Houston – Philadelphia 1:3 (kon.)
konec
Houston Dynamo
1:3 (1:1)
Philadelphia Union
Čtvrtek 26.07.2018, 03:00 • BBVA Compass Stadium (Houston) • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Americká MLS má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Houston Dynamo a Philadelphia Union.
     
    Houston Dynamo

    Fotbalisté Houstonu se po devatenácti odehraných zápasech nacházejí na osmé pozici západní konference, od případného play-off je dělí pouhé tři body. Dynamo se v posledních zápasech nenachází v úplně oslnivé formě, avšak poslední čtyři zápasy nenabídly žádnou porážku. Houston se výrazně zlepšil na domácím stadionu, kde už více než pět zápasů neprohrál. Průběžně nejlepším střelcem tohoto celku je kolumbijský útočník Manotas, jenž má na kontě deset branek. V kádru rovněž najdeme velice zkušeného obránce Senderose, který má nemalé zkušenosti s fotbalem na ostrovech.
     
    Philadelphia Union

    Na opačné straně se nachází Philadelphia, které se rovněž v posledních zápasech příliš nedaří. Union okupují sedmou pozici, tedy první nepostupovou do play-off. Do vyřazovací fáze jim ale schází propastné čtyři body, avšak Philadelphia má o jeden zápas méně. V tomto celku se pochopitelně nachází také český reprezentační záložník Bořek Dočkal, který je navíc nejlepším střelcem svého celku. Dočkal má na svém kontě pět branek, navíc přidal další čtyři asistence. Otázka ale zní, zůstane bývalý hráč pražské Sparty v Americe i v nadcházející sezóně? Uvidíme, jak se zachová čínský Henan, jenž tohoto hráče vlastní.
     
    Úvodní sestavy:

    Houston Dynamo: Willis – Machado, Watts, Fuenmayor, Lundqvist – Garcia, Ceren – Elis, Martinez, Quioto – Manotas
    Náhradníci: Seitz – Alexander, Alvarez, Gil, Leonardo, Rodriguez, Wenger

    Philadelphia Union: Blake – Rosenberry, McKenzie, Trusty, Gaddis – Medunjanin, Bedoya – Accam, Dočkal, Picault – Burke
    Náhradníci: McCarthy – Creavalle, Elliott, Epps, Fabinho, Herbers, Sapong.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Ihned po úvodním výkopu se na zemi ocitl útočník Burke, který dostal v hlavičkovém souboji pořádně naloženo. Nakonec to nevypadá na nic vážného.
     
    4
    Houston to zkoušel kombinací podél levého křídla, kolmice na Manotase skončila za brankovou čárou. Blake bude vykopávat.
     
    5
    Hosté se dostali s míčem až do pokutového území, kde se nakonec dvojice hráčů v bílém nedostala do zakončení. Na druhé straně pálil nad branku Quioto.
     
    6
    Dalekonosná kolmice z kopačky Medunjanina nebyla vůbec dobrá, míč totiž doskákal ven z hrací plochy. Vhazovat bude levý bek Machado.
     
    7
    Do rozehrávky se zapojil také Dočkal, který převzal balón hluboko na své polovině, jenomže poté ho poslal pouze na nohu Wattse.
     
    8
    Dlouhým nákopem to zkoušeli tak domácí, Garcia našel pouze Bedoyu. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Burke.
     
    9
    Accam si pohrával s míčem na hranici šestnáctky, přes dobře bránícího Lundqvista ale nedokázal odcentrovat. Následovat bude rohový kop.
     
    10
    K rozehrávce se postavil záložník Medunjanin, který našel urostlého zadáka Fuenmayora. Philadelphia ale zůstává s míčem na útočné polovině.
     
    10
    Machado vyvezl balón k půlící čáře, kde ho ale pouze věnoval soupeři. Trusty si počínal o poznání lépe, rovněž ale nenašel Burkeho.
     
    10
    Houston právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Hosté nyní absolutně nezvládli bránění MAURA MANOTASE, který si narazil s Garciou a poté sólový nájezd zakončil přízemní střelou mimo dosah Blakea.
    10. MANOTAS - 1:0
     
    11
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho. Domácí zužitkovali hned svojí první vyloženou šanci.
     
    12
    Tentokráte byl spáchán faul na Dočkala, který si hodil míč od kopačky, což rozhodilo Cerena natolik, že sáhl k nedovolenému zákroku.
     
    13
    Accam ukázkově převzal neposedný balón, avšak poté si netroufl na nic individuálního. Naopak předal míč vedle stojícímu Bedoyovi.
     
    14
    Do pokutového území domácích přeci jenom přiletěla centrovaná nabídka, která se stala kořistí brankáře Willise. Navíc si faulem pomohl Burke.
     
