Plzeň – Mladá Boleslav 6:1 (kon.) | Jablonec – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
Neděle 26.08.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný závěr víkendu a někdy příště opět na počtenou! (20:02:03)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se zaslouženě stává tým FK Jablonec! Severočeši si dlouho nemohli přijít na skvělého Miloše Buchtu, nicméně ve druhém poločase již recept nalezli. Po dvou trefách Martina Doležala a pěkné střele Michala Trávníka porážejí Olomouc 3:0 a dokazují, že slabší vstup do sezóny je minulostí. Sigma musí porážku hodit za hlavu a soustředit se na pohárovou odvetu v Seville, kde jí budeme všichni držet palce.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Zřejmě poslední ránu si na konto z velké vzdálenosti připsal Vojtěch Kubista, jehož pokus razanci určitě nepostrádal. Miloš Buchta však zasahovat nemusel, míč totiž zamířil poměrně daleko mimo tři tyče.
     
    90
    Petr Rada při střídání ještě burcoval jablonecké příznivce. Ti přichystali Michalu Trávníkovi skutečně hlasitý odchod ze hřiště. Příchozí Rafael Acosta poté donutil soupeře poslat míč do zámezí k jablonecké střídačce, kde se jej chopil Petr Rada a předvedl fanouškům pověstné žongly. Tři sice nebyly, to však v Jablonci nikomu nevadí.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Rafael Acosta.
    89. Michal TRÁVNÍK - 3:0
     
    89
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nyní je o držiteli tří bodů definitivně jasno. Nejdříve to vypadalo, že bude Martin Doležal cílit na hattrick. Nakonec si však na přesilu netroufl a přihrál za vápno, kde číhal MICHAL TRÁVNÍK. Ten si míč přichystal na pravou nohu a velice zajímavou střelou přehodil Miloše Buchtu! Zakončení se lehce otřelo o tyč a zapadlo do sítě.
     
    87
    Tomáš Hübschman si pustil napadajícího Jiřího Texla až příliš na tělo. Míč poté vylétl do vzduchu, odkud jej Vojtěch Kubista hlavičkoval pouze na kopačky Sigmy. Ta ale balon rychle odevzdala zpět a právě Kubista poté prověřil Buchtu střelou do středu brány.
     
    86
    Martin Sladký se prudkou přihrávkou snažil vyzvat k narážečce Jana Štěrbu. Vůbec se však nedohodli a míč se tedy lacino zakutálel do zámezí, odkud jej vhodí zpátky do hry jablonecký Matěj Hanousek.
     
    85
    Lukáš Kalvach se ocitl i s míčem na zemi. Napadající Martin Doležal a Jakub Považanec se balon snažili vydolovat, nicméně neuspěli a hosté tak rozvíjejí přechod na útočnou polovinu hřiště, kde by se rádi na delší čas usadili.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 306 diváků.
     
    84
    Před Lukášem Masopustem se otevřel prostor, čehož se talentovaný záložník snažil využít. Mezi třemi beky si však nakonec neporadil a po malé domů odkopává balon na druhou polovinu hřiště Miloš Buchta.
     
    83
    Další centrovaný míč si připsal Jiří Texl, jenž se snažil najít spoluhráče po zemi. Škoda pro Olomouc, že Texlovu pobídku opět nedokázal nikdo zasáhnout. Hanáci ale zůstávají v menším náporu.
     
    82
    Jen, co nastoupil na hrací plochu, snažil se Jakub Považanec zapsat do listiny střelců. Jeho dělová rána z poměrně velké vzdálenosti však skončila na těle bránícího Jana Štěrby.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Jakub Považanec.
     
    80
    A nebylo to vůbec beznadějné, centr Tomáše Zahradníčka totiž zelenobílá obrana nezachytila a kulatý nesmysl skotačil nebezpečně blízko bráně Vlastimila Hrubého. Hosté jej ale nenašli.
     
