Pardubice – Žďár n/S 5:4 (kon.) | Chomutov – Kladno 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Salzburg 1:3 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | Warriors Brno – Olomouc 1:3 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Liberec – Letňany 5:1 (kon.) | Zlín – Havířov 2:0 (kon.)
Třinec – Vsetín 3:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
HC Letci Letňany
Sobota 18.11.2017, 16:00 • Svijanská Aréna • Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    59:34
    Charvát se souběžně s koncem oslabení ocitl ve velké šanci, tváří v tvář Hamalčíkovi ale nenašel mezírku mezi jeho betony.
     
    57:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Žůrek – 2 min., krosček).
     
    55:32
    Maťátko se z levé strany natlačil před Hamalčíka, položil si jej a následně pouze orazítkoval jeho beton. Posléze ještě zkoušel kotouč vysokým obloučkem vracet před branku, brankář ho ale ze vzduchu stáhl lapačkou.
     
    52:20
    Letci mohli přidat další gól! Narovec dostal výbornou přihrávku a mířil sám na branku. Rozhodl se pro střelu na Novákovu vyrážečku a liberecký gólman nakonec zasáhl úspěšně.
     
    51:29
    Letňany právě vstřelily branku!
    Valdhans unikl všem, ale tváří v tvář Novákovi zasunul kotouč pouze mimo tyče. Akce ale pokračovala a Valdhans našel mezi kruhy připraveného JANA SLAVÍKA, jenž se do kotouče opřel bez přípravy a napálil jej mimo dosah brankáře.
    Asistence: Valdhans, Nárovec.
     
    48:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pátý gól v síti Letců je na světě! Hamalčík si povyjel z branky, aby vyrazil střelu od modré čáry. Ta se posléze odrazila přímo na hůl Drábka, který adresoval přes brankoviště přihrávku MILOSLAVU ADAMCOVI. Uklizení do odkryté klece už bylo pro libereckého beka formalitou.
    Asistence: Drábek, Křepelka.
     
    46:49
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Riley – 2 min., podražení).
     
    46:24
    V oslabení se po levé straně dostal za záda všech Maťátko, nakonec jej ale zdatně stíhal Zedek a ztížil mu pozici pro zakončení. Maťátko tedy nakonec trefil pouze Hamalčíkovo břicho.
     
    44:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Žůrek – 2 min., podražení).
     
    43:19
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Searle – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., hrubost).
     
    42:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí mladíci využívají další přesilovku. Na brankovišti se nejlépe zorientoval Adamec, který přiťukl puk MATĚJI HÁJKOVI. Ten jako správný kapitán zametl puk mezi tři tyče.
    Asistence: Adamec.
     
    42:05
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Srbek – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    38:36
    Obrovská šance Letňan na snížení! Štěpánek stanul sám před Novákem, pěkně si jej položil, ale bekhendem nakonec poslal kotouč jen nad horní tyčku.
     
    38:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v oslabení přidávají třetí gól! JAKUB RYCHLOVSKÝ v prvním úniku minul branku, o chvíli později se ale hnal ve společnosti Charváta proti jedinému bekovi, načež po rychlé výměně puku trošku šťastně propasíroval pryž za Hamalčíka.
    Asistence: Charvát.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Bieniek – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
     
    35:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru poměrně rychle využívají a odskakují tak na rozdíl dvou branek. MARTIN MAŤÁTKO se na modré čáře rozhodl pro vysoké nahození, které přes tělo clonícího Jana Křepelky zaplulo přesně do horního růžku branky.
    Asistence: Adamec.
     
    35:01
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Searle – 2 min., podražení).
     
    30:58
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Riley – 2 min., sekání).
     
    26:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., hákování).
     
    24:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    24:11
    Šance střídá šanci! Šafařovský luxusní žabičkou vybídl ke skórování Drábka, který však místo poloprázdné klece zamířil jen do gólmanovy rukavice. Neskutečné.
     
    23:31
    A opět Letci výrazně zahrozili! Schönbauer pronikl podél levého mantinelu a naservíroval puk před branku nekrytému Narovcovi, jehož pohotové zakončení fantasticky vytěsnil Novák.
     
    22:28
    A stejná situace byla k vidění také na druhé straně! Srbek najížděl do brejku se Štěpánkem a také v tomto případě to vzal na sebe první jmenovaný. Najel si až před Nováka a zkusil puk propasírovat mezi jeho betony. Neúspěšně!
     
    21:35
    Vomáčka se s Šafařovským hnal ve dvou proti jedinému obránci. První jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a svižnou střelu namířil do bližší tyčky!
     
    17:24
    Skvělý Hamalčík! Brankář Letců svůj tým neuvěřitelně drží. Teď vychytal Hampla, jenž už po rychlé kombinaci zakončoval skoro do odkryté branky. Hamalčík ale předvedl výborný rozštěp.
     
    16:15
    Vomáčka hezkou žabičkou vysunul Šafařovského, jenž byl sice z úhlu, ale měl proti sobě už jen Hamalčíka. Zkusil si ho rozhýbat a zakončit bekhendem, gólman ovšem uzavřel všechny možné mezírky a šanci zlikvidoval.
     
    12:59
    Jan Cikhart obdržel zleva přihrávku a stanul sám před Hamalčíkem. Ten ale opět svůj tým drží, tentokráte zasáhl vyrážečkou.
     
    09:55
    Letňany zlobí a nyní měly další dobrou příležitost. Mezi kruhy se zjevil Janiurek a rychle pálil. Novák předvedl výborný zákrok lapačkou!
     
    08:32
    Pejchal neproměnil! Najel si na Nováka z pravé strany a pokusil se mu prostrčit touš mezi betony. Ty ale sklaply včas.
     
    08:32
    Pejchal v oslabení unikal a byl stažen k zemi Irou. Rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    07:16
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Narovec – 2 min., podražení).
     
    05:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se dostávají do vedení! Po pěkné kombinaci se dostal do samostatného úniku JAKUB RYCHLOVSKÝ, který se rozhodl pro přímou střelu a udělal dobře, puk totiž proletěl nad vyrážečkou až do sítě. Gólu předcházela parádní přihrávka Žůrka.
    Asistence: Žůrek.
     
    03:40
    První větší šance utkání! Hamalčík vyrazil betonem puk mezi kruhy k volnému Drábkovi, jemuž ovšem střela trošku sjela a prosvištěla těsně vedle tyče.
     
    01:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šafařovský – 2 min., podražení).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Rychlovský (Žůrek), 36. Maťátko (Adamec), 39. Rychlovský (Charvát), 43. Hájek (Adamec), 49. Adamec (Drábek, Křepelka) – 52. Slavík (Valdhans, Nárovec)


    Bílí Tygři Liberec: Novák (Zajíček) – Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát, Bieniek, Žůrek, Ira – Rychlovský, Maťátko, Drábek, Cikhart, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek, Šafařovský, Šeliga.
    HC Letci Letňany: Hamalčík – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Riley, Krutil, Searle, Hlinka, Narovec, Valdhans, Klíma, Soukup, Kalina, Janča, Bespalchenko, Srbek, Janiurek, Slavík, Pejchal, Teuber.

    Rozhodčí: Nepomucký – Kajínek, Zavřel.
    bahis siteleri