Toronto – Colorado 3:6 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 7:4 (kon.) | Washington – St. Louis 1:4 (kon.)
New Jersey – Chicago 8:5 (kon.) | Boston – Montreal 2:3 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 7:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
St. Louis Blues
Úterý 15.01.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:13
    Trenéři Capitals přeci jen odvolali z brankoviště Pheonixe Copleyho a tři minuty před koncem se pokouší o zázrak v šesti proti pěti.
    50:24 Vladimir TARASENKO - 1:4
     
    50:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Necelých deset minut před koncem třetí třetiny už začíná být o výhře Blues jasno! Obrovskou zásluhu na čtvrtém gólu má O´Reilly, který u krátkého mantinelu vyhrál důraznou přetahovanou s Niskanenem a v pádu přihrál na úroveň vzdálenější tyče k VLADIMIRU TARASENKOVI, jehož pohotová střela zapadla do sítě. Asistence: Ryan O´Reilly, Alex Pietrangelo.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:07
    I mistr tesař se někdy utne. Vladimir Tarasenko ztratil kontrolu nad pukem a dostal se do souboje se Smithem-Pelllym, kterého podle sudích nedovoleně držel. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    42:01
    Matt Niskanen zezadu sledoval Sundqvistův výlet za Copleyho branku a trochu zbytečně švédského útočníka zahákoval. První přesilovka pro Bluesmany!
     
    35:00
    Dokonce se to neobešlo bez dvou menších trestů. Za vzájemnou hrubost si dvě minuty na trestné lavici odsedí Tom Wilson a Patrick Maroon.
     
    31:13
    Obrovské nedorozumění v obraně St. Louis. Edmundson nepochopitelně uhnul Carlsonovi, který měl najednou moře volného prostoru, jenže švihem vypálil do lapačky Allena.
     
    30:17
    Obraně Blues zase ujel Stephenson a rovněž si vylámal zuby až na maskovaném muži v brankovišti! Parayko zklidňuje hru čekáním za brankou.
     
    29:23
    Tarasenko po nepřesné přihrávce vyslal do úniku Schenna, který mohl přidat další hřebík do domácí rakve. Tomu však zabránil nesmírně důležitý zákrok Pheonixe Copleyho!
    28:00 David PERRON - 1:3
     
    28:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues ubránili oslabení a chvíli po jeho skončení sami udeřili – 3:1! Žádný z domácích hráčů vůbec nepočítal s možností prohraného souboje o puk na pravém mantinelu. Prostor před brankou zůstal trestuhodně volný a toho si všiml Dunn, který bekhendem přihrál na DAVIDA PERRONA a ten bekhendovým blafákem zvedl puk nad pravou nohu Copleyho. Asistence: Vince Dunn, Ryan O´Reilly.
     
    25:22
    Michal Kempný si jel pro puk za vlastní branku, přičemž byl podražen Ryanem O´Reillym. Je z toho přesilová hra pro Capitals!
    25:11 Vince DUNN - 1:2
     
    25:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté skutečně přidávají druhý rychlý gól a najednou jsou o krok napřed! Tarasenko přejel útočnou modrou a pustil puk na VINCE DUNNA, který z vrcholku levého kruhu vystřelil a s trochou štěstí překonal Copleyho, do jehož sítě se kotouč odrazil od těla bránícího Bäckströma. Asistence: Vladimir Tarasenko, Jaden Schwartz.
    23:18 Ivan BARBAŠEV - 1:1
     
    23:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Tarasenko neprostrčil krátkou přihrávku přes Carlsona. Ten se pak postaral o nepovedenou rozehrávku a nechtěně rozjel další akci Blues. A byl to znovu Carlson, který minul puk na zadním mantinelu, ze kterého se k brance posunul IVAN BARBAŠEV a nečekaně našel skulinku mezi levou tyčkou a nohou Copleyho, který si určitě mohl počínat lépe. Bez asistence.
     
    18:40
    Jakub Vrána se téměř v každém utkání dostane do nějakého nájezdu. Dnešek nebyl výjimkou, neboť ho nastartovala přihrávka Wilsona. Forhendová střela nad vyrážečku se pod břevno ale nevešla.
    07:50 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    07:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a v osmé minutě se dostávají do vedení! Orlov naznačil střelu z osy hřiště a posunul puk do levého kruhu. V něm stál ALEXANDR OVEČKIN a pro toho byl gólový golfák umístěný k bližší tyči skoro rutinní záležitostí. Asistence: Dmitrij Orlov, Travis Boyd.
     
    06:14
    První přesilovka pro Washington! Vince Dunn v nenápadném souboji přistrčil na mantinel otřeseného Connollyho a vyfasoval menší trest za vražení.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. Ovečkin (Orlov, Boyd) – 24. Barbašev, 26. Dunn (Tarasenko, Schwartz), 28. Perron (Dunn, R. O'Reilly), 51. Tarasenko (R. O'Reilly, Pietrangelo)


    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (A), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Kyrou, Sundqvist, Maroon – Blais, Barbašev, Nolan.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Brisebois, Mach

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri