Marseille – Nîmes 2:1 (kon.) | Caen – Angers 0:1 (kon.) | Monaco – Remeš 0:0 (kon.)
Štrasburk – Guingamp 3:3 (kon.)
konec
AS Monaco
0:0 (0:0)
Stade de Reims
Sobota 13.04.2019, 20:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas tedy končí remízou 0:0 a dělbou bodů. AS Monaco celý druhý poločas vyčnívalo, nakonec ale i přes pár dobrých šancí nedokázalo skórovat a i přes lepší výkon berou oba celky jeden bod. Ode mě je to dnes vše a děkuji vám, že jste dnes zápas pozorně sledovali.

    Z komentátorského postu se srdečně loučí Jiří Polášek. (22:02:58)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 18:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jemerson se po nezdařené hlavičce jednoho ze spoluhráčů ještě chtěl ukázat a napálil ze vší síly do míče ve vápně. Jenže branku hodně, hodně vysoko přestřelil.
    90+3. Šance Gelsona Martinse
     
    90+3
    Gelson Martins již v devadesáté třetí minutě měl asi největší šanci domácích za celý zápas. Perfektně se ale ukázal brankář Mendy.
     
    90+2
    Monaco se snaží za každou cenu útočit, a Reims naopak bránit. To jim zatím vychází. Monaco na ohrožení jejich branky nemůže najít správný recept.
     
    90+1
    V další šanci se nyní ocitl knížecký tým. Po centru si pro míč přiskočil Mendy, který s ním ale spadl a kulatý nesmysl mu málem vyletěl z náruči.
     
    90
    Nyní sudí usoudil, že se k základní hrací době bude přidávat ještě dalších 5 minut. I k přihlédnutí na dlouhé ošetřování Jovetiće a argumenty Subašiće se mi to zdá moc.
     
    89
    Druhým hráčem označkovaným žlutou kartou v dnešním zápase se stává v 89. minutě Djibril Sidibé. Ten podkopl svého protihráče, když se rozbíhal s míčem.
     
    88
    Další rohový kop, který mělo na starost Monaco, nakonec dobře pro domácí celek neskončil, když ho nakonec získala hostující obrana.
     
    87
    Další ruka ve vápně hostů! Opět jejich prohřešek a opět po hlavičce domácího knížeckého Monaca. Rozhodčí to sice pravděpodobně nemohl vidět, každopádně tímhle už dnes po druhé poškodil domácí.
     
    86
    Následující střídání nám uzavřelo možnost pro další hráče podívat se do zápasu, jelikož bylo poslední. Šanci tedy dostává Doumbia a místo něj si jde sednout Dingomé.
    85. Faul na Jovetiće
     
    85
    Střídání se prodlužuje, nachystaný Carlos Vinicius stojí vedle čtvrtého rozhodčího, ale doktoři ještě ošetřují Jovetiće.
     
    83
    Trenér Jardim střídá potřetí, a vypadá to, že Jovetić není zdravotně v pohodě. Po faulu na něj, kdy se mu úplně prohnula noha u kolena sice rozhodčí neodpískal, ale nyní je obklopen doktory.
     
    82
    Domácí ale tento přímá kop zahráli příšerně. Postavili se k němu Jovetić a Rony Lopes a druhý jmenovaný ho kopal. Kopl ho však přímo do před ním stojící zdi.
     
    81
    Faul na domácího hráče nyní dává značnou výhodu Monacu. Ta má podobu přímého volného kopu z nevelké vzdálenosti.
    79. Samostatný únik Lopese
     
    79
    Tohle si bude Rony Lopes hodně vyčítat, tím víc, pokud dnes Monaco nakonec ztratí body. Rony vybojoval míč po špatném zpracování obránce a řítil se sám na brankáře Mendyho. Toho chtěl technickým lobem přehodit, jenže on jeho dloubáček vystihl. Míč však pustil a ten se dostal opět k Lopesovi. Ten už ale nestihl zareagovat a jen ho bez usměrnění odrazil.
     
    78
    Reims už se opravdu dlouho nedostalo k žádnému útoku a tak to chtělo napravit teď, jenže zkušený Glik byl proti a míč odebral dřív, než se hosté dokázali vůbec vzpamatovat.
     