    79
    David Lischka se pokoušel o zakončení po rohovém kopu v podání Michala Trávníka. Snaha ale byla marná a zanedlouho vybojoval pro hosty stejnou situaci na druhé straně poměrně aktivní Tomáš Zahradníček.
     
    78
    Silnější pasáž v těchto chvílích opět registrujeme na jablonecké straně. Vojtěch Kubista zkoušel štěstí opakovaným centrem z pravého křídla, Michal Vepřek ale za letu skvěle odhlavičkoval míč mimo dosah Martina Doležala, jenž si určitě dělá zálusk na hattrick.
     
    77
    Teď to hosté nesehráli špatně. Michal Vepřek měl čas na centr a po jeho přízemní pobídce z levé strany ještě vracel balon do ohně David Houska. Nebylo to ovšem nic, s čímž by měl mít Vlastimil Hrubý potíže.
     
    76
    Moravanům se čas na vykřesání naděje na body povážlivě krátí. Domácí jsou v kompletním složení zalezlí na vlastní obranné polovině a čekají, s čím soupeř vyrukuje. Svěřenci trenéra Jílka ovšem nevědí kudy a již dvakrát si v krátkém časovém sledu zahrál brankář Miloš Buchta.
     
    75
    Jan Chramosta se snažil za obranu vyslat rozeběhnutého Michala Trávníka. Škoda pro Jablonce, že ho hledal příliš dlouhou přihrávkou. To Trávník nemohl stihnout a Miloš Buchta tedy bude vykopávat od své svatyně.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Václav Jemelka, přichází Roman Polom.
     
    73
    Na severočeské kopačky se vkrádá stále více nepřesností. Nyní měl po dobrém zpracování spoustu času k přihrávce vpřed Jan Chramosta, avšak prováhal správný moment a hrát mohou Hanáci.
     
    71
    Tak to byla paráda v podání Matěje Hanouska! Krajní obránce Jablonce vyzpovídal Jiřího Texla a vnikl do šestnáctky. Tam se snažil obelstít také Lukáše Kalvacha, nicméně skončil na zemi. Rozhodčí Jílek i přes nemalé protesty penaltu nepíská.
     
    70
    Jiří Texl vybojoval pro svůj celek rohový kop, když napálil míč do Matěje Hanouska. Exekuce se ale hostům vůbec nevydařila a na pořadu dne byl protiútok Jablonce, který však nedokázal Vojtěch Kubista lépe rozvinout.
     
    69
    Tomáš Zahradníček poslal do pokutového území velmi dobrý centr, kterým našel hlavu Jana Štěrby. Jeho zakončení ovšem postrádalo razanci a kulatý nesmysl doskákal do rukavic Vlastimila Hrubého.
     
    67
    Sigma trošku zvyšuje aktivitu, domácí se ale velmi dobře brání, což by měl ještě posílit příchod středopolaře Vojtěcha Kubisty. Právě nově příchozí hráč si nyní vyšlápl na Davida Housku a Olomouc bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    66
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Vojtěch Kubista.
     
    65
    Ošetření nyní musel podstoupit také otřesený sudí Jan Jílek, jenž skončil na zemi. Situace se odehrála trošku mimo hlavní dění, pravděpodobně došlo ke srážce jedním z hráčů. Jílek ale bude v pořádku, což je dobře!
     
    64
    Ale pozor, hosty by nebylo radno odepisovat! Lukáš Kalvach nevěděl kudy a zkusil tedy zpoza pokutového území střílet. Pěkný přízemní pokus skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče marně se natahujícího Vlastimila Hrubého.
     
    63
    Jablonečtí jsou při chuti. Trenér Jílek se na to snaží reagovat pomocí střídání, tak uvidíme, zda to přinese kýžený efekt. První akce Jakuba Plška nicméně skončila na pozorném Tomáši Holešovi.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Bidje Manzia, přichází Jakub Plšek.
    62. Martin DOLEŽAL - 2:0
     
    62
    Jablonec právě vstřelil branku!
    MARTIN DOLEŽAL si dnešní zápas v těchto chvílích naprosto podmaňuje a přidává další gól! Jan Chramosta krásně vyřešil situaci na pravé straně a stříleným centrem pobídl právě Martina Doležala, který tváří v tvář Buchtovi usměrnil skluzem balon mimo jeho dosah.
     
