Stuttgart – Hannover 5:1 (kon.) | Wolfsburg – W. Brémy 1:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
5:1 (3:0)
Hannover 96
Neděle 03.03.2019, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16. (17:22:19)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločase ani sekundu navíc a důležitý zápas týmů ohrožených sestupem končí. Stuttgart v domácím prostředí rozdrtil Hannover 5:1.

    Stuttgart vstoupil do duelu ve velkém stylu. Ve druhé minutě ještě Mario Gómez brankovou příležitost neproměnil, o další dvě minuty už byl ale úspěšný, když dokázal využít přesné přihrávky Stevena Zubera. Následně přišlo velké představení stále jen osmnáctiletého Turka. Ozan Kabak dokázal svými prvními dvěma góly v profesionální kariéře po centrech Gonzala Castra upravit na poločasových 3:0.

    Po změně stran tempo výrazně opadlo. Vše ale nastartoval brankou na 3:1 Jonathas, který proměnil parádní centr Haragučiho. Následně se ještě jednou rozjel také Stuttgart. Nejprve po rohovém kopu překonal Essera s přispěním teče bránícího soupeře Steven Zuber. Zuber přidal o několik sekund později také pátý zásah, když tentokrát potrestal nepřesnou rozehrávku.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Domácí dohrávají zápas v poklidném tempu daleko od vlastní branky. Se střídajícím Donisem si zahrál Ascacibar, ale Stuttgart už se do útoku příliš netlačí.
     
    89
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Alexander Esswein, přichází Anastasios Donis.
     
    88
    Hannover se přece jen ještě snaží zmírnit dnešní porážku. Souhra Sorga s Albornozem ale nebyla z nejpřesnějších. Jonathasova rána z první neměla gólové parametry.
     
    87
    Stopeři Hannoveru byli opět pod tlakem napadajícího Gentnera. Tentokrát si ale Haraguči pomohl kombinací s Müllerem a dostal se ze zapeklité situaci.
     
    86
    Stuttgart i nadále drží míč pod kontrolou. Essweinova přihrávka měla najít čerstvého Thommyho, ale Anton dokázal skvěle vystoupit proti soupeři a získal míč.
     
    85
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Erik Thommy.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto.
    82. Steven ZUBER - 5:1
     
    82
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Mizerná rozehrávka Michaela Essera předznamenala další branku. Střídající Christian Gentner získal míč v ideálním prostoru, z úhlu se hnal na branku, ale ještě nesobecky předložil gólovku STEVENU ZUBEROVI, který v krátkém čase přidává svou dnešní druhou branku.
     
    81
    Domácím se daří kontrolovat hru. Esswein dokonce připravil šanci Zuberovi, ale ten tentokrát zamířil jen vysoko nad hostující branku.
     
    80
    Stuttgart se po čtvrtém zásahu opět uklidnil. S Ascacibarem si narazil na pravém kraji Esswein, ale na centr si již nevěřil.
    78. Steven ZUBER - 4:1
     
    78
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart opět odskakuje do tříbrankového vedení! Rohové kopy dnes domácím vycházejí. Tentokrát už se zdálo, že se hosté ubrání, ale míč přistál přesně k nohám STEVENA ZUBERA, který otřel svou střelu o Jonathana a Esser už neměl šanci na zákrok.
     
    77
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Nicolai Müller.
     
    76
    Žlutou kartu nakonec dostávají také domácí Esswein s Zuberem.
     
    76
    Pořádná strkanice se seběhla po lehkém kontaktu Zubera s Albornozem. Hlavní rozhodčí tresty rozhodně šetřil. Potrestán je akorát Bakalorz.
     
    75
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mario Gómez, přichází Christian Gentner.
     
    74
    Haraguči přidal další povedený centr do pokutového území domácího celku. O Jonathana se ale tentokrát postarala hned dvojice domácích obránců.
     
    73
    Zielerova rozehrávka nebyla z nejpřesnějších. Domácí se ihned dostali pod tlak a Kempf dokonce musel odehrát míč za postranní lajnu před Schweglerem.
     
