Lipt. Mikuláš – Košice 2:4 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:2 (kon.)
Nitra – Zvolen 2:1 (kon.) | Detva – Nové Zámky 0:2 (kon.)
konec
HK Detva
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 19.01.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Súboj posledného s predposledným dopadol lepšie pre Nové Zámky, ktoré sa vďaka trom bodom dotiahli na Liptovský Mikuláš a budú s ním naďalej bojovať o ôsmu priečku zaisťujúcu postup do play-off. Hokejisti z južného Slovenska rozhodli o svojom víťazstve v druhej tretine, keď dvakrát skórovali. Najskôr sa presadil Eduard Šimun a potom aj Róbert Varga. V záverečnom dejstve domáci márne dobíjali bránu súpera a vinou slabej koncovky ani raz nedokázali prekonať Samuela Baroša. (20:24:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Nové Zámky vyhodili puk cez všetky čiary, a tak si zobral ich tréner takisto oddychový čas. Hostia majú na dosah trojbodové víťazstvo.
     
    59:10
    Matthew Hackett opustil svoje bránkovisko, ale jeho spoluhráči majú problém s prechodom do útočného pásma.
     
    58:41
    Detva má posledných 79 sekúnd na vyrovnanie. Matthew Hackett stále zostáva v bráne, pretože sa vhadzuje v strednom pásme.
     
    58:05
    Saulietis zahodil ďalšiu tutovku. Lotyš tentoraz prijal ideálny pas od Juríka, no zblízka trafil iba Matthewa Hacketta.
     
    57:50
    Kaspars Saulietis mohol definitívne rozhodnúť. Lotyšský útočník dostal prihrávku v situácii dvoch proti jednému, ale z výhodnej pozície nemieril presne.
     
    57:30
    Domáci tréner Ivan Dornič využil zakázané uvoľnenie Nových Zámkov na to, aby si zobral oddychový čas. Bude nasledovať vhadzovanie pred Barošom.
     
    57:10
    Nové Zámky hrajú v týchto momentoch veľmi jednoducho. Snažia sa pretlačiť puk do stredného pásma, aby Baroš nemusel riešiť nebezpečné situácie.
     
    55:54
    Domácim hokejistom sa výrazne skrátil čas na vyrovnanie. Vylúčený Škoda sa vrátil na ľadovú plochu, do tretej sirény zostávajú štyri minúty.
     
    55:10
    Detva dostala k dispozícii presilovku, ale hrá ju rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch, takže zle. Domáci sa nevedia udržať v útočnom pásme.
     
    53:54
    Michail Kuklev vyzval do bitky Vladimíra Škodu, ale český útočník zvolil účinný zápasnícky chvat, ktorým zastavil aktivitu ruského obrancu. Rozhodcovia udelili dvojminútový trest za hrubosť Kuklevovi, Škoda inkasoval dva menšie tresty, jeden za hrubosť a druhý za seknutie.
     
    53:27
    Hackett mal zase prácu po nahodenom puku od modrej čiary. V tomto prípade ho preveril lotyšský zadák Arturs Salija.
     
    53:00
    Sedem minút pred koncom tretej tretiny je tu posledná reklamná prestávka. Matthew Hackett musel dvakrát zasahovať po strelách od modrej čiary.
     
    52:10
    Domácim hokejistom nevyšla snaha o rýchlu rozohrávku. Nepresná prihrávka smerovala cez všetky čiary za Barošovu bránu.
     
    51:32
    Nové Zámky sú dnes v oslabení stopercentné. Hostia prežili dve minúty počas vylúčenia Fábryho a priblížili sa k víťazstvu.
     
    50:45
    Ďalšia príležitosť pre Ladislava Ščurka. Tentoraz zakončoval z ľavého kruhu, no jeho strela švihom sa zastavila na blokujúcom súperovi.
     
    50:10
    Ladislav Ščurko čakal pred bránou, puk sa k nemu napokon dostal, ale príliš poskakoval. Domáci útočník ho nevedel usmerniť na Baroša.
     
