Lazio – Cagliari 3:1 (kon.) | AC Milán – Fiorentina 0:1 (kon.) | Empoli – Sampdoria 2:4 (kon.)
Janov – Atalanta BC 3:1 (kon.) | Neapol – Spal 1:0 (kon.) | Sassuolo – Turín 1:1 (kon.)
Udinese – Frosinone 1:1 (kon.) | Chievo – Inter 1:1 (kon.) | Parma – Bologna 0:0 (kon.)
Juventus – AS Řím 1:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:0 (1:0)
Spal
Sobota 22.12.2018, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 13:8. (17:00:02)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas sedmnáctého kola končí. Neapol nakonec bere v domácím prostředí všechny tři body po výsledku 1:0.

    Úvodní minuty patřily jednoznačně Neapoli. Druhý tým tabulky potvrzoval roli velkého favorita, ale dlouho se nemohl prosadit. Ve dvanácté minutě sice Insigne dopravil míč do sítě, ale ještě předtím byl pískán ofsajd a tak gól nemohl být uznán. Když už to vypadalo, že Spal ubrání v prvním poločase bezbrankovou remízu, tak přišel na řadu Mertensův rohový kop. Ten dokonale umístil ke vzdálenější tyči Raúl Albiol. Po změně stran si Neapol držela územní převahu, ale k druhému zásahu se již nepropracovala, byť byla několikrát velmi blízko. Mertens s Insignem vykombinovali hostující obranu, ale druhý jmenovaný pálil jen do tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Spal se v nastavení nadechl k tlaku. Po rohovém kopu musel zasahovat u své pravé tyče Alex Meret. Na druhý pokus už je pískán útočný faul Paloschiho.
     
    90+3
    Ve třetí minutě mohlo být zničehonic srovnáno. Antenucci vyplaval s míčem u kopačky za posledním obránce Neapole. Skákavý balon dokázal tvrdě poslat na Mereta, který ale předvedl vynikající zákrok na brankové čáře.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Cionek udeřil loktem v souboji střídajícího Ruize. Polský obránce nebyl daleko od druhé dnešní žluté karty. Hlavní rozhodčí ale hráče Spalu netrestá.
     
    90
    Alex Meret vykopával od vlastní branky. Domácí se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi, naopak Valoti se hnal do útoku, ale při zpracování si pomohl rukou.
     
    89
    Lazzari si dovolil kličku proti dvěma protihráčům, poté přihrával do pokutového území, ale Kurtićův centr skončil až za brankovou lajnou.
     
    88
    Elseid Hysaj si pohrál u pravé postranní lajny s Kurtićem, poté se mu ale už tolik nevydařila přihrávka směrem k Insignemu. Balon po delším čase mají také hostující hráči.
     
    87
    Spal už se zaměřuje pouze na obranu a na vyrovnání stavu vůbec nemyslí. Hamšík si pomohl přihrávkou na Luperta. Střídající krajní obránce dokázal ještě najít Callejóna, který padl po lehkém kontaktu na zem.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Amadou Diawara.
     
    85
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Kevin Bonifazi, přichází Sergio Floccari.
     
    84
    Tlak Neapole se s přibývajícím časem zvyšuje. Tentokrát centroval do pokutového území Zielinski, ale Gomis si prudký pas pohlídal na přední tyči a nenechal hlavičkovat soupeře.
    83. Skvělá akce Neapole druhou brankou zápasu neskončila
     
    83
    Nádherná spolupráce domácích útočníků! Mertens společně s Insignem zcela vyšachovali hostující obranu i s brankářem. Insigne si ale v klíčovou chvíli další míč dál od kopačky a následně trefil už jen tyč.
     
    82
    Kurtićův centr dokázal srazit ke svému brankáři Koulibaly. Následnou rychlou rozehrávku zblokovali hostující hráči ještě na polovině trávníku.
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Faouzi Ghoulam, přichází Sebastiano Luperto.

    Vít Schück

    Branky: 45+2. Albiol (D. Mertens)

    Karty:   46. Hamšík (NEA), 63. Rog (NEA) – 39. Cionek (SPAL), 51. Kurtić (SPAL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 13:8.
    SSC Neapol: Meret – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam (81. Luperto) – Rog (67. Ruiz), Hamšík (C) – Callejón, L. Insigne, P. Zieliński – D. Mertens (85. Diawara).
    Náhradníci: Ospina, Karnezis – Malcuit, Rui, Ruiz, Verdi, Ounas, Luperto, Nikola Maksimović, Younes, Diawara, Milik.

    Spal: A. Gomis – Bonifazi (85. Floccari), Cionek, Djourou (43. Vicari), Fares – Lazzari, Schiattarella, Valdifiori (71. Valoti), Kurtić – Antenucci (C), Paloschi.
    Náhradníci: Poluzzi, V. Milinković-Savić – Šimić, Valoti, Floccari, Vicari, Dickmann, Everton Luiz, Felipe, F. Costa, Petagna, Viviani.

    Rozhodčí: La Penna – Marrazzo, Valeriani
    bahis siteleri