Toronto – Colorado 3:6 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 7:4 (kon.) | Washington – St. Louis 1:4 (kon.)
New Jersey – Chicago 8:5 (kon.) | Boston – Montreal 2:3 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 7:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
St. Louis Blues
Úterý 15.01.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:03:48)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný (WSH)
    0+0, 2 střely, 20:28
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 střel, 14:02.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jake Allen (STL) 28 zák., 1 gól, 96,6%
    2. Vladimir Tarasenko (STL) 1+1
    3. Vince Dunn (STL) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 29 – 37 (7:14, 13:14, 9:9)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 15
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Bodyčky: 26 – 22.
     
    Je dobojováno! O zápasu mezi Washingtonem a St. Louis se bude mluvit hlavně kvůli divoké druhé třetině, ve které se hrálo nahoru dolů a také se rozhodlo o tom, že Blues vůbec poprvé v sezóně urvali třetí vítězství za sebou. Allen v první třetině inkasoval od domácího kapitána Ovečkina, poté ale zavřel krám a viditelně deptal domácí tým, který šel do třetí části s dvougólovým mankem a nebyl si schopný vytvořit prakticky žádnou vyloženou šanci. V jednapadesáté minutě naopak udeřil Tarasenko a zbytek zápasu už se jenom dohrával.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Stephensonova přihrávka do druhé vlny putovala až do obranného pásma Washingtonu. Mizernou rozehrávku Orlova vystihl Barbašev a přihrál na osu hřiště Perronovi. Tomu puk nejprve utekl a bekhendem ho pak slabě poslal ke Copleymu, který se ještě vrátil do branky.
     
    59:08
    Už je to hodně velká křeč a čekání na konec. Kuzněcov asi nechtěně nechal puk za sebou. Jeden z hostů ho dostal kousek za modrou čáru a Ovečkin se tak vracel do postavení mimo hru.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Vrána přihrál na pravou stranu k Boydovi, který se neodhodlal ke střele a zase vracel puk k českému útočníkovi. Blues to přečetli a vyhodili na další icing.
     
    58:11
    Schwartzův pokus o trefení prázdné branky skončil nezdarem. Ovečkin nechal kotouč doklouzat na zakázané uvolnění, po němž se vhazuje u Allena.
     
    57:52
    Tarasenko nevyvezl puk z obranného pásma. Oshie ho zachytil před útočnou modrou, jenže domácí hráči se nejsou schopni dostat do kombinace.
     
    57:13
    Trenéři Capitals přeci jen odvolali z brankoviště Pheonixe Copleyho a tři minuty před koncem se pokouší o zázrak v šesti proti pěti.
     
    56:59
    Kuzněcov už poněkolikáté jednoduše projel přes střed hřiště a z levého mantinelu hledal Ovečkina. U něho byli hned dva obránci a od jednoho z nich se puk odrazil k Allenovi.
     
    56:19
    Capital One Arena se během reklamní pauzy výrazně vylidnila. Spousta diváků už neviděla Connollyho přikopnutí puku ke Copleymu, jenž musel přerušit hru.
     
    55:34
    Schenn vyhrál buly nad Ellerem a dostal puk k Paraykovi. I jeho střelu lehce tečoval Burakovsky a puk proto skončil na tvrzeném skle.
     
    55:26
    Connolly se postavil před Jaye Bouwmeestera a zablokoval jeho pokus od modré čáry do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka a po ní zřejmě poslední čtyři minuty.
     
    54:54
    Další pokus Smithe-Pellyho, ke kterému se dostal puk po sražené střele Orpika, už byla nebezpečnější. Allen prostředek branky ale pokryl a kotouč vyrazil.
     
    54:15
    Do zakončení z osy hřiště se dostal až křídelník čtvrté formace Devante Smith-Pelly, ovšem střelu švihem nasměroval jenom nad branku.
     
    53:45
    Úřadující vítězové Stanley Cupu to ještě úplně nezabalili. Bohužel pro ně hosté začali opravdu skvěle bránit a nedopouští skoro žádné šance.
     
