Real Madrid – Sevilla 2:0 (kon.) | Huesca – Atlético 0:3 (kon.) | Celta Vigo – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Celta de Vigo
1:2 (1:0)
Valencia CF
Sobota 19.01.2019, 20:45 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěže LaLiga pokračuje již dvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Celty Vigo, která před domácím publikem přivítá Valencii.
     
    Valencia CF

    Valencia v minulém ročníku obsadila čtvrtou pozici za supersilným triem Barcelonou a madridskými Atléticem a Realem. Právě díky konečné čtvrté příčce si Valencia zajistila postup přímo do základní skupiny Ligy mistrů a v ní rozhodně ostudu neudělal. V konkurenci Juventusu, Manchesteru United a Young Boys obsadila třetí místo a v jarní části si tak zahraje playoff Evropské ligy. Především závěrečné utkání v domácím prostředí se španělskému týmu povedlo na jedničku, z Valencie se totiž vracel slavní Rudí ďáblové bez bodu po porážce 1:2!

    V LaLize to již tak slavné není. Valencia se drží po devatenácti odehraných zápasech ve střední části tabulky, ale s pouhou pětibodovou ztrátou na šesté místo, které by zajistilo opět evropské poháry. Po Novém roce se se Valencia nejprve musela sklonit před Alavés, následně ale v domácím prostředí vybojovala bod proti Valladolidu.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Celta Vigo působila v loňské sezoně v klidném středu tabulky. Tým z úplného západu Španělska se po nevydařeném závěru roku usadil na konečném třináctém místě s velkým odstupem od sestupových pozic.

    Ani příprava na novou sezonu nejvyšší španělské soutěže se Vigu nevydařila. Z pěti odehraných zápasů se Celta neradovala z vítězství ani jednou. Cenné mohou být pro španělský celek nerozhodné výsledky proti silným zahraničním týmům v čele s portugalskou Bragou nebo anglickým Fulhamem. Generálka dopadla jen těsně pro Mohuč, která si ze Španělska odvezla vítězství nad Celtou 2:1.

    Celta má po devatenácti odehraných zápasech pouze dvoubodový náskok na sestupové pozice. Do solidním vstupu do sezony, kdy dokázala vyhrát dokonce nad Atléticem Madrid se postupně tabulkou pouze propadá. V roce 2019 na body stále čeká, když nejprve Celta Vigo padla s Bilbaem a následně dostala čtyři góly proti Vallecanu.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    26.09. 2018 Valencia – Celta Vigo 1:1
    21.04. 2018 Celta Vigo – Valencia 1:1
    09.12. 2017 Valencia – Celta Vigo 2:1
    06.04. 2017 Valencia – Celta Vigo 3:2
    12.01. 2017 Celta Vigo – Valencia 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo, Roncaglia, N. Araujo, Juncà – Lobotka, Jozabed – Méndez, Boufal, Sisto – Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Mor, Beltrán, Hjulsager, K. Vázquez, Cabral, Eckert.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Čeryšev, Parejo, Coquelin, Soler – S. Mina, Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Gameiro, Diakhaby, Lato, Wass, Torres, Lee.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvacátého kola nejvyšší španělské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Méndez ale neudržel balon na hrací ploše a hosté mohli vhazovat.
     
    3
    José Gayá našel Solera, ten zpracoval míč, ale pouze k nohám Davida Juncy. Blanco následně rozehrával jen do kombinace a nadělal svým spoluhráčům velké potíže.
     
    4
    Jozabed fauloval u středové čáry. Valencia se snadno dostala k balonu, ale Rodrigo nedokázal přejít osamoceného obránce domácího celku.
     
    5
    Coquelinova rána ze střední vzdálenosti neměla šanci překvapit domácího brankáře. Blanco rychle vyhodil míč na pravou stranu, ale Méndezovi se nepodařilo zpracovat.
     
    6
    Také Celta se poprvé vydala na útočnou polovinu. Sisto našel před vápnem Gómeze, který ale z prvního doteku pálil jen mizerně daleko od pravé tyče.
     
    7
    Celta Vigo postupovala do útku před levou stranu. Sistova spolupráce s Jozabedem byla přesná, následně se ale u k centru nedostal Méndez.
     
