Chrudim – Vltavín 4:1 (kon.) | Písek – Dobrovice 0:0 (4:3 po pen.) | Litoměřicko – Benešov 5:1 (kon.)
Čížová – Jirny 0:0 (7:6 po pen.) | Ústí n/O – Králův Dvůr 1:1 (8:7 po pen.)
konec
FK Litoměřicko
5:1 (1:0)
FK Benešov
Sobota 07.04.2018, 10:30 • Stadion FK Litoměřicko, Litoměřice • Česká fotbalová liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Zdravím vás u 22. kola České fotbalové ligy. Na litoměřickém stadionu proti sobě nastoupí dva celky bojující o záchranu v třetí nejvyšší české soutěži FK Litoměřicko a SK Benešov. Přeji Vám příjemné fotbalové dopoledne.
     
    FK Litoměřicko

    Celek z města Zahrady Čech nezažívá zrovna radostný vstup do jarní části sezóny. V tuto chvíli se drží na prvním nesestupovém místě tabulky. Přestože nad sedmnáctou Čížovou má náskok úctyhodných čtrnáct bodů, zcela vypustit sezónu nemůže. Z dosavadních zápasů na jaře Litoměřicko jednou zvítězilo a třikrát prohrálo, před sebou má navíc dohrávku 19. kola v Králově Dvoře. Ofenzivně táhne litoměřický tým někdejší sparťanský útočník David Surmaj, který se prosadil již sedmkrát během celé sezóny.
     
    SK Benešov

    Středočeši v tuto chvíli zažívají zcela jiné období než jejich soupeř. Přes zimní přestávku v boji za záchranu posílili o řadu hráčů s prvoligovou minulostí případně z elitních mládežnických týmů. Benešovský dres začali oblékat například Martin Hurka, Vojtěch Engelmann či Denis Laňka. I z toho důvodu zatím Benešov na jaře neztratil ani jeden bod. Boj o záchranu tak může směle vyměnit za postupné se probojování tabulku do stále vyšších a vyšších pater.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    5. kolo, 9.9.: SK Benešov – FK Litoměřicko 0:1 pp.

    Rozhodující penalta: Jakub Trýzna

    Sestava Benešova: Mezhiev – Laštovka(K), Ngimbi, Ježdík P., Vrňák – Ježdík V. – Čapek, Bohata, Farkaš, Balata L. – Telnar

    Sestava Litoměřicka: Plachý – Šimkovský(K), Štancl, Šustr, Dvořák – Grunert – Trýzna, Hanuš, Šlehofer, Valenta – Surmaj
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Plachý – Šimkovský (C), Maršálek, Dvořák, Trýzna, Šustr, Valenta, Hanuš, Surmaj, Husenský, Výborný
    Náhradníci: Ordelt – Luong, Zbudil, Frank, Kacafírek, Zdržálek

    SK Benešov: Tetour – Zákostelský (C), Haitl, Laňka, Vosáhlo – Brejcha, Čapek, Engelmann, Hurka, Neuberg – Essomba
    Náhradníci: Rotbauer – Laštovka, Vrňák – Rataj, Ježdík, Kozel – Turek

    Rozhodčí: Zadinová – Matoušek, Žáková.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba týmy začaly celkem aktivně. Zpočátku zahájil svůj útok Benešov, ovšem Litoměřičtí záhy převzali míč a snažili se o přechod směrem k Tetourově brance. Proti benešovskému obrannému náporu toho ale moc nezmohli.
     
    2
    Svou šanci nakonec domácí dotáhli do konce, Z velkého vápna vyslal míč na branku David Surmaj. Míč se ovšem pouze prolétl tímto prostorem a skončil vedle levé tyče benešovské branky.
     
    4
    Přímý kop z ideální vzdálenosti obdržel na svou hlavu Denis Laňka. I jeho nasměrování míče na branku ale skončilo vedle.
     
    5
    Nepříliš povedený centr Litoměřic. Z levé strany proletěl bez povšimnutí až na stranu pravou. Zde míč zpracoval Lukáš Maršálek, přesto jej záhy odevzdal svému soupeři.
     
    7
    Benešov postupně přechází do útočné situace.
     
    7
    Elegantní souhra mezi Davidem Surmajem a Jakubem Trýznou. Druhý zmiňovaný pak dokázal prokličkovat kolem třech protihráčů, zastaven byl až na hranici velkého vápna díky nedovolenému zákroku.
     