    77
    Ballo Toure chtěl poslat míč na své spoluhráče, kteří byli ve vápně. Jeho přihrávku z levého křídla však bez problémů zachytili obránci.
     
    76
    A následoval třetí rohový kop. Ten Monaco zahrálo velice dobře. Na míč si naskočil kapitán Glik, který ho vyslal velice dobře. Nakonec se však odrazil od břevna.
     
    74
    Další rohový kop už zdařilý vůbec nebyl a míč se dostal za čáru a mimo hřiště. Vykopává od branky tedy brankář Mendy.
     
    73
    Domácí celek opět zahrozil z rohu, který už mělo dnes více než 6 krát. Jenže obrana si opět poradila. Vykopla sice jen na další roh, ale ohrožení branky nedovolila.
     
    72
    Nyní opět Guion, trenér Stade de Reims, vyslal nového hráče na hřiště. Střídajícím, který jde dolů je Oudin, tím druhým, který putuje na hřiště se stal Zeneli.
     
    71
    Falcao přihrál na Jovetiće, a ten chtěl střelit míč mezi protihráčovými nohami. Hráč dostal jesličky ale od paty se mu míč odrazil mimo branku, takže vlastně předvedl dobrý zákrok.
    70. Ruka ve vápně!
     
    70
    Falcao po centru hlavičkoval, a ve vápně se po něm míče dotkl rukou protihráč. Nebyl to asi úmysl, ale pravděpodobně měl sudí odpískat penaltu.
     
    69
    Rohový kop, který nyní domácí zahráli, nebyl vůbec vydařený. Míč okamžitě přistál na kopačkách hostů a ti mohli jít do útoku.
     
    68
    Jovetić posunul už na konci vápna na Falcaa, který s míčem uklouzl a vzal sebou nechtěně i protihráče, od kterého míč přešel čáru.
     
    67
    Ballo Toure dlouhý čas sprintoval a vodil si míč po levé straně. Z vlastní poloviny a až na útočnou. Následně přihrál Ronymu Lopésovi, ten však v zakončení selhal a netrefil branku jak výškově, tak šířkově.
     
    65
    Následně se k střídání odhodlal i trenér domácího celku Jardim. Místo Golovina, který dnes hrál dobrý zápas, si přichází zahrát již zmiňovaný Falcao.
     
    64
    Nyní jsme se dočkali prvního střídání Reims. Bulaye Dia odchází ze hřiště a nahrazuje ho Korejec Suk Hjun-Čun.
     
    63
    Gelsonův Martinsův pokus, který ještě lízl obránce, nedělá Mendymu vůbec žádné potíže. Monaco ale dostává hosty pod tlak.
     
    62
    Radamel Falcao, oblíbenec fanoušků nejen AS Monaca, ale například i Atletica Madrid, se nyní rozcvičoval za postranní čarou a pravděpodobně půjde do hry.
     
    61
    Po velmi, velmi dlouhé době i šance ze strany Reims. Ta ale končí vedle branky a moc jí tedy neohrozila.
     
    60
    Tak prvním hráčem, který dneska získá žlutou kartu, se stává netradičně Danijel Subašić. Ten dostává žlutou kartu za argumenty směrem k rozhodčímu.
     
    59
    Přímý kop z velké dálky mělo k dobru nyní Stade Reims. Cafaro ho chtěl poslat až do vápna, ale na hlavu si pro míč naskočila zeď hráčů. Následně byl faulován Sidibe.
     
    58
    Monaco ho však nerozehrálo ideálně, když kapitán týmu polák Glik fauloval hráče při snaze naskočit pro míč.
     
    57
    Reims se snažilo dostat se do útoku, jenže o míč přišlo a na druhou stranu vystartovali jejich sokové. Golovin zde nakonec získal rohový kop.
     
    56
    Monaco si stále ne a ne vypracovat opravdovou šanci. I přestože má míč v držení podstatnou část zápasu. Zatím tedy kombinuje u půlky.
     
    55
    Na levé straně u čáry si s míčem od půlky rychle sprintoval Silva, následně přenechal Sidibemu, který již z křídla centroval. Ale ten centr byl velmi nepřesný.
     
