Švédsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Švédsko
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Česko
Čtvrtek 02.11.2017, 22:30 • Encana Events Centre, Dawson Creek • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Česká reprezentace do 17 let teď bude v Dawson Creeku ještě trénovat, ostrý vstup do World Hockey Challenge ji čeká v noci z neděle na pondělí, přesněji ve 3 hodiny českého času. Na úvod vyzve Spojené státy, kterým se bude chtít pomstít za poslední porážku na turnaji v Porubě.

    Ode mě je to pro dnešek všechno, dobrou noc. (00:49:13)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 8 (18)
    Česko – 12 (33)
     
    Dobrá práce! Zápas byl po dvě třetiny bezbrankový, pak Švédové český tým opařili v jeho přesilovce. Reakce na sebe ale nenechala dlouho čekat, svěřenci trenéra Petra Hakena nakonec třemi góly skóre dokonale otočili. A vítězství to je soudě dle střelecké převahy zasloužené.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šest sekund před koncem ještě přidává pojistku do prázdné brány MARCEL BARINKA a čeští hokejisté zapíšou v generálce vítězství – 1:3! Bez asistence.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny, český tým stále drží náskok.
     
    55:16
    Hokejisté Tre Kronor hrají v plném počtu.
     
    53:16
    Navíc je tu další možnost, Joel Wahlgren (SWE) je vyloučen na dvě minuty za nesportovní chování.
     
    53:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další početní výhoda už přináší gól do té správné brány a česká reprezentace v pravou chvíli otáčí skóre! Patnáct sekund před návratem vyloučeného hráče se prosazuje JONÁŠ PETEREK – 1:2! Asistence: Adam Najman, Filip Přikryl.
     
    51:25
    Následuje další trest pro Arvida Costmara (SWE), tentokrát za vražení na hrazení.
     
    43:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale stačilo 32 sekund a česká sedmnáctka vyrovnává! V závěru přesilovky si vytvořila tlak, který po jejím skončení korunoval přesnou trefou JAROMÍR PYTLÍK. Do utkání přitom šel coby třináctý útočník – 1:1. Asistence: Daniel Jouza.
     
    42:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No, tak tohle není dobré. Přesilová hra měla přesně opačný efekt, než bychom si přáli. Českého brankáře totiž prostřelil ALBIN GREWE a Švédové jdou do vedení – 1:0! Bez asistence.
     
    41:29
    Na startu třetí části dostává český tým svou druhou početní výhodu. Arvid Costmar (SWE) si vysloužil menší trest za hákování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švédsko – 3 (10)
    Česko – 14 (21)
     
    Ani ve druhé periodě se skóre nepohnulo. A tentokrát musíme říct – bohužel. Čeští mladíci totiž měli obrovskou střeleckou převahu, ani jednoho ze švédských gólmanů však nedokázali překonat!

    Třetí třetina začne přibližně v 0:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    30:31
    Seveřané sáhli ke střídání brankářů, Huga Alnefelta nahradil Matteus Ward. Naopak se zdá, že čeští trenéři nechají Lukáše Paříka, aby zápas dochytal.
     
    30:00
    Polovinu utkání máme za sebou, stále se pokračuje bez branky. Oba týmy zvětšily střeleckou aktivitu, Češi ve druhé třetině vyslali už osm ran a Švédové pět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Švédsko – 7
    Česko – 7
     
    Úvodních dvacet minut generálky na turnaj World Hockey Challenge nenabídlo žádný gól, Lukáš Pařík i Hugo Alnefelt přitom museli předvést jen sedm zákroků.

    Druhá třetina začne přibližně ve 23:24.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:59
    Tři minuty před koncem první části zůstává skóre stále bezbrankové.
     
    14:59
    Náš tým přežil i druhé oslabení a nyní si naopak zahraje svou první přesilovku. Simon Andersson (SWE) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    12:45
    Další menší trest pro českou sestavu, za podražení pyká Matěj Toman (CZE).
     
    07:46
    Česko hraje v plném počtu.
     