    9
    Na hráče Litoměřic čekaly hned dva rohy v řadě. Oba dva se Benešovu povedly vyhlavičkovat vysoko nad branku. Z prvního vznikl druhý roh. Z druhého protiútok Benešova.
     
    10
    Benešov celkem úspěšně kombinuje kolem středové čáry. Nikam dál se ale díky litoměřickému obrannému bloku dostat nemůže.
     
    11
    Sérií dlouhých nákopů vrátilo Litoměřicko míč směrem k benešovskému gólmanovi, kam se i hráči za míčem přesunuli. I tentokrát ale narazili na obranu soupeře.
     
    13
    Slibně vypadající centr od Jakuba Šustra se snažil Surmaj placírkou nasměrovat na spoluhráče stojícího za ním. Přihrávka však postrádala jakýkoliv důraz, tudíž si ji hned Benešovští přebrali.
     
    14
    Dlouhý Tetourův nákop směrem ke středu odhlavičkoval Nicolas Husenský. Rozhořel se následně další boj o míč kolem středu.
     
    15
    Martin Hurka měl ideální příležitost vybídnout svůj tým ke gólové akci. Svým centrem do malého vápna ale našel jen hlouček litoměřických obránců, kteří vyhlavičkovali míč mimo nebezpečí.
     
    16
    David Surmaj se snažil prokličkovat přes dvojici hráčů Benešova. Zákonitě o míč přišel, ten opětovně nenašel přímo některého z adresátů.
     
    17
    Michaj Rataj měl na kopačce dlouhý nákop z hranice velkého vápna přes litoměřickou obranu. Svou šanci ale nedokázal zpracovat ideálně, navíc se dočkal ošetření po srážce.
     
    19
    První přímý zákrok Davida Tetoura! Částečně z leva, ale již v malém vápně nasměroval míč na branku David Surmaj. Benešovský gólman ale zachytil míč přímo do rukavic.
     
    21
    Opět se rozhořel boj o míč kolem středové čáry. Oba týmy jej vedou velmi tvrdě.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Hanuš (FK Litoměřicko).
     
    22
    Až k litoměřickému brankáři dolétl přímý kop rozehrávaný až za půlkou po nedovoleném zákroku Marka Hanuše na Martina Hurku.
     
    23
    Litoměřičtí se dostávají ke stále většímu množství útočných příležitostí. Všechny však končí v náručí benešovského gólmana.
     
    24
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Rataj, přichází Ježdík.
     
    24
    Benešov se dostal k přímému kopu ze slibné vzdálenosti.
     
    25
    A jeho exekucí vymetl Denis Laňka pouze prostor těsně nad litoměřickou brankou.
     
    26
    Domácí se po delší době přihlásili o útočnou šanci. Ovšem i tentokrát byla celá příležitost zakončena gólmanem Tetourem.
     
    27
    Benešov se velmi rychle dokázal vráti zpět. K tomu mu dopomohl i další volný přímý kop. Ten ale dokázala litoměřická zeď celkem brzo odrazit.
     
    28
    Dominik Šustr dlouhým nákopem nasměroval míč směrem k brance. V tomto prostoru ale nikdo nedokázal míč ideálně zpracovat, načež ten dolétl až do zámezí.
     
    30
    Slibný trojúhelník rozjeli litoměřičtí fotbalisté. Ve velké rychlosti si ale nedokázal Jakub Trýzna přidržet míč, tudíž o něj přišel.
     
    30
    Zřejmě největší litoměřická šance v tomto zápase! David Surmaj si hlavičkou skočil po centru z levé strany, který by mohl nasměrovat do volného rohu branky. Míč byl ale rychlejší, tudíž jej litoměřický útočník nezastihl, navíc poté spadl.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Trýzna (FK Litoměřicko).
     
    32
    Benešov se začal k brance tlačit více a více. Litoměřické obraně se ale zatím daří všechno blokovat.
     
    33
    Další povedená kombinační akce Litoměřic! Marek Hanuš se prosmýkl kolem několika protihráčů, načež našel Nicolase Husenského. Výměna míče mezi oběma se ještě opakovala, načež Husenský v sevření protihráče vypálil.
     
    34
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Hurka, přichází Kozel.
     
    36
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Co se nepovedlo před malým momentem, povedlo se nyní! V malém vápně se zjevil MAREK HANUŠ, který dokázal ideálně nasměrovat míč do branky a zcela zaslouženě posílá svůj tým do vedení.
    36. HANUŠ - 1:0
     
    37
    Litoměřické gól ještě více nabudil. Na Tetoura se valí jedna útočná vlna za druhou. Málokterá se ale dostane až na dosah strážce benešovské svatyně.
     
    38
    Jesle obdržel po nahrávce od Husenského David Surmaj. Míč se poté dostal k Benešovským, kteří zahájili svou šanci. Ani ta neměla dlouhého trvání.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Maršálek (FK Litoměřicko).
     
    41
    Denis Laňka rozehrál další přímý kop. Ten ideálně našel hlouček hráčů před litoměřickou brankou. Obrana domácích měla velké množství práce k ochraně svého brankového prostoru. To se nakonec podařilo díky odkopu míče až na tribunu.
     
    42
    Výhozem až na půlku se snažil Tetour najít Vojtěcha Engelmanna. Petr Výborný ale byl u míče rychleji a Engelmanna od něj odstavil.
     
    44
    Velmi drze se prosmýkl skrz litoměřickou obranu Denis Laňka. Své zakončení ale směřoval z moc velké dálky, čímž letěl míč úplně mimo jakýkoliv brankový prostor.
     
    45
    Hlavní sudí Zadinová nastavuje jednu minutu.
     
    45
    V závěru první půle se dostaly Litoměřice k dalšímu přímému kopu. Tento převzali hostující fotbalisté, kteří o něj záhy přišli. Litoměřice se pak dostaly k další šanci.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Celkem zasloužené vedení litoměřického týmu. Po celý poločas držel herní převahu, kterou dokázal zúročit v jeden gól. Benešov se k příležitostem nadechl až v samém závěru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal nákopem Litoměřic přímo do náručí Daniela Tetoura. Od něho rozehrál Benešov svou příležitost, ovšem nedostal se dále než ke středu.
     
    48
    Po delší době i svou šanci Benešov zakončil. Pouze ale vedle branky, díky čemuž se otevřela pro Jana Plachého možnost rozehrávky.
     
    49
    A k té dostal i při dalším zakončení benešovské šance.
     
    50
    Benešov zařadil na vyšší útočné obrátky. Litoměřičtí se snaží narušit jejich kombinaci, v této snaze jsou ale naprosto marní.
     
    50
    Přesto Litoměřice kombinaci hostí nakonec narušily. Petr Výborný se rozeběhl s míčem na kopačkách proti brance. Brzy jej skluzem srazil k zemi Petr Ježdík, za což si vykoledoval žluté napomenutí.
     
    52
    Litoměřičtí se poprvé v tomto poločase dostali k míči na delší dobu. Následně se natlačili i k brance, ovšem díky ofsajdu byla i tato příležitost zmařena.
     
    54
    Jan Neuberg vyhrál v hlavičkovém souboji s Petrem Výborným. Benešov poté zahájil svůj přechod do útočné zóny.
     
    55
    Přímo do náručí litoměřického gólmana mířil benešovský rohový kop. Jan Plachý míč velmi rychle vykopl, přesto se bezprostředně po něm dostal Benešov k dalšímu rohu.
     
    56
    Jean Claude Essomba Ondoua se dostal do slibné šance. První z nich se odrazila od litoměřického gólmana, ovšem přímo k Essombovi, který z malého vápna vyslal míč znovu na branku. Tentokrát si pro něj precizně doskočil gólman Plachý.
     
    59
    Ve velkém vápně domácí mnoho rozruchu nenadělali. Nasměrování na branku v podání Petra Výborného benešovská obrana bez obtíží zastavila.
     
    60
    Po vlažnějším začátku narůstá tlak Litoměřic na branku. Velmi často je ale hra přerušována, neboť se hraje těsně vedle autové čáry.
     
    62
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřický tým navyšuje své vedení! Přímý kop ze střední vzdálenosti dolétl až těsně před branku. Brankář hostí po něm marně lapal, po jeho pádu se k míči dostal LUKÁŠ MARŠÁLEK, který jej poslal do volného prostoru branky.
    62. MARŠÁLEK - 2:0
     
    64
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Haitl, přichází Vrňák.
     
    65
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Surmaj, přichází Kacafírek.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Zákostelský (SK Benešov).
     
    66
    Benešovský tým se tlačí směrem k brance. Na nezdolnou litoměřickou obranu ale stále nemůže najít recept. Když už se míč dostane dál, gólman Plachý jej spolehlivě zastaví.
     
    68
    Rozehrávka Tetoura se vrátila velmi rychle těsně k benešovskému gólmanovi. Litoměřicko se poté snažilo o jeho nasměrování přímo do branky, u míče byli daleko rychleji hostující obránci.
     