    52:53
    Kuzněcov elegantně projel středním pásmem. Pietrangelo mu na další stahovačku ale neskočil a ruský útočník musel přihrávat na Kempného, s jehož nahozením od modré neměl Allen starosti.
     
    52:27
    Zakázané uvolnění St. Louis. Tomu stačí ubránit už jenom pár minut do chvíle, kdy bude o jeho výhře stoprocentně rozhodnuto.
     
    52:03
    Schennovo zakončení z levého mantinelu nebylo nijak nebezpečné. Copley se přesto rozhodl volný puk schovat do výstroje a přerušit hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:54
    Domácím paradoxně pomohl až návrat do středního pásma. Někteří borci Blues odjeli střídat a před brankou tak bylo mnohem více prostoru. Burakovsky toho ale nevyužil, protože Allen střelu zleva zastavil.
     
    51:45
    Capitals nějakou půlminutu operovali v útočném pásmu. Dobrá defenzivní činnost hostujících hráčů je ale nepustila ani do náznaku šance.
    50:24 Vladimir TARASENKO - 1:4
     
    50:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Necelých deset minut před koncem třetí třetiny už začíná být o výhře Blues jasno! Obrovskou zásluhu na čtvrtém gólu má O´Reilly, který u krátkého mantinelu vyhrál důraznou přetahovanou s Niskanenem a v pádu přihrál na úroveň vzdálenější tyče k VLADIMIRU TARASENKOVI, jehož pohotová střela zapadla do sítě. Asistence: Ryan O´Reilly, Alex Pietrangelo.
     
    49:56
    Aktivní Perron si najel mezi čtyři hráče a rozehrál k levému mantinelu. Po několika dalších nahrávkách pálil Sundqvist a po dlouhé době zaměstnal Copleyho.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:23
    Rozjetý Schenn nedokázal zblízka vystřelit, a tak zkoušel zpoza branky alespoň přihrát, jenže hokejku Jadena Schwartze nenašel.
     
    48:39
    Další nemastný neslaný pobyt Bluesmanů v útočném pásmu. Pheonix Copley po divoké druhé třetině už několik dlouhých minut víceméně odpočívá.
     
    47:57
    Spolupráce mezi Kuzněcovem a Ovečkinem dnes vůbec nefunguje. Po jejich ztrátě se neujala ani snaha dalšího Rusa Barbaševa, který vjel do ofsajdu.
     
    47:14
    Schennovo nahození dojel Kempný a získal puk zpět do domácího držení. Oba týmy se vydaly střídat, zatímco Carlson nahazoval jen do icingu.
     
    46:28
    St. Louis toho ve třetí třetině zatím moc nepředvedlo. Většina jeho akcí končí velmi rychle ještě v přechodové fázi.
     
    45:43
    Zas a znovu výtečný Jake Allen! Tentokrát si na něm vylámal zuby domácí obránce Matt Niskanen. Hra je přerušena.
     
    45:18
    Perronův prudký pas jeho kolega před brankovištěm nezachytil. Capitals poté rychle přišli o puk a museli o něj znovu pracně bojovat v obrané třetině.
     
    45:07
    Hosté v plném počtu.
     
    44:25
    Nahození Bäckströma zničehonic skončilo brejkem Kuzněcova, který se nečekaně zjevil za obranou, ale Allen byl i v tomto případě nepřekonaný.
     
    44:22
    Jen co začala přesilovka Washingtonu, tak hosté vyhodili puk ven z obranné třetiny, čímž si vytvořili dostatek času na střídání.
     
    44:01
    Domácí v plném počtu.
     
    43:59
    Po střele Vrány zůstal puk chvíli nechráněný na brankovišti, do kterého se vřítil Orlov, ale do prázdné branky černou gumu nedoklepl.
     
    43:36
    Eller střílel zprava hodně vedle. Kempný pak špatně přihrál na zadní mantinel k Vránovi, ale Capitals se přeci jen udrželi v útočném pásmu.
     