    8
    Lobotka zkoušel rozběhnout na pravé straně Malla. Domácí se ještě udrželi na útočné polovině, ale agresivním napadáním balon nezískali. Naopak Jozabed se provinil proti pravidlům.
     
    9
    Čeryšev neměl příliš prostoru na pravé straně, přesto se pokusil u kličku kolem Malla. Domácí obrana ale nenechala ruského záložníka projít do vápna.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Valencia byla sice v úvodu aktivnější, ale k výraznějšímu ohrožení Blancovy branky nedošlo.
     
    11
    Čeryševův centr byl velmi záhy zblokován. Po zisku balonu se drali domácí do protiútoku, ale Maxi Gómez nedokázal přenést míč na volného Sista.
     
    12
    Ani Stanislav Lobotka se neprosadil. Po rozehrávce po odpískaném faulu mohl pálit z otočky Gómez, ale pokus domácího útočníka byl zblokován ještě před vápnem.
     
    13
    Jozabed je prvním potrestaným hráčem zápasu. Ve středu pole si pomohl v souboji s Parejem jen přidržením za dres. Žlutá karta domácího záložníka neminula.
     
    14
    Čeryšev našel zpětnou přihrávkou Rodriga, následně měl útočník Valencie míč na kopačce v zajímavém postavení, ale volej nevyšel podle představ.
     
    15
    Santiago Mina si nabíhal na Solerovu přihrávku do pokutového území. Ještě Parejo lehce tečoval balon, ale poté už přišel rázný odkop Araúja na rohový kop.
     
    16
    Valencia nerozehrála roh ideálně. Do brejku se hnal Lobotka s Gómezem, který také dokázal zpracovat prudkou přihrávku, ale do střely se mu postavil Garay.
     
    17
    Piccini nedokázal najít Čeryševa, následně se ještě dostal k balonu Soler, ale nakonec se krajní záložník ke střele z úhlu neprosadil. Celta kontroluje situaci v kombinaci ve středu pole.
     
    19
    Hugo Mallo chtěl postupovat po pravé straně individuálně, ale do cesty se mu postavil Piccini. Poklidný průběh zápasu pokračuje ve střední části trávníku.
     
    20
    Po dvaceti minutách se začíná tempo zápasu lehce zvyšovat. Čeryšev se musel rychle vracet se Sistem a nakonec ho vyvedl z rovnováhy těsně před šestnáctkou.
     
    21
    Valencia vybojovala míč u středového kruhu, následně se pokoušel vysunout prudkou přihrávkou Parejo Rodriga, ale balon srazil na autové vhazování Méndez.
     
    22
    Maxi Gómez je nachytán v ofsajdovém postavení. Už už to vypadalo, že by se domácí útočník mohl hnát sám na brankáře Neta, ale pomezní rozhodčí akci zastavil.
     
    24
    Lobotkova spolupráce s Boufalem nebyla z nejpřesnějších, ale následně se domácím podařilo udržet balon proti přesile. Až nepřesné zpracování Gómeze akci ukončuje.
     
    25
    Gómez bojoval s přesilou, ale na Garaye s Paulistou si nepřišel. Valencia zkoušela odpovědět po levém kraji, ale Piccini centrem neuspěl.
     
    26
    Valencia byla ve velké šanci! Santiago Mina se dostal do samostatného úniku, ale v klíčový okamžik se mu míč zastavil u kopaček o něco déle a toho využili domácí obránci.
    26. Nadějný útok Santiaga Miny skončil bez zakončení
     
    27
    Parejo měl na zádech nalepeného obránce, ale i tak dokázal rozběhnout Čeryčeva. Ten už ale přihrávkou do vápna spoluhráče neoslovil.
     
    28
    Také Celta Vigo se přihlásila o slovo. Garay musel před Gómezem odkopnout míč na levou stranu, kde se ale provinil faulem Carlos Soler.
     
    30
    Snadná práce pro Neta. Centr bez razance si hostující brankář stáhl do rukavic. Po rychlé rozehrávce se mohou hosté vydat do útoku.
     
    31
    I po půlhodině hry je stav bezbrankový. Valencia zatím nenaplňuje roli mírného favorita, lépe se v útoku vedení domácím fotbalistům.
     
    33
    Mendézova rána z kroku neměla šanci na úspěch. Míč se stočil vysoko nad hostující branku a Neta tak může rozehrávat z malého vápna.
     