    60
    Po faulu Michala Vepřeka rozehrával Michal Trávník další standardku, tentokrát z druhé strany. Opět hledal Martina Doležala, ale ten byl dobře strážen. Míč poté vyplaval k Janu Chramostovi, jenž vystřelil nad branku.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Michal Vepřek (SK Sigma Olomouc).
     
    59
    Vladimir Jovović si všiml otevřenosti soupeřovy defenzivy a pěknou průnikovou přihrávkou poslal do šance Jana Chramostu! Toho ovšem dobře zablokoval Václav Jemelka a k zakončení tedy nedošlo.
     
    58
    Olomouc se ihned pokoušela o reakci, vše ovšem uhasil Vlastimil Hrubý, jenž se vydal daleko ze své branky a napálil volný míč do bezpečí. Poté se iniciativy opět chopili domácí a dostali se zpátky na útočnou polovinu.
    57. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    57
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A právě ze standardní situace otevírají Severočeši skóre! Michal Trávník jakožto tradiční exekutor volných přímých kopů poslal nadýchanou pobídku ke vzdálenější tyči, kde svého strážce suverénně předčil MARTIN DOLEŽAL a hlavičkou k bližší tyčce spustil na Střelnici vlnu radosti. 1:0!
     
    55
    Vladimir Jovović nyní trošku zápolil s přihrávkou Matěje Hanouska. Míč ovšem zkrotil ještě na hrací ploše a ze všeho bude poměrně nadějný volný přímý kop!
     
    54
    Olomouc postoupila přes půlicí čáru, načež domácí pomohli na zelený pažit Davidu Houskovi. Ze standardky žádné ohrožení jablonecké branky nevyplynulo, ale Hanáci zůstávají nadále u míče.
     
    52
    Sigma se snaží hrozit alespoň z protiútoků a nyní k tomu nebylo úplně daleko! Bidje Manzia si zpracoval přihrávku do pokutového území, a nebýt pozorného Davida Lischky, mohl by ze zajímavé pozice zakončovat.
     
    51
    Jan Chramosta nabídl balon z levé strany za pokutové území Vladimiru Jovovićovi. Ten se neúspěšně pokoušel proskočit mezi beky a míč se odrazil k Lukáši Masopustovi, jehož rychlá přízemní střela mířila asi o metr a půl mimo.
     
    50
    Vladimir Jovović byl součástí další jablonecké akce a opět ji trošku překombinoval. Sám se vystavil do těžké situace a následná přihrávka zamířila přesně na kopačky připraveného Václava Jemelky.
     
    49
    Následný rohový kop v podání Michala Trávníka Olomouci moc starostí nenadělal, Miloš Buchta totiž centr ze vzduchu snadno stáhl a ještě výhozem zahájil protiútok svého celku.
     
    48
    Vladimir Jovović obdržel přihrávku na levé křídlo, načež se snažil projít až do vápna. Zabránil mu v tom důrazný Michal Vepřek a domácí záložník se domnívá, že by se situace dala posoudit jako faul. Sudí Jílek je ale neoblomný.
     
    47
    Zelenobílí se pokoušeli prorazit přes zhuštěný střed hřiště. Michal Trávník v obklíčení vrátil míč na Matěje Hanouska, jehož nákop se odrazil od blokujícího Bidjeho Manziy do zámezí.
     
    46
    Můžeme pokračovat! Druhou pětačtyřicetiminutovku vykopli hosté. Jejich úvodní akce skončila již v zárodku, míč zachytil Matěj Hanousek a Jablonec tak může hned kombinovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém měli navrch fotbalisté Jablonce. Nedokázali nicméně proměnit ani jednu z řady příležitostí, když si na fantastickém Milošovi Buchtovi vylámali zuby například Jan Chramosta s Lukášem Masopustem. Sigma naopak hrozí spíše sporadicky, v jediné větší šanci pálil Jiří Texl přímo do středu brány. Bezgólové skóre tak jednoznačně více může těšit právě Olomouc.

