HC Plzeň – Chomutov 4:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 4:5 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 1:6 (kon.)
Technika Brno – Havířov 3:2 (po pr.) | Třemošná – Slavia 0:1 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Letňany 3:2 (kon.) | Žďár n/S – Kometa Brno 2:11 (kon.) | PZ Kladno – Ústí n/L 5:1 (kon.)
Třinec – Přerov 2:5 (kon.) | Warriors Brno – Poruba 2:1 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:6 (0:1, 1:4, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 18.11.2017, 12:00ELIOD extraliga mladšího dorostu • 16. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:00:16)
     
    59:43
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    58:56
    Rychlý pokus o krásnou kombinaci nyní hostům nevyšel. Přihrávka jednoho z nich před branku nebyla totiž ta z nejpřesnějších.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a s největší pravděpodobností také celého zápasu.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Svach – 2 min., držení protihráče).
     
    57:21
    Václav Svach vyslal pozdrav na branku soupeře, ten ale nedorazil. Zablokoval jej liberecký bek. Následně sudí zdvihá svou pravici na znamení výhody pro hosty.
     
    55:41
    Jiří Remta vystřelil od modré čáry, avšak Krátký jeho střelu lapačkou v pohodě kontroloval. Následně kotouč rozehrál na svého spoluhráče. Mezitím je Motor kompletní.
     
    54:10
    Nezbývalo příliš a William Pray mohl mít na svém kontě čtvrtý přesný zásah! Střelu z první na vzdálenější tyči z pohledu Martina Lidáka ale nenasměroval do branky.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Janoch – 2 min., podražení).
     
    53:22
    Pavel Novák se dostal před branku soupeře zcela osamocený! Bezprostředně zkoušel zamířit nejspíše mezi betony, ty ale Čeněk Krátký včas zaklapl a kotouč vyrazil vysoko do ochranné sítě!
     
    52:01
    Tempo hry pomalu upadá a na ledové ploše nyní vidíme pomálu šancí. Po zakázaném uvolnění Libereckých se bude vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    50:47
    Jiří Michal pálil z nebezpečné pozice, ale jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi.
     
    49:44
    Pavel Novák si dokázal v útočném pásmu najít optimální palebnou pozici, z ni ale trefil jen připraveného Čeňka Krátkého. Do branky poté zapadl jeden z domácích hráčů a hra se tak postavení útočícího hráče v brankovišti přesune do středního pásma.
     
    48:16
    Tomáš Březina z pravého úhlu nevystřelil vůbec špatně! Svůj pokus nasměřoval k bližší tyči, kde si s ním ale dokázal pozorný Krátký poradit.
     
    47:04
    Jan Janoch přijížděl před branku soupeře z druhé vlny a také dostal přihrávku. Puk napálil z první, jenže střelu zblokoval jediný obránce, který před brankou Liberce stál.
     
    45:29
    Kapitán domácího celku Vojtěch Strnad si najel s pukem na holi do palebné pozice, nicméně z ni svou svižnou střelou našel jen prostor za Lidákovo brankou.
     
    44:31
    Jaroslav Pouzar to nyní udělal šikovně. Nepropustil nebezpečnou přihrávku před branku. O malý moment později se málem do šance dostal Jiří Michal, avšak ke kotouči měl blíže Čeněk Krátký.
     
    43:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to další gól v brance domácího týmu! Opět to byla lajna s Williamem Prayem, která skóruje! Filip Kovář poslal přihrávku na VOJTĚCHA JIRUŠE, jenž si taktéž odnese z dnešního klání minimálně jednu gólovou trefu. Asistence: Filip Kovář, Jaroslav Chmelař.
     
    41:40
    Jakubec zkoušel vyvézt kotouč, jenže ho ztratil. K němu se dostal Jaroslav Pouzar a zkoušel zamířit do horních pater branky. Puk nakonec skončil jen na zadním mantinelu.
     
    40:39
    Na ledě je standardní počet hráčů. Novák i Strnad naskočili na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ve hře čtyři na tři se prosazují domácí hráči! Yahor Hrakholski přenechal kotouč VÁCLAVU SVACHOVI, který si s ním sjel před branku, odkud zamířil na centimetr přesně pod víko! Kotouč se od horní tyčky odrazil rovnou do branky! Asistence: Yahor Hrakholski.
     
    38:51
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., krosček).
     
    38:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Novák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., hrubost).
     
    38:40
    Pavel Novák neměl moc šancí udržet kotouč proti dvěma dotírajícím hostům. Ti mu kotouč odebrali, poté se ale Novák pustil do souboje se Strnadem a mírnější převahu měl domácí hráč.
     
    37:48
    O bleskovou odpověď se pokoušeli domácí hráči, kteří si ale nepřipsali po okupování útočného pásma větší příležitost. Bude se jen vhazovat po levici Krátkého.
     