    34
    Lobotka byl v souboji se Solerem pozdě. Hra ale pokračovala středem trávníku. Před Minu vystoupil Araújo a znemožnil hostujícímu útočníkovi střílet.
     
    35
    Lobotkova hlavička ze záklonu zamířila jen nad hostující branku. Po Netově dlouhém nákopu se ale zmocnili balonu jen domácí fotbalisté.
     
    36
    Méndez rozjel útočnou akci domácího celku. Nakonec pálil po kličce k se trávníku Sisto a Neto musel vytáhnout povedený zákrok u své tyče.
     
    37
    Po následném rohovém kopu si ale Neto stáhl balon do rukavic. Ani nyní ale hostům rychlé vyhození do středu trávníku nevyšlo podle představ.
     
    39
    Ke slovu se po několika minutách v obraně dostala také Valencia. Coquelin si pomohl přihrávkou na Solera, z pravé strany ale hostům nejde proniknout do vápna.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ani jeden z týmů si zatím brankovou šanci nevypracoval, v posledních minutách jsou ale více u balonu domácí hráči.
     
    41
    Neskutečný zákrok brankáře Valencie! Sofiane Boufal využil zaváhání Garaye, dostal se s míčem do vápna, ale Neto ho vychytal parádním zákrokem.
    41. Parádní zákrok brankáře Neta
     
    42
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Celta Vigo se přece jen dostává do vedení! Po zázračném zákroku Neta se rozehrával rohový kop. Nejvýše ze všech se dokázal vyšroubovat NÉSTOR ARAUJO, který hlavičkoval přesně k zadní tyči. Parádní centr předvedl od rohového praporku Méndez.
    42. Néstor ARAUJO - 1:0
     
    43
    Carlos Soler dohrál na útočné polovině Sista a je okamžitě potrestán žlutou kartou.
     
    44
    Také Gabriel Paulista neudržel nervy po inkasované brance, zajel do Jozabeda a také on je potrestán žlutou kartou.
     
    45
    Po faulu Gabriela rozehrávali domácí volný přímý kop z nadějné pozice. Boufal však nasměroval centr jen do míst, kde byl připraven Neto.
     
    45+1
    Také před vápnem Celty je pořádně horko. Piccini byl faulován Sistem a hosté budou mít před koncem první půle jedinečnou příležitost srovnat krok.
     
    45+2
    Dani Parejo pálil nebezpečně, ale jen do prostor, kde byl připravený Blanco. Po následné rozehrávce rohového kopu byl v šanci Santiago Mina, ale ten byl nachytán v ofsajdu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Spokojeněji mohou odcházet po dvou nastavených minutách domácí fotbalisté. Celta totiž vede v polovině zápasu nad Valencií 1:0.

    Dlouhou se ani jeden z týmů nemohl prosadit v útočné fázi. Nakonec to na sebe vzali domácí, kteří tlačili po půlhodině hry favorizovaného soupeře. Boufalovu ránu ještě dokázal Neto zlikvidovat, ale z následného rohového kopu poslal Celtu do vedení Néstor Araujo. V závěru první půle byli fotbalisté podráždění a za tvrdé fauly vyfasovali dvě žluté karty.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas odstartovala rozehrávka hostujících hráčů. Čeryšev šel okamžitě s balonem do útoku, ale jeho přihrávka na Minu nebyla přesná.
     
    48
    Také domácí se poprvé ve druhém poločase dostali s balonem na útočnou polovinu. Boufalova přihrávka byla ale na Gómeze příliš prudká.
     
    49
    Jozabedovi se podařilo získat míč ještě na útočné polovině, poté ale zasáhl v obraně vracející se Parejo. Právě zkušený záložník Valencie byl následně faulován.
     
    50
    Valencii se nedaří zvýšit tempo po změně straně. Čeryševův průnik do pokutového území byl ihned v zárodku pozastaven Araujem.
     
    51
    Mallo parádně odstavil tělem Čeryševa. Míč se dokutálel za koncovou lajnou právě po posledním doteku ruského záložníka hostujícího celku.
     
    52
    Lobotka byl trefen na útočné polovině v hlavičkovém souboji a domácí tak mohli rozehrát útočnou akci z klidové pozice. Míč ale skončil po několika odrazech u Neta.
     
    53
    Valencia měla k dispozici rohového kopu. Před Blancem bylo pořádně horko, ale Garayova hlavička neprošla až k brankáři Celty Vigo.
     
    55
    Araujo odkopl míč před Solerem na autové vhazování. Valencia se přesunula na útočnou polovinu, ale před vápnem už se zmocnil balonu Roncaglia.
     
    56
    Celta se v pohodovém tempu brání i ve druhém poločase. Méndez navíc vybojoval míč u středové čáry, mohl rozehrát na Gómeze, ale raději počkal na spoluhráče.
     
    57
    Hosté přece jen lehce přidávají v útočné snaze. Čeryševovi se podařio vybojovat rohový kop, ale po něj se nikdo z hostů k zakončení nedostali. Garayův pokus mířil mimo tři tyče.
     
    58
    Gayá vyhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi. Piccini centroval pouze do dobře postaveného Lobotky.
     
    60
    Po hodině hry vede domácí Celta nad Valencií stále o jednu branku. O tu se postaral v závěru prvního poločase po rohovém kopu Néstor Araujo.
     
    61
    Brais Méndez zcela zbytečně doje do Solera u levé postranní lajny a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    62
    Protiútok se domácím nevydařil a tak se musí Boufal, Lobotka a spol. vracet do obrany. Také Coquelin se ale provinil faulem a musí odevzdat balon.
     
    62
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Ferrán Torres.
     
    63
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Kévin Gameiro.
     
    64
    Rubén Blanco zavařil nepřesnou rozehrávkou Mallovi. Ten si ale dokázal kličkou poradit s Gayou a následně získal pro domácí také autové vhazování.
     
    65
    Gabriel Paulista se dostal tělem před Gómeze, který ho ve vzdušném souboji fauloval. Valencia však míč rychle ve středu pole ztratila.
     
    66
    Ani domácím se ale nedaří déle držet balon pod kontrolou. Po ztrátě míče ve středu trávníku musel faulovat u postranní čáry Junca.
     
    67
    Ferrán Torres po svém příchodu na trávník poprvé získal míč. Následně chtěl obejít Malla, ale míč mu utekl za koncovou čáru. Domácí mohou rozehrávat od své branky.
     
    68
    Hosté začínají výrazně zjednodušovat postup do útoku. Parejo ihned po zisku posílal míč na Minu, ten byl ale obsazen hned dvěma obránci soupeře.
     
    69
    Po centru Gameira míč přelétl celé pokutové území. Santiago Mina se ještě vydal ve sprintu za balonem, ale už ho nedokázal dohnat ani skluzem.
     
    70
    Střelec zatím jediného dnešního gólu nebyl daleko od druhého zásahu. Araujo se dostal po rohovém kopu k hlavičce, ale tentokrát se dopustil faulu na Garaye.
     
    71
    Neto opět musel zachraňovat svůj tým. Méndez vybojoval míč, poté ho přisunul Boufalovi, který parádní střelou donutil Neta k výstavnímu skoku k tyči.
     
    72
    Po několika minutách v obraně se dostávají domácí opět ke slovu. Jozabed měl sice potíže s rozehrávkou, ale dokázal si na pravém kraji poradit.
     
    73
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Emre Mor.
     
    73
    Valencia právě vstřelila branku!
    Hostům se daří vyrovnat! Na levém kraji to už už vypadalo, že míč přejde postranní lajnu, ale Parejo zachránil centrem situaci. Araujo odvrátil balon jen za sebe, kde byl připraven střídající FERRÁN TORRES a ten střelou z první umístil míč ke vzdálenější tyči.
    73. Ferrán TORRES - 1:1
     
    75
    Valencia je po vyrovnávací brance při chuti. Parejo byl opět u balonu, ale tentokrát přesný centr do pokutového území nepředvedl.
     
    76
    Rodrigo vydřel pro hostující tým rohový kop. Právě Dani Parejo opět poslal balon před Rubéna Blanca. Hosté byli opět aktivnější ve vápně, ale Garayova hlavička šla mimo tři tyče.
     
    77
    Lobotka nahrával na levou stranu Sistovi, následně se zapojil do kombinace také Emre Mor. Střídající záložník ale nedokázal přejít přes bránícího Gabriela.
     
    78
    Hugo Mallo zcela zbytečně nakopl v souboji Rodriga a po zásluze vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    79
    Hugo Mallo je po inkasované brance lehce rozhozen. Po žluté kartě mu nyní podjel míč pod kopačkou a skončil za postranní lajnou.
     