    Střely po 1. poločase:
    Jablonec 12:5 Olomouc.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Juraj Chvátal nakonec musí být střídán. Přímý kop Jablonce ze situace, která byla jako stvořená pro praváka, si vzal na povel Michal Trávník. Nedokázal však přestřelit zeď a Miloš Buchta poté vyboxoval balon pryč.
     
    45
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Juraj Chvátal, přichází Martin Sladký.
     
    44
    Další hráč Olomouce musí být ošetřován. Tentokrát zůstává na zemi ležet Juraj Chvátal. Trošku se tak protahuje exekuce domácího přímého kopu z velice zajímavé pozice.
     
    43
    Hosté to teď nemysleli vůbec špatně, po dlouhém nákopu se po míči natahoval Tomáš Zahradníček a pokoušel se jej přehodit přes vyběhnuvšího Vlastimila Hrubého. Kousek mu ale k úspěchu chyběl.
     
    42
    Miloš Buchta by měl i přes tvrdost souboje být v pořádku. Už je zpátky na nohou a po jeho výkopu může hra pokračovat. Do konce první půle zbývá i s nastaveným časem něco kolem pěti minut.
     
    40
    Nyní na trávník musejí zdravotníci! Lukáš Masopust posílal míč po zemi před branku, kde se Tomáš Holeš ve snaze o zakončení srazil ve skluzu s brankářem Milošem Buchtou. Ten po střetu zůstává ležet na hrací ploše.
     
    39
    Jablonec trošku utahoval šrouby, ale zbytečná ztráta Davida Lischky darovala míč Sigmě. Bidje Manzia poté pláchl po levém křídle a centroval na Juraje Chvátala, jehož slabá hlavička mířila daleko mimo.
     
    38
    Znovu skvělý Miloš Buchta! Matěj Hanousek byl trošku zahnaný, přesto však dokázal kvalitně nacentrovat. Míč poslal přesně do míst, kde operoval volný Lukáš Masopust. Ten mířil hlavou k levé tyči, ale brankář hostů situaci krásným skokem vyřešil!
     
    37
    S blížícím se závěrem první půle se Sigma svému soupeři vyrovnává v držení míče. Žádné vážnější nebezpečí to pro domácí ale neznamená, Olomouci totiž v blízkosti pokutového území chybí přesnost.
     
    35
    Tomáš Zahradníček chytře otřel míč o Matěje Hanouska a získal pro svůj tým autové vhazování. Dění se však rychle stěhovalo na druhou stranu. Po pěkné individuální akci nabízel Vladimir Jovović míč pod sebe, kde Martinu Doležalovi k zakončení kousek chyběl a dobře zasáhl Václav Jemelka.
     
    34
    Michal Trávník se ukázkově vrátil s Pavlem Dvořákem a pomohl tak Davidu Lischkovi získat míč pro domácí. Ti se ovšem nedokázali vymanit z oblasti autové čáry a kombinovat zase může Olomouc.
     
    33
    Po delším časovém úseku se osmělují také Hanáci. David Houska si ve středu hřiště vynutil faul na svoji osobu a hosté tak měli k dispozici standardku. Naložili s ní ale bídně a Vlastimil Hrubý může vykopávat.
     
    32
    A další šance Jana Chramosty! Nyní domácí forvard rychle vystřelil z rohu pokutového území na vzdálenější tyč, a nebýt fantastického Miloše Buchty, který teď zasáhl konečky prstů, mohlo už být skóre výrazně jinde, než na bezbrankové hodnotě.
    30. Jedovatou ránu Chramosty tečoval Buchta na roh!
     
    30
    Jan Chramosta mohl být odměněn za svůj důraz, ale nestalo se tak! Forvard Severočechů zastihl obranu Sigmy v nedbalkách a napadáním si vynutil míč. Poté už se hnal zcela sám na branku, přičemž zkoušel trefit mezírku mezi nohama Miloše Buchty. Ten však právě nohou zasáhl a míč poté odkopl do bezpečí Michal Vepřek!
     
