Beerschot – Lokeren 2:2 (kon.) | Leuven – Lierse 1:2 (kon.) | Oostende – Eupen 1:1 (kon.)
Sint-Truiden – Antverpy 4:0 (kon.) | Genk – Standard 1:0 (kon.)
konec
KFCO Beerschot Wilrijk
2:2 (1:2)
Sporting Lokeren
Sobota 07.04.2018, 18:00Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je minulostí a oba týmy si do bojů o evropskou ligu připíšou jeden bod. Podle mého názoru si o něco málo více zasloužili vyhrát hosté, kteří na rozdíl od domácích působili na míči dost jistě a všechny jejich akce měli hlavu i patu. Nicméně ve fotbale se hraje na góly a ty vstřelily oba týmy dva. Na straně domácích je potřeba velmi pochválit brankáře Roma, bez kterého by dnes domácí dostali daleko víc gólů.
    To je ode mne pro dnešek všechno a já vám přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:59:02)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    De Sutter se opřel do míče, ale trefil pouze obrannou zeď.
     
    90+1
    Po faulu na Straetmana budou hosté zahrávat volný přímý kop na hranici velkého vápna.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    88
    Druhý rohový kop už nebyl tak úspěšný. Pro míč si bez větších problémů došel Romo.
     
    87
    Na De Sutterův centr si naběhl Filipovič a hlavou se pořádně opřel do míče, Romo ale vytáhl úchvatný zákrok a drží tak nerozhodný stav. Hosté budou zahrávat další rohový kop.
     
    86
    Straetmanův centr srazil Dom mimo hrací plochu. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    84
    Po krásné kombinaci na trase Maes, Octávio, Diarra se k míči dostal Zoua, který na nic nečekal a rychle vyslal točenou střelu na vzdálenější tyč. Bohužel pro něj se míč nezatočil tolik aby skončil v síti.
     
    80
    Na závěrečných deset minut se na hřiště podívá Tom De Sutter, který nahradí Robina Södera.
    79. Joren DOM - 2:2
     
    79
    Beerschot právě vstřelil branku!

    Zkušený belgický záložník JOREN DOM si parádně naběhl na střílený rohový kop a hlavou poslal míč za Verhulstova záda! A je vyrovnáno 2:2.
     
    78
    Verhulst chybně rozehrál a umožnil tak domácím jít do rychlé šance, skvěle ale zareagoval Monsecour, který odklidil míč na rohový kop.
     
    78
    Diarrův centr skončil až mimo hrací plochu. Verhulst bude rozehrávat od své brány.
     
    77
    Cevallos poslal dost neohrabaným způsobem Octávia k zemi. Hosté rozehrávat volný přímý kop z nějakých čtyřiceti metrů.
     
    75
    Hřiště opouští dnes skvěle hrající Guus Hupperts a místo něj na trávník přichází teprve dvacetiletý Bob Straetman.
     
    73
    Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Guillaume Francois, přichází Erwin Hoffer.
     
    72
    Na centr Huppertse si počíhal brankář domácích Romo.
     
    71
    Marečkův centr zblokoval Dom. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    69
    Octávio to nakonec vzal na sebe a vystřelil tvrdou ránu levou nohou směrem na pravou šibenici, bohužel pro domácí míč jen tak tak minul pravou tyč.
     
    68
    Pevná obrana Sportingu Lokeren je pro domácí hráče těžkým oříškem. Už zhruba minutu a půl domácí kombinují kolem velkého vápna hostů, ale dovnitř se nemohou dostat.
     
    67
    Domácí se teď dostali k míči a snaží se prokombinovat až do vápna hostujícího celku.
     
    65
    Po hlavičkovém souboji ve velkém vápně domácích šel k zemi Steve de Ridder, ale rozhodčí ihned naznačil, že tohle penalta nebude.
     
    63
    Joher Khadim Rassoul právě uviděl žlutou kartu. Senegalský záložník se provinil podražením zezadu uprostřed hřiště.
     
    62
    Hupperts právě ztratil míč na středu hřiště a umožnil tak domácím jít do brejku, Boulaouali se pokusil ještě o trochu brejk zrychlit přenesením hry na Zoua, ale jeho centr byl příliš dlouhý a celá akce tak skončila nezdarem.
     
    60
    Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Tom van Hyfte, přichází Youssef Boulaouali.
     
    59
    Cevallos si v rohu hřiště narazil míč s Rassoulem, následkem čeho poslal střílený centr na první tyč kam si naběhl Filipovič, který patičkou poslal míč těsně vedle Romovi brány. Stále 1:2.
     
    57
    De Ridder poslal tvrdou ránu z nějakých čtyřiceti metrů na bránu, bohužel pro něj a jeho tým tato střela šla jen do středu brány a Romo si s tímto pokusem tak snadno poradil.
     
    55
    Na Francoisův centr si nabíhal Maes, ale na poslední chvíli zasáhl Verhulst, který Maese přeskočil a vyboxoval míč ven z pokutového území.
     
