dve minúty za sekanie.
     
    52:31
    Davydov sa oprel do puku na modrej čiare, vypálil príklepom. Strela bola ešte aj jemne tečovaná, ale Lukáš ju aj tak dokázal vyraziť do rohu klziska. Potom sa Bystričania oslobodili.
     
    53:13
    Poprad bude mať 25-sekundovú presilovku piatich proti trom. Vladimír Mihálik dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:54
    Ján Brejčák vykorčuľoval z trestnej lavice, uchmatol puk Königovi a pokračoval sám na bránku. Nájazd mu nevyšiel, puk šiel mimo bránky.
     
    54:49
    Vandasovi veľmi nevyšlo sólo, ktorým sa chcel ukázať. Bystričania ho odstavili medzi kruhmi a puk následne vyhodili.
     
    55:49
    Mihálik sa pri zadnom mantineli chcel pustiť do Bondru päsťami, no o niekoľko centimetrov nižší Bondra nič neriskoval. Čiarový rozhodca pribehol ihneď a oddelil ich.
     
    57:05
    Kubka od modrej čiary vystrelil na bránku. Ivanov sa stihol okamžite presunúť a do lapačky pohotovo zachytil letiaci puk.
     
    57:07
    Oddychový čas pre Banskú Bystricu!
     
    57:07
    Lukáš už je na striedačke, Banskobystričania to budú skúšať odteraz v šestici!
     
    57:24
    König poslal puk von z obranného pásma bekhendovou žabkou, no nedošiel až ku bráne.
     
    57:45
    Bystričania už teraz usadení v útočnom pásme a pokúšajú sa vymyslieť gólovú akciu.
     
    58:23
    Faile od modrej neprestrelil hráčov, prihral Ďatelinkovi na pravý kruh, ktorý to skúsil taktiež tvrdou delovkou, no trafil iba priamo do Ivanova.
     
    59:05
    Bortňákovo to teraz nevyšlo. Z obranného pásma posunul nepresnú prihrávku na modrú čiaru a hostia sa sami vyprevadili z útočného pásma.
     
    59:34
    Gól sa snažil dať aj brankár Alexej Ivanov, no jeho strela z obranného pásma došla iba na modrú čiaru.
     
    59:51
    Diváci na popradskom štadióne už povstali zo sedadiel a za potlesku odpočítavajú posledné sekundy zápasu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina bola absolútnym vyvrcholením dnešného kvalitného zápasu. Vedenie si napokon dokázali domáci udržať a ešte aj zvýšiť. V 52. minúte upravil na konečných 6:4 pre Poprad Mlynarovič.

    Ďakujeme, že ste nás sledovali. (19:23:18)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 9. Štrauch (Mlynarovič), 19. Abdul (McDowell), 32. Svitana (Mlynarovič, Štrauch), 37. Lichanec (Ignatov), 39. Heizer (Fabian, Jáchym), 52. Mlynarovič (Brejčák, König) – 4. Bartánus (Surový, Gélinas), 23. Gélinas (Bubela), 30. Brittain (Surový), 34. Faile (Surový)


    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – Fabian (C), Jáchym, D. Brejčák (A), König, McDowell, Davydov, Zadražil, Ignatov – Ježek, Heizer, Vandas – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Bondra, Lichanec, Abdul – R. Rapáč, Paločko ml., Paločko
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, J. Brejčák, Sedlák, Mihálik, Dame-Malka, Gélinas, Andrisík – Faile, Surový (C), Brittain – Lunter, Bortňák (A), Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Belluš, Češík, Gabor

    Rozhodčí: Kalina, Štefik – Stanzel, Gavalier

    Diváci: 1 680
    bahis siteleri