    29
    Všichni hráči nyní očekávali dlouhý nákop Vlastimila Hrubého a přemístili se tedy na obrannou polovinu Sigmy. Nakonec si pro míč seběhl Tomáš Holeš, leč domácí akce moc daleko nevedla a míč se k brankáři brzy vrátil.
     
    27
    Z následného rohového kopu přišla další střela. Centr Michala Trávníka přistál na hlavě Davida Hovorky, jehož nepříliš razantní pokus přistál na horní síti hostující klece. Posléze po rychlém brejku pálil Michal Vepřek jen do bránícího hráče Jablonce.
    26. Střelu Holeše vyrazil Buchta na roh
     
    26
    A další zajímavá příležitost zelenobílých! Tentokráte dostal nabito Tomáš Holeš, který z hranice pokutového území tvrdě pálil. Miloš Buchta ale razantní pozdrav ustál a nasměroval míč do zámezí.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Pavel Dvořák (SK Sigma Olomouc).
     
    25
    Obrovská chyba Tomáše Zahradníčka úvodní branku nepřináší! Zahradníček se snažil odkopnout centrovaný míč z pravé strany, ale nešikovně jej poslal přímo před branku. Tam scházel Janu Chramostovi krok!
     
    24
    A další neúspěšný centr Tomáše Holeše. Tentokrát jeho přízemní nástřel odkopl mimo nebezpečné prostory dobře postavený Michal Vepřek. Akce ale pokračuje.
     
    23
    Lukáš Kalvach měl za pokutovým územím trošku času ke střele. Správný okamžik nicméně prováhal, a poté už se nedokázal prosadit přes bránícího Matěje Hanouska. Jablonec obrací hru.
     
    21
    Jablonečtí jsou v dosavadním průběhu utkání více na míči. Moc nebezpeční nicméně zatím nejsou, a to také díky zbytečným nepřesnostem. Další předvedl Lukáš Masopust, jehož vhazování skončilo až za úrovní brankové čáry.
     
    20
    Tomáš Holeš by si při centrech měl seřídit mířidla. Po přihrávce Jana Chramosty se totiž snažil mířit do kapsy mezi beky a gólmana, ale realizace se mu vůbec nevydařila.
     
    19
    Bidje Manzia nyní těžil ze své mrštnosti. Od levé autové čáry se mezi trojicí jabloneckých hráčů parádně prosmýkl až na osu hřiště. Hned s trojlístkem pronásledovatelů ovšem neměl na střelu dostatek klidu a zakončil velmi nepřesně.
     
    18
    Jablonec vedl útok po levé straně, Matěj Hanousek byl ale dobře tísněn a musel tak odevzdat míč na střed. Tam Tomáš Hübschman pokračuje v akci přihrávkou na volného Michala Trávníka.
    16. Ze druhé vlny střílel Texl, ale jen do Hrubého
     
    16
    A zajímavá šance také na druhé straně! Po centru Michala Vepřeka se míč trošku šťastně odrazil přímo na nohu Jiřího Texla. Ten chtěl evidentně pálit technicky na dlouhou tyč, nicméně zakončení se mu vůbec nepovedlo a Vlastimil Hrubý ze situace vybruslil velice snadno.
    15. Po rohu pálil Doležal, obrana Sigmy ho zablokovala
     
    15
    Další rohový kop Severočechů, tentokráte zprava, rozehrával Michal Trávník. Ve vápně si krásně odskočil Martin Doležal, což obrana Sigmy vůbec nezachytila a domácí útočník se pěkně položil do střely z voleje. Hosté měli obrovské štěstí, že míč do sítě přes hradbu těl nedoputoval!
     
    13
    Tomáš Holeš zkusil štěstí z více než dvaceti metrů. Jeho tvrdá rána se i přes zajímavou trajektorii zastavila na bránícím Michalu Vepřekovi. Právě ten zanedlouho odvracel Holešův centr na roh, ze kterého domácí nic vážnějšího nevytěžili.
     