    54
    Diarrův centr zblokován. Domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    52
    Monsecour poslal přetažený centr na zadní tyč, kde správně číhal Lukáš Mareček, který z voleje rychle vrátil míč před bránu, kde mohl do prázdné brány zakončovat Söder, ale Romo zasáhl skvěle a zachytil míč těsně před Söderem.
     
    50
    Diarra už vypadá, že je v pořádku a hra může pokračovat.
     
    49
    Po hlavičkovém souboji zůstává na hrací ploše ležet Diarra. Hra je teď přerušena.
     
    47
    Filipovič poslal krásný centr přímo na nohu Södera, který ale bohužel pro domácí poslal míč pouze do levé tyče, odkud se míč odrazil mimo hrací plochu. Skvělý začátek druhé půle v podání hostů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi, a podle mého názoru je stav 1:2 spravedlivý. Domácí se sice prezentují velmi bojovným výkonem, nicméně hezčí a organizovanější fotbal praktikují hráči Sportingu Lokeren, což také dokazovala druhá branka tohoto týmu, který byla opravdu krásná po všech stranách. Lukáš Mareček, tedy česká stopa v tomto utkání se zatím ukazuje ve velmi dobrém světle, kromě toho, že si připsal asistenci na vedoucí brance, tak je zatím všude, kde jeho spoluhráči potřebují aby byl. Uvidíme co nám přinese druhá půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Guus HUPPERTS - 1:2
     
    45
    Lokeren právě vstřelil branku!

    Velkou stopu na této brance má i český fotbal, protože famózní centr na střelce této branky GUUSE HUPPERTSE poslal Lukáš Mareček! Nicméně HUPPERTS předvedl instinkt zabijáka, v klidu si míč zpracoval a přesně zakončil, takhle to má vypadat. 1:2.
     
    43
    Octávio se teď pořádně rozzlobil, když mu byl odpískán, ale nezlobil se ani tak na rozhodčí jako spíš na své spoluhráče, kterým se o balón hlásil už o mnoho dříve, než mu míč poslali.
     
    41
    Octávio se postavil k volnému přímému kopu, ale jeho střela bránu Vethulsta vůbec netrefila.
     
    40
    Monsecour teď ve snaze odkopnout míč z hranice velkého vápna kopl přímo do holeně Van den Bergha a rozhodčí tak musel ihned zareagovat. Žlutá karta pro obránce Sportingu Lokeren a navíc slibná příležitost pro domácí.
     
    37
    K rohovému kopu se postavil Rassoul, ale jeho centr nenašel nikoho až na brankáře domácího týmu.
     
    36
    Lukáš Mareček si teď pohrál s dvojicí bránících hráčů na hranici velkého vápna a následně vypálil tvrdou ránu na zadní tyč, ale Romo nedopustil aby se skóre opět změnilo. Hosté budou zahrávat rohový kop.
    34. Ari SKÚLASON - 1:1
     
    34
    Lokeren právě vstřelil branku!

    Islandský hráč ARI SKÚLASON dal vzpomenout na Antonína Panenku, jeho stylem dopravil míč při pokutovém kopu do sítě a vyrovnává tak stav dnešního utkání. 1:1
    33.
     
    33
    Penalta! Hosté budou zahrávat pokutový kop. Hupperts poslal krásný centr do středu velkého vápna, kde míč propadl mezi několika hráči a dopadl až na ruku bránícího Francoise. Rozhodčí odpískal pokutový kop.
     
    32
    Cevallosův centr zablokován. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    30
    Rassoul se pokusil o střelu z velké vzdálenosti, ale tato střela zůstala opravdu jen u pokusu, neboť skončila nějakých pět metrů nad Romovou bránou.
     
    28
    Je tady první střídání dnešního utkání. Bohužel je vynucené. Ve hře už dále nemůže pokračovat Stefano Marco, který si pravděpodobně uštědřil nějaké svalové zranění, na trávníku jej tak nahradí Arno Monsecour.
     
    25
    De Ridder si na polovině několikrát vyměnil míč s Marečkem, načež druhý jmenovaný poslal dlouhý centr na Söder, který si to ihned mašíroval na bránu, když v tom celou akci přerušil hvizd rozhodčího. Ofsajd.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Jan van den Bergh (KFCO Beerschot Wilrijk).
     
    21
    Hráči týmu Sporting Lokeren se pokusili o rychlou rozehrávku rohového kopu, to se ale neukázalo jako příliš moudré rozhodnutí, protože aktivní napadání domácích zažehnalo hosty zpátky na jejich polovinu.
     
    20
    Po krásné kombinaci hostujícího týmu se do zakončení dostal Filipovič, jeho střelu mezi nohy skvěle přečetl brankář Romo a následovat tak bude rohový kop.
     
    17
    Francois se pokusil o nadýchaný centr na hranici malého vápna, ale tam je králem brankář Verhulst, který si bez problému stáhl míč do náruče.
     
    16
    Van den Bergh využil skvěle své sprinterské schopnosti a všem svým bránícím hráčům doslova pláchl. Už už se chystal tento rychlonohý bek posílat centr do vápna, když jej od míče odstavil Cevallos, rozhodčí tento obranný zákrok posoudil jako faul a domácí tak budou zahrávat přímý kop.
     
    14
    Míč si postavil sám faulovaný Lukáš Mareček a zatočil míč kolem obranné zdi, ale bohužel pro hostující tým se míč mezi tři tyče nevešel.
     
    13
    Diarra poslal nešetrným zákrokem Lukáše Marečka k zemi a hráči Lokerenu tak budou mít příležitost volného přímého kopu z velmi slibné vzdálenosti.
     
    11
    Cevallos se snažil dlouhý centrem přes celé hřiště najít osamoceného Södera, ale míč skončil až v zámezí.
    9. Alexander MAES - 1:0
     
    9
    Beerschot právě vstřelil branku!

    ALEXANDER MAES s přehledem proměnil penaltu a posílá svůj tým do vedení 1:0!
    8.
     
    8
    Penalta! Domácí budou zahrávat penaltu, po té co Marzo zahrál ve vápně rukou.
     
    7
    Na rohový kop Francoise si skvěle naběhl Diarra, jehož hlavička skončila těsně nad Verhulstovou bránou.
     
    6
    Domácí vybojovali rohový kop.
     
    5
    De Ridder se na půli dopustil faulu a k míči se tak dostávají domácí.
     
    4
    Rohový kop se Huppertsovi příliš nepodařil, Romo si došel pro míč a dlouhým výkopem hledá své spoluhráče.
     
    3
    Rassoul poslal střílený centr do vápna, na který si nabíhal Filipovič, skvěle ale zakročila obrana domácích. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KFCO Beerschot Wilrijk: Romo (C) – van den Bergh, Pryčyněnko, Dom, Francois – De Jonghe, Diarra, van Hyfte, Octávio – Maes, Zoua.
    Náhradníci: Steelant – Swinkels, Boulaouali, Mbombo, Hoffer, Essikal, Ekangamene.

    Sporting Lokeren: Verhulst – Marzo, Michel (C), A. Skúlason, Cevallos – Hupperts, Rassoul, de Ridder, Mareček – Filipović, Söder.
    Náhradníci: De Wolf – van Moerzeke, De Sutter, Straetman, Terki, Monsecour, Benchaib..
     
    KFCO Beerschot Wilrijk

    Teď už si pojďme přiblížit tým domácího celku, tedy Beerschot Wilrijk. Hráči Beerschotu budou dnes mít co napravovat, protože první kolo bojů o Evropskou ligu, se jim nepodařilo tak jak by si představovali. V utkání s Eupenem sice dvakrát vedli, ale ani jednou si vedení nedokázali uhlídat, remíza nakonec byla o to víc bolestnější, když Wilrijk o vítězství přišel až v nastavení. Dnes je ale úplně jiná situace hráči Beerschotu budou hrát doma a určitě jsou na Sporting velmi namotivováni. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet.
     
    Sporting Lokeren

    Jako první si pojďme představit tým hostujícího družstva, kterým je Sporting Lokeren. Hráči Sportingu mohou jít do dnešního klání v dobrém rozmaru, neboť po prvním kole vládnou tabulce o Evropskou ligu. V prvním duelu se jim podařilo zvítězit na domácí půdě proti St. Truiden, sice nejtěsnějším možným způsobem, ale výhra jako výhra. Co se týče vzájemného zápasu, tak ten vyznívá lépe také pro hosty, neboť na podzim 2017 hráči Lokerenu doma porazili Wilrijk 2:0.
     
    Hezký dobrý den dámy a pánové. Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu belgické ligy o evropskou ligy, ve kterém se utkají hráči týmů KFCO Beerschot Wilrijk a Sporting Lokeren. Zápas začíná v 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Dominik Liška

    Branky: 9. Maes (pen.), 79. Dom – 34. A. Skúlason, 45. Hupperts

    Karty:   22. van den Bergh (BEE) – 40. Monsecour (LOK), 63. Rassoul (LOK)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:6.
    KFCO Beerschot Wilrijk: Romo (C) – van den Bergh, Pryčyněnko, Dom, Francois (73. Hoffer), De Jonghe – Diarra, van Hyfte (60. Boulaouali), Octávio – Maes, Zoua.
    Náhradníci: Steelant – Swinkels, Boulaouali, Mbombo, Hoffer, Essikal, Ekangamene.

    Sporting Lokeren: Verhulst – Marzo (28. Monsecour), Michel (C), A. Skúlason, Cevallos – Hupperts (75. Straetman), Rassoul, de Ridder, Mareček – Filipović, Söder (80. De Sutter).
    Náhradníci: De Wolf – van Moerzeke, De Sutter, Straetman, Terki, Monsecour, Benchaib.
    bahis siteleri