Ajax – Kerkrade 5:1 (kon.) | Excelsior – Eindhoven 1:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Utrecht 1:3 (kon.)
Arnhem – Den Haag 2:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
5:1 (1:1)
Roda JC Kerkrade
Neděle 26.11.2017, 12:30 • Amsterdam Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:22:10)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:7.
     
    Je konec! Ajax dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející utkání s Roda Kerkrade a nakonec vítězí vysoko 5:1! Hosté se po půlhodině hry ujali vedení zásluhou Kuma. Ještě před přestávkou však dokázal vyrovnat Justin Kluivert. Do druhého poločasu nastoupil mnohem aktivnější Ajax a v 60. minutě poslal domácí celek do vedení Dolberg. O další minutu později navíc přidal svou druhou branku v utkání Justin Kluivert a o vítězi bylo prakticky jasno. Čtvrt hodiny před koncem ještě skóroval Donny van de Beek a v 86. minutě dovršil hattrick Justin Kluivert !
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hosté se ještě jednou vydali na polovinu Ajaxu, ale Dani Schahin při přechodu do pokutového území přišel o balón a domácí už podle všeho dnešní duel dohrají s míčem na kopačkách.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    89
    Domácí zahrávali rohový kop. Dolberg si naskočil na vysokou přihrávku na zadní tyč, ale v záklonu hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    88
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Ajax nadále kombinuje na polovině soupeře, ale nikdo z fotbalistů v červeném se zatím neodhodlal k zakončení.
     
    87
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Dennis Johnsen.
    86. Justin KLUIVERT - 5:1
     
    86
    Ajax právě vstřelil branku!
    JUSTIN KLUIVERT se hattricku přeci jen dočkal! Domácí střelec si míč navedl na pravačku a technickou střelou z dobré pozice v pokutovém území rozjásal domácí fanoušky!
     
    85
    Justin Kluivert útočil na hattrick! Syn slavného otce se opřel do Dolbergovy přihrávky, jenže z hranice pokutového území poslal míč vysoko nad břevno.
     
    84
    Christian Kum vystoupil proti Kasperu Dolbergovi a zatažením za dres poslal domácího fotbalistu k zemi. Ajax tak může znovu zaútočit.
     
    83
    David Neres sprintoval za skákavou přihrávkou na polovinu soupeře, jenže pozorný obránce Ashton Götz jej stačil předskočit a odkopl míč na polovinu Ajaxu.
     
    82
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Lasse Schöne, přichází Siem de Jong.
     
    81
    Dolberg se vrhl do souboje v blízkosti rohového praporku a provinil se nedovoleným zákrokem. Jednomu ze soupeřů dokonce roztrhl kopačku.
     
    80
    V Amsterdam Aréně panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si užívají vedení svého celku a ženou Ajax vpřed zpěvem chorálů a hlasitým skandováním.
     
    79
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Mario Engels, přichází Livio Milts.
     
    78
    Hakim Ziyech si chtěl připravit míč na pravačku, ale obránce Christian Kum mu na poslední chvíli odkopl balón od špičky kopačky.
    76. Donny van de Beek - 4:1
     
    76
    Ajax právě vstřelil branku!
    A další branka! Ajax hraje ve druhém poločase v exhibičním tempu! Dolberg poslal z hranice pokutového území zpětnou přihrávku a DONNY VAN DE BEEK střelou bez přípravy umístil míč mimo dosah hostujícího brankáře!
     
    75
    Ajax zahrával rohový kop. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde bylo snad pět hlavičkářů, ale úspěšnější byl nakonec hráč ve žlutém dresu.
     
    74
    Po delší době se do útoku dostali také hosté. Dani Schahin si naběhl na přihrávku na hranici pokutového území, ale jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    73
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Tsiy William Ndenge, přichází Jorn Vancamp.
     
    72
    David Neres prosvištěl po pravém křídle až do pokutového území, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu nestačil uvolnit do střelecké pozice. Ajax přesto zůstává u míče.
     