    12
    Olomouc měla k dispozici první rohový kop. Z levé strany jej rozehrál Tomáš Zahradníček a skvělý výběr místa prokázal kapitán domácích Tomáš Hübschman, jenž hlavou poslal míč do bezpečí.
     
    11
    Vladimir Jovović si nyní ukrojil příliš velké sousto a byl rád, že z jeho kliček ve středu pole netěžil Jiří Texl. Nakonec se však Jablonec přeci jen dostal vpřed, opět však centrující hráč posílal míč do vápna z velmi těžké pozice. Do rukavic Miloše Buchty se nyní trefil Tomáš Holeš.
     
    10
    Zelenobílí se přímočaře dostali až do pokutového území. Rychlý Jan Chramosta ještě dokázal stihnout míč na hrací ploše, leč následný centr z takřka nulového úhlu v klidu lapil Miloš Buchta.
     
    9
    Svoji formu z minulého utkání se snažil prezentovat Vladimir Jovović. Černohorec si troufl na únik po levém křídle, načež zasekl na střed a zpoza vápna pálil na vzdálenější tyč. Branku ovšem vysoko přestřelil.
     
    7
    Opět byl v akci domácí záložník Michal Trávník. S míčem se tentokrát mazlil o trochu déle, než by bylo zdrávo. Napadající Bidje Manzia se poté zasloužil o to, že následná přihrávka na nabíhajícího Chramostu skončila na kopačkách Sigmy.
     
    6
    Michal Trávník odvedl dobrou práci u levého rohového praporku, když si pěkně zatancoval s bránícím Jiřím Texlem. Následně kroutil do šestnáctky centr, pro který si vystoupil brankář Miloš Buchta.
     
    5
    David Hovorka spolehlivě odvrátil centr z pravého křídla. Domácí se poté marně snažili o rychlý brejk a míč se zakutálel zpátky na kopačky Sigmy. Bidje Manzia poté sváděl souboj s Tomášem Holešem, jenž situaci vyřešil přihrávkou vlastnímu brankáři.
     
    4
    Tomáš Zahradníček se pokusil překvapit soupeře nepříliš přichystanou střelou z velké vzdálenosti. Měl před sebou ale hned dva hráče Jablonce a přes jejich těla neměl Zahradníčkův projektil šanci projít.
     
    3
    Po trošku rozhárané pasáži vhazovala Olomouc. Pavel Dvořák dostával míč na hrot a dobrý obranný zákrok si připsal David Lischka, který odkopl balon daleko do zámezí.
    2. Doležal sklepl na Chramostu, ten pálil kousek nad!
     
    2
    První střelu utkání si na konto připsal Jan Chramosta. Útočník Jablonce dostal za pokutovým územím poměrně dost času i prostoru, avšak míč trefil nečistě a Buchtovu branku příliš neohrozil, jeho pokus totiž mířil nad.
     
    1
    Standardní situaci rozehrál Michal Trávník nakrátko. Domácí se poté přemístili na vlastní obrannou polovinu, odkud přízemními přihrávkami postupují přes půlicí čáru.
     
    1
    Začínáme! Výkopu se chopili Jablonečtí, konkrétně Jan Chramosta. David Lischka posléze nakopl dlouhý balon na Martina Doležala, jenž se snažil prosadit, bráněn byl však velice těsně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní arbitr Jan Jílek už přivádí hráče obou mužstev na hrací plochu jablonecké Střelnice, která se dnes zaplnila přibližně z poloviny. Domácí oblékli své tradiční zelené dresy, Olomouc se představí v červené variaci. Utkání začne za několik málo chvil!
     
    V Jablonci panuje zcela ideální fotbalové počasí. Teplota se pohybuje kolem 16 stupňů Celsia a příchozí diváky příjemně zahřeje sluníčko.
     