    49:32
    Detva môže zvýrazniť svoju hernú prevahu v presilovke. Na tresnú lavicu odišiel Branislav Fábry za hákovanie.
     
    48:36
    Maroš Surový mohol dorážať do poloodkrytej brány, ale puk mu preskočil hokejku, a tak nevyužil nečakanú príležitosť.
     
    47:50
    Nové Zámky pokazili rozohrávku z vlastného obranného pásma. Po icingu hostí sa vhadzuje pred Samuelom Barošom.
     
    47:24
    Veľká šanca Nových Zámkov. Róbert Varga našiel prihrávkou spoza brány voľného Štěpána Novotného a ten zblízka trafil iba presúvajúceho sa Matthewa Hacketta.
     
    46:50
    Nové Zámky si strážia dvojgólový náskok a súpera nepúšťajú do gólových šancí. Ak aj príde nejaká nebezpečná strela, všetko rieši Samuel Baroš.
     
    45:28
    Domáci hokejisti prekombinovali nádejnú situáciu. Videlka zvolil namiesto strely zblízka ešte prihrávku navyše a tá našla iba spoluhráča postaveného nedovolene v bránkovisku.
     
    44:50
    Adam Zbořil vystrelil švihom spoza hráča. Matthew Hackett bol pozorný a puk zrazil do rohu klziska.
     
    44:10
    Frederik Fekiač nahadzoval puk od modrej čiary na teč, no pred novozámockou bránou nenašiel spoluhráča, ktorý by ho usmernil na Baroša.
     
    43:18
    Martin Chovan dvakrát po sebe prudko vypálil príklepom od modrej čiary. Samuel Baroš v oboch prípadoch vyrazil puk pred seba.
     
    42:27
    Nové Zámky sa dnes môžu dotiahnuť na Liptovský Mikuláš, ktorý prehral doma s Košicami. V prípade úspechu hostí v riadnom hracom čase budú mať oba tímy rovnaký počet bodov.
     
    41:37
    Adam Zbořil korčuľoval za pukom, aby zabránil icingu, no rozhodcovia napriek tomu odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    40:43
    Detva začala v ofenzívnej nálade, ihneď sa natlačila do útočného pásma, ale strávila tam iba niekoľko sekúnd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po štyridsiatich minútach môžu byť spokojnejší hokejisti z Nových Zámkov. Hostia dosiahli v druhej časti hry dva góly, pri ktorých mali kúsok šťastia. V prvom prípade skóroval Šimun s prispením korčule a v druhom pomohla Vargovi nepodarená prihrávka Ondrušeka. Hráči z juhu Slovenska sú však hokejovejší, majú miernu hernú prevahu a navyše ešte nevyužili jedno trestné strieľanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:42
    Nové Zámky v záverečných sekundách prostredného dejstva kontrolujú puk ďaleko od vlastnej brány. Bude sa vhadzovať pred Hackettom.
     
    38:54
    Presilovka domácich sa skončila a niesla sa v podobnom duchu ako tie predchádzajúce. Nové Zámky bez problémov prežili vylúčenie Lorraina.
     
    38:26
    Filip Surovka získal puk na modrej čiare a ihneď s ním vyrazil dopredu. Detviansky útočník ohrozil Baroša strelou švihom z vrcholu pravého kruhu.
     
    37:40
    Domáci hokejisti postupne strácajú sekundy z početnej výhody. Teraz vyprodukovali zakázané uvoľnenie.
     
    36:54
    Detva môže upraviť nepriaznivý stav v tretej presilovke. Zbytočný útočný faul urobil Johan Philip Lorraine, ktorý dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    35:40
    Patrik Husák si nakorčuľoval od modrej čiary pred devtiansku bránu a bekhendom zblízka trafil iba betón Matthewa Hacketta.
     
    35:13
    Vladimír Škoda vystrelil švihom od modrej čiary. Matthew Hackett si pripísal jednoduchý zákrok a zrazil puk do rohu klziska.
     
    34:06
    Domáci kouč sa snaží oživiť hru nováčika zmenami v útočných formáciách. Detva má však tradične problémy s ofenzívou.
     