    15
    Samotné rozehrávky se ujal zadák Watts, který si pro spolupráci vybral právě Willise. Houston to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    16
    Houston se ale daleko s míčem nedostal, opět ho o kulatý nesmysl připravila chyba. Blake si tak staví míč k výkopu.
     
    17
    Pořádně naloženo dostal ve vzdušném prostoru Burke, kterého zezadu skolil Watts. Jednoznačný faul, po kterém se mohlo žlutit.
     
    18
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnou pasáž utkání. Domácí se nikam neženou, naopak čekají, co směrem dopředu předvede soupeř.
     
    19
    Nakonec to po pravém křídle zkoušel Machado, kterému po několika metrech vystavil stopku Gaddis. Houston se ale drží u míče.
     
    20
    Tentokráte se do útočení zapojil také Manotas, který pouze sklepl míč do strany na Elise. Philadelphia neúnavně napadá rozehrávku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme neviděli žádnou ofenzivní hitparádu, avšak jsme se dočkali brzké branky.
     
    22
    Centrovaný míč nenašel v šestnáctce Manotase, na opačné straně se nepovedenou přihrávkou prezentoval křídelník Picault.
     
    23
    Hodně ostrý zákrok vytasil Lundqvist, který v souboji o míč nešťastně trefil nohu Picaulta. Následovat bude standardka z pravé strany.
     
    24
    K oné rozehrávce se postavil Medunjanin, jenž kroutil míč směrem do branky. Nakonec na zadní tyči promáchl McKenzie.
     
    25
    Willis se nenechal rozhodit napadáním soupeře, naopak se mu podařilo kloudně rozehrát do strany. Fuemayor ale s rozehrávkou váhá.
     
    26
    Nakonec menší chyby v obraně se pokoušel využít Accam, jenž pronikl do pokutového území, kde trefil pouze boční síť.
     
    27
    Domácí se ujali další standardky, která byla o poznání nebezpečnější. Nakonec těžkou situaci u vlastní branky musel řešit Accam.
     
    28
    Následoval ještě rohový kop, pro který si v poklidu došel brankář Blake. Ještě před zachycením míče se ale pískal útočný faul.
     
    29
    Faul také na druhé straně hrací plochy. Machado se pokusil vystoupit z obranné linie, při tomto počínání ale fauloval Picaulta.
     
    30
    To nebylo špatné! Ceren nastřelil míč do malého vápna, odkud ho nakonec hosté dokázali dostat. Manotas ale nebyl daleko k druhé brance.
    30. Manotas se zamotal pod balón.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry. Až po zhruba patnácti minutách jsme se dočkali další slibnější akce, domácí jsou stále v držení.
     
    32
    V posledních minutách se Philadelphia pouze brání. Houston výrazně zpřesnil svojí hru, už dlouho nepouští svého soupeře k míči.
     
    33
    Quioto si chtěl chytře prostrčit míč kolem bránícího Rosenberryho, který sice nefauloval, naopak se jako poslední dotkl hracího předmětu.
     
    34
    Přenesení hry našlo na pravé straně Machada, který zkoušel na malém vápně najít Elise. Hlavička druhého jmenovaného nebyla přesná.
     
    34
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak pozor, hosté totiž srovnávají krok! Velký kus práce udělal Dočkal, který parádním bodlem vyslal do obrovské šance ALEJANDRA BEDOYU, jenž lehkým dloubáčkem překonal brankáře. Hlavní sudí si celou situaci nechal přezkoumat u videa, branka ale platí!
    34. BEDOYA - 1:1
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Hezká navštívenka v podání Bořka Dočkala. Český záložní napřáhl z velké dálky, Willis musel jeho projektil krotit nadvakrát.
     
    41
    Přetahovanou u středového kruhu lépe zvládli domácí. Posléze si Machado chtěl narazit s Elisem, tento záměr ale přečetl Gaddis.
     
    42
    Málem se do dalšího zakončení dostal Manotas, kolmice na jeho osobu byla nakonec o trochu delší. S míčem tak bude hrát soupeř.
     
    43
    Quioto si sympaticky navedl míč k hranici velkého vápna, odkud zamířil zhruba deset metrů nad. Blake logicky nemusel zasahovat.
     
    44
    Z poněkud velkého úhlu to zkoušel Elis, který trefil pouze brankáře Blakea. Posléze si ve vzduchu pomáhal loktem Quioto.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Keegan Rosenberry (Philadelphia Union).
     