    71
    Hakim Ziyech si posunul míč na pravé křídlo a Mohamed El Makrini jej nedovoleným způsobem poslal k zemi. Ajax tak bude rozehrávat na polovině soupeře.
     
    70
    A další možnost Ajaxu! Kasper Dolberg krásnou patičkou našel Kluiverta, který pohotově vypálil, nicméně jeho pokus bez přípravy prolétl nad břevnem.
     
    69
    David Neres se po rychlém protiútoku dostal do pokutového území, rychlou zasekávačkou se uvolnil ke střele, ale Hidde Jurjus jeho pokus vykopl mimo tři tyče!
     
    68
    Rohový kop se Ajaxu moc nepovedl. Matthijs de Ligt se sice na značce pokutového kopu dostal k hlavičce, jenže jeho pokus mířil jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    67
    Hakim Ziyech se z levého křídla prodral až na malé vápno a ještě chtěl vylepšit pozici pro Kaspera Dolberga. Jeho zpětnou přihrávku však obránce odkopl na roh.
     
    66
    Hidde Jurjus vyrazil ven z branky na hranici pokutového území, aby hostujícímu celku vypomohl s rozehrávkou. Jeho nákop však končí pouze v autu.
     
    65
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Gyliano van Velzen, přichází Mikhail Rosheuvel.
     
    64
    Jöel Veltman vymyslel pěknou přihrávku na hranici pokutového území, ale Dolberg se s míčem nestačil otočit kolem obránce. Hosté mohou uklidnit hru.
     
    63
    Justin Kluivert dohnal na levé straně hrací plochy vysokou přihrávku, jenže míč mu poté utekl od nohy a Kluivert si musel pomoci přihrávkou na obránce.
     
    62
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za faul na polovině Ajaxu ji dostává Engels.
    61. Justin KLUIVERT - 3:1
     
    61
    Ajax právě vstřelil branku!
    A další branka! Ajax během dvou minut prakticky rozhoduje o svém vítězství! Ke střele ze střední vzdálenosti napřáhl JUSTIN KLUIVERT, jehož povedená střela zaplavala přesně k zadní tyči!
    60. Kasper DOLBERG - 2:1
     
    60
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax otáčí vývoj utkání a dostává se do vedení! David Neres si navedl míč do pokutového území, poslal zpětnou přihrávku a KASPER DOLBERG za pomoci obránce dopravil míč do sítě!
     
    59
    Po rohovém kopu se k odraženému míči na hranici pokutového území dostal Donny van de Beek, jenže jeho pokus vnějším nártem skončil vysoko nad břevnem.
     
    58
    Hakim Ziyech se po levém křídle vydal na průnik do pokutového území soupeře. Domácí fotbalista centroval před branku, ale Kum ve skluzu srazil míč na roh.
     
    57
    Ajax se mohl dostat do vedení! Kasper Dolberg si v pokutovém území udělal kličkou prostor k zakončení, jenže jeho přízemní dělovku stačil Hidde Jurjus vyrazit!
     
    56
    Další akci hostujícího celku zastavuje ofsajd! Adil Auassar zůstal po rohovém kopu za obranou Ajaxu a připravil hostující celek o zajímavou možnost.
     
    55
    Roda zahrávala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Dani Schahin, jenže po jeho vysokém centru se Adil Auassar nedostal ke střele. Jeden z hostů navíc fauloval.
     
    54
    Hakim Ziyech táhl akci Ajaxu po levé straně a vyslal prudkou přihrávku do pokutového území, kde spěchal Donny van de Beek. Domácí hráč však míč nedohnal na hřišti.
     
    53
    Ajax nadále kombinuje s míčem na polovině soupeře a snaží se najít skulinku v defenzívě hostujícího celku. Nikdo v červeném se však po přestávce neprodral do šance.
     
    52
    Nyní zahrávali domácí kop rohový. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde číhal Hakim Ziyech, ale obránce Christian Kum míč z voleje odpálil ven ze šestnáctky.
     