    33:20
    Hra je momentálne prerušená. Adam Zbořil narazil do zadného mantinelu a ťažko sa zdvíhal z ľadu. Na striedačku odišiel za pomoci spoluhráčov a lekára.
    32:38 VARGA - 0:2
     
    32:38
    Nové Zámky dali gól! Hostia využili prečíslenie dvoch proti jednému. Richard Ondrušek síce nezvládol zakončenie, ale so šťastím sa jeho nevydarená strela dostala k voľnému RÓBERTOVI VARGOVI, ktorý puk poslal do odkrytej siete. Asistencia: Richard Ondrušek.
     
    31:59
    Lukáš Jurík zvolil jednoduché riešenie trestného strieľania. Bývalý útočník Zvolena napálil puk medzi betóny Hacketta, ktorý bol pripravený.
     
    31:59
    Lukáš Jurík vystihol zlú rozohrávku domáceho tímu, poradil si s dvoma obrancami a natlačil sa pred bránu, kde bol faulovaný. Nasleduje trestné strieľanie.
     
    31:09
    Detva nevyužila ani druhú presilovku v dnešnom zápase. V početnej prevahe si nevytvorila šancu, ktorá by sa dala označiť za gólovú.
     
    30:32
    Martin Belluš dlho držal puk na hokejke, čakal na ideálny moment, kedy môže vystreliť, ale Baroša ohrozil iba ľahkým nahodením.
     
    29:09
    Detva bude hrať presilovku. Lukáš Jurík zastavil črtajúci sa brejk súpera zákrokom v rozpore s pravidlami a dostal dve trestné minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    27:40
    Podobná situácia sa zopakovala aj na opačnom konci klziska. Po úspešnom vhadzovaní zakončoval príklepom Miroslav Macejko.
     
    27:17
    Štěpán Novotný strieľal ihneď po vyhranom buly Nových Zámkov. Matthew Hackett sa nenechal prekvapiť a schoval puk v náručí.
     
    27:05
    Martin Belluš chcel zakončovať príklepom z ľavého kruhu, ale puk nezasiahol ideálne, a tak Samuel Baroš nemal prácu.
     
    26:22
    Karel Plášil prudko vypálil príklepom od modrej čiary. Pred bránou sa snažil dorážať Branislav Fábry, ale Matthew Hackett udržal puk vo svojom náručí.
    24:45 ŠIMUN - 0:1
     
    24:45
    Nové Zámky dali gól! Domáca defenzíva nedokázala vyriešiť neprehľadnú situáciu v bránkovisku. Po akcii Zbořila sa odrazil puk od korčule EDUARDA ŠIMUNA do siete a ten bol označený za "strelca" gólu. Rozhodcovia nechceli využiť video. Asistencia: Adam Zbořil
     
    24:32
    Na opačnej strane pohrozil Róbert Varga. Novozámocký útočník zakončoval osamotený z pravého krídla, Hackett zachytil puk v lapačke.
     
    23:40
    Domáci hokejisti sa ocitli v prečíslení dvoch proti jednému, ale prihrávka Sitnikova neprešla na voľného Gašpara. Túto dvojicu však zozadu doplnil Filip Surovka a spomedzi kruhov napálil puk do lapačky Baroša.
     
    23:10
    Jakub Žilka posielal puk od modrej čiary, ale netrafil novozámockú bránu. Domáci potom stratili pásmo a museli sa vrátiť dozadu.
     
    22:27
    Michal Murček využil odraz puku v útočnom pásme a zrazu bol úplne sám pred Barošom. Vo výhodnej pozícii ho však vychytal hosťujúci gólman.
     
    21:50
    Šimon s Macejkom nedokázali ani na dvakrát dostať puk z obrannej tretiny. Domáci sa musia naďalej brániť.
     
