Humenné – Trnava 7:2 (kon.) | Martin – Skalica 3:2 (2:0 po s.n.) | Pov. Bystrica – Michalovce 3:9 (kon.)
Topoľčany – Spišská N. Ves 5:1 (kon.) | Dubnica – Nové Zámky B 4:3 (kon.) | Osmos Bratislava – Prešov 7:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
HK VITAR Martin
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
HK Skalica
sk Pátek 11.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK Skalica): "Určite zaujímavé stretnutie z pohľadu divákov. V úvodnej tretine sme pôsobili ustráchanejším dojmom, odhadzovali sme puky. Hra sa v druhej tretine vyrovnala, za stavu 2:1 sme sa sústreďovali viac na bránenie. V tretej tretine sme preto boli pod väčším tlakom zo strany domáceho tímu, ktorý sme ustáli. Žiaľ, v samom závere, 11 sekúnd pred koncom sme inkasovali vyrovnávajúci gól, z poslednej možnosti, ktorú mali domáci hráči. Nájazdy sú v zápasoch skôr lotériou, ak však v nich nedokážete streliť gól, nemôžete chcieť vyhrať."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Mali sme výborný vstup do stretnutia. Úvodná tretina bola v našej réžii. Škoda však úvodného vylúčenia na našej strane, ktoré nás zabrzdili na istý čas. Prišli sme o úvodný tlak, v herných činnostiach sme neboli až natoľko úspešní. V zápase sme neustále doťahovali vedenie súpera, ktorý sa dvakrát dostal do vedenia. Pozitívom bol tlak na bránku v tretej tretine, počas ktorej sme sa neustále snažili vyrovnať. Efektívni sme boli počas hry 6 proti 5. Pre diváka to bol určite zaujímavý zápas so šťastným koncom pre nás. Pozitívom bolo samozrejme otočenie zápasu v jeho závere v náš prospech. Aj keď až v nájazdoch, o to cennejšie je pre nás ale toto víťazstvo."

    David Okoličány (útočník HK Skalica): "S kvalitným súperom, akým je Martin sme hrali vyrovnanú partiu. Bolo to náročné stretnutie, hralo sa tvrdo do tela. Prvé dve tretiny to bolo z oboch strán vyrovnané, v tretej tretine sme sa ocitali pod tlakom zo strany domáceho tímu, ktorý potreboval vyrovnať. Mrzí inkasovaný gól pri ktorom strieľajúci hráč krásne trafil roh bránky. Nájazdy sú už skôr lotériou. Celé stretnutie sme sa snažili dodržiavať herný systém, čo sme veľmi dobre zvládali. Videli sme, že domáci hráči nervóznejšie reagujú po inkasovaných hitoch, nechceli sme ich preto do ničoho púšťať. Vedeli sme, že je to stretnutie najmä o psychike. Stretnutia s Martinom sú v tejto sezóne medzi nami vyrovnané, vždy sú to skvelé zápasy, zaujímavé pre diváka. Vyrovnané partie pramenia i z postavenia tímov v tabuľke, bodové rozdiely sú minimálne. V zápase sme si vyskúšali i viaceré nacvičené signály, gól počas presilovej hry ale padol po tom ako sa obranca dostal k puku a ja som odchádzal pred bránku cloniť brankárovi. Je to síce špinavšia práca, puk som však dokázal tečovať do bránky."

    Marek Pacalaj (obranca HK Martin): "Počas stretnutia sme sa snažili ovládať hru. Skalicu sme však viackrát pustili do presilových hier, z ktorých jednu využili. Dvakrát sa im podarilo v zápase tečovať pred bránkou puk, čo je určite z nášho pohľadu veľká smola. Našťastie sa nám podarilo 11 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnať a v nájazdoch výsledok otočiť. Je určite pozitívom, že sme sa dokázali aj v takto ťažkom zápase ako tím vzchopiť. Tretiu tretinu sme súpera k ničomu nepustili, ovládali sme hru, vďaka Bohu ale za vyrovnávajúci gól. Situáciu pred ním sme rozoberali s trénerom, bolo povedané akým spôsobom má Jano vrátiť puk, že to ale takto ideálne trafím, som si vôbec nepredstavoval. Vzájomné zápasy v tejto sezóne pritom dokazujú, že Skalica má kvalitný tím. Myslím si však, že máme o niečo kvalitnejší tím a dnes sme to ukázali. Záver súťaže je ale pomerne nahustený. Už najbližšie cestujeme do Michaloviec, kde by sme radi zvíťazili, i keď to nebude vôbec jednoduché. Urobíme ale všetko preto, aby sa tak stalo." (21:41:21)
     
    Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení Dustin Mowrey (SKA) a Branislav Bernát (MAR).
     
    Martin si aj po štvrtýkrát v sezóne poradil so Skalicou. Tentoraz 3:2 po nájazdoch. Góly: 8. Brveník (Barto), 60. Pacalaj (Tabaček), rozh. náj. Paulíny – 8. Kotzman (Straka, Jaša), 25. Okoličány (Trávniček, Jurák).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Martin.
    Rozhodujúci nájazd premenil ADAM PAULÍNY.
     
    4. série
    2:0
    Romanov Jurákov pokus zastavený ľavým betónom.
     
    4. série
    2:0
    Matejovi Dírerovi strčil do strely hokejku brankár.
     
    3. série
    2:0
    Lubomír Vaškovič vystrelil nad bránku.
     
    3. série
    2:0
    Jaroslav Markovič neuspel. Skúšal to popod betóny.
     
    2. série
    2:0
    Puk z hokejky Martina Hujsu sa obtrel o brankárovu výstroj a končí vedľa bránky.
     
    2. série
    2:0
    ANDREJ JURÁŠEK si obišiel brankára a zvyšuje.
     
    1. série
    1:0
    Danielov Štumpfov pokus končí pod betónmi.
     
    1. série
    1:0
    ADAM PAULÍNY obstrelil gólmana a otvára skóre nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Predĺženie nám rozhodnutie neprinieslo. Nasledovať preto budú nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:53
    Škápik triafa bočnú sieť. Puk končí za bránkou.
     
    64:37
    Štumpf z pravej strany. Vynikajúca strela.
     
    64:27
    Oddychový čas hostí.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Brveník (Barto), 60. Pacalaj (Tabaček), rozh. náj. Paulíny – 8. Kotzman (Straka, Jaša), 25. Okoličány (Trávniček, Jurák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Paulíny (MAR)
    1:0   Štumpf (SKA)
    2. série:
    2:0   Jurášek (MAR)
    2:0   Hujsa (SKA)
    3. série:
    2:0   Markovič (MAR)
    2:0   Vaškovič (SKA)
    4. série:
    2:0   Dírer (MAR)
    2:0   Jurák (SKA)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Dvořák – Rusina, Oravec – Burzík – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    HK Skalica: Romančík (Trutt) – Janík, Škápik – Pač, Trávniček – Straka, Grman – Hílek – Štumpf, Hujsa, Vaškovič – Okoličány, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman – Trnka, Dufek

    Rozhodčí: Druga – Makúch, Knižka

    Diváci: 1022
    ocianews.com