    51
    Dolberg dotíral na statické obránce hostujícího celku. Kum se však stačil bleskově otočit a odkopl míč do zámezí. Ajax však bude vhazovat v blízkosti pokutového území.
     
    50
    Ajax zahrával přímý kop z blízkosti pokutového území. Prudký centr se stáčel přímo mezi tři tyče, ale hostující brankář Hidde Jurjus balón vyboxoval.
     
    48
    Hakim Ziyech sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy. Domácí fotbalista však neustál souboj s Auassarem a poroučel se k zemi.
     
    47
    Domácí Ajax v úvodu druhého poločasu kombinuje s míčem na polovině hrací plochy a soupeři balón prakticky nepůjčují.
     
    46
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Deyovaisio Zeefuik, přichází Frenkie de Jong.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Domácí celek působil v úvodní pětačtyřicetiminutovce poněkud ospalým dojmem, což se Ajaxu nakonec vymstilo. Ve 33. minutě totiž poslal hostující celek hlavou do vedení Christian Kum ! Ajax v závěru poločasu přeci jen zvýšil svou aktivitu a z prakticky poslední akce první půle vyrovnal Justin Kluivert technickou střelou na zadní tyč. Do šaten se proto odchází za stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Justin KLUIVERT - 1:1
     
    45
    Ajax právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Ajax nakonec dotahuje se soupeřem krok ještě před přestávkou! JUSTIN KLUIVERT se krásným průnikem dostal do pokutového území a technickou střelou uklidil míč ke vzdálenější tyči!
     
    45
    Lasse Schöne zastavil rodící se akci soupeře zatažením Engelse za dres. Hostující fotbalista se dožadoval žluté karty, ale rozhodčí vše řeší domluvou.
     
    44
    Jöel Veltman měl moře volného prostoru na levé straně hřiště. Nakonec vymyslal nadýchaný centr na vzdálenější tyč, ale nikdo v červeném se k hlavičce neprobil.
     
    43
    Lasse Schöne obdržel pěknou přihrávku na hranici pokutového území, ale místo zakončení zvolil přihrávku do křídla. Ajax tak vybojoval pouze další vhazování.
     
    42
    Mario Engels si převzal přihrávku na polovinu Ajaxu, jenže následnou pobídkou mezi obránce domácího celku odevzdal míč Ajaxu.
     
    41
    Ajax kombinuje na vlastní polovině a v závěru prvního poločasu se snaží předvést nějakou nebezpečnou akci. Hosté však domácí fotbalisty skvěle napadají.
     
    40
    Onana měl další práci! Simon Gustafson napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho razantní pokus levačkou však směřoval doprostřed branky.
     
    39
    Tentokrát se Dolberg dostal k přihrávce na hranici pokutového území. Útočník Ajaxu si však ukopl míč daleko od nohy a daroval hostujícímu brankáři snadný zákrok.
     
    38
    Další útok domácího celku navíc zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal útočník Dolberg. Ofsajd!
     
    37
    Hosté uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Ajax se v posledních minutách prakticky nemůže probojovat k míči.
     
    36
    Roda zatím v Amsterdamu předvádí dobrý výkon. Hosté hrají velmi disciplinovaně a spoléhají na okénka v defenzívě domácího Ajaxu.
     
    35
    A mohlo to být 0:2! Za obranou Ajaxu zůstal zcela zapomenutý Dani Schahin, který střílel z ostrého úhlu, ale André Onana jeho pokus udržel v rukavicích!
    33. Christian KUM - 0:1
     
    33
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Hosté se na půdě Ajaxu ujímají vedení! Roda zahrávala přímý kop, po kterém hosté hlavou prodloužili míč na zadní tyč a CHRISTIAN KUM míč dopravil za záda domácího brankáře!
     
    32
    Simon Gustafson fauloval na polovině Ajaxu a Hakim Ziyech mu to oplatil. Hlavní rozhodčí však jako nedovolený zákrok posoudil pouze přestupek domácího hráče.
     