    72
    Albornoz si na levé straně poradil s Insúou, následně ale už nedokázal přehrát skvěle postaveného Benjamina Pavarda.
    71. JONATHAS - 3:1
     
    71
    Hannover právě vstřelil branku!
    Hannover přece jen lehce dramatizuje utkání se Stuttgartem. Haraguči si skvěle naběhl mezi obránci na průnikovou přihrávkou, měl dostatek času na vynikající centr, který našel hlavu střídajícího JONATHANA a ten už neměl problém uklidit balon do sítě.
     
    70
    Ani s přibývajícím časem se tempo ve druhém poločasu nepřibližuje tomu z té první. Haraguči sice odcentroval do pokutového území, ale Jonathan hlavičkoval jen z ofsajdu.
     
    68
    Miiko Albornoz posílal míč do pokutového území z volného přímého kopu. Ve šestnáctce Stuttgartu se ale prosadil k hlavičce pouze Ozan Kabak.
     
    67
    Emiliano Insúa přišel po autovém vhazování o balon. Hosté ale zisku nedokázali vůbec využít. Ihned druhá přihrávka skončila u domácích.
     
    66
    Tvrdý střet musel snést také Marc-Oliver Kempf, který přišel do souboje s Woodem až jako druhý. Bude se rozehrávat proti domácí brance.
     
    65
    Mizérie hostů pokračuje. Schwegler měl sice před sebou volný prostor k postupu do útoku, ale nepřesnou přihrávkou daroval míč Pavardovi.
     
    64
    Ke dvěma gólům dnes přidává Ozan Kabak také kvalitní výkon v obraně. Nyní velmi snadně odzbrojil unikajícího Jonathana.
     
    63
    Ihned po rychlé rozehrávce Stuttgartu ale přichází faul také Castra, který zatáhl za dres Waldemara Antona. Tentokrát se to obešlo bez žlutého trestu.
     
    62
    První žlutá karta zápasu! Oliver Sorg zezadu sestřelil skluzem střelce dnešní první branky Maria Gómeze.
     
    61
    Haraguči zůstal po kontaktu se Zuberem na trávníku. Hra mezitím ale pokračovala a také se japonský záložník po čase zvedl bez nutnosti ošetření.
     
    60
    I po hodině hry vede domácí Stuttgartu nad Hannoverem o tři branky. Ve druhém poločase zatím nic nenasvědčuje, že by se mělo něco měnit.
     
    59
    Hannover se po delší době prosadil do vápna. Jonathan si ale nedokázal vykrokovat situaci a míč mu utekl z ideální pozice. Vzrušení bylo nakonec zbytečné, Jonathan stál v ofsajdu.
     
    58
    Hosté se kombinací vymanili z náporu napadajících soupeřů. Asanova pobídka do pokutového území našla ale jen připraveného Pavarda.
     
    57
    Druhá polovina za tou první zatím výrazně zaostává. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do většího tlaku, oba brankáři zatím čekají na složitější zákroky.
     
    56
    S Castrem nyní spolupracoval Ascacibar. Domácí byli sice vytlačeni z útočné poloviny, ale od Zielera mohou akci rozjet znovu.
     
    55
    Po přiťuknutí Essweina mohl pálit z druhého doteku Santiago Ascacibar. Míč však skončil v podobném místě, kam před malou chvílí pálil Haraguči.
     
    54
    Zieler rozehrával od vlastní branky jen do kombinace. Se Zuberem si narazil Esswein, poté ale už přišla nepřesnost z domácí strany a k míči se dostal Sorg.
     
    53
    Haraguči rozběhl dlouhou přihrávkou Asana, poté se odhodlal ke střele právě první jmenovaný fotbalista, ale míč zamířil pouze nad domácí břevno.
     
    52
    Stuttgart se po přestávce zatáhl více do obrany. Domácí celek zatím velmi snadno odolává mírnému tlaku Hannoveru. Další mizernou přihrávku sebral ze země Zieler.
     
    50
    Hannover se ještě snaží se zápasem něco provést. Sorgova přihrávka skrz záložní řadu soupeře sice vyšla, ale poté už nedokázal na akci navázat Albornoz.
     
    49
    Albornoz zkoušel lehkým obloučkem najít v pokutovém území Asana. Míč ale přeskočil i japonského útočníka a skončil u Zielera.
     
    48
    Hned dva souboje po sobě vyhrál ve středu pole Insúa, následně parádní patičkou hledal Gómez rozběhnutého Zubera, ale míč skončil jen u brankáře Hannoveru.
     