    43:13
    Jake Allen se rozchytal ke skutečně dobrému výkonu. Ten určitě neměl čistý výhled na Kempného dobrou střelu zpoza levého kruhu, ale i tak ji dokázal bezpečně zastavit.
     
    43:07
    I mistr tesař se někdy utne. Vladimir Tarasenko ztratil kontrolu nad pukem a dostal se do souboje se Smithem-Pelllym, kterého podle sudích nedovoleně držel. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    42:41
    O´Reillyho práce v mezikruží vyšla vniveč. Puk od něj letěl do masky Copleyho, který si řekl o přerušení hry. To unavené čtveřici Capitals rozhodně přišlo vhod.
     
    42:29
    Perron už mohl střílet z pravé strany, ale nakonec si to rozmyslel a přihrál do levého kruhu úplně volnému Sundqvistovi, kterého domácí gólman vyrazil.
     
    42:01
    Matt Niskanen zezadu sledoval Sundqvistův výlet za Copleyho branku a trochu zbytečně švédského útočníka zahákoval. První přesilovka pro Bluesmany!
     
    41:47
    Až Eller se dostal do palebné pozice, která ale mířila hodně vedle. Poprvé se ve třetí třetině přesouvají do útoku také hokejisté St. Louis.
     
    41:18
    Ani elitní formace Capitals nevymyslela nic víc než spoustu těžkých přihrávek v blízkém okolí Allenova brankoviště.
     
    40:39
    Pětka Washingtonu neprorazila přes bílý obranný val, který se zmocnil puku a bez rozmyslu ho vyhodil na zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 20 – 28 (7:14, 13:14)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 10
    Trestné minuty: 2 – 6
    Využité přesilové hry: 1/2 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 41% – 59%
    Bodyčky: 19 – 16.
     
    Druhé dějství bylo poměrně divoké, neboť obě defenzivy chvílemi hodně hořely. Maximum možného z toho vytěžili zejména hosté ze St. Louis, kteří v rozmezí pěti minut otočili z 0:1 na 3:1 a pak vděčili zejména brankáři Allenovi, který předvedl několik výborných zákroků. Těmi dostal útočné hvězdy Capitals do značné letargie a frustrace, kvůli čemuž domácím v posledních minutách nevycházely ani ty nejzákladnější aspekty útočné hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Bortuzzo zachyboval v hodně nebezpečném prostoru. Měl ale štěstí v neštěstí, neboť Ovečkinovi střela z předklonu vůbec nesedla.
     
    39:09
    Přihrávku Carlsona vystihl Perron a bez puku vyrazil rovnou před Copleyho. Nahození od Edmundsona ale nezpracoval a kotouč skončil pod gólmanovou lapačkou.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:22
    Brayden Schenn byl důraznější při velkém boji po vhazování a posunul puk do brankoviště, kde Pheonix Copley pro jistotu přerušil hru.
     
    38:17
    Bluesmani v posledních minutách zkvalitnili práci v defenzivě a pravidelně odráží útoky Capitals. Ti se nyní při návratu do útoku dopustili zakázaného uvolnění.
     
    37:32
    Po velmi rozvážné rozehrávce Wilson přenášel hru do pravého křídla, jenže Vránovi poslal kotouč na brusle, od kterých se kus gumy odrazil na krátký mantinel.
     
    37:00
    Oba týmy v plném počtu.
     
    36:26
    Kuzněcov se nepochopil s Ovečkinem, který už nepočítal s jeho přihrávkou do místa, odkud zrovna odjížděl. Druhá třetina domácím vůbec nevychází...
     
    35:48
    Útočné snažení Washingtonu ještě chvíli pokračovalo. K dalšímu zakončení ale nevedlo a Caps se museli vrátit až ke Coplyeho brankovišti.
     
    35:19
    Rychlý přechod od Capitals dostal do šance Kuzněcova, jehož střelu Allen vyrazil před sebe a marně čekal na doplnění obránce, který by dostal volný puk do bezpečí.
     