    31
    Lasse Schöne přišel na polovině hrací plochy o míč a Roda ihned rozjela bleskový protiútok. Mario Engels si míč navedl na levačku, jenže Matthijs de Ligt mu jej vypíchl.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím stále čekáme na úvodní šanci dnešního souboje. Domácí Ajax sice hraje aktivně, ale obrana hostů působí kompaktně.
     
    29
    Hostující celek se hnal do otevřené obrany Ajaxu, jenže Dani Schahin vyslal příliš prudkou přihrávku, kterou zahnal van Velzena k postranní čáře.
     
    28
    Justin Kluivert si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území, navedl si míč do šestnáctky, ale levačkou našel jen pozorného obránce hostů.
     
    27
    Deyovaisio Zeefuik ještě udržel na hrací ploše přetažený centr a pohotově vracel balón zpátky před branku. Nikdo v červeném jeho pobídku nevyslyšel.
     
    26
    A právě Lasse Schöne nyní vymyslel nádherný oblouček do pokutového území, na který si nabíhal Kluivert, jenže důrazný obránce Christian Kum byl u míče dříve.
     
    25
    Ajax v posledních minutách přeci jen převzal otěže a snaží se tlačil do útoku. Zejména domácí záložník Lasse Schöne dělá obraně soupeře problémy.
     
    24
    Ajax nyní zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Lasse Schöne, jehož centr z malého vápna odvrátil zcela osamocený obránce Adil Auassar.
     
    23
    Matthijs de Ligt se krásnou kličkou v blízkosti pokutového území uvolnil do střelecké pozice, ale jeho přízemní ránu zablokoval pozorný obránce Kum.
     
    22
    Justin Kluivert obdržel nádhernou přihrávku do běhu, nacpal se mezi dva obránce hostujícího celku, ale vracející se Christian Kum mu skvělým skluzem zabránil v zakončení.
     
    21
    Deyovaisio Zeefuik zatím zůstává mimo hrací plochu a komunikuje s realizačním týmem. Domácí obránce má po zásahu do obličeje nějaké problémy.
     
    20
    Do prvního zakončení se dostal také Ajax! Hakim Ziyech odcentroval z levé strany pokutového území, jenže Lasse Schöne umístil svůj volej vysoko nad břevno.
     
    19
    Ajax se hnal do rychlého protiútoku, nicméně Hakim Ziyech jej zbytečnou kličkou na polovině hrací plochy zbrzdil a následně přihrál vlastním zadákům.
     
    18
    Mario Engels si pohybem řekl o přihrávku do běhu na pravé křídlo. Před hostujícím křídelníkem skvěle vystoupil Matthijs de Ligt a přerušil soupeřův útok.
     
    17
    Deyovaisio Zeefuik se snažil zastavit přihrávku soupeře na křídlo, ale svou obětavostí si vysloužil ránu míčem do obličeje. Domácí zadák však bude bez problémů pokračovat.
     
    16
    Až nyní se hostující celek dostal k prvnímu zakončení. Mohamed El Makrini se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, ale pravačkou minul domácí branku.
     
    15
    Tsiy William Ndenge táhl akci hostujícího celku po levém křídle. Nakonec se přes Zeefuika dostal k odcentrování, ale nikdo ve žlutém se k jeho pobídce neprobil.
     
    14
    Za prudkou přihrávkou za obranu domácího Ajaxu sprintoval Adil Auassar, nicméně André Onana vystartoval včas ven z branky a došel si pro míč.
     
    13
    Roda zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde se před hostujícího hlavičkáře natlačil Maximilian Wöber a odkopl míč ven ze šestnáctky.
     
    12
    Hosté zatím hrají velmi aktivně a domácí Ajax nepouštějí do střeleckých pozic. Do rozehrávky Rody se zapojil také brankář Hidde Jurjus. Domácí soupeřovu rozehrávku neatakují.
     
    11
    Roda se hnala do útoku, ale Adil Auassar si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu. Domácí celek může pokračovat ve hře.
     
    10
    Maximilian Wöber se na levém kraji domácí defenzívy blýskl včasným skluzem a rozběhnutému Engelsovi odpálil míč do autu. Ajax bude vhazovat.
     