    47
    Také do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí hráči. Po faulu Gómeze před vápnem soupeře se ale až do zakončení nedostali.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Hendrik Weydandt, přichází Jonathas.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Felipe, přichází Marvin Bakalorz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. O poznání spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří vedou nad Hannoverem o tři branky.

    Stuttgart vstoupil do duelu ve velkém stylu. Ve druhé minutě ještě Mario Gómez brankovou příležitost neproměnil, o další dvě minuty už byl ale úspěšný, když dokázal využít přesné přihrávky Stevena Zubera. Následně přišlo velké představení stále jen osmnáctiletého Turka. Ozan Kabak dokázal svými prvními dvěma góly v profesionální kariéře po centrech Gonzala Castra upravit na poločasových 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Ozan KABAK - 3:0
     
    45+1
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Ascacibarovu parádní ránu ještě Esser dokázal vytáhnout nad břevno. Z následného rohového kopu už domácí přidávají třetí zásah. Opakovala se spolupráce z druhé branky, Gonzalo Castro našel vynikajícím centrem hlavu OZANA KABAKA, který zvyšuje vedení Stuttgartu těsně před přestávkou.
     
    45
    Mario Gómez hlavičkoval zcela osamocený z hranice malého vápna. Míč ale napálil jen přesně do ruky hostujícího brankáře a stav zápas tak zůstává nezměněn.
     
    44
    Po Antonově odvrácení z vápna rozehrávali domácí rohový kop. Centru se ujal opět Gonzalo Castro, který nyní ale spoluhráče ve vápně našel.
     
    43
    Castro v boji o balon přetlačil Sorga, následně mohl přihrávat do nebezpečné pozice Gómezovi, ale míč lehce tečoval Felipe.
     
    42
    Rychlý protiútok Stuttgartu byl zastaven ještě před půlící lajnou. Spolupráce Gómeze se Zuberem nyní zaskřípala a toho využil k obrannému zákroku Anton.
     
    41
    V závěru první půle se dostává do hry také hostující celek. Albornoz si na levém kraji poradil hned s dvojicí soupeřů, ale poté neodcentroval nejpřesněji.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Sorg si pokryl tělem míč před Gómezem, ten se chtěl dostat do protiútoku, ale pomohl si jen faulem na Sorga.
     
    38
    Insúa sice podstoupil tvrdý souboj s Antonem u koncové lajny, ale nevybojoval ani rohový kop. Míč se odrazil do zámezí právě od obránce Stuttgartu.
     
    37
    Stuttgart pokračoval v tlaku od rohového praporku. Gonzalo Castro posílal míč do míst penalty, ale tentokrát si vyběhl pro balon Michael Esser.
     
    36
    Andreas Beck si skvěle pokryl míč tělem před Wimmerem. Krajní obránce Hannoveru musel sáhnout u postranní lajny k faulu.
     
    35
    Ascacibar si několikrát vyměnil ve středu trávníku míč s Castrem. Následně zkoušel oslovit také Essweina, ale ten už si nepohlídal napadajícího Albornoze.
     
    34
    Po divokém úvodu zápasu se tempo lehce snižuje. Stuttgart si je jist svým dvoubrankovým vedení a už se tolik netlačí do útoku.
     
    32
    Parádní přihrávka Ascacibara měla najít naběhnutého Zubera. Míč ale těsně proklouzl pod kopačkou domácího záložníka a skončil až u Essera.
     
    31
    Vůbec poprvé se musel zapojit do hry také Ron-Robert Zieler. Před Asanem byl ale u míče o něco dříve a zastavil rychlou akci Hannoveru ještě před zakončením.
     
    30
    Po půlhodině vede domácí Stuttgart nad Hannoverem v důležitém souboji týmů ohrožené sestupem o dvě branky a zatím je jednoznačně lepší.
     
    29
    Andreas Beck s klidem zastavil náběh Albornoze. Hannover ještě zůstal na moment u balonu, ale pod tlakem se musel stáhnout až k Esserovi.
     
    28
    Po Antonově autovém vhazování se prosadil kolem Kempfa k centru do vápna Haraguči. Míč ale směřoval jen do prostoru, kde byl osamocený Kabak.
     
