Salzburg – Slavia 5:6 (po pr.) | Přerov – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 2:3 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 6:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (po pr.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Pardubice – Liberec 2:1 (1:0 po s.n.) | Třinec – Zlín 2:5 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 3:6 (kon.)
Havířov – Olomouc 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 28.02.2019, 17:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina E
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer z Bubeneče! Právě dnes začínají boje o play-off juniorské extraligy, v prvním kole bude Sparta hostit soupeře z Hradce Králové.
     
    SYSTÉM SKUPIN "O ÚČAST V PLAY-OFF"

    Z původních čtyřiadvaceti celků, které v letošní sezóně hrály nejvyšší juniorskou soutěž, jich do závěrečné fáze před play-off postoupilo šestnáct. Ty byly rozděleny do čtyř skupin, v nichž se každý s každým potká dvakrát – jednou doma, jednou venku. Celkem se tedy odehraje šest kol, přičemž první a druhý celek ve skupině postupují do vyřazovacích bojů.

    Ve skupině E nastoupí krom Sparty a Hradce Králové také Liberec a Dynamo Pardubice.
     
    HC SPARTA PRAHA
    1. místo ve skupině E – 2 b.

    Sparťané si zatím v letošním ročníku počínají suverénně. Celek pod taktovkou zkušeného kouče Jana Tlačila nejprve s devítibodovým náskokem na druhé Pardubice vyhrál základní skupinu B, přičemž obdobně se mu dařilo také ve druhé fázi. Z celkem dvaačtyřiceti odehraných utkání padl po základní hrací době jen devětkrát, a zaslouženě si tak ještě před startem bojů o play-off na své konto připsal dvoubodovou bonifikaci.

    Nejproduktivnější hráči
    Ondřej Pšenička – 39 Z, 61 bodů (25+36)
    Tomáš Schwamberger – 29 Z, 45 bodů (22+23)
    Ondřej Havlín – 41 Z, 41 bodů (16+25)

    Brankářské statistiky
    Jan Škorpík – 1261 min. | 91,7% úsp. | prům. 3,00
    Jan Mičán – 730 min. | 93,5% úsp. | prům. 2,38
    Oldřich Cichoň – 660 min. | 90,7% úsp. | prům. 3,64
     
    MOUNTFIELD HK
    3. – 4. místo ve skupině E – 0 b.

    Cesta hradeckých hokejistů byla o dost trnitější. V základní skupině, kde shodou okolností narazili i na Spartu, skončili předposlední. Horší už byl jen Havlíčkův Brod. Po první fázi tak ještě neměli vůbec nic jisté a čekal je tuhý boj o účast v kvalifikaci do play-off, který pro ně měl šťastný konec – skončili na poslední postupové příčce, tedy čtvrté.

    Nejproduktivnější hráči
    Tadeáš Pinkas – 38 Z, 45 bodů (23+22)
    Vojtěch Síla – 42 Z, 41 bodů (24+17)
    Petr Poppel – 38 Z, 38 bodů (19+19)

    Brankářské statistiky
    Daniel Dvořák – 1229 min. | 92,8% úsp. | prům. 1,95
    Denis Vacek – 1090 min. | 91,3% úsp. | prům. 2,48
    Kryštof Ševců – 250 min. | 88,0% úsp. | prům. 3,84
    Tomáš Sajdl – 98 min. | 89,4% úsp. | prům. 3,06
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V LETOŠNÍM ROČNÍKU

    Jak již bylo níže avizováno, dnešní soupeři na sebe už letos narazili v základní skupině B. Obě listopadová střetnutí vyhrála Sparta – na své půdě nejprve Mountfield rozložila 6:2, z východních Čech si pak o tři týdny později odvezla to nejtěsnější možné vítězství.

    2. 11. 2018: Sparta – Hradec 6:2 (N 1:0)
    Branky a nahrávky: 4. Čech (Gajdoš, Dani), 8. Čech (Dani, Tomek), 10. Schwamberger (Prymula, Pika), 21. Klimo (Obadal, Gajdoš), 55. Obadal (Klimo, Pika), 57. Kropáček (Dani, Prchal), rozh. náj. v nadstavbě Dani – 19. Síla (Sklenář, Pinkas), 23. Pinkas (Kukla).