    69
    Odkopem do autu zmařil Lukáš Maršálek benešovskou šanci. I tak se ale hosté drží na dostřel litoměřické branky.
     
    70
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Zcela jednoznačně se projevilo pravidlo nedáš – dostaneš. Radek Dvořák proběhl po křídle, načež nacentroval na branku. První střelu horko těžko Tetour vyrazil, na tu další ŠTĚPÁNA KACAFÍRKA již nestačil. Litoměřičtí jdou zcela zaslouženě do tříbrankového trháku.
    70. KACAFÍREK - 3:0
     
    73
    Oba týmy se přetahují o míč kolem středové čáry.
     
    73
    V tomto snažení byli úspěšnější Benešovští, kteří ale opětovně narazili na dnes bezchybného Jana Plachého.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Vrňák (SK Benešov).
     
    75
    Přetahovaná kolem středu hracího pole pokračuje. Přestože se u míče drží více hosté, prostor kolem velkého vápna je pro ně naprosto zakletý. Vůbec se do něj nemohou dostat.
     
    77
    Další Plachého zákrok padl po přímém kopu. Denis Laňka jej nasměroval přímo do jeho náruče.
     
    78
    Závan před benešovskou branku opět přinesl svým centrem Radek Dvořák. Tentokrát už byla obrana hostujícího týmu pozornější, zakončení Litoměřic zvládla odkopnout do bezpečí.
     
    78
    Benešov právě vstřelil branku!
    Hosté snižují gólový stav! Kombinační akci dopravil do branky VOJTĚCH ENGELMANN.
    78. ENGELMANN - 3:1
     
    80
    Pěkný pokus čekal na Radka Dvořáka! Už ve vápně dostal zprava přihrávku, kterou z první poslal na branku. Tu však celkem vysoko přestřelil.
     
    81
    Benešov se opět natlačil na polovinu soupeře, kde se snaží alespoň o symbolické snížení. Ani tentokrát se ale díky litoměřické obraně nemohou dostat nikam příliš daleko.
     
    82
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Husenský, přichází Frank.
     
    83
    Tlak Litoměřic nikterak nezeslabuje. Již skoro v malém vápně se objevil Štěpán Kacafírek, který rovněž zakončil. Gólman Tetour ale dokázal předvést famózní zákrok, díky čemuž Kacafírkovu střelu vyrazil.
     
    85
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí zcela potvrzují svou dominanci! V souboji s Petrem Ježdíkem vybojoval míč ŠTĚPÁN KACAFÍREK, který prostřelil ležícího gólmana.
    85. KACAFÍREK - 4:1
     
    88
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Výborný, přichází Zdržálek.
     
    89
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Máme tu pátý gól domácího týmu! Nikým nehlídán prostřelil branku Benešova JAKUB ŠIMKOVSKÝ, který již definitivně potvrzuje vedení domácích.
    89. ŠIMKOVSKÝ - 5:1
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Valenta, přichází Luong.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Dvořák, přichází Zbudil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Naprosto jednoznačný druhý poločas. Litoměřický tým v něm zcela jasně potvrdil svou dominanci a uštědřil svému soupeři první porážku v jarní části Fortuna České fotbalové ligy.
     
    Ode mne je to odsud z Litoměřic vše. Přeji příjemný zbytek soboty. (12:29:02)

    Vít Trubička

    Branky: 36. Hanuš, 62. Maršálek, 70. Kacafírek, 85. Kacafírek, 89. Šimkovský – 78. Engelmann

    Karty:   22. Hanuš (LTM), 32. Trýzna (LTM), 40. Maršálek (LTM) – 50. Ježdík (BNS), 65. Zákostelský (BNS), 75. Vrňák (BNS)


    FK Litoměřicko: Plachý – Šimkovský (C), Maršálek, Dvořák, Trýzna, Šustr, Valenta, Hanuš, Surmaj, Husenský, Výborný
    Náhradníci: Ordelt – Luong, Zbudil, Frank, Kacafírek, Zdržálek

    FK Benešov: Tetour – Zákostelský (C), Haitl, Laňka, Vosáhlo – Brejcha, Čapek, Engelmann, Hurka, Neuberg – Essomba
    Náhradníci: Rotbauer – Laštovka, Vrňák – Rataj, Ježdík, Kozel – Turek

    Rozhodčí: Zadinová – Matoušek, Žáková
    bahis siteleri