    54
    Subašić vykopl hodně dopředu, skoro až před vápno. Zde si domácí míč našli a Reims se tak muselo uchýlit k poslední záchraně a tedy k obrannému faulu.
     
    53
    První ofsajd zápasů má na svědomí hostující celek, který se v něm právě nachází. Akce Reims tak končí.
     
    52
    Nejlepší roh, který byl zatím zahrán byl ten nynější. Míč dopadl přímo na hlavu jednoho z hráčů v chumlu ve vápně. Ten ho dokázal rychle hlavičkovat směr brána a míč jí jen těsně minul.
     
    51
    Rony Lopes si přebral míč od jednoho obránce a chystal se vystřelit. Jenže míč mu zase odebral jiný obránce, který na poslední chvíli doběhl. Odvrátil však jen na roh.
     
    50
    I nyní se dostávalo do šance Stade de Reims, jenže domácí uzamkli obranu a hráče s míčem nenechali zdí těl projít do vápna.
     
    49
    Nyní si nabíhali domácí, jenže Oudin v náběhu zakopl a spadl na zem, a míč se tím pádem přikutálel k domácím fotbalistům.
     
    48
    Ještě doplním, že se sestava ani jednoho z týmů se po přestávce nemění, týmy hrají také na stejnou formaci.
     
    47
    Monaco začalo opět aktivněji, stejně jako v první poločase. S míčem se nyní snaží najít cestu přes půlící čáru hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tak gólu jsme se zatím nedočkali. Za první poločas bylo aktivnější útočně Monaco, které bylo i více času na míči. I přes to si nebezpečnější šance nakonec vypracoval tým Stade de Reims. Všechny šance a tutovky nakonec zůstaly neproměněny. My se tedy můžeme těšit na druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí tým sice okupoval předvápnové prostory, následně i pokutové území hostů, nic ale nevytěžil. Potom se hráči zpětnými přihrávkami dostali až na svou polovinu.
     
    45+1
    Čtvrtý rozhodčí právě nastavil k základní hrací době ještě 2 minutky. To je tedy čas, který můžou celky ještě využít, než přijde druhé dějství.
     
    45
    Kontroverzní situace nastala, když byl nyní dvěma hráči najednou poslán k zemi Gelson Martins. Rozhodčí ale pouze přidělil přímý volný kop Monacu, karta se neuděluje.
    44. Šance Jovetiće
     
    44
    Jovetić nyní v další šanci! Od Golovina dostal přímo před vápno přihrávku a bez většího otálení, z prvního dotyku poslal střelu, kterou těsně přestřelil Mendyho svatyni.
     
    43
    Další rohový kop už Monaco nezahrálo vůbec dobře. Míč si následně tak přebralo Reims a obsadilo prostor před šestnáctkou. Zde ale neuspělo.
     
    42
    Kamil Glik se připravoval hlavičkovat míč na branku při rohovém kopu, ale těsně před ním míč hlavičkoval pryč jeden z obránců.
     
    41
    Čtyřicet minut hry je za námi. V nich domácí celek z knížeckého Monaca více držel míč na svých kopačkách, více se dostával do akcí a byl aktivnější. I tak si ale Reims vyracovalo nebezpečnější příležitosti.
     
    39
    A ihned po špatně zahraném rohu Monaco utíkalo na opačnou stranu. Jovetić ale neměl komu nahrát a tak se pokusil vystřelit sám. /spěchu se nedočkal.
    38. Subašićovo vyražení
     
    38
    Hezkou kombinaci s následným zakončením teď předvedli hosté. Střela posledního hráče byla ale pomalá a Subašić ji se štěstím nohou poslal na rohový kop.
     
    37
    Nastala po delší odmlce chvíle, kdy Stade de Reims drží dlouho míč. Při tom ale jen přihrává tam a zpět před vlastní brankou, takže jim to moc k ničemu není.
     
    36
    Mendy teď málem zachyboval, když čekal s výkopem, a nakonec míč zahrál, a těsně před ním se proletěl domácí útočník. Ten míč ale nezasáhl ideálně, respektive on ho nezasáhl vůbec.
     