    35:00
    Dokonce se to neobešlo bez dvou menších trestů. Za vzájemnou hrubost si dvě minuty na trestné lavici odsedí Tom Wilson a Patrick Maroon.
     
    34:59
    Wilson v zárodku přečíslení rozdal puk doleva na Ovečkina, kterému na druhé straně vjel Kuzněcov do ofsajdu. Zbytečná chyba možná zavinila jistou dávku frustrace u Ovečkina, který se ohnal po jednom ze soupeřů a odstartoval menší potyčku.
     
    34:12
    Obě obrany docela hoří. Ta domácí se nyní ale pochlapila a metr před brankou odzbrojila důrazného útočníka Ryana O´Reillyho.
     
    33:41
    Rozhodčí nechali být hraniční zákrok jednoho z hostů. Blues mohli pokračovat v akci, nicméně Perron po pasu z levého křídla vyjetého gólmana nepropálil.
     
    32:47
    Burakovsky rychle zareagoval na předávku od Connollyho a srovnal se ke střele z pravého kruhu, jež na překonání Allena opět nestačila.
     
    32:31
    Puk se zřejmě dotkl někoho na střídačce Washingtonu. Rozhodčí proto přerušili hru a nařídili vhazování ve středním pásmu.
     
    31:55
    Perronova svižná střela švihem přes Copleyho neprošla. Vrána pak nepřevzal těžkou přihrávku z obrany a hra se zase stěhuje k domácí brance.
     
    31:13
    Obrovské nedorozumění v obraně St. Louis. Edmundson nepochopitelně uhnul Carlsonovi, který měl najednou moře volného prostoru, jenže švihem vypálil do lapačky Allena.
     
    31:07
    Velmi dobré střídání elitní formace Capitals. Hosté s problémy odolávali až do jistého zákroku Allena proti střele Kuzněcova z pravého kruhu.
     
    30:17
    Obraně Blues zase ujel Stephenson a rovněž si vylámal zuby až na maskovaném muži v brankovišti! Parayko zklidňuje hru čekáním za brankou.
     
    29:23
    Tarasenko po nepřesné přihrávce vyslal do úniku Schenna, který mohl přidat další hřebík do domácí rakve. Tomu však zabránil nesmírně důležitý zákrok Pheonixe Copleyho!
     
    28:56
    V těchto minutách je to pořádně svižný hokej se zajímavými momenty u obou branek. Capitals si vytvořili dobrý tlak, jenže Connolly ani Eller se neprosadili.
    28:00 David PERRON - 1:3
     
    28:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues ubránili oslabení a chvíli po jeho skončení sami udeřili – 3:1! Žádný z domácích hráčů vůbec nepočítal s možností prohraného souboje o puk na pravém mantinelu. Prostor před brankou zůstal trestuhodně volný a toho si všiml Dunn, který bekhendem přihrál na DAVIDA PERRONA a ten bekhendovým blafákem zvedl puk nad pravou nohu Copleyho. Asistence: Vince Dunn, Ryan O´Reilly.
     
    27:22
    Hosté v plném počtu.
     
    26:52
    Bäckströmův další pokus odstartoval menší závar u rozhozeného Allena. Jeho spoluhráči si poradili a opět odpálili puk do bezpečí.
     
    26:23
    Ovečkin tentokrát nepálil z první a ještě si zpracovával přihrávku Carlsona do levého kruhu, odkud rovněž netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    25:48
    Bäckström chtěl odčinit předchozí smolný odraz. Na konci dlouhatánské kombinace ale přestřelil a hosté hned vzápětí vyhodili.
     
    25:22
    Michal Kempný si jel pro puk za vlastní branku, přičemž byl podražen Ryanem O´Reillym. Je z toho přesilová hra pro Capitals!
    25:11 Vince DUNN - 1:2
     
    25:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté skutečně přidávají druhý rychlý gól a najednou jsou o krok napřed! Tarasenko přejel útočnou modrou a pustil puk na VINCE DUNNA, který z vrcholku levého kruhu vystřelil a s trochou štěstí překonal Copleyho, do jehož sítě se kotouč odrazil od těla bránícího Bäckströma. Asistence: Vladimir Tarasenko, Jaden Schwartz.
     