    Petr Rada se po výhře na Slavii vrátil ke hře na dva útočníky, když Martina Doležala doplní Jan Chramosta. Sigma podle očekávání uskutečnila v základní jedenáctce oproti pohárovému utkání se Sevillou několik změn. Nehraje například forvard Martin Nešpor, jenž je připraven na lavičce. Pro dnešek jej nahrazuje Pavel Dvořák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Masopust, Trávník, Hübschman (C), Jovović – Chramosta, Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Považanec.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Chvátal, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Texl, Houska, Manzia – P. Dvořák.
    Náhradníci: Reichl – Falta, Nešpor, Plšek, Polom, Sladký, Yunis.

    Rozhodčí: Jílek – Hrabovský, Kotalík..
     
    SK SIGMA OLOMOUC

    S Hanáky se los FORTUNA:LIGY vůbec nemazlil. Především v domácím prostředí totiž museli zápolit s velmi kvalitními soupeři. Body nedokázali sebrat Slavii, Plzni, ani Baníku. Před svými fanoušky navíc mají tristní skóre 1:8. Jakožto hostujícímu celku se však Olomouci vede o trošku lépe, když smetla Boleslav, zatímco na Slovácku nebodovala. Z dosavadních pěti střetnutí tak podlehla ve čtyřech případech. V tabulce jí tedy momentálně patří nepříliš lichotivá 13. pozice.

    Ačkoliv se body na konto Sigmy toulají spíše ostýchavě, nehraje vůbec špatně. Hlavní vadou na výkonech je produktivita, která především na vlastním stadionu velice pokulhává. V Evropské lize to ale je jiná písnička. Po hladkém vyřazení Almat zavítala do Olomouce slavná Sevilla, historicky nejúspěšnější celek soutěže. Svěřenci Pavla Jílka předvedli výkon na hraně možností. Škoda, že neproměnili šance a nakonec padli těsně 0:1. Do odvety nicméně plamének naděje stále plápolá. Dostane v Jablonci prostor širší kádr, nebo do toho Sigma půjde v plné palbě?
     
    FK JABLONEC

    Severočechům se vstup do sezóny úplně nevydařil. Z úvodních tří kol totiž vydolovali pouhý jeden bodík a dostali se tak trošku pod tlak. Svěřenci trenéra Petra Rady, jenž v průběhu týdne oslavil šedesátiny, však ukázali, že je jen tak něco nerozhodí. Domácí výhra nad Karvinou se tak trochu očekávala, nicméně vítězství 2:0 na hřišti Slavie už patřilo do kategorie těch nejcennějších.

    Jablonec zlepšil hru před oběma brankami. Defenziva působí jistým dojmem, a když něco projde, musí soupeři počítat s Vlastimilem Hrubým. Ten chytá s velkou chutí a především zápas v Edenu si naprosto podmanil, k čemuž přiměla také chycená penalta. Zelenobílým se rovněž krátí čekání na premiérovou účast v základní skupině Evropské ligy. Na tu by se na Střelnici zcela jistě rádi naladili dobrými výkony v tuzemské soutěži. Přidají proti Sigmě třetí výhru v řadě?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu. FORTUNA:LIGA pokračuje o víkendu 6. kolem a my se společně změříme na atraktivní souboj týmy FK Jablonec a SK Sigma Olomouc. Do role favorita jsou pasováni domácí. Dokáží tyto předpoklady naplnit? Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 57. Doležal (Trávník), 62. Doležal (Chramosta), 89. Trávník (Doležal)

    Karty:   26. P. Dvořák (OLO), 60. Vepřek (OLO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 19:10. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:5.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Masopust, Trávník (90. R. Acosta), Hübschman (C), Jovović (66. V. Kubista) – Chramosta (82. Považanec), Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Považanec.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Chvátal (45. Sladký), Štěrba, Jemelka (74. Polom), Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Texl, Houska, Manzia (63. Plšek) – P. Dvořák.
    Náhradníci: Reichl – Falta, Nešpor, Plšek, Polom, Sladký, Yunis.

    Rozhodčí: Jílek – Hrabovský, Kotalík.

    Diváci: 3 306
    thejrc.org