Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miskolc – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – MAC Budapešť 2:3 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
MAC Budapešť
Pátek 04.01.2019, 19:30 • ZŠ Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:48:11)
     
    Domácí tým měl zápas skvěle rozehrán, napokon ale nezískal ani bod. Po gólu Sukeľa vedl a zápas měl v podstatě plně pod kontrolou, hostům se ale povedlo skóre otočit a nakonec vítězí 3:2. K vítězství hosty dovedl především první útok – Terbócs vstřelil dva góly a Langkow si kromě vítězného gólu připsal i dvě asistence. Budapešť se tak dostává na postupovou 10. příčku, o dva body před svého dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Nádašdi skvěle nahazoval puk od modré před branku, kde ho ve vzduchu tečoval Sukeľ. Puk ale končí jen těsně mimo branku hostů.
     
    59:04
    Domácí brankář už je na střídačce!
     
    58:50
    Stále je na ledě jen 5 domácích bruslařů, protože Negrin zaútočil po levé straně. Kislicyn puk vyrazil do rohu.
     
    58:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:16
    Kislicyn už je připravený vystartovat na střídačku, hosté ale stále drží domácí na jejich polovině a nepovolují jim rozehrávku útočné akce.
     
    57:45
    Navíc hosté se usadili před brankou Kislicyna. Více než zakončení je ale zajímalo spíš natahování času.
     
    57:02
    Domácím se nedaří přechod do útoku. Dvě jejich akce skončili u mantinelu v rohu útočné třetiny.
     
    55:59
    Budapešť vstřelila branku!

    Hosté opět vedou! CHRIS LANGKOW dostal krásnou přihrávku od Vokly na pravé křídlo a z pravého kruhu pak vymetl všechny pavučiny u levé tyčky branky Kislicyna. Asistence: Roland Vokla.
     
    54:45
    Tamáši hezky obešel obránce a přihrál na pravou stranu Uramovi, který bez váhání vypálil. Rajna puk vyrazil před sebe, Nádašdi se pak už k puku nedostal díky skvělému defenzivnímu zákroku Negrina.
     
    54:10
    Richard Huna zavezl puk do útočného pásma, kde ho nahazoval před branku na svého bratra Róberta. Ten ho ale před brankou netečoval.
     
    53:20
    Po dlouhé době se na chvilku objevili v útočné třetině i domácí, hosté jim ale puk vzali a už se znovu tlačí do útoku.
     
    52:55
    Hosté získali ztracenou sebedůvěru a domácí nevědí, kam dřív skočit.
     
    51:27
    Langkow už mohl hosty znovu dostat i do vedení! Z pravé strany si najel kolem obránce domácích až před branku, kde jeho blafák vychytal brankář Kislicyn.
     
    50:56
    Budapešť vstřelila branku!

    Je opět vyrovnáno! Krásnou kombinaci prvního útoku hostů zakončil přihrávkou před branku z otočky Orban a tam už byl osamocený ISTVÁN TERBÓCS, který puk už jen dorazil do prázdné branky. Asistence: Brance Orban, Chris Langkow.
     
    50:11
    Krásná kombinace domácích! Tamáši si narazil s Vargou a pak střílel na branku. Rajna vyrazil puk jen k Uramovi, který minul téměř prázdnou branku.
     
    49:12
    Hosté se usadili v útočném pásmu. Klempa i Dansereau nahazovali puk od modré na branku domácích, před ní ale nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 30. Bača (Uhrík, Kurali), 46. Sukeľ (Čenka, Števuliak) – 14. Terbócs (Nagy, Langkow), 51. Terbócs (Orban, Langkow), 56. Langkow (Vokla)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Hollý) – Kurali, Fereta, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Čenka – Kriška, Huna Róbert, Huna Richard – Varga, Tamáši, Uram – Števuliak, Piatka, Sukeľ – Nechaj, Uhrík, Vybiral
    MAC Budapešť: Rajna (Bálizs) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Garát, Vokla, Burt, Fejes – Orban, Langkow, Terbócs – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Nagy, Szabad – Odnoga, Majoross, Szigeti

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Gajan, Stanzel

    Diváci: 135
    thejrc.org