Spišská N. Ves – Prešov 4:2 (kon.) | Skalica – Nové Zámky B 7:0 (kon.) | Trnava – Osmos Bratislava 2:3 (po pr.)
Michalovce – Dubnica 6:1 (kon.) | Martin – Topoľčany 4:7 (kon.) | Pov. Bystrica – Humenné 3:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:7 (1:2, 1:4, 2:1)
HC Topoľčany
sk Pátek 04.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "Sme veľmi spokojní so ziskom troch bodov. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Súťaž, ako aj prvá osmička je pomerne vyrovnaná. Sústredili sme sa na začiatok, prvú tretinu. Rozobrali sme si stretnutie medzi Martinom a Dubnicou, pri ktorom sme videli rýchly nástup domáceho tímu, kedy po niekoľkých minútach hry bolo 3:0. Zápas sa od tohto momentu už len dohrával, sústredili sme sa preto na začiatok nášho duelu. Apeloval som na hráčov, úvodná tretina nám vyšla na výbornú. Škoda gólu v závere tretiny po dorážke v oslabení. Chceli sme viesť 2:0, výborne nám ale vyšla i druhá tretina. Vzadu nás vždy podržal brankár, z protiútokov a z minima šancí sme vyťažili štyri góly, dostali sme sa do solídneho náskoku. Naopak, som nespokojný s treťou tretinou. Len sme bojazlivo stáli a čakali na to, čo sa bude diať. Bolo tak len otázkou času, kedy nám Martin strelí gól. Našťastie sa nám počas presilovej hry podarilo streliť gól po šťastnej strele. To nás upokojilo, tretina ale bola z našej strany zlá. Sme radi, že sme získali tri body a strelili sedem gólov. Na druhú stranu sme inkasovali tri góly v oslabení. Počas súťaže sme tieto štatistiky držali, dnes nám to nevyšlo. Nedokázali sme chytať krížne prihrávky, toto si musíme prebrať. V nedeľu nás čakajú Michalovce, na ktoré sa musíme zodpovedne pripraviť."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Sami sme sa pripravili o dobrý výsledok individuálnymi chybami. V úvode sme mali dve príležitosti, padlo nám to ale na opačnej strane. Boli tam prečíslenia, stratené puky, hrubé individuálne chyby, situácie dvaja na jedného, kedy nás súperovi hráči prechádzali. Toto všetko nás pripravilo o víťazstvo. Keď sme sa chceli dostať do zápasu gólom, prišlo vzápätí vylúčenie, ktoré súper potrestal. Toto sa nám v stretnutí vypomstilo dvakrát. Súperovi musím pogratulovať, nielen trénerovi ale celému tímu. V herných činnostiach, či už individuálnych alebo kolektívnych boli určite jeho hráči lepšími. Jediné, s čím môžem byť spokojný, je prístup hráčov k tretej tretine. Za stavu, za akého sme do nej vstupovali to hráči nevzdali a bojovali. V hernom prejave však nie je možné nájsť viac pozitív. Z tohto zápasu sa musíme čo najskôr dostať, v nedeľu cestujeme do Humenného. Zajtra je nový deň, je na čom pracovať."

    Michal Kluka (útočník HC Topoľčany): "Dva strelené góly v úvodnej tretine nám pomohli. Do zápasu sme vstupovali s tým, že chceme čo najdlhšie udržať bezgólový stav. Že sa nám podarilo dvakrát skórovať v úvodnej tretine nám len pomohlo, zápas sme chceli od tejto chvíle držať v našej réžii. Pri inkasovanom góle sa náš cieľ nezmenil, naďalej bolo prioritou držať tesný náskok. Vedeli sme, že Martin dokáže zachytiť úvod stretnutia, dnes mu to ale nevyšlo ani v druhom dejstve. Po dvoch protiútokoch sa nám opäť podarilo streliť dva góly. Túto sezónu máme svoju kvalitu. Dokázali sme poraziť Michalovce vonku i doma, rovnako tak i Martin. Veríme si proti každému súperovi v súťaži. V druhom dejstve som zažil i krušné momenty. Pri jednej z akcií som postrčil hráča smerom dopredu pričom ma zasiahol korčuľou medzi nohy. Víťazné stretnutie tak malo i bolestivú pachuť s ktorou som musel bojovať do konca zápasu. Nebolo to nič príjemné, zápas som ale dokázal dohrať. V závere druhej tretiny sa mi podarilo skórovať. Dopraviť Nemčekovu strelu do prázdnej bránky nebolo tak zložité, gól však určite potešil. Po základnej časti by sme do play-off išli najradšej z druhého miesta, poteší však i tretia priečka. Určite chceme vyraďovaciu časť začínať doma, aj keď nemáme také veľké oči, radi by sme zamiešali kartami."