    35
    Monaco se nenechalo teď obrat a předvedlo hezkou kombinaci. Po pravé straně nakonec hráči unikli a dostali se k centru do vápna, ale míč jednou rukou posunul v letu, a následně chytil Mendy.
     
    34
    A na druhé straně zase šance hostů! Subašić chyboval, když míč vyboxoval, místo chycení, a ještě tak, že se rychle dostal k hráči Reims. TOmu ale střela již na skoro vyprázdněnou branku nesedla.
    32. Šance Monaca
     
    32
    Obrovskou šanci teď promarnilo Monaco. Golovin připravil přečíslení, přihrával na druhou stranu na Ronyho Lopese, který by mohl přiklepnout do prázdné branky. Míč ale zachytil obránce. Ten ho ale přenechal Jovetičovi, který z besprostřední blízkosti minul branku.
     
    31
    Monaco vhazovalo autové vhazování blízko vápna, ale ihned míč do zámezí poslalo také. Do hry míč tedy poslali hosté, jenže se nechali rychle obrat.
     
    30
    Další rohový kop měli k dispozici v rychlém sledu hosté. Nyní si s ním ale poradili blbě, nebo spíše neporadili, protože míč vyboxoval Subašić.
     
    29
    Rohový kop i na druhé straně. Ten si ale pohlídala domácí obrana. Akce Reims ale ještě nekončí, jelikož se na nohy jejich hráčů odrazil míč.
     
    28
    Glik nyní zahrozil po rohovém kopu, kdy mu míč přímo na hlavu přiletěl a on jej dokázal usměrnit směrem na branku. Bohužel PRO DOMÁCÍ jen těsně nad břevno.
     
    27
    Na centr Balloa Toureho si chtěl naskočit Gelson Martins, který ale nedoskočil tak vysoko, jako jeho protihráč. Rohový kop.
     
    26
    Konečně se domácí dostali i ke střele. Zprava byl poslán centr na Jovetiče, ten si s míčem o jeden krok popošel, a následně vystřelil. I přes hezkou střelu neměl Mendy moc práce.
     
    25
    Ballo Toure nyní nastavil nohu pro dozadu jdoucího Foketa a ten o ní zakopl a upadl na záda. Rozhodčí vše vyřešil domluvou, ale zde se mohla klidně udělit karta za nesportovní chování.
     
    24
    Hosté po delším kombinování před svou brankou míč přenechali Mendymu, a ten je výkopem poslal dopředu. Jenže jen na chviličku.
     
    23
    Gelson Martins byl kousek od rohu vápna faulován, ale rozhodčí to nechal bez povšimnutí. Zlobí se jak fanoušci domácího Monaca, tak hráči.
     
    22
    Rukou nyní zahrál u poloviny hřiště Gelson Martins. I přesto, že to byla jasná regulérní ruka se Martins přišel hádat s rozhodčím.
     
    21
    Po dvaceti minutách hry je skóre stále nerozhodné – 0:0. Monaco je aktivnější, ale šanci na ohrožení branky si ještě nevypracovalo.
     
    19
    Golovin se snažil vybojovat si míč v chumlu hráčů před vápnem. To se mu nakonec vlastně i podařilo, jenže svou následnou střelou trefil jen před sebou stojícího obránce.
     
    18
    Domácí kombinovali u půlky a následně se centrem snažili posunout hru na pravé křídlo. Jenže tam už "muži v černém", tedy Stade de Reims, které hraje v černé sadě dresů, míč odebrali.
     
    17
    A nyní možná další nepříjemná zpráva. Ballo Toure byl faulován u kraje hřiště. Sice se zvedl a pokračuje, docela dost ale pokulhává, a tak nevíme, jestli dokáže celou tu dobu odběhat.
     
    16
    Na hřišti se mezitím hraje ze strany na stranu. Stále nám ale chybí koncovka. Oba týmy se snaží spíše neztratit míč.
     
    15
    U zraněného Fabregase zůstávají doktoři i na lavičce. Nyní mu sundávají kopačky a uvidíme, co se bude dít dále.
     
    14
    Je tomu tak. Fabregas po sedmi minutách strávených v zámezí nakonec ze hry odchází a trenér je tak nucen sáhnout k prvnímu střídání již takhle brzy. Jean Aholou ho nahradí.
     
