Č. Budějovice – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (0:3, 2:1, 0:1 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 04.01.2019, 15:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Utkání je za námi. Mladá Boleslav dnes zřejmě bude o něco spokojenější, když si z jihu Čech odveze tři body za výhru v základní hrací době. Motor ale také neodejde s prázdnou, má totiž bod za výhru v nadstavbě. (16:59:10)
     
    Konec zápasu.
     
    63:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté se mohou radovat alespoň ze zisku jednoho bodu! Ten domácímu týmu vystřelil ALOIS DUBSKÝ. Asistence: Viktor Budík, Tomáš Cibulka.
     
    62:25
    Matěj Gardoň ujel do samostatného nájezdu, byl ale tísněn Fouskem, který ho stíhal. Gardoň zakončil, přičemž jeho pokus Slanina chytil. Boleslavský útočník poté velmi nepříjemně narazil do tyčky a zůstal ležet na ledě. Po chvíli se ale zvedá a odjíždí na střídačku. Snad bude v pořádku!
     
    61:15
    To se jen tak nevidí! Zřejmě Kašpar ztratil kotouč a mladoboleslavští hráči se dostali do do přečíslení dva na nikoho. Kotouč si několikrát vyměnili, nicméně Slanina počítal i s touto variantou a stále drží naděje na bodový zisk pro svůj tým!
     
    60:20
    Oskar Haas poslal velmi dobrou přihrávku před branku, nicméně tam jeho spoluhráč jen těsně nedokázal kotouč usměrnit za brankovou čáru! Slanina puk přikryl pod výstroj, bude se tedy vhazovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je za námi. Boleslav si z ní odnáší tři body. Motor bude moci získat alespoň bod za nadstavbu. To samé platí ale také o Boleslavi. Uvidíme, kdo se nakonec bude radovat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Českobudějovičtí hokejisté se sice dlouho drželi v útočném pásmu a kombinovali, nicméně ke střele se dostali až po dlouhé době. Jmenovitě pálil od modré čáry Hail, jehož pokus ale neprošel. Puk se odrazil jen od některého z bránících hráčů do rohu kluziště.
     
    58:02
    Zajímavá příležitost pro Motor. Stuchlík inkasuje dvě minuty za podrážení. Trest za něj jede odpykat Matěj Gardoň.
     
    57:30
    Matěj Gardoň se pokusil dostat před branku a do zakončení. Jeho snažení vypadalo velmi dobře, ovšem hostující útočník byl o kotouč na poslední chvíli obrán. Konkrétně mu ho uzmul David Kašpar. Motor tak může zamířit na druhou stranu kluziště.
     
    56:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nyní už to o pět branek ale je! Daniel Sluka oslovil ke střele připraveného TOMÁŠE MORAVCE, který napřáhl a rozradostnil spoluhráče na ledě i na střídačce! Asistence: Daniel Sluka.
     
    55:44
    Matěj Gardoň mohl přidat pátou branku mladoboleslavských hokejistů! Právě on dostal zajímavou přihrávku na pravý kruh, odkud zamířil k bližší tyči. Tam se ale stihl přesunout také Slanina. Gardoň nicméně nakonec odrazil puk jen od brankové konstrukce!
     
    54:35
    Jakub Hrouda ujížděl s kotoučem, ve středním pásmu se mu ale puk zamotal pod nohy. Přesto ho Hrouda dostal do útočného pásma, kde se jeho tým drží a pokouší se o kombinaci.
     
    53:06
    Kredl najížděl ve středním pásmu, přičemž dostával přihrávku. Ta na něj ale byla příliš dlouhá, a tak ji jen ztečoval do útočného pásma. Následně se pokusil puk dojet, nicméně blíže k němu měl Rostislav Slanina, jenž jej v pohodě přikryl pod rukavici a nepřipustil ohrožení vlastní branky.
     
    52:27
    Oskar Haas se nabídl svému spoluhráči z formace, a ten mu poslal přihrávku. Haas to následně zkusil do horních pater branky, nicméně brankovou konstrukci netrefil.
     
    51:46
    Mladoboleslavští se stále drží na kotouči, ke kterému svého soupeře v posledních okamžicích pouštějí jen sporadicky. Přesto mají problémy s přechodem přes střední pásmo.
     
    50:48
    Mladoboleslavští se usadili v pásmu a kombinovali. Jejich útočné snažení skončila až u Davida Kredla, jenž byl před brankou zcela sám. Zkusil střelu z první, která ale skončila jen v prostorách, které Slaninovu svatyni neohrožují. Přesto to byla velmi dobrá příležitost ke skórování!
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 36. Budík, 39. Fousek (Petrásek), 64. Dubský (Budík, Cibulka) – 3. Haas (Rajgl, Plíšek), 3. Ďuráč (Sluka), 9. Křepelka (Haas), 23. Hruška (Urban), 57. Moravec (Sluka)


    HC Motor České Budějovice: Slanina (Lidák) – Fousek, Cibulka, Hail, Hromada – Hála, Lukeš, Korndörfer, Kašpar, Petrásek, Březina, Pitel, Placek, Kumpfmüller, Budík, Kovář, Dubský, Čančura, Sochor
    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Náhončík) – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Šerlc, Vochvest – Urban, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Pavlík, Ďuráč, Hruška, Haas

    Rozhodčí: Hucl – Rubáš, Tvrdík
    thejrc.org