    36:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec dokázal v druhé třetině vstřelit již čtyři branky a Motor to tak bude mít po zbytek zápasů vcelku složité. U levé tyče projížděl WILLIAM PRAY, který odtud dokázal zamést kotouč do branky dnes potřetí! Pray si tak připisuje třetí branku v dnešním utkání! Asistence: Tomáš Jakubec, Adam Měchura
     
    35:25
    Pavel Novák neměl moc prostoru ke střele a raději jen posunul kotouč na branku. Ještě před ni ale do tohoto pokusu sáhnout jeden z domácích, byl však tísněn obráncem. Krátký tedy neměl problém pomalu k němu klouzající kotouč uschovat pod lapačkou.
     
    34:49
    Tomáš Březina se v rychlosti dostal ke kotouči v útočném pásmu a zhruba před vrcholkem jednoho z kruhů zkoušel vystřelit. Puk ale netrefil ideálně, a tak z toho žádné větší ohrožení branky není.
     
    33:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je to o čtyři branky! Uvidíme, zda se dočkáme aspoň minimální zápletky. LUKA VODLAN se objevil u levé tyče z pohledu domácího gólmana. Odtud také dokázal z dorážky propasovat kotouč do branky. Asistence: Vojtěch Strnad.
     
    33:30
    Luka Vodlan nevypálil od modré vůbec špatnou střelu, jenže v její dráze nikdo nestál, a tak na ni Martin Lidák viděl a v pohodě ji vyrazil mimo nebezpečí.
     
    32:37
    Pavel Pojar z pozice obránce vyrazil do útoku. Těsné poté, co se dostal do útočného pásma, mu byl ale kotouč odebrán. V jeho držení jsou tedy Liberečtí.
     
    31:19
    Pavel Novák dostával v přečíslení dva na jednoho přihrávku na vzdálenější tyč z pohledu brankáře. Krátký se však stihl včas přesunout a pokus nepropustit za brankovou čáru.
     
    30:30
    Petr Gajda přejel útočnou modrou čáru a následně vyslal na domácí branku střelu ze zápěstí. Ta letěla možná příliš vysoko, přesto ji Martin Lidák dokázal ve své lapačce udržet.
     
    29:16
    Lukáš Nezbeda vypálil z nápřahu z velkého úhlu. Jeho pokus tečoval Lidák za svou branku, odkud se odrazil k druhé tyči, kde už si puk Lidák raději ukryl pod lapačku.
     
    28:09
    Přesilovkový čas se domácím hokejistům poměrně krátí, navíc se Bílým Tygrům podařilo osvobodit se.
     
    27:12
    Jiří Michal poslal dobrou přihrávku na druhou stranu kluziště, kde stál zcela osamocený Jaroslav Pouzar. Ten se chtěl do rány opřít, ovšem kotouč jen promáchl.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Nezbeda – 2 min., hákování).
     
    25:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je povedený nástup od Bílých Tygrů do prostředního dějství zápasu. Vojrěch Duschka vypálil od modré čáry. Na jeho střelu dobře před brankou viděl WILLIAM PRAY, jenž do ni bezvadně sáhl a usměrnil ji za Lidáka. Liberecký Pray si tak připisuje druhý gól v dnešním utkání. Asistence: Vojtěch Duschka.
     
    23:56
    Yahor Hrakholski nabral dobrou rychlost a dostal přihrávku. Svou prudkou střelu ale nasměroval jen do mantinelu za brankou Krátkého.
     
    22:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhá branka v brance domácího Motoru je na světě! Tomáš Kollert vystřelil od modré čáry. Jeho pokus Lidák vyrazil jen před sebe, kde se objevil JAROSLAV CHMELAŘ, který bekhendem zasunul kotouč mezi Lidákovy betony. Asistence: Tomáš Kollert, Vojtěch Jiruš.
     
    21:49
    Hailovu střelu od modré čáry ještě zkoušel tečoval jeho spoluhráč, jenže neúspěšně. Na kotouč totiž nedosáhl.
     
    21:22
    Sebastian Jasečko udržel obrannou modrou čáru a hostující celek před branku Lidáka nepustil.
     
    20:21
    Pokus o rychlou kličku Tomáši Hanákovi nevyšel. Puk mu přitom utekl. Přesto ale domácí hráči dále drží v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    První perioda se pomalu dohrává v útočném pásmu Liberce. Nic víc se již ale nestane.
     
    19:04
    Na druhé straně si přesný zákrok připisuje také Martin Lidák. Z úhlu ho prověřil Vojtěch Duschka, avšak domácí brankář se včas přesunul a jeho střelu uschoval ve klíně.
     
    18:17
    Povedený protiútok ve vlastním oslabení brankou domácích nekončí! Ryba zkoušel stahovačku, ale přes posledního obránce neprošel. Puk se poté v útočném pásmu Českobudějovických dostal na hůl Březiny, který byl ale vychytán Čeňkem Krátkým.
     
    17:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hrakholski – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:25
    Pavel Novák v akci podruhé! Tentokrát se zbavil dotěrných obránců ve vlastním obranném pásmu a poté adresoval křížnou přihrávku na Tomáše Hanáka, který měl ale k puku o něco dál, než by potřeboval.
     