    24:59
    Bluesmani se až moc rychle snažili dostat na útočnou modrou. Nepřesný pas zůstal nezachycený a způsobil zakázané uvolnění.
     
    24:27
    Allen neváhal a po zachycení Orpikova nahození přihrál až na útočnou polovinu. Hosté jsou při chuti a rádi by velmi rychle dokonali obrat.
    23:18 Ivan BARBAŠEV - 1:1
     
    23:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Tarasenko neprostrčil krátkou přihrávku přes Carlsona. Ten se pak postaral o nepovedenou rozehrávku a nechtěně rozjel další akci Blues. A byl to znovu Carlson, který minul puk na zadním mantinelu, ze kterého se k brance posunul IVAN BARBAŠEV a nečekaně našel skulinku mezi levou tyčkou a nohou Copleyho, který si určitě mohl počínat lépe. Bez asistence.
     
    22:27
    Parayko se opřel do střely od modré. Všechny clonící hráče puk sice minul, ale pak zaplul jen do nachystané lapačky domácí gólmanské dvojky.
     
    22:13
    Zakázané uvolnění Washingtonu posouvá hru před Copleyho, který se pozorně připravuje na vhazování po své levé ruce.
     
    21:59
    Dunn nezkrotil přihrávku na modré čáře a dostal se pod velký tlak Ovečkina. Puk s problémy udržel a nepustil ruského kanonýra do hrozícího brejku.
     
    21:36
    Kuzněcov udělal tři obraty před levým kruhem. Nakonec se rozhodl předat puk na Orlova, ale provedení bylo hodně nepovedené.
     
    20:47
    Kempného střela po zmíněném vhazování neměla dostatek přesnosti. Blues rychle otočili hru, ale Sanford vypálil jen na hrudník Pheonixe Copleyho.
     
    20:28
    Se střelou Toma Wilsona neměl Allen žádné problémy. Místo rozehrávky ale přerušil hru a O´Reilly bude muset podstoupit buly v obranném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 7 – 15
    Zablokované střely soupeře: 8 – 7
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 7 – 7.
     
    Capitals na konci první třetiny vůbec nezvládli time management a už nestihli zakončit dobře rozjetou kombinaci. Přesto mohou být s výsledkekm první třetiny spokojeni, neboť po typické přesilovkovém zásahu Alexandra Ovečkina vedou 1:0. Nejednu příležitost si vypracoval i hokejisté St. Louis, jenže recept na jistě chytajícího brankáře Copleyho ještě nenašli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Smith-Pelly si šikovně narazil se stojícím Stephensonem, který mu přihrál na osu hřiště. Allen svůj tým podržel zákrokem hokejkou.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:40
    Jakub Vrána se téměř v každém utkání dostane do nějakého nájezdu. Dnešek nebyl výjimkou, neboť ho nastartovala přihrávka Wilsona. Forhendová střela nad vyrážečku se pod břevno ale nevešla.
     
    18:09
    Volný Pietrangelo je vždycky velkým ohrožením pro soupeřovu branku. U vrcholku pravého kruhu měl čas na přípravu střely švihem, jež prosvištěla nad brankou.
     
    17:36
    Brayden Schenn měl puk hodně daleko od těla, ale i tak s ním projel přes osu až do pravé strany. Bekhendovou střelu však Copley vyrazil.
     
    17:08
    Střela zápěstím od Sanforda letěla hodně mimo. Blues ještě vybojovali puk nazpátek a snaží si udělat prostor vedoucí k zakončení.
     
    16:33
    Perron dostal puk do pravého kruhu, ve kterém narazil do ramena Orlova. Kotouč ještě chvíli zůstal volný, ale nakonec se ho ujali obránci Washingtonu.
     
    15:57
    Connolly asi bude po předchozím nárazu do mantinelu v pořádku. Teď zpoza koncové čáry našel Burakovského, kterému se nepovedlo vystřelit.
     