    24. 11. 2018: Hradec – Sparta 0:1pp.
    Branky a nahrávky: 61. Prchal (Klimo).
     
    KONEC TZV. NADSTAVBY

    V letošním ročníku se v nejvyšších mládežnických soutěžích hrála "nadstavba" – pětiminutové prodloužení (a příp. nájezdy), jehož vítěz si do tabulky připsal bod navíc. Tento kontroverzní prvek už v bitvách o play-off neuvidíme. Pokud tedy dnešní utkání skončí vítězstvím jednoho celku po základní hrací době, nic dalšího už následovat nebude.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík, Mičán – Klodner, Poizl, Bláha, Pika (A), Havlín, Prchal – Prymula, Klimo, Schwamberger (C), Dani, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech (A), Vitouch.

    Mountfield HK: Sajdl, Vacek – Kukla (C), Pinkas M., Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý Do. (A), Ďuriš, Pinkas T., Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Šedivý Da., Poppel.

    Rozhodčí: Kraval – Klouček, Žídek.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné pozdní odpoledne z mrazivé Malé sportovní haly, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. Jména startujících brankářů upřesníme až těsně před úvodním buly.
     
    Rozbruslení je u konce, po ledě se prohání rolba. Od startu dnešního duelu Sparty s Hradcem nás dělí už jen zhruba čtvrt hodina.
     
    Hráči obou celků už jsou seřazeni na modrých čarách, za malý moment půjdeme na věc. Dle očekávání dnes budou branky střežit Jan Škorpík a Denis Vacek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Hradec vstoupil do utkání hodně aktivně, Škorpík se hned v úvodu střetnutí pořádně zapotil. Nakonec si však se všemi nebezpečnými pokusy poradil.
     
    01:28
    Dominik Arnošt schytal ostrý hit u mantinelu, zdá se ale býti v pořádku. Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, více ze hry má Mountfield.
     
    02:27
    Rozjetý Hrabčák hledal volného Ďuriše, přihrávku však zachytil jeden z duchapřítomných protihráčů. Škorpík tak nakonec nebyl nucen zasahovat.
     
    03:32
    Štěpán Čech pronikl dopředu a zakončil, jeho pozemní střela jen těsně minula vzdálenější tyč Vackovy svatyně. Oba celky do toho teď dávají všechno.
     
    03:48
    Gólman Sparty si na své konto připsal další úspěšný zákrok, tentokrát zastavil lehký projektil z prostoru pro vhazování. Hra je přerušena.
     
    04:24
    Zatím to v Malé hale odsýpá, přerušuje se minimálně. Sledujeme rychlou a napínavou podívanou, menší převahu začínají na ledě mít hokejisté Sparty.
     
    05:28
    Důraz hře rozhodně nechybí. Hradečtí se nyní chtěli usadit před Mičánem, protihráči je ale velmi rychle vyštípali ven za modrou čáru.
     
    06:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    První branka utkání je na světě, domácí v sedmé minutě otevírají skóre! Sparťané rozjeli rychlou akci z vlastního pásma, kterou zakončil MAREK BLÁHA, jehož pokus Vackovi propadl skrz výstroj do klece – 1:0! Asistence: Michal Klimo, Patrik Prymula.
     
    07:59
    Pražanům jedna branka evidentně nestačí, momentálně jsou pevně usazeni před Vackovou svatyní a kují pikle. Uvidíme, co vymyslí tentokrát.
     
    08:46
    Dominik Šedivý se protáhl až před Škorpíka, který jeho následné zakončení vykryl betonem. Domácí gólman se tak stále může těšit z čistého štítu.
     
    09:32
    Převahu má tentokrát zase Hradec, který se snaží Škorpíka co nejčastěji ostřelovat. Houževnatá defenzíva soupeře ho ale do větších šancí nepouští.
     
    10:24
    Ruka sudího po souboji u mantinelu vystřelila vzhůru, Sparta si vyzkouší hru v početní výhodě. Martin Pěnčík (HKM) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    11:01
    Dlouhá kombinace domácích zdánlivě nemá konce, Vacek zatím v přesilovce nečelil ani jediné střele. Hradec je zmáčknutý ve vlastním pásmu.
     
    12:01
    Tlačilovi svěřenci už se radovali z branky, rozhodčí ale okamžitě rozpažil! Dle něj se totiž kotouč vůbec do sítě nedostal.
     
    13:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly! Obrana Hradce teď úplně zkolabovala a před Vacka se nastěhovali snad všichni sparťané na ledě, přičemž kotouč do sítě protlačil ONDŘEJ PŠENIČKA. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    14:51
    Obrovský nápor domácích málem vedl k další brance! Kotouč velmi nepříjemně skákal po brankovišti, Vacek jej ale nakonec zkrotil včas.
     
    15:41
    Po dlouhé době musel zasahovat zase Škorpík, který oba pokusy Východočechů zastavil. Po krátké pauze se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    16:21
    Už sledujeme o něco vyrovnanější střetnutí, Hradec se po kolapsu opět dostává do hry. Škorpík teď musel z rukávu vytáhnout pár zákroků.
     
    16:40
    Domácí špatně střídali, dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů. Za svůj celek už ho jede na trestnou lavici odpykat Simeon Gluzman (SPA).
     
    17:10
    Schwamberger se ve vlastním oslabení dostal do úniku, jeho slabší zakončení ale připravený Vacek lapil bez větších obtíží!
     
    18:27
    Mountfield tuhle přesilovku vůbec nezvládá, drtivou většinu času dosud strávil za útočnou modrou čáru. Sparťanská defenzíva podává výborný výkon.
     
    19:20
    Malá hala málem viděla kontaktní gól! Hosté se po chybě ve středním pásmu dostali do přečíslení a zakončující Síla trefil levý beton.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:16.
     
    Úvodní perioda je v Bubeneči u konce! Hosté do utkání vstoupili aktivněji, Sparta s nimi ovšem velmi rychle srovnala krok a po většinu dějství měla na ledě jasnou převahu. Tu se jí podařilo přetavit ve dvě branky, pod které se podepsali Marek Bláha a Ondřej Pšenička.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Druhou periodu zahajujeme v pásmu Sparty, kam se Hradečtí po vyhraném buly okamžitě přesunuli. Ke střele se ovšem dosud neodhodlali.
     
    21:18
    Daniel Poizl se ozval z modré čáry, hbitý Vacek projektilu do cesty nastavil vyrážečku. Sparťané se drží před soupeřovou brankou.
     
    22:19
    Domácí tahnoun Pšenička se uvolnil v prostoru mezi brankovištěm a kruhem, odkud poslal pryž přímo do hrudníku připraveného hradeckého gólmana.
     
    22:45
    Pražané mají šanci na reparát, po nepovedené první přesilovce teď budou hrát další. Tentokrát jede trestnou lavici za podrážení zahřát Dominik Šedivý (HKM).
     
    23:38
    Gluzman to zkusil z mezikruží, Vacek ale vyhrál i tento souboj. Pražané v přesilovce nepředvádí úplně optimální výkon, trápí je bídná koncovka.
     
    24:50
    Šedivý za soupeřovou brankou padl k ledu, vylučovat se ale nebude. Hraje se dál, Mountfield po ubráněném oslabení vystrkuje drápky.
     
    25:57
    Petr Poppel se dostal do výborné pozice, nakonec ovšem pouze promáchl. Krátce potom už opravdu vystřelil, Škorpík byl připraven zasáhnout.
     
    26:59
    Havlín se nabízel na modré čáře, Čech se ale z kruhu nakonec rozhodl vystřelit. Letící kotouč se zastavil kdesi v hloučku hráčů před brankovištěm.
     
    27:49
    Pšeničkovo zakončení tečoval Schwamberger, výborný maskovaný strážce hradecké svatyně si do statistik připsal další zákrok. Sparta si s ním teď neví rady.
     
    28:27
    Simeona Gluzmana (SPA) na ledě deset minut neuvidíme, za úder do oblasti hlavy dostal krom menší trestu i osobák. Přesilovka pro hosty.
     
    29:38
    To je neuvěřitelné! Schwamberger se podruhé ve vlastním oslabení dostal až před Vacka, tentokrát ale zakončil úplně mimo branku!
     
    30:48
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nedaří udržet v soupeřově pásmu. Sparta je o malinko lepší, nedaří se jí ale v koncovce.
     
    32:27
    Poppel nabil Pinkasovi, jehož zakončení z modré čáry se zastavilo o Škorpíkův beton. Gólman Sparty následně odraženou pryž schoval pod rukavici.
     
    32:48
    Na druhé straně ledové plochy byl vidět Dani, Vacek proti jeho střele předvedl rutinní zákrok. Hra je teď trochu na mrtvém bodě.
     
    34:09
    Pořád ta stejná písnička. Sparta je pevně usazena před Vackovou svatyní, vůbec se jí ale nedaří na klec poslat nebezpečnější střelu.
     
    34:32
    Další početní výhoda pro Tlačilovi hráče. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Tomáš Perička (HKM), který už usedá na lavici hanby.
     
    35:32
    A zase ta koncovka... Prymula našel nikým nehlídaného Slavíčka, na jehož nepovedeném pokusu si Vacek smlsl. Sparta působí dost bezzubě.
     
    37:06
    Arnošt nic neřešil a okamžitě po průniku do útočného pásma vypálil. Projektil zaletěl přímo do lapačky maskovaného muže v hradeckém brankovišti.
     
    37:25
    Na Schwambergera zívala prázdná branka, forvard ale nedokázal kotouč doklepnout do odkryté klece! Velká škoda pro domácí.
     
    37:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nakonec se přeci jen dočkal! Kapitán Sparty TOMÁŠ SCHWAMBERGER z kruhu čistě prostřelil Vacka a posílá v závěru periody domácí do tříbrankového vedení! Asistence: Miroslav Dani, Ondřej Pšenička.
     
    38:41
    Hradec se nevzdává, Jandův pokus Škorpík lapil do rukavice. Po přerušení byla před brankou k vidění drobná strkanice, která se obejde bez vyloučení.
     
    39:18
    Závěrečná minuta prostřední periody zatím patří Východočechům, kteří teď sparťanskou obranu hodně trápí. Oberou ještě Škorpíka o čisté konto?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:03.
     
    Sparta je dnes v Malé hale jednoznačně lepším týmem a nebýt velkého trápení v koncovce, mohla se teď těšit z mnohem většího náskoku. Po dvou třetinách vede nad Hradcem "jen" 3:0, pod její jedinou trefu z prostřední periody se podepsal Tomáš Schwamberger.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Stejně jako v prvních dvou periodách vstoupil i tentokrát po pauze do hry lépe Hradec, kterému se ale nepodařilo na Škorpíka vyslat ani jedinou ránu.
     
    41:26
    Kulkovi nesedlo zakončení, velká škoda pro Východočechy. Tahle rána mohla být pěkně nebezpečná, Škorpík mohl mít velké problémy.
     
    42:56
    Marek Bláha zkusil své štěstí od modré čáry, Vacek byl na svém místě. Pražané se po bídném úvodu začínají opět dostávat do hry.
     
    43:59
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu celku se nyní nedaří udržet před svatyní soupeře. Prim momentálně hrají obrany, gólmani moc práce nemají.
     
    44:45
    Pika to neubrzdil a narazil do své vlastní klece, která se následně vychýlila ze své pozice. Průběh hry je na chvilku přerušen, buly proběhne před Škorpíkem.
     
    44:45
    Mountfield si znovu vyzkouší přesilovku, na trestnou lavici putuje Štěpán Čech (SPA). První dvě početní výhody jim vůbec nevyšly, uvidíme, co tentokrát.
     
    45:09
    Vitouch našel Klima, jehož prudká rána oprášila rukavici Denise Vacka. Pro Mountfield to není úplně nejlepší vstup do přesilové hry.
     