    20:45
    Domáci hokejisti napádali rozohrávku Vladimíra Škoda, ale nešťastne sa vystavili do ofsajdu. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Súboj poslednej Detvy s predposlednými Novými Zámkami zatiaľ nepriniesol žiaden gólový moment. O niečo aktívnejší boli hostia, ktorým pomohla dlhá presilovka. Ešte predtým však Saulietis trafil žŕdku. Domáci predvádzajú tradične bojovný výkon, nedá sa im uprieť snaha, ale v koncovke sa trápia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:05
    Detva sa márne snaží preniknúť cez útočnú modrú čiaru. Viackrát po sebe stroskotala na nepresnej prihrávke.
     
    17:53
    Detva takisto nezužitkovala svoju úvodnú početnú výhodu v dnešnom zápase. Domáci hokejisti pohrozili jedinou nebezpečnou strelou.
     
    17:11
    Miroslav Macejko vnikol medzi štyroch brániacich hráčov Nových Zámkov, pred bránou si dovolil blafák do bekhendu, ale Baroš úspešne zakročil.
     
    16:30
    Hřebejk prepadol cez nohy devtianskeho obrancu a vyzeralo to tak, že rozhodcovia budú vylučovať. Na prekvapenie pokračuje presilovka domácich.
     
    15:53
    Detva dostáva výhodu prvej presilovky. Dve trestné minúty za držanie protihráča si odsedí novozámocký útočník Štěpán Novotný.
     
    15:50
    Maroš Surový strieľal švihom po ľade z pravého kruhu. Samuel Baros proti jeho zakončeniu vykopol svoj betón.
     
    15:00
    Richard Ondrušek sa ocitol voľný za obranou súpera, ale nemal dostatočnú rýchlosť a nedokázal uniknúť dvom bekom Detvy.
     
    14:26
    Jeden z domácich útočníkov chcel prekvapiť Samuela Baroša zakončením spoza brány. Gólman hostí sa však včas presunul.
     
    13:38
    Momentálne sa hra kúskuje. Oba tímy robia chyby v kombinácii, a tak sú z toho časté prerušenia.
     
    12:50
    Detva sa nedokáže presadiť v ofenzíve, ale na druhej strane, súpera nepúšťa do väčších šancí. Teraz to bolo za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    11:40
    Branislav Fábry tentoraz zvládol prechod cez modrú čiaru a vyskúšal Hacketta tvrdou strelou príklepom. Kanaďan nemal problém úspešne zasiahnuť.
     
    11:03
    Richard Ondrušek sa dostával do situácie dvoch proti jednému s Branislavom Fábrym, ale hostia si nedali pozor na ofsajd.
     
    10:27
    Samuel Baroš po dlhšom čase zasahoval. Mladý brankár v službách Nových Zámkov puk poľahky vyrazil do rohu.
     
    09:50
    Novým Zámkom pomohla dlhá presilovka v úvode stretnutia. Hostia sú aktívnejší a po slabšom začiatku zápasu preberajú kontrolu nad pukom.
     
    09:16
    Štěpán Novotný nečakane vystrelil švihom z ľavého krídla. Matthew Hackett situáciu dobre prečítal a schoval puk v lapačke.
     
    08:36
    Martin Chovan zobral puk za vlastnú bránu a snaží sa upokojiť hru. Jeho kolegovia medzitým odchádzajú striedať.
     
    07:50
    Domáci hokejisti sa nevedia dostať do útočného pásma. Aj po skončení oslabenia trávia čas ďaleko od Barošovej brány.
     
    06:44
    Detva prežila dlhé štvorminútové oslabenie pri vylúčení Kukleva. Ruský obranca naskočil späť na ľadovú plochu.
     
    06:20
    Martin Chovan vyhadzoval puk z obranného pásma, ale jeden z jeho spoluhráčov ho nepochopiteľne zachytil a nechtiac odovzdal na hokejku súpera.
     
    05:13
    Vladimír Škoda prudko vypálil príklepom z vrcholu ľavého kruhu. Jeho strela bola dlho signalizovaná a minula sieť.
     
    04:44
    Hostia premrhali úvodnú polovicu presilovky. Takmer celé dve minúty sa márne pokúšali a rozostavenie hráčov v okolí Hackettovej brány.
     
    03:30
    Nové Zámky sa nedokážu udržať v útočnom pásme. Hokejisti Detvy dvakrát po sebe vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    02:44
    Avizovaná presilovka hostí je realitou. Na trestnú lavicu odišiel ruský obranca Michail Kuklev za hru so zdvihnutou hokejkou, ktorý si odpyká 2+2 minúty.
     
    02:25
    Kaspars Saulietis sa zjavil pred Hackettom, pohotovo dorážal a poslal puk do ľavej žŕdky devtianskej brány. Hostia si navyše zahrajú presilovku.
     
    01:34
    Eduard Šimun vystihol zlú rozohrávku súpera, zašiel s pukom za bránu, no jeho spätná prihrávka nikoho nenašla.
     
    00:45
    Gašpar bol v dobrej pozícii pred novozámockou bránou. Jeho dorážky z tesnej blízkosti pokryl s problémami Samuel Baroš.
     
    00:13
    Rastislav Gašpar nabral rýchlosť na pravom krídle hneď po úvodnom buly. Prešiel okolo brániaceho hráča, ale nemieril presne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V Detve je všetko pripravené na duel dvoch aktuálne najslabších tímov Tipsport Ligy. Ešte pred úvodným buly bola na programe minúta ticha a následne príde na rad štátna hymna.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, Macejko, Šimon, Vyskoč – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Žilka, Tibenský, Surový.

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Látal, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.

    Rozhodcovia: Lokšík, J. Konca – Kollár, Šefčík.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 38. kola Tipsport Ligy. V súboji dvoch tímov zo spodku tabuľky na seba narazia posledná Detva a predposledné Nové Zámky.

    Detva v úvodnej sezóne medzi slovenskou elitou platí nováčikovskú daň a zatiaľ sa nedokáže odlepiť z desiatej priečky. Hokejisti spod Poľany nazbierali v 39 dueloch iba 21 bodov s nelichotivým skóre 74:146. Fanúšikom Detvy dodali malý dôvod na optimizmus výkony z ostatných troch ligových kôl, keď nováčik dvakrát triumfoval. Prekvapivo uspel na pôde vtedajšieho lídra z Trenčína pomerom 5:2 a ešte predtým doma zdolal Žilinu presvedčivo 4:1. Zverenci Ivana Dorniča dokázali nadviazať na tieto výsledky aj v metropole východu, kde dlho vzdorovali Košiciam. Proti "oceliarom" zmazali dvojgólové manko, no museli sa zmieriť s porážkou 3:4.

    Nové Zámky sú dlhodobo na hrane postupu do play-off. Momentálne spadli na deviatu pozíciu, keď v 39 stretnutiach získali 37 bodov so skóre 88:134. Na juhu Slovenska nevyhrali už štyri zápasy v rade. Novozámčania prehrali v Trenčíne 1:3, Košiciam doma podľahli 1:2 po predĺžení, v Nitre utrpeli jasnú porážku 1:5 a na Zvolen nestačili pred vlastnými fanúšikmi po výsledku 1:4. V tomto súboji už viedol Nové Zámky nový kouč Miroslav Mach, ktorý vystriedal na lavičke svojho krajana Ladislava Lubinu. Časté zmeny na trénerskom poste aj v hráčskej kabíne zatiaľ neprinášajú svoje ovocie. Nové Zámky však strácajú na ôsmy Liptovský Mikuláš len tri body, takže vyraďovaciu časť majú doslova na dosah.

    Štyri vzájomné zápasy v aktuálnej sezóne priniesli viac radosti Novým Zámkom, ktoré triumfovali až trikrát. Na vlastnom klzisku zaznamenali dve víťazstvá 3:1, vonku uspeli 3:2 po predĺžení. Detva dosiahla trojbodový zisk iba v jednom prípade, keď doma vyhrala 4:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 25. Šimun (Zbořil), 33. Varga (Ondrušek)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, Macejko, Šimon, Vyskoč – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Žilka, Tibenský, Surový.
    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Látal, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.

    Rozhodčí: Lokšík, J. Konca – Kollár, Šefčík
    bahis siteleri