    15:15
    Hodně odvážný individuální průnik Oshieho byl zastaven u mezikruží. St. Louis přesto zůstane u Allena, neboť došlo k vyhození na icing.
     
    14:29
    Nepřesnost v přechodové fázi dnešního jubilanta Orpika. Ten přidělal práci Copleymu, který zkušeně sebral ze vzduchu střelu Kyroua z vrcholku kruhu.
     
    14:01
    Zachary Sanford přejel útočnou modrou ještě předtím, než k němu doputovala spoluhráčova přihrávka. Po ofsajdu je čas na reklamní brejk.
     
    13:09
    Nekompletní pas napříč střední pásmem propadl až ke Copleymu, který si ponechal puk ve výstroji a přerušil hru za cenu buly ve své blízkosti.
     
    12:39
    Výborné rotování po celém obvodu útočné třetiny. Allen vyrazil střílený pas před sebe a vůbec nevěděl o volném puku, který nikdo v červeném nedokázal dorazit.
     
    12:02
    Bäckströmův útok se plynule přesunul před Allena. K jeho brance ze zadního hrazení přihrával právě švédský centr, jenže Oshieho střelu zablokoval Bouwmeester.
     
    11:29
    Schwartz přihrával z levého mantinelu na střed k Tarasenkovi. Ten byl rychle dostoupený a zády brance nevystřelil bekhendem.
     
    11:15
    Tarasenkova přihrávka zpoza branky asi neplánovaně propadla na úplně volného Schenna. Copley jeho střelu z dobré pozice vychytal a udržel těsné vedení Caps.
     
    10:33
    Copley neměl vůbec dobrý výhled, ale i tak betonem vyrazil Paraykovu střelu švihem zpoza pravého kruhu. Domácí pak vyhodili na icing.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:57
    Pietrangelo nahodil puk na krátký mantinel. Následné souboje vyzněly lépe pro hosty, ovšem ti vlastní chybou přišli o možnost vystřelit.
     
    08:28
    Dobrá reakce na inkasovaný gól od Blues, kteří se ihned natlačili před Copleyho. Před brankou dobře operoval hlavně Schenn, ovšem ani nadvakrát puk do sítě nedostal.
    07:50 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    07:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a v osmé minutě se dostávají do vedení! Orlov naznačil střelu z osy hřiště a posunul puk do levého kruhu. V něm stál ALEXANDR OVEČKIN a pro toho byl gólový golfák umístěný k bližší tyči skoro rutinní záležitostí. Asistence: Dmitrij Orlov, Travis Boyd.
     
    07:43
    Orlov posunul puk na vrcholek pravého kruhu, kde byl Boyd a poslal nepřesnou střelu do zadního mantinelu. Puk se odrážel k Ovečkinovi a ten nechytatelně přihrával na zadní tyč.
     
    07:03
    A další laciná nepřesnost v kombinaci Capitals. Ti poté nepřešli přes střední pásmo a Sanford velmi jednoduše vyhodil.
     
    06:35
    Oshie nezpracoval prudký pas na hranici brankoviště. O chvíli později Kuzněcov nezpracoval rutinní přihrávku a domácí museli vyklidit pásmo.
     
    06:14
    První přesilovka pro Washington! Vince Dunn v nenápadném souboji přistrčil na mantinel otřeseného Connollyho a vyfasoval menší trest za vražení.
     
    05:45
    Zatím je to hodně ospalý začátek, který přítomné fanoušky asi moc nebaví. Doufejme, že se zápas postupem času trochu rozhýbe.
     
    05:07
    Parayko zpoza pravého kruhu neuspěl. Coplyeho spoluhráči vyrazili do protiútoku, ovšem druhý útok s Jakubem Vránou na křídle nezahrozil.
     
    04:19
    Paraykovo zakončení neprošlo přes Wilsona. Hosté se na chvíli museli vrátit do středního pásma a pak přišla na řadu další zablokovaná střela Sanforda do ochranné sítě.
     
