Manchester City – Watford 6:0 (kon.)
konec
Manchester City
6:0 (2:0)
Watford FC
Sobota 18.05.2019, 18:00 • Wembley Stadium (Londýn) • FA Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:6. (19:53:53)
     
    Po ligovém poháru a Premier League vítězí Manchester City i v FA Cupu! Ve finálovém utkání deklasovali svěřenci Josepha Guardioly Watford 6:0!

    Úvodní minuty byly rozpačité z obou stranu. Po ubráněném rohovém kopu se do první šance dostal Watford, Roberto Pereyra z hranice pokutového území sám proti Edersonovi neuspěl. Následně se hráči Watfordu dožadovali odpískání penalty, ale hlavní rozhodčí je po ruce Kompanyho nevyslyšel. David Silva tak mohl favority poslat do vedení křížnou ránou ke vzdálenější tyči. Druhý zásah pře přestávkou zaznamenal Raheem Sterling, který posunul míč z brankové čáry po střele Jesuse do sítě.

    Po změně stran hlavičkoval k tyči Jesus, ale pouze z ofsajdu. Na třetí branku ale hráči City nečekali dlouho. Střídající Kevin De Bruyne využil přihrávce Gabriela Jesuse a zakončil do odkryté branky. Čtvrtá zásah poté přidal sám Jesus, který proměnil únik od poloviny hřiště střelou kolem Gomese. Už na 5:0 zvyšoval deset minut před koncem Raheem Sterling po parádní přihrávce Bernarda Silva. Následně Sterling završil hattrick tentokrát po souhře s De Bruynem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě jedna branková příležitost. Do otevřené obrany se vřítil Sterling, který ještě přihrával pod sebe na zcela volného Stonese, ale Gomes vytáhl parádní zákrok.
     
    90+2
    Také Leroy Sané si chtěl vstřelit finálový gól, ale jeho ránu stačil zblokovat na hranici malého vápna Adrian Mariappa. Gomes následně sebral nadýchaný centr do rukavic.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Ani šest branek City nestačí a i v devadesáté minutě se snaží útočit. Se Stonesem si narazil na pravé straně Bernardo Silva, který ale poté už nenašel Sterlinga.
    88. Raheem STERLING - 6:0
     
    88
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Destrukce Watfordu pokračuje! De Bruyne nastartoval akci na pravém kraji, přízemním centrem našel v šestnáctce RAHEEMA STERLINGA, který na první pokus sice trefil jen Gomese a ten vyrazil míč na tyč. Po odrazu od brankové konstrukce byl ale u míče jako první právě Sterling, který završil hattrick.
     
    87
    Kevin De Bruyne rozehrával od rohového praporku do pokutového území, kde byl ale jako první u balonu Adrian Mariappa. City se ale velmi rychle vrátilo k balonu.
     
    86
    Bernardo Silva přihrával podél postranní lajny De Bruynemu, ten ještě přistrčil míč zpět portugalskému záložníkovi, ale šestou branku City překazil skluzem Mariappa.
     
    85
    De Bruyne přetlačil ve středu pole Doucourého, následně našel na levé straně Stonese, který ale už raději přihrával pouze pod sebe Zinčenkovi.
     
    84
    Sterling se řítil znovu do šance, v klíčovou chvíli mu ale balon odskočil od kopačky a toho využil k zákroku v pokutovém území Gomes. Obrana Watfordu opět nestíhala.
    83. Raheem STERLING - 5:0
     
    83
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Heurelho Gomes popáté inkasuje! Na levém kraji se uvolnil k centru do pokutového území Bernardo Silva, na hranici malého vápna předskočil obránce RAHEEM STERLING, který poté pálil přesně pod břevno. Gomes si sice sáhl na balon, ale už ho nedokázal vyrazit.
     
    82
    Saného zastavil jen za cenu faulu Kiko Femenía. Španělský obránce měl potíže se stabilitou a tak musel soupeře stáhnout k zemi. Je za to odměněn žlutou kartou.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází D. Silva, přichází Stones.
     
    80
    Bernardo Silva byl sice pod tlakem, ale ještě dokázal míč předat Jesusovi, následně zkoušeli hráči City přejít do útoku na levé straně, ale Sané byl ubráněn.

    Vít Schück

    Branky: 28. D. Silva, 40. Sterling, 62. De Bruyne, 70. Jesus, 83. Sterling, 88. Sterling

    Karty:   61. D. Silva (MAC) – 24. Doucouré (WAT), 82. Femenía (WAT)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:6.
    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Zinčenko – B. Silva, Gündogan (74. Sané), D. Silva (81. Stones) – Mahriz (57. De Bruyne), Jesus, Sterling
    Náhradníci: Murić – Danilo, Stones, Agüero, De Bruyne, Sané, Otamendi

    Watford FC: Gomes – Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebas – Hughues (75. Cleverley), Capoue, Doucouré, Pereyra (69. Success) – Deulofeu (68. Gray), Deeney
    Náhradníci: Foster – Janmaat, Cleverley, Success, Masina, Gray, Kabasele

    Rozhodčí: Friend – Hatzidakis, Wilkes
    ocianews.com