    27
    Domácí tým o poznání zvolnil v útočné aktivitě. Castro se přesto vydal středem trávníku k vápnu soupeře, ale přes Felipeho se tentokrát neprosadil.
     
    26
    Už už to vypadalo, že by se také hosté mohli dostat na okamžik do útoku. Schweglerův pas po trávníku ale zastavil ještě před vápnem skvěle postavení Benjamin Pavard.
     
    25
    Hannover pokračuje v nevýrazném výkonu. K Sorgovi sice doputoval míč napálený z vlastní poloviny, ale poté si záložník hostů pomohl v souboji s Kempfem faulem.
     
    24
    Zuber už příliš nečekal, že by k němu mohl propadnout míč směřující do vápna. Akce ještě pokračovala, ale Gómez z blízkosti Essera nepřekonal.
     
    23
    Spor Gómeze s Felipem musel řešit až hlavní rozhodčí. Oba hráči se rozešli bez udělené žluté karty a zápas může pokračovat.
     
    22
    Wimmer pořádně zavařil malou domů svému brankáři. Michael Esser měl co dělat, aby míč alespoň odpálil před napadajícím Gómezem.
     
    21
    Po druhé vstřelené brance se Stuttgart přece jen lehce zatáhl do obrany. Takuma Asano vypálil ze střední vzdálenosti, ale Zielera ani v nejmenším nepřekvapil.
     
    20
    Také Hannover se dostává ke slovu. Haraguči přihrával pod sebe na Asana, ale japonský spolupráce nevyšla a Pavard stačil zasáhnout.
    18. Ozan KABAK - 2:0
     
    18
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart potvrzuje fantastický vstup do důležitého zápasu! Gonzalo Castro zakroutil centr od rohového praporku do nebezpečného prostoru u vzdálenější tyče. Teprve osmnáctiletý stoper Stuttgartu OZAN KABAK dokázal přeskočit svého strážce a ještě umístit hlavičku mimo dosah brankáře soupeře.
     
    17
    Ani další pokus od rohového praporku domácím nevyšel podle představ. Gómez se sice tlačil ke hlavičce, ale lépe byl ve vápně postavený Wimmer.
     
    16
    Po Castrově přetaženém centru si ještě zpracovával míč hrudníkem Insúa, ale skvěle se stačil vrátit do obrany Anton a právě od něj putoval míč za koncovou lajnu.
     
    15
    Felipe šel do souboje s Gómezem až příliš agresivně a zařídil domácím další volný přímý kop z pořádně nebezpečné pozice.
     
    14
    Zuber rozehrával standardní situaci jen do kombinaci. Stuttgart pokračuje v držení balonu na útočné polovině a čeká na vhodný čas k útoku.
     
    12
    Po několika hlavičkových soubojích ve středu pole se míč snesl k nohám Waldemara Antona. Hosté se ale ihned poté provinili faulem na Essweina.
     
    11
    První desetiminutovka patřila jednoznačně domácím. Již ve druhé minutě překonal brankáře Hannoveru Gómez, nyní zkoušel podobnou ránu Zuber, ale míč prolétl nad břevnem.
     
    10
    Stuttgart ještě pokračoval v tlaku od rohového praporku. Ani tentokrát se ale domácím nezadařilo, Hannover dokázal stabilizovat hru po inkasované brance.
     
    9
    Těsně před vápnem Hannoveru byl sražen k zemi Steven Zuber. Domácí rozehrávali standardní situaci, ale Castrův centr nedokázal do sítě uklidit hlavou Mario Gómez.
     
    8
    Stuttgart pokračuje ve vynikajícím výkonu. S Essweinem si narazil na pravé straně trávníku Beck, následně už ale měl k balonu příliš daleko Gómez.
     
    7
    Ani nyní se hostující rozehrávka neobešla bez velké chyby. Míč se dostal k nohám Ascacibara, ale střelou z prvního doteku nezamířil přesně mezi tři tyče.
     
    6
    Hannover je v samém úvodu zápasu zcela bez šance. Sorgova přihrávka se stočila jen k bránícímu Castrovi a do útoku tak mohou jít znovu domácí.
    4. Mario GÓMEZ - 1:0
     
    4
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart nastoupil do zápasu ve velkém stylu a již ve čtvrté minutě se dostává do vedení! Zuber měl spoustu času na přesnou přihrávku středem k MARIU GÓMEZOVI, domácí útočník se ještě stačil s míčem otočit a s lehkostí propálil Michaela Essera.
     