    03:49
    Opět něco podobného od Bluesmanů, kteří chvíli operovali v útočném pásmu. Přihrávka Pietrangela ale proletěla vedle Copleyho klece.
     
    03:30
    O´Reillyho nahození z pravého mantinelu prodloužil Zachary Sanford až do brankoviště, ve kterém Pheonix Copley jednoduše zasáhl.
     
    02:19
    Spolupráce mezi Stephensonem a Smithem-Pellym přinesla jen zablokovanou střelu a vyhození Kyroua, po kterém hosté odjeli střídat.
     
    02:08
    Capitals nic nevymysleli z přečíslení tři na dva. Nepřesná přihrávka skončila na holi Allena, z jehož rozehrávky se stalo zakázané uvolnění.
     
    01:03
    První zákrok pro zkušeného brankáře Allena, který si věděl rady s bekhendovým zakončením Oshieho. Na druhé straně zase Copley vyřešil pokus Perrona.
     
    00:26
    Devětadevadesáté vzájemné utkání v rámci základní části odstartovalo! Oba týmy nasadily své elitní formace, které se však neusadily v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.

    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (A), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Kyrou, Sundqvist, Maroon – Blais, Barbašev, Nolan.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Brisebois, Mach.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Obránce Capitals Brooks Orpik nastoupí do 1000. zápasu v základní části NHL

     
    Vzájemné zápasy

    04.01.2019 St. Louis – Washington 5:2
    03.04.2018 Washington – St. Louis 5:2
    07.01.2018 Washington – St. Louis 4:3 pr.
    01.10.2017 St. Louis – Washington 3:4
    20.01.2017 St. Louis – Washington 3:7.
     
    St. Louis Blues

    Hostující klub se po naprosto mizerném úvodu základní části pod vedením nového trenéra Craiga Berubeho výsledkově zvedl. Svou ztrátu na play-off, která nyní činí pět bodů, Bluesmani stahují jen velmi pomalu, neboť se jim od října nepovedlo vyhrát více než dvě utkání v řadě. Právě na dvou vítězstvích je St. Blues také před dnešním zápasem na ledě Washingtonu. Na domácím stadionu nejprve porazilo Montreal 4:1 a jediný gól inkasovalo také v Dallasu, kde zvítězilo 3:1. S celkovou bilancí devatenácti výher a čtyřiadvaceti porážek jsou Blues v Západní konferenci na třináctém místě, avšak ze všech týmů mají nejméně odehraných utkání.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. O´Reilly – 42 bodů (16+26)
    • D. Perron – 32 bodů (15+17)
    • V. Tarasenko – 27 bodů (14+13).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Washington Capitals

    Obhájci titulu se po pomalejším začátku sezóny rozehrál do výborné formy a vše nasvědčuje tomu, že nebudou mít žádné problémy s postupem do play-off. Nic na tom nezměnil ani nepříliš vydařený přelom roku, kdy Capitals prohráli tři zápasy v řadě. Hned nato se však Washington zase zvedl a pro změnu ubojoval tři výhry nad Detroitem, Philadelphií a Bostonem. Před dvěma dny se představil na domácím ledě proti Columbusu a získal aspoň bod za prohru 1:2 v prodloužení. Tento zápas za druhý tým Východní konference nedochytal brankář Holtby, který nešťastně dostal hokejkou do oka. Nad jeho dnešním startem proto visí menší otazník. Totéž platí o obránci Djoosovi a dánském útočníkovi Ellerovi.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Ovečkin – 50 bodů (32+18)
    • N. Bäckström – 45 bodů (11+34)
    • J. Carlson – 42 bodů (6+36)
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Washingtonem Capitals a St. Louis Blues!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. Ovečkin (Orlov, Boyd) – 24. Barbašev, 26. Dunn (Tarasenko, Schwartz), 28. Perron (Dunn, R. O'Reilly), 51. Tarasenko (R. O'Reilly, Pietrangelo)


    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (A), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Kyrou, Sundqvist, Maroon – Blais, Barbašev, Nolan.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Brisebois, Mach

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri