Trnava – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Ružomberok – Žilina 1:2 (kon.) | Nitra – Podbrezová 0:0 (kon.)
Prešov – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Senica – Michalovce 0:2 (kon.)
konec
FC Nitra
0:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 07.04.2018, 17:00 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi FC Nitra a FK Železiarne Podbrezová, po výsledku 0:0 si oba tímy budú body deliť. Spravodlivý výsledok pre oboch účastníkov zápasu. (18:50:50)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ani z toho ale nič nebolo. Píska sa koniec.
     
    90+1
    Rohový kop ešte aj pre hostí.
     
    90+1
    Na center Andreja Fábryho si ale vyskočil Kuciak, ktorý loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    90+1
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Domáca Nitra počas nej bude zahrávať jeden z mnohých rohových kopov v dnešnom zápase.
     
    90
    Lopta sa ešte nepríjemne odrážala vo vápne, kde sa k nej hostia na malý moment dostali. Bolo to ale bez streleckého pokusu, navyše môže po útočnom faule Nitra pokojne rozohrávať.
     
    89
    Podbrezová bude zahrávať rohový kop.
     
    88
    Kóňa našiel Andreja Fábryho, ten už ale v kombinácii taký presný nebol. Pomaly sa blíži koniec tohto zápasu, budeme preto zvedaví na údaj o nadstavenom čase.
     
    87
    Kuciak teraz ukryl loptu vo svojich rukaviciach, gólman hostí môže v pokoji rozohrávať.
     
    86
    Šimončič sa mohol stať hrdinom zápasu! Prebral totiž zaujímavú prihrávku, presunul sa k bráne, povytiahol si Kuciaka a skúsil zakončiť. Krížna prihrávka skončila tesne vedľa ľavej žrde Martina Kuciaka.
     
    85
    Vestenický sa teraz nešťastne pošmykol a "zabudol" si svoju nohu za telom. Vyzeralo to mimoriadne nepríjemne, našťastie ale bude Vestenický po krátkom ošetrení schopný v zápase pokračovať.
     
    83
    Pomerne často sledujeme mikrosúboje, na konci ktorých je faul. Podobný prišiel aj v tomto momente, keď si nedovolene počíňal Tereščenko.
     
    82
    Vestenický bol teraz až príliš rýchly a dostal sa do ofsajdovej pozície. Ani v tomto prípade tak Nitra pred Kuciaka neprenikne a nevystaví ho nebezpečenstvu.
     
    81
    V hre už môžeme pokračovať.
     
    80
    Máme pred sebou záverečných 10 minút dnešného zápasu. V 80. minúte nastala zaujímavá situácia, keď sa na trávniku spustilo zavlažovanie. Hra sa tak musela na malý moment prerušiť.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Marek Fábry.
     
    78
    Striedajúci Vestenický sa pozrel pred seba a rozohral, jeho spoluhráči si už ale nerozumeli. Ja len pripomeniem, že obaja tréneri ešte môžu siahnuť po jednej zmene na trávniku.
     
    77
    Turňa chcel vhadzovaním lopty naštartovať útočné motory Podbrezovej, to sa mu nepodarilo. Kombinovať tak môže defenzíva domácej Nitry, ktorá bude chcieť loptu posunúť dopredu.
     
    76
    Kotríkovi prihrávka absolútne neprišla, Nitra trochu zbytočne loptu odovzdala na kopačky svojho súpera. Na jej šťastie sa tak udialo len pred Kuciakom.
     
    75
    Medzičasom nám začalo plynúť záverečných 15 minút zápasu. Stále pokračujeme za stavu 0:0, stále čakáme na gól, ktorý by jedného z aktérov dnešného stretnutia posunul k víťazstvu.
     
    74
    Tereščenko vzápätí fauloval. Štandardka pre Nitru.
     
    73
    Obrovská šanca Podbrezovej! Individuálnou akciou sa teraz prezentoval Tereščenko, ktorý to skúsil krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi Hroššovej brány. Lopta ešte skákala, ale napokon tesne minula priestor troch žrdí.
     
    72
    Ani táto štandardka veľa vzrušenia nepriniesla, center na bližšiu žrď bol totiž defenzívou Nitry zblokovaný do bezpečnej zóny. Následne už domáci loptu vyviezli.
     
    71
    Niba odvrátil, rohový kop pre Podbrezovú.
     
    70
    Ani po sedemdesiatich minútach hry sa diváci gólu nedočkali. Už to začína byť o akomsi taktickom vyčkávaní na chybu súpera, a tak je otázne, či sa ešte vôbec bude stav meniť.
     
    69
    Nasleduje odkop od Kuciakovej brány.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Adrián Kopičár.
     
    68
    Vestenický sa ale nezorientoval ideálne a presne necentroval. Nebezpečenstvo na malý moment pominulo, avšak Nitra bude chcieť pred vápnom súpera kombinovať opäť.
     
    67
    Fábryho center defenzíva Podbrezovej odvrátila len na ďalší rohový kop. Opäť bude rozohrávať Fábry.
     
    66
    Nitra bude zahrávať rohový kop.
     
    65
    Výrazne ale ožil Charizopulos, ktorý teraz rozdáva jednu dobrú prihrávku za druhou.
     
    64
    Charizopulos našiel v pokutovom území Šimončiča, ten bol ale výborne pokrytý, a tak z toho nebola strela. Ani prihrávka do strany už hráčovi Nitry nevyšla.
     
    63
    Lukáš Hroššo sa dostal k lopte, pričom mal dostatok priestoru na rozohrávku. Zbytočne sa preto neuponáhľal, počkal na rozostavenie svojich spoluhráčov a zvolil dlhý odkop.
     
    62
    Dávid Leško chcel s loptou kombinovať neďaleko pokutového územia súpera, zastavil ho ale hvizd postranného arbitra. Stál totiž v ofsajdovej pozícii.
     
    61
    Pomerne často teraz končí lopta za postrannou čiarou, kam sa ju snažia oba celky blokovať.
     
    60
    Z druhej vlny si teraz nabehol pred vápno Kuník, ktorý to ešte skúsil strelou bez prípravy. Tá síce nemala gólové parametre, ale konečne sa niečo na trávniku deje.
     
    59
    Viazanko bude loptu vhadzovať.
     
    58
    Obrovská šanca Nitry! Charizopulos stál teraz pred poloblúkom pokutového územia Podbrezovej, kde si ešte loptu posunul a skúsil vystreliť. Kuciaka zachránila konštrukcia jeho brány.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Christián Steinhübel, prichádza Andrej Fábry.
     
    57
    Nebolo z toho nič zaujímavé. Prvý center bol odvrátený, Nitra ešte vhadzovala loptu spoza postrannej čiary. Zakončenie hlavou napokon prepadlo ponad bránku až k reklamným panelom.
     
    56
    Nasleduje rohový kop Nitry.
     
    55
    Úvodných 10 minút druhého polčasu prinieslo už lepší futbal, ako tomu bolo v prípade prvej časti hry, avšak stále tomu chýbal impulz v podaní gólu na jednej či druhej strane.
     
    54
    Hlavou zakončoval Więzik – nepresne. Lukáš Hroššo teraz môže hru upokojiť, nasledovať totiž bude odkop práve od jeho brány.
     
    53
    Toto už bolo o poznanie zaujímavejšie. Opäť to skúšal Leško strelou, tá bola zblokovaná. Lopta prepadla popri Hroššovej bráne k reklamenému panelu, nasledovať bude rohový kop.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Tomáš Vestenický (FC Nitra).
     
    52
    Leško volil priamu strelu, avšak lopta neprenikla cez múr. Každopádne sa bude znovu pískať, Vestenický totiž s najväčšou pravdepodobnosťou zahral rukou.
     
    51
    Leško bol faulovaný, štandardná situácia pre Podbrezovú.
     
    50
    Farkaš získal loptu na pravej strane ihriska, odkiaľ ju okamžite posielal do stredu. V tomto príestore každopádne operovala Podbrezová, a tak z toho nebolo nič.
     
    49
    Aktívnejšia je teraz Nitra, ktorá sa tlačí pred pokutové územie svojho súpera. Je to ale bez strely, gól preto nepadol.
     
    48
    Bernadina vo svojej tradičnej pozícii čakal na dlhý nákop, v tomto prípade sa ale cez nitriansku defenzívu neprepracoval. Úvod druhého polčasu je pokojný.
     
    47
    Vestenický zaviezol loptu na útočnú polovicu a rozohrával, avšak len nepresne. Bola z toho len odovzdávka súperovej defenzívy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas zápasu medzi Nitrou a Podbrezovou. My veríme, že prinesie viac futbalových momentov, ako tomu bolo v prípade prvej časti hry.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas zápasu medzi Nitrou a Podbrezovou. Úvodných 45 minút zápasu neprinieslo góly ani vyšší počet vyložených šancí, my preto budeme zvedaví na to, či sa to v druhom polčase zmení.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Zdá sa však, že sa už pred prestávkou neudeje nič podstatné.
     
    45
    Prebieha predposledná minúta prvého polčasu. Hlavný arbiter sa totiž rozhodol nadtsaviť ešte 60 sekúnd.
     
    44
    Toto vyzeralo pre Podbrezovú nádejne. Turňa poslal zaujímavú prihrávku na hranicu malého vápna, kde si loptu spracoval Więzik. Našťastie pre Nitru mu ale odkočila, a tak zakončovať nemohol.
     
    43
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Vahagn Militosjan, prichádza Tomáš Vestenický.
     
    42
    Dlho sa teraz čakalo na vhadzovanie lopty spoza postrannej čiary. Už sa tak udialo, do konca prvého polčasu ostávajú posledné tri minúťy. Oba celky by ešte pred prestávkou nepochybne radi skórovali.
     
    41
    Center Fabiša bol teraz až príliš nízky. K lopte sa preto ako prvá dostala defenzíva Podbrezovej, ktorá nemala absolútne žiaden problém prípadné nebezpečenstvo odvrátiť.
     
    40
    Máme tu záverečných päť minút prvého polčasu. Pochopiteľne za predpokladu, že sa rozhodne hlavný arbiter Kráľovič k zápasu nenadstaviť ani jednu sekundu.
     
    39
    Pomerne často teraz ostávajú hráči ležať na trávniku, predovšetkým tí z tímu Nitry. Aj v tomto prípade sa pískalo, nasledovať bude štandardka pre domáci celok.
     
    38
    To zranenie Kostelného zrejme bude napokon vážnejšie. Vyzerá to na stehenný sval, s ktorým má Jaroslav Kostelný problém. Aj preto sa na jeho miesto postaví Jedinák.
     
    37
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Jaroslav Kostelný, prichádza Viktor Jedinák.
     
    36
    Bernadina sa snažil prešprintovať Nibu, čo sa mu nepodarilo. Niba ale nemal s kým kombinovať, preto si pomohol prihrávkou na gólmana Lukáša Hrošša.
     
    35
    Do konca prvého polčasu ostáva posledných 10 minút.
     
    34
    Podbrezová so svojou rozohrávkou zbytočne nešpekulovala a loptu radšej priťukla na Kuciaka. Gólman hostí s ďalekým odkopom, ku ktorému sa dostanú jeho spoluhráči.
     
    33
    Vzápätí ale zapracoval výborne práve Steinhübel. Ten vytvoril možnosť pre Kmotríka, avšak ten v pokutovom území možnosť zakončiť nedostal.
     
    32
    Steinhübel sa nechal v súboji s Viazankom nachytať na hubách. Hráč Podbrezovej už ležal na trávniku, a tak si ho chcel Steinhübel obehnúť. Prišla ale prihrávka na defenzívu hostí.
     
    31
    Loptu si k zástavke postavil už tradične Leško, ktorý to teraz skúšal centrom na bližšiu žrď. S takouto možnosťou Nitra rátala a loptu bez väčších problémov odvrátila.
     
    30
    Medzičasom nám začala plynúť tridsiata minúta zápasu. Stále v ňom pokračujeme bez gólov, stále sledujeme futbal bez väčšieho počtu vyložených šancí. Možno teraz, Podbrezová bude zahrávať rohový kop.
     
    29
    Kóňa padol neďaleko hranice veľkého vápna s úmyslom vypýtať si priamy kop. Pískať sa rozhodne nemožno, všetko bolo v súlade s pravidlami.
     
    28
    Niba teraz skúšal ohroziť Kuciaka medzi tromi žrďami, táto strela ale rozhodne nemala gólové parametre. Lopta tak bude odkopávaná od brány.
     
    27
    Kostelný odchádza z trávnika, ošetrovanie bude pokračovať mimo hracej plochy.
     
    26
    Ošetrovaný ale musí byť Kostelný, ten má pravdepodobne problém so stehennými svalmi. Už sa k nemu ponáhľa lekársky tím, snáď z toho nebude vynútené striedanie.
     
    25
    Tereščenko bol teraz v súboji so súperom faulovaný. Našťastie to nebude nič vážne a futbalista Podbrezovej celý stret rozchodí. Štandardka pre hostí neďaleko stredovej čiary.
     
    24
    Endy Opoku Bernadina sa snažil na hranici vápna získať loptu. Svojím pohybom poriadne znepríjemňoval život defenzívy Nitry, avšak tá si napokon pomohla Hroššom.
     
    23
    Nitra sa následne dostala k lopte, s ktorou sa chcela presunúť na polovicu svojho súpera. Nepodarilo sa jej to, hráči odetí do bieleho tak musia hru upokojiť.
     
    22
    Kuciak hľadal dlhým nákopom svojich spoluhráčov operujúcich v okolí stredového kruhu, avšak neúspešne.
     
    21
    Medzičasom nám začala plynúť druhá dvadsaťminútovka dnešného zápasu. Tá prvá skutočne nepriniesla s výnimkou zakončenia Więzika nič zaujímavé, my preto veríme, že sa ešte zápas rozbehne.
     
    19
    Leško zahrával ďalšiu štandardnú situáciu, ani z tohto gól nebol.
     
    18
    Zaujímavá šanca pre Podbrezovú. Zdalo sa, že Nitra si Viazankov dlhý center postráži, ale k odrazenej lopte sa ešte dostal Więzik. Ten sa dostal za defenzívu Nitry a skúsil zakončiť, nasledovať bude rohový kop.
     
    17
    Kóňa si pekne skĺzol na os ihriska a získal loptu do svojej moci. Následne už ale Nitrania lepšie nekombinovali, ani v tomto prípade tak diváci strelecký pokus nevideli.
     
    16
    Nitra kombinovala na polovici svojho súpera, kde sme sledovali súboj dvoch hráčov s číslom 2 na drese. Úspešnejší bol Viazanko, ktorý rozohral na defenzívu Podbrezovej.
     
    15
    Ostatné minúty veľa zaujímavých momentov nepriniesli. Fabiš preto loptu môže v pokoji vhodiť späť do hry spoza postrannej čiary.
     
    14
    Center smeroval priamo do rukavíc Lukáša Hrošša. Ten má dostatočné skúsenosti na to, aby podobné momenty podcenil a loptu vo svojom náručí neukryl. Nasledovať bude rozohrávka Nitry.
     
    13
    Podbrezová ešte bude kopať rohový kop.
     
    12
    Železiari zahrávali ďalšiu štandardnú situáciu, v tomto prípade išlo o akýsi skrátený rohový kop. Leško to skúšal centrom, ktorý Nitra vytesnila von z vápna.
     
    11
    Krivák našiel na pravej strane Bernadinu, avšak ten mal pred sebou len zavretý priestor. Aj z tohto dôvodu prihrával smerom dozadu, strela tak neprišla.
     
    10
    Bola z toho ale len nepresná strela. Po odkope Kuciaka sa následne do vzduchu zavesil Więzik, ktorý chcel hlavou center predĺžiť, ale to sa mu nepodarilo.
     
    9
    Steinhübel ťahal loptu po ľavej strany, kde sa dostal do súboja so súperom. Pískalo sa, nasledovať bude rozohrávka Nitry.
     
    8
    Teraz z toho bola preda len šanca pre železiarov. Hroššo si ale našiel loptu, chytil ju do svojich rukavíc a celú situáciu upokojil. Pokračujeme za stavu 0:0.
     
    7
    Pomerne často Nitra v úvode prvého polčasu fauluje, a tak sa dostáva Podbrezová k lopte bez väčšej námahy. Zatiaľ z toho hostia neťažili.
     
    6
    Odvrátený center ešte dokázal domáci celok vrátiť do veľkého vápna, každopádne, defenzíva Podbrezovej bola rozostavená dobre a Kuciak tak zasahovať nemusel.
     
    6
    Nitra bude zahrávať rohový kop.
     
    5
    Podbrezová si vypýtala ďalšiu štandardnú situáciu. Loptu si ku kopačke postavil Leško, ktorý vyslal zaujímavý center, ale hlavičkujúci hráč stál už v ofsajde.
     
    4
    Steinhübel chcel loptu posunúť po ľavej strane, to mu ale absolútne nevyšlo. Futbalista Nitry padol a aj keď sa ešte na zemi snažil súboj vyhrať, neuspel.
     
    3
    Na opačnej strane sa k lopte dostal Charizopulos. Ten to skúšal nakopnúť do vápna, avšak defenzíva Podbrezovej pracovala výborne a súpera k lopte v nebezpečnej zóne nepustila.
     
    2
    Podbrezová teraz rozohrávala štandardnú situáciu, konečne tak učinil Leško. Nebolo z toho ale nič zaujímavé, s výnimkou nezavineného pádu hráča hostí vo vnútri pokutového územia.
     
    1
    O úvodný výkop sa posarali futbalisti Nitry. Tí sa s loptou stiahli na vlastnú polovicu ihriska, odkiaľ sa budú chcieť presunúť pred bránu stráženú Kuciakom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Nitra a FK Železiarne Podbrezová. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

    Naša najvyššia futbalová súťaž pokračuje aj cez tento víkend. Fortuna liga sa už dávnejšie rozdelila na dve časti. Prvá šestka hrá o majstrovský titul a tá druhá šestka zase o zotrvanie v súťaži. Aktéri tohto stretnutia sú práve účastníkmi tej zachraňujúcej sa časti.

    FC Nitra má momentálne na svojom konte 36 bodov a tak je jednoznačne na čele tabuľky mužstiev, ktoré hrajú o záchranu. Posledná forma Nitry je však teraz veľmi kolísavá, navyše v poslednom stretnutí podľahli Michalovciam na ich pôde jednoznačne 4:0. Práve pred Michalovcami má Nitra náskok dvoch bodov.

    FK Železiarne Podbrezová sa momentálne nachádza na 3. mieste so ziskom 27 bodov. Posledná forma hosťujúceho celku je o niečo lepšia ako tá domáca. Naposledy však Podbrezová len remizovala doma s Prešovom 1:1. Od zóny zostupu či baráže ju však delí 10 respektíve 11 bodov.

    Zrejme nás tak čaká zaujímavé a vyrovnané stretnutie, pri ktorého sledovaní by sme sa nudiť nemali.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky:

    Karty:   52. Vestenický (NIT)


    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Niba, Kóňa, Kotrík – Šimončič (C), Militosjan (43. Vestenický), Kuník, Farkaš – Charizopulos (79. Fábry), Steinhübel (58. Fábry).
    Náhradníci: Šípoš – Fábry, Fábry, Ngeyitala, Macho, Vestenický, Vencl.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (C), Krivák, Bilič, Kostelný (37. Jedinák) – Sedláček, Bernadina (68. Kopičár), Tereščenko, Leško – Turňa, Więzik.
    Náhradníci: Drobnjak – Magda, Jedinák, Kopičár, Baéz, Lepieš, Mejri.

    Rozhodčí: Peter Kráľovič – Erik Weiss, Matej Barenčík – Boris Marhefka
    bahis siteleri