    3
    Hannover se snaží uklidnit hru kombinací ve středu pole. Po několika soubojích však Haraguči společně se Sorgem přišli o míč.
    2. Mario Gómez první šanci zápasu neproměnil
     
    2
    Hned ve druhé minutě mohl jít Stuttgart do vedení! Felipe zaváhal v obraně, nechal volného Gómeze, který si ještě píchl míč kolem brankáře Essera, ale z velkého úhlu už pálil jen do boční sítě.
     
    1
    O úvodní rozehrávku prvního poločasu se postarali hostující fotbalisté. Po Schweglerovi se hnal za balonem také Asano, ale míč nakonec doskákal jen do náruče domácího brankáře Zielera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa – Esswein, Ascacibar, G. Castro, Zuber – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Akolo, Badstuber, Donis, Gentner, Thommy.

    Hannover 96: Esser – Anton, Felipe, Wimmer – Haraguči, Schwegler, Sorg, Albornoz – Weydandt, Asano, Wood.
    Náhradníci: Radlinger – Muslija, N. Müller, Bakalorz, Jonathas, Walace, Korb.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    06.10. 2018 Hannover – Stuttgart 3:1
    14.04. 2018 Stuttgart – Hannover 1:1
    24.11. 2017 Hannover – Stuttgart 1:1
    14.05. 2017 Hannover – Stuttgart 1:0
    12.12. 2016 Stuttgart – Hannover 1:2
     
    Hannover 96

    Hannover nebyl v minulém ročníku Bundesligy daleko od sestupových příček. V čtyřiatřiceti zápasech Hannover vyhrál pouze desetkrát a musel se do posledních kol strachovat o udržení nejvyšší německé soutěže. Po vítězných duelech s Brémami a Herthou v samém závěru ale poskočil na konečné třinácté místo.

    V přípravném období na novou sezonu válcoval Hannover jednoho soupeře za druhým. Proti německým týmům z nižších soutěží naděloval i sedm branek. Velmi cenné byly pro Hannover vítězné zápasy proti Udinese, Zwolle nebo Bilbau. Jedná porážka přišla překvapivě na trávníku rakouského Wolfsbergeru.

    Do aktuálního ročníku Bundesligy však nevstoupil Hannover vůbec dobře. V úvodu sice vydřel nerozhodné výsledky s Dortmundem a Leverkusenem, ale tři body si do této chvíle připsal pouze třikrát a i letos bude bojovat o udržení. Před týdnem dostal Hannover výprask od skvěle hrajícího Frankfurtu 0:3.
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgart měl vynikající závěr loňského ročníku Bundesligy, když se především právě vydařenými zápasy v samém konce sezony posunul až na konečnou sedmou pozici.

    Letos však Stuttgart patří k nejhorším týmům německé nejvyšší soutěže. Ve třiadvaceti zápasech zvítězil pouze čtyřikrát a krčí se až na šestnácté pozici s dvoubodovým náskokem na Hannover a tříbodovým na poslední Norimberk. Před týdnem ale Stuttgart vybojoval cenný bod za nerozhodný výsledek v Brémách.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již čtyřiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Stuttgartu, který přivítá před domácím publikem Hannover.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 4. Mario Gómez (Zuber), 18. Kabak (G. Castro), 45+1. Kabak (G. Castro), 78. Zuber, 82. Zuber (Gentner) – 71. Jonathas (Haraguči)

    Karty:   76. Esswein (STU), 76. Zuber (STU) – 62. Sorg (HAN), 76. Bakalorz (HAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa – Esswein (89. Donis), Ascacibar, G. Castro, Zuber (85. Thommy) – Mario Gómez (75. Gentner).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Akolo, Badstuber, Donis, Gentner, Thommy.

    Hannover 96: Esser – Anton, Felipe (46. Bakalorz), Wimmer – Haraguči, Schwegler (77. N. Müller), Sorg, Albornoz – Weydandt (46. Jonathas), Asano, Wood.
    Náhradníci: Radlinger – Muslija, N. Müller, Bakalorz, Jonathas, Walace, Korb.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    thejrc.org