    45+2
    Kulatý nesmysl se momentálně pohybuje v oblasti středového kruhu, kde o něj oba celky neúnavně bojují. Nyní to lépe zvládla Philadelphia.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou. Celkem jsme viděli dvě branky, u té vyrovnávací měl velký podíl práce Bořek Dočkal, jenž Bedoyovi asistoval. Směrem dopředu ale byl nebezpečnější Houston, ke konci poločasu se ale mnohem aktivněji jevila Philadelphia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    V samotném úvodu se Houston dostal k dlouhé práci s míčem. Soupeř skvěle napadá rozehrávku, zatím domácím nic nedovoluje.
     
    49
    Jenomže nadcházející akce mluvila o opaku! Kousek za vápnem napřáhl Martinez a jeho dělovka skončila na břevně.
    49. Martinez trefil pouze břevno.
     
    50
    Quioto se nejlépe zorientoval v přehuštěném prostoru, načež přeposlal míč na pravou stranu na Machada, jehož střílený centr se neujal.
     
    51
    I tak velice sympatický nástup v podání domácích fotbalistů. Philadelphia má v úvodních vteřinách velké problémy s bráněním.
     
    52
    Jenomže k míči se opět dostal Dočkal, který div nevykouzlil další parádní kolmici na Picaulta. Tentokráte včas z branky vystartoval Willis.
     
    53
    Elis udělal několik rychlých kroků ke středu hrací plochy, kde mu ale vystavil stopku Bedoya. I tak se domácí drží u hracího předmětu.
     
    54
    Quioto využil nedůslednosti obranné linie a zhruba z dvaceti metrů od branky vypálil. Technická rána skončil v rukavicích Blakea.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Mark McKenzie (Philadelphia Union).
     
    55
    Do vyložené šance se dostával Manotas, který se zjevil před brankářem, posléze ale už nezasunul míč do brány, neboť se vzorně vrátil Gaddis.
     
    56
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází David Accam, přichází C.J. Sapong.
     
    57
    Philadelphia se dostala k rohovému kopu, který ale nebyl nikterak nebezpečný. Naopak v poklidu zafungovala obrana domácích.
     
    58
    Martinez se před velkým vápnem pokoušel proháčkovat přes dvojici protihráčů, nakonec ale zasáhl McKenzie, který zamezil nebezpečí.
     
    59
    Tak pozor! Hlavní sudí si nechal u videa přezkoumat situaci před brankou, nakonec domácímu Martinezovi za šlapák udělil přímo červenou.
    59. Červená karta
     
    60
    Tak to je obrovský šok pro domácí tábor. Houston byl do tohoto okamžiku aktivnější, avšak nyní bude muset dohrávat v deseti.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Domácí celek je hodně rozzlobený, z ochozů se ozývá pískot, Martinez nesl předčasný odchod do sprch hodně těžce.
     
    62
    Rázem se Philadelphia dostala k dlouhému držení míče, Medunjanin toho ale moc nevymyslel. I tak jsou domácí pod velkým tlakem.
     
    63
    Nakonec se balón dostal zpět ke středovému kruhu, kde s ním hostující stopeři pracují. Houston se snaží pokrýt volné protihráče.
     
    64
    Záhy se k němu dostal také Dočkal, který po krátké prodlevě poslal dlouhý míč na Burkeho. Kolmice nakonec doskákala až k Willisovi.
     
    65
    Posléze to opět zkoušel český záložník, tentokráte po jeho nabídce fauloval Sapong. I v tomto souboji byly použity lokty, žlutit se ale nebude.
     
    65
    Na hrací ploše se pořádně přitvrdilo. Tentokráte to pořádně schytal Quioto, který narazil hned do dvojice protihráčů.
     
    65
    Žlutou kartu dostává C.J. Sapong (Philadelphia Union).
     
    66
    Už se nehraje dobré dvě minuty, momentálně je Quioto v péči lékařského personálu. Mohli jsme si všimnout krvavého šrámu v obličeji domácího borce.
     
    67
    Honduraský křídelník nakonec opustil hrací plochu, za postranní čárou se bude muset podrobit dalšímu ošetření, které by mělo zastavit krvácení.
     
    68
    Mezitím nám Houston zahrával standardku, která div neskončila brankou! Nejdříve do rukavice brankáře hlavičkoval Elis, posléze blok protihráčů nepropálil Manotas.
     
    69
    Dynamo se ještě dostalo k rozehrávce rohového kopu, kterého se účastnil také Quioto. Garcia se pokoušel najít Wattse, před ním ale zasáhl Trusty.
     
    70
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí skóre zápasu a opět v tom měl prsty český reprezentační záložník! Bořek Dočkal si potáhl míč k hranici šestnáctky, odkud naservíroval milimetrovou přihrávku CORYMU BURKEMU, který nekompromisně zamířil mezi nohy brankáře.
    70. BURKE - 1:2
     
    71
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Cory Burke, přichází Fabian Herbers.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Houston to bude mít hodně složité, v deseti hráčích se bude pokoušet dotáhnout manko.
     
    73
    Drobným faulem si pomohl Ceren, jenž zatáhl za dres Medunjanina. Philadelphia okamžitě rozehrála, Trusty vyvezl míč až k půlící čáře.
     
    74
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Jared Watts, přichází Andrew Wenger.
     
    76
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Alberth Elis, přichází Memo Rodriguez.
     
    79
    Tentokráte to nevyšlo Rodriguezovi, jehož přihrávku nepochopil Manotas. Zbytečná ztráta míče, po které bude Blake rozehrávat.
     
    80
    V tomto případě se Dočkal hodně unáhlil, neboť přihrávku na Herberse příliš uspěchal. To hrálo do karet Fuenmayorovi, který zahájil protiútok.
     
    81
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Rommel Quioto, přichází Arturo Alvarez.
     
    82
    Hodně povedenou dělovkou to zkoušel Medunjanin, jehož rána prosvištěla kousek vedle tyče. V ochozech to pouze zahučelo.
     
    83
    Na druhé straně si Garcia počkal na náběh Manotase, který si sice pohlídal ofsajdovou linii, k prudké přihrávce se ale vůbec nedostal.
     
    84
    K exekuci rohového kopu se postavil Dočkal, který to zkoušel cvičeným signálem. Jeho centr našel hned prvního protihráče.
     
    85
    Obrázek hry se nikterak nemění. Houston se stále snaží dotáhnout nepříznivý výsledek, soupeř ale skvěle pokrývá prostor u vlastní šestnáctky.
     
    86
    Hostující Herbers si v souboji o míč nevšiml napadajícího protihráče, se kterým se srazil. Nyní se na scénu podívá také lékařský personál.
     
    87
    Zvláštní situace. Na trávník byla přinesena také nosítka, avšak Herbers rázem vstal a už se opět hlásí zpět do hry.
     
    88
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Warren Creavalle.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dá se ale počítat s nastavením, ve druhém poločase se několik minutek nehrálo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o osm minut.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Darwin Caren (Houston Dynamo).
     
    90+3
    Dynamo se drží s míčem daleko od pokutového území soupeře, Blake se tak k žádné vážné práci nedostal.
     
    90+4
    Najednou ale do šestnáctky přiletěl adresný cent, který div neskončil na hlavě Manotase. Hosté tuto situaci ustáli a už opět drží míč ve své moci.
     
    90+5
    Je tu pokutový kop pro hosty!
     
    90+5
    Za záchrannou brzdu zatáhl domácí Fuenmayor, jenž v roli posledního hráče zastavil Herberse.
    90+5. Penaltový zákrok.
     
    90+6
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! K exekuci pokutového kopu se postavil FAFA PICAULT, který poslal brankáře na opačnou stranu.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Philadelphia Union nakonec otočila nepříznivý výsledek a z dnešního utkání bere plný počet bodů. Výrazný podíl na tom má také český záložník Bořek Dočkal, jenž asistoval u prvních dvou branek. Zásadní zlom tohoto zápasu ale přišel po necelé hodině hry, kdy byl za tvrdý zákrok vyloučen domácí Martinez. Ke konci zápasu se ještě Houston snažil o vyrovnání, kýžená branka ale už nepřišla, nýbrž přišla třetí branka v domácí síti.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:10. (05:06:07)

    David Suchý

    Branky: 10. Manotas (Garcia) – 34. Bedoya (Dočkal), 70. Burke (Dočkal), 90+6. Picault (pen.)

    Karty:   90+2. Caren (HOU), 90+5. Fuenmayor (HOU) – 45+1. Rosenberry (PHI), 54. McKenzie (PHI), 65. Sapong (PHI)   59. Martinez (HOU)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:10.
    Houston Dynamo: Willis – Machado, Watts (74. Wenger), Fuenmayor, Lundqvist – Garcia, Ceren – Elis (76. Rodriguez), Martinez, Quioto (81. Alvarez) – Manotas
    Náhradníci: Seitz – Alexander, Alvarez, Gil, Leonardo, Rodriguez, Wenger

    Philadelphia Union: Blake – Rosenberry, McKenzie, Trusty, Gaddis – Medunjanin, Bedoya – Accam (56. C.J. Sapong), Dočkal (88. Creavalle), Picault – Burke (71. Herbers)
    Náhradníci: McCarthy – Creavalle, Elliott, Epps, Fabinho, Herbers, Sapong

    Rozhodčí: Dickerson – Greeson, Klinger
    bahis siteleri