    46:09
    Hradečtí se nemohou odlepit od mantinelů, sparťané je nechtějí pustit před Škorpíka. V oslabení si počínají excelentně, soupeř neví kudy kam.
     
    47:13
    Pěnčík chtěl Škorpíka překvapit střelou z velké vzdálenosti, stále stoprocentní gólman Sparty si ale ránu od modré pohlídal a chytil.
     
    48:15
    Matěj Kuracina (SPA) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění, hosté mají další šanci se přiblížit vyrovnání. Přetaví ji tentokrát v branku?
     
    49:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přetaví! Hosté se v polovině třetí třetiny poprvé dostávají do zápisu střelců, konkrétně Škorpíkův dosud čistý štít pošpinil VOJTĚCH SÍLA. Asistence: Kryštof Lang, Jaroslav Kašpar.
     
    50:20
    Kuracina proklouzl skrz hradeckou defenzívu a vypálil, jeho prudká rána ale jen orazítkovala mantinel za Vackovou brankou. Sparta se drží vepředu.
     
    51:08
    Pražané si inkasovanou brankou nenechali vzít vítr z plachet a snaží se se co nejrychleji opět prosadit. Vacek teď musí být konstantně ve střehu.
     
    Dnešní utkání sleduje 71 diváků.
     
    52:53
    Dalibor Ďuriš byl u mantinelu odstaven od kotouče, Mountfield si jej ale velmi rychle znovu přivlastnil a snaží se před Škorpíkem něco vymyslet.
     
    53:07
    Sparta se znovu bude muset bránit ve čtyřech. Tentokrát je z kluziště vykázán Jan Klodner (SPA), který byl potrestán za vyhození kotouče mimo hrací plochu.
     
    54:52
    Hradečtí tlačí, Škorpík ale ne a ne povolit. Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco přes pět minut, Mountfield to už bude mít hodně těžké.
     
    55:45
    Hra se po delší době teď znovu přesunula před Vacka, který ovšem příliš práce nemá. Obrana před ním odvádí slušnou práci a nepouští soupeře do šancí.
     
    56:37
    Hostující gólman se po dalším úspěšném zákroku rozhodl pryž podržet a přerušit tak na chvilku průběh hry. Po pauze se bude vhazovat po jeho levici.
     
    57:19
    Bláha proklouzl až před brankoviště, jeden z protihráčů jej však na poslední chvíli odzbrojil, a zabránil tak nejhoršímu. Dvě a půl minuty do konce.
     
    58:03
    Vacek je zatím stále v brankovišti, Hradec se ještě do power-play nehrne. Na kotouči jsou Sparťané, kteří se přesouvají ven z vlastního pásma.
     
    58:47
    Hostům se vůbec nedaří na delší dobu usadit před Škorpíkem, všechny jejich výpady bleskurychle končí. Sparta má závěr utkání pod kontrolou.
     
    59:12
    Hradec Králové si bere oddechový čas, po přestávce se bude vhazovat po levici Jana Škorpíka. Vacek se už pravděpodobně do své klece nevrátí.
     
    59:42
    Pinkasovu střelu z mezikruží lapil připravený pražské gólman do rukavice, je definitivně rozhodnuto. Sparta si do tabulky připíše tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    V Bubeneči je dohráno, Sparta zvládla úvodní utkání bojů o play-off a po výsledku 3:1 si k základní dvoubodové bonifikaci do tabulky připisuje vybojované tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:36:05)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Bláha (Klimo, Prymula), 14. Pšenička (Bláha, Prchal), 38. Schwamberger (Dani, Pšenička) – 50. Síla (Lang, Kašpar)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Klodner, Poizl, Bláha, Pika (A), Havlín, Prchal – Prymula, Klimo, Schwamberger (C), Dani, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech (A), Vitouch.
    Mountfield HK: Vacek (Sajdl) – Kukla (C), Pinkas M., Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý Do. (A), Ďuriš, Pinkas T., Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Šedivý Da., Poppel.

    Rozhodčí: Kraval – Klouček, Žídek.

    Diváci: 71
    bahis siteleri