    80
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Daniel Wass.
     
    81
    Zničehonic musel Blanco řešit nebezpečnou hlavičku Santiaga Miny. Nenápadný centr dokázal útočník Valencie tečovat přesně ke vzdálenější tyči.
     
    82
    Rubén Blanco přidává i další parádní zákrok. Po rohovém kopu zastavil již téměř jistý gól po hlavičce Garaye.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Ferrán Torres (Valencia CF).
     
    83
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Andrew Hjulsager.
     
    84
    Také Jozabed se pokoušel podobně jako před malou chvílí Mina překvapit brankáře hlavičkou z větší vzdálenosti. Míč ale prosvištěl jen kolem tyče.
     
    85
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia se téměř celý zápas trápila, ale nyní dává druhou branku! Po autovém vhazování na pravé straně poslal míč za obranu na Gameira Parejo, následně se Gameiro podíval, že je před brankou ještě lépe postavený RODRIGO, kterému už nezbývalo nic jiného než dopravit balon do odkryté sítě.
    85. RODRIGO - 1:2
     
    87
    Celta se ještě pokouší srovnat krok v samém závěru zápasu. Emre Mor zkoušel přihrát křížem na Méndeze, ale ten měl k balonu pořádně daleko.
     
    88
    To Valencii už stačí pouze držet balon. Nyní se navíc provinil faulem Jozabed a to vyhovuje hostujícímu týmu ze všeho nejvíce.
     
    89
    A mohlo být rozhodnuto! Parejo poslal opět parádní přihrávku do pokutového území. Míč si ještě stačil připravit na pravou nohu Santiago Mina, ale střelu z kroku dokázal Blanco pokrýt.
     
    90
    Celta se nemůže s balonem přesunout ani na útočnou polovinu. Naopak hosté hrají uvolněně a drží skóre zajišťující tři body z dnešního utkání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Fran Beltrán.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Valencia si posouvá míč ze strany na stranu a domácím ho vůbec nepůjčuje. Parejo našel přihrávkou Gameira, následně ještě střídající Wass vybojoval autové vhazování.
     
    90+3
    Facundo Roncaglia zahrál těsně před pokutovým územím rukou a ještě v samém závěru zápasu vidí od rozhodčího žlutou kartu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas dvacátého kola končí. Valencia dokázala otočit zápas na trávníku Celty Vigo a odváží si všechny tři body.

    Dlouhou se ani jeden z týmů nemohl prosadit v útočné fázi. Nakonec to na sebe vzali domácí, kteří tlačili po půlhodině hry favorizovaného soupeře. Boufalovu ránu ještě dokázal Neto zlikvidovat, ale z následného rohového kopu poslal Celtu do vedení Néstor Araujo. V závěru první půle byli fotbalisté podráždění a za tvrdé fauly vyfasovali dvě žluté karty. Po změně stran se hosté pomalu rozjížděli. Vyrovnání ale přišla až dvacet minut před koncem, když Parejův přetažený centr uklidil ke vzdálenější tyči střídající Ferrán Torres. Dlouho to vypadalo, že si týmy připíšou bod, ale po parádní akci Pareja, Gameira a zakončujícího Rodriga překonali hosté skvěle chytajícího Blanca podruhé.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:12. (22:38:32)

    Vít Schück

    Branky: 42. N. Araujo (Méndez) – 73. Torres, 85. Rodrigo (Gameiro)

    Karty:   13. Jozabed (CVG), 61. Méndez (CVG), 78. Mallo (CVG), 90+3. Roncaglia (CVG) – 43. Soler (VAL), 44. Gabriel (VAL), 82. Torres (VAL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:12.
    Celta de Vigo: Blanco – Mallo, Roncaglia, N. Araujo, Juncà – Lobotka (90+1. Beltrán), Jozabed – Méndez, Boufal (73. Mor), Sisto (83. Hjulsager) – Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Mor, Beltrán, Hjulsager, K. Vázquez, Cabral, Eckert.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Čeryšev (63. Gameiro), Parejo, Coquelin (80. Wass), Soler (62. Torres) – S. Mina, Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Gameiro, Diakhaby, Lato, Wass, Torres, Lee.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio
    bahis siteleri