    12
    Připomínám, že Monaco stále hraje v deseti, jelikož se na hřiště Fabregas ještě nevrátil. Jeho zranění asi bude většího rázu.
     
    11
    Míč se po tom, co se domácí nemohli dostat přes půlku, nakonec končí u Subašiće, který ho vykopl, ale do autu.
     
    10
    Kombinace ve prostředku hřiště nyní předvádí domácí tým, který bojuje o záchranu, a ještě nemá rozhodně vyhráno.
     
    9
    Po chvíli se míč dostal opět k hostům, ti ho ale jen odevzdali zpět a Monaco kombinovalo na své půlce.
     
    8
    Na hřišti sedí Fabregas a nezvedá se. Mířili k němu lékaři, kteří ho po chvíli odvedli do zámezí.
     
    7
    Hosté nyní sehráli dobrou akci, na jejímž závěru se míč dostal do vápna k jednomu z hráčů. Ten na Subašiće vyslal tvrdou a hezkou střelu, kterou na poslední chvíli brankář kryjící svatyni Monaca vyrazil.
     
    6
    Domácí fotbalisté jsou zatím mnohem více na míči. I přes větší držení si ale ještě nedokázali vypracovat šanci, ba dokonce gólovou šanci.
     
    5
    První střelu vyslalo teď i Monaco na Mendyho. Ten s ní ale neměl skoro žádnou práci a míč pokryl, jako před chvílí Subašić.
     
    4
    Na Subačiće letěla první střela zpoza hráče domácích. Brankář jí pokryl, ale míč mu z ruk vypadl. Následně si ho ale pohlídal.
     
    3
    Do vápna Monaca se poprvé dostali hosté, a chvíli tam pobyli, pak ale neměli komu přihrát a míč již pokryla obrana.
     
    2
    Domácí začali úvod zápasu aktivněji a zatím drží míč na svých kopačkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Ballo-Touré – Fàbregas, Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes – Jovetić.
    Náhradníci: Benaglio – Aholou, Carlos, Badiashile, Falcao, Henrichs, Chadli.

    Stade de Reims: Mendy – Cafaro, Engels, Abdelhamid, Baba Rahman – Romao, Chavalerin – Foket, Dingomé, Oudin – Dia.
    Náhradníci: Lemaitre – Disasi, Doumbia, Kamara, Suk Hjun-Čun, Zeneli, Martin.

    Rozhodčí: W. Delajod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné zápasy

    Reims – Monako 1:0
    Monako – Reims 2:2
    Reims – Monako 0:1
    Reims – Monako 1:3
    Monako – Reims 1:1
     
    STADE DE REIMS je na tom mnohem lépe. Hostující celek má 47 bodů a nachází se na 6. pozici. Na čtvrtou pozici, která zaručuje Evropskou ligu ztrácí čtyři body, takže také hosté mají stále o co hrát. Hosté z posledních pěti utkání prohráli také pouze jednou, takže by to dnes mohla být hodně zajímavá bitva.
     
    AS MONACO FC zažívá doslova tragickou sezonu. Celek, který hrál Ligu mistrů a chtěk bojovat o titul se hodně trápí a zatím má pouze 31 bodů. Nachází se na 17. pozici, tedy poslední nesestupové pozici. Na 18. pozici mají domácí k dobru 6 bodů, takže ještě musí sbírat body. Z posledních pěti utkání Monako prohrálo pouze jednou, tak uvidíme, jak si povede dnes.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu další kolo a my budeme sledovat duel mezi Monakem a Reims. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   60. Subašić (ASM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 18:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Ballo-Touré – Fàbregas (14. Aholou), Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes – Jovetić (83. Carlos).
    Náhradníci: Benaglio – Aholou, Carlos, Badiashile, Falcao, Henrichs, Chadli.

    Stade de Reims: Mendy – Cafaro, Engels, Abdelhamid, Baba Rahman – Romao, Chavalerin – Foket, Dingomé (86. Doumbia), Oudin (72. Zeneli) – Dia (64. Suk Hjun-Čun).
    Náhradníci: Lemaitre – Disasi, Doumbia, Kamara, Suk Hjun-Čun, Zeneli, Martin.

    Rozhodčí: W. Delajod
    thejrc.org