    9
    Hakim Ziyech se na levé straně hrací plochy prodral k odraženému míči. Domácí hráč chtěl utéct Auassarovi, jenže míč mu utekl daleko od nohy a Ziyech už jej nechytil na hrací ploše.
     
    8
    David Neres se z pravé strany krásnou kličkou prodral do pokutového území a snažil se míč vrátit na malé vápno. Nikdo z domácích hráčů jeho pobídku nezasáhl.
     
    7
    Dolberg si na hranici pokutového území zpracoval prudkou přihrávku z pravé strany a snažil se míč sklepnout na de Beeka. Před druhým jmenovaným zasáhl obránce.
     
    6
    Maximilian Wöber vymyslel prudkou přihrávku do pokutového území, jenže Dolberg si míč nezpracoval zrovna ideálně a obránce Adil Auassar balón odkopl.
     
    5
    Mario Engels obdržel přihrávku na polovinu soupeře, postupoval do pokutového území Ajaxu, nicméně jeden z domácích obránců se stačil vrátit a míč odkopl do bezpečí.
     
    4
    Za další dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře sprintoval Adil Auassar, nicméně obránce Deyovaisio Zeefuik, který jej o balón připravil.
     
    3
    Hosté se krásnou kombinací na levé straně hrací plochy prodrali k pokutovému území soupeře. Jannes Vansteenkiste se dokonce pokusil odcentrovat, ale obránce míč srazil do autu.
     
    2
    Justin Kluivert sprintoval za přihrávkou podél levé postranní čáry, jenže obránce Jannes Vansteenkiste proti míči bleskově vystoupil a hlavou jej odehrál do bezpečí.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Hosté rozjeli kombinaci na vlastní polovině. Dolberg ihned rozehrávku napadal, ale míč pro Ajax nezískal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Ajax bude hrát v bíločerveném, zatímco Roda přijela ve žlutém.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    AFC Ajax

    Ajax také neprožívá zrovna povedenou sezónu. Finalista loňského ročníku Evropské ligy dosud sehrál dvanáct zápasů a vybojoval dvacet pět bodů. Ajaxu tento výkon stačí na třetí příčku a na vedoucí PSV ztrácí už osm bodů. V případě vítězství se však může posunout před druhý Alkmaar. V minulém kole však Ajax zdemoloval Bredu výsledkem 8:0.
     
    Roda JC Kerkrade

    Roda ve dvanácti duelech vybojoval jen sedm bodů a zatím se krčí na poslední příčce nizozemské Eredivisie. Hosté mají velký problém se střílením branek. Dosud jich nasázeli jen devět. Na hřištích soupeřů však vybojovali jen tři body a dokonce inkasovali patnáct branek. V minulém kole doma Roda prohrála 0:1 s Alkmarem.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se podíváme na duel mezi Ajaxem a Rodou Kerkrade. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 45. Kluivert, 60. Dolberg, 61. Kluivert, 76. van de Beek, 86. Kluivert – 33. Kum

    Karty:   62. Engels (KER)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:7.
    Ajax Amsterdam: Onana – Wöber, de Ligt, Veltman, Zeefuik (46. F. de Jong) – Schöne (82. S. de Jong), van de Beek, Ziyech – Neres, Dolberg, Kluivert (87. Johnsen).
    Náhradníci: van Leer – Viergever, Johnsen, Eiting, F. de Jong, S. de Jong, Dankerlui, Cassierra, Bergsma.

    Roda JC Kerkrade: Jurjus – Götz, Auassar, Kum, Vansteenkiste – El Makrini, Ndenge (73. Vancamp), Simon Gustafson – van Velzen (65. M. Rosheuvel), Schahin, Engels (79. Milts).
    Náhradníci: Derksen, Kurto – Ananou, Gnjatić, Milts, M. Rosheuvel, Rutjes, Vancamp, van Peppen, Werker.

    Rozhodčí: Nijhuis, de Vries, Dobre
    bahis siteleri