    15:23
    Pavel Novák předvedl pěknou individuální akci. Nabral rychlost ve středním pásmu, obešel obránce a svou jedovatou střelou ze zápěstí ohrozil hostujícího brankáře. Ten ji ale dokázal udržet v lapačce.
     
    14:21
    Adam Měchura se mezi oběma kruhy zorientoval nejlépe a pohotově vystřelil. Jeho pokus ale nakonec končí mimo branku a Lidák tak nemusel zasahovat.
     
    13:10
    František Schwartz vypíchl obránci na modré čáře kotouč a ujel do úniku! Vracející se Kovář mu ale se svým spoluhráčem dokázal střelu ještě znepříjemnit, tudíž Schwartzovo zakončení nemělo potřebné parametry a do branky nezapadlo.
     
    12:24
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Jasečko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:34
    Adam Dvořák ve vlastním obranném pásmu vyhodil kotouč až k brance Krátkého. Zakázané uvolnění se ale nepíská, protože puku se dotkl jeden z hostí.
     
    10:30
    Vojtěch Jiruš mohl poslat svůj tým do dvoubrankového vedení! Těsně před brankou se k němu odrazil kotouč velmi výhodně, ale svou prudkou střelu ze zápěstí poslal nad branku.
     
    09:13
    Jiří Michal to nyní nemyslel zle. Najel si před branku soupeře, ale nebyl ve střelecké pozici, a tak zkoušel oslovit přijíždějícího spoluhráče z druhé vlny. Ten si ale puk nedokázal zpracovat.
     
    08:24
    William Pray vjel do útočného pásma, načež se ocitl ve velkém úhlu. Jeho přihrávka před branku Lidáka ale nebyla vůbec špatná, jenže do ni vložil hůl vracející se domácí bek, čímž ji zneškodnil. S následným protiútokem českobudějovických hráčů si dokázal Krátký poradit.
     
    07:43
    Adam Ryba dlouho se svým spoluhráčem bojoval o vydolování kotouče ve středním pásmu. To se ale nakonec podařilo Bílým Tygrům, kteří se puku ujímají.
     
    05:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme zde první branku utkání! Ta zajišťuje vedení hostujícímu týmu! Přečíslení dva na jednoho Bílým Tygrům nevyšlo, poté se ale kotouč ocitl za brankou Lidáka. Puku se zmocnil WILLIAM PRAY, který si povyjel právě zpoza branky a poté jej zasunul do odkryté klece. Lidák se nestihl přesunout. Asistence: Vojtěch Jiruš.
     
    04:47
    Dominik Brouček společně se svým spoluhráčem ještě neztratili útočné pásmo! Brouček pohotově popostrčil kotouč hlouběji do pásma. Motor tak okupuje pásmo před libereckou klecí.
     
    04:19
    Následná střela domácího celku první gól nepřinese. Krátký na ni viděl, a proto ji v pohodě ukryl ve své výstroji.
     
    03:46
    Jan Janoch nezpracoval v neutrálním pásmu přihrávku do jízdy od Pavla Nováka. Od Janochových bruslí se kotouč odrazil na hole hostí.
     
    03:01
    Střela Lukáše Pavláta se zastavila jen o prvního clonícího hráče Liberce. Na druhou stranu tak pádí právě Liberečtí.
     
    02:28
    František Schwartz vypíchl kotouč v obranném pásmu hostující obránci. Osvobodil tak svůj tým ze sevření a bránění se. O chvíli později se vhazuje po levici Krátkého.
     
    01:48
    Domácí příznivci se již málem radovali! Střela jednoho z domácích hráčů ale skončila jen na tyči branky Čeňka Krátkého.
     
    01:20
    Jaroslav Pouzar ze středního pásma nahazuje kotouč do pásma útočné, kde o něj oba týmy svádí souboj.
     
    00:12
    Úvodní buly vyznělo lépe pro hostující celek, jenže díky dobrému napadání se domácí dostali ke kotouči v útočném pásmu a můžou ohrozit branku soupeře jako první.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Rozbruslení obou týmů pomalu končí, zápas tak za malý okamžik začne!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Hanák, Ryba, Novák, Kašpar, Brouček, Březina, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Čajan) – Duschka, Kovář, Hladík, Čihák, Starý, Kollert, William, Jakubec, Jiruš, Měchura, Strnad, Nezbeda, Chmelář, Gajda, Vodlan

    Rozhodčí: Mertl – Šperl, Oudes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Svach (Hrakholski) – 6. Pray (Jiruš), 23. Chmelař (Kollert, Jiruš), 26. Pray (Duschka), 34. Vodlan (Strnad), 37. Pray (Jakubec, Měchura), 44. Jiruš (Kovář, Chmelař)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Hanák, Ryba, Novák, Kašpar, Brouček, Březina, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar
    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Čajan) – Duschka, Kovář, Hladík, Čihák, Starý, Kollert, William, Jakubec, Jiruš, Měchura, Strnad, Nezbeda, Chmelář, Gajda, Vodlan

    Rozhodčí: Mertl – Šperl, Oudes
    thejrc.org