    05:46
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je Filip Koffer (CZE) za hrubost.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Alnefelt (Ward) – Björnfot, Söderström, Hedström, Sjölund, Broberg, Lundqvist, Popovic, Larsson – Juhlin, Bjerselius, Olofsson – Karlström, Costmar, Gunler – Söderblom, Sundsvik, Grewe – M. Wahlgren, Andersson, J. Wahlgren.

    Česko: Pařík (Malík) – Mlčák, Kubíček, Poizl, Haš, Rašín, Kučeřík, Homola – Teplý, Přikryl, Koffer – Toman, Vitouch, Pšenička – Morong, Peterek, Jouza – Barinka, Najman, Lang – Pytlík.

     
    Čeští hokejisté se do Dawson Creeku vydali po kempu v Kladně v úterý, na místě byli ve středu kolem poledne. Dá se očekávat, že teprve dnešním zápasem vyklepou z nohou únavu z dlouhé cesty, nicméně Švédové by na tom mohli být podobně.

    Z pohledu našeho týmu se opakuje situace z loňského roku – v přípravě se potká s evropským soupeřem (loni to bylo Finsko), ale v základní skupině samotného turnaje ho čeká čistě zámořská výzva. Konkrétně to budou postupně Spojené státy, výběr Kanady Black a následně White. Po dni pauzy přijde na řadu klíčové čtvrtfinále.

    Loni skončila sedmnáctka na World Hockey Challenge poslední, přestože odehrála velmi vyrovnané zápasy. Letošní výběr ale jistě pomýšlí na mnohem lepší výsledek. Hokejisté ročníku 2001 pod taktovkou Petra Hakena zatím prokazují solidní kvalitu, nejprve třikrát vyhráli ve Švýcarsku a poté se blýskli gólovou smrští na turnaji v Porubě. Tam padli až ve vyrovnaném "finále" s Američany.
     
    Nominace české reprezentace na WHC:

    Brankáři:
    Nick Malík (Vítkovice), Lukáš Pařík (Liberec).

    Obránci:
    Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), Martin Hugo Haš (Tampere, Finsko), David Homola (Třinec), Šimon Kubíček (České Budějovice), Daniel Poizl (Žďár nad Sázavou), Patrik Rašín (Jihlava).

    Útočníci:
    Martin Lang, Filip Přikryl (oba Plzeň), Ondřej Pšenička, David Vitouch (oba Sparta Praha), Marcel Barinka (Salcburk, Rakousko), Daniel Jouza (Litvínov), Filip Koffer (Pardubice), Matěj Morong (KJT-Haukat, Finsko), Adam Najman (Jihlava), Jonáš Peterek (Třinec), Jaromír Pytlík (Žďár nad Sázavou), Michal Teplý (Liberec), Matěj Toman (České Budějovice).
     
    Příjemný den, pomalu nám startuje bohatý program českých reprezentací, z nichž jednu čeká rovnou vrchol celé sezóny. Národní tým do 17 let zamířil do kanadského Dawson Creeku na World Hockey Challenge, největší světový turnaj v této kategorii. Než se v neděli pustí do ostrých bitev proti zámořským soupeřům, sehrají dnes svěřenci trenéra Petra Hakena generálku se Švédskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Tomáš Marný

    Branky a nahrávky: 43. Grewe – 44. Pytlík (Jouza), 54. Peterek (Najman, Přikryl), 60. Barinka


    Švédsko: Alnefelt (31. Ward) – Björnfot, Söderström, Hedström, Sjölund, Broberg, Lundqvist, Popovic, Larsson – Juhlin, Bjerselius, Olofsson – Karlström, Costmar, Gunler – Söderblom, Sundsvik, Grewe – M. Wahlgren, Andersson, J. Wahlgren.
    Česko: Pařík (Malík) – Mlčák, Kubíček, Poizl, Haš, Rašín, Kučeřík, Homola – Teplý, Přikryl, Koffer – Toman, Vitouch, Pšenička – Morong, Peterek, Jouza – Barinka, Najman, Lang – Pytlík.
    bahis siteleri