    Lukáš Zeliska (útočník HK Martin): "Nezachytili sme úvod stretnutia. Mrzí nás to najmä z toho dôvodu, že súper nemal do desiatej minúty žiadnu príležitosť. Potom sa mu podarilo z ničoho streliť dva góly. Snažili sme sa dostať do stretnutia, podarilo sa nám znížiť na rozdiel jedného gólu. Do druhej tretiny sme sa snažili vstúpiť vyrovnávajúcim gólom, veľmi rýchlo sme ale inkasovali po chybe na 1:3. Štvrtý gól padol hneď v zápätí, dnes nám jednoducho nič nevychádzalo. Topoľčany sme v tejto sezóne dokázali dvakrát poraziť, dnes sme sa ale na strelené góly neskutočne nadreli. Súper nám vždy po strelenom góle odskočil na ešte väčší rozdiel, žiaľ, aj takéto zápasy bývajú. V nedeľu máme ďalší zápas v Humennom kam cestuje s troma päťkami, keďže Juniori budú pomáhať Juniorom v súťaži. S Humenným sa nám v tejto sezóne príliš nedarí, cestujeme však na klzisko súpera s cieľom zvíťaziť. Doma nás následne čakajú dva zápasy. Doma určite body strácať nemôžeme. Náročný týždeň zakončíme stretnutím v Michalovciach. Záver súťaže je nahustený, aj z tohto dôvodu preto mrzí strata bodov s Topoľčanmi. Ak by sme ich dokázali poraziť, máme pred nimi 6-bodový náskok. Určite však musíme brať body i z klzísk súperov, či už to bude Humenné alebo Michalovce." (21:47:52)
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sú vyhlásení Albín Podstavek (TOP) a Ivan Brezniak (MAR).
     
    Martin dnes márne dobiehal náskok súpera a Topoľčanom podľahol 4:7. Góly: 17. Brezniak (Urbánek, Poliaček), 33. Zeliska (Dírer, Pokrivčák), 45. Rudzan (Markovič, Oravec), 55. Rudzan (Langhammer, Dírer) – 10. Kalináč (Kluka, Nemček), 11. Uhnák (Hrudík), 21. Tábi (Podstavek, Ďurčo), 23. Tábi (Podstavek, Ďurčo), 36. Pekarčík (Uhnák, Laššo), 40. Kluka (Nemček, Kalináč), 52. Hruška (Kalináč, Kluka).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    V závere tretiny ešte vhadzovanie pred bránkou hostí. Nič sa už ale nemení na skóre.
     
    59:37
    Dírer za domácou bránkou. Pokúša sa ešte založiť útok.
     
    59:01
    Pekarčík spolu s Uhnákom v prečíslení. Zakončenie ale nevyšlo hosťujúcim hráčom podľa predstáv.
     
    58:36
    Poliaček z otočky. Puk smeroval vedľa bránky.
     
    57:53
    Brezniak už puk nestihol. Ten končí za modrou čiarou.
     
    57:21
    Burzík sa prebil dvojicou brániacich hráčov. Tretí mu už puk berie.
     
    56:54
    Jurášek sa dostal k vyhodenému puku. Halo mal veľké šťastie.
     
    55:49
    Pokrivčák sa nedostal k dorážke. Domáci ešte hrozia.
     
    55:16
    Hostia sa pokúšajú vyhodiť puk. Bečkovi sa to podarilo len do stredného pásma.
     
    54:37
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Strelu Mateja Dírera sklepával najskôr Jakub Langhammer, posledný ktorého hokejka sa ale pod hornou žŕdkou dotkla puku bol MATÚŠ RUDZAN. Zbytočné sú protesty hostí, nebola to určite vysoká hokejka.
     
    54:18
    Dírer nastrelil brankára. K dorážke sa už nikto zo spoluhráčov nedostal.
     
    53:42
    Halo padá na ľadovú plochu. Hra je prerušená, nikto z domácich hráčov ale v danej chvíli pri ňom nebol takže ťažko hovoriť o faule.
     
    53:01
    Martin Barto (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    53:01
    Jozef Klenko (TOP) inkasuje 2 + 2 minúty za údery.
     
    52:00
    Topoľčany dali gól!
    Gavalier mal teraz zakrytý výhľad brániacim hráčom čoho využil MILAN HRUŠKA a skóruje počas presilovej hry. Asistencie si pri góle pripisujú Martin Kalináč a Michal Kluka.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 17. Brezniak (Urbánek, Poliaček), 33. Zeliska (Dírer, Pokrivčák), 45. Rudzan (Markovič, Oravec), 55. Rudzan (Langhammer, Dírer) – 10. Kalináč (Kluka, Nemček), 11. Uhnák (Hrudík), 21. Tábi (Podstavek, Ďurčo), 23. Tábi (Podstavek, Ďurčo), 36. Pekarčík (Uhnák, Laššo), 40. Kluka (Nemček, Kalináč), 52. Hruška (Kalináč, Kluka)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Rusina, Themár – Pacalaj, Burzík – Lavička, Oravec – Brveník, Dvořák – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek
    HC Topoľčany: Halo (Komžík) – Ďurčo, Král – Hrudík, Ďurech – Hruška, Hřebíček – Bulák, Martiška – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Uhnák, Laššo, Pekarčík – Dvonč, Klenko, Bečka

    Rozhodčí: Bachúrik – Durmis, Makúch, Kontšek (video)

    Diváci: 1296
    thejrc.org