Atlanta United – Montreal 2:1 (kon.) | New York City – Philadelphia 4:2 (kon.) | Columbus – Orlando City 0:2 (kon.)
DC United – Toronto 1:1 (kon.) | Real Salt Lake – Kansas City 2:0 (kon.) | San Jose – LA Galaxy 3:0 (kon.)
Seattle – Vancouver 1:0 (kon.)
konec
Seattle Sounders FC
1:0 (0:0)
Vancouver Whitecaps FC
Neděle 30.06.2019, 04:10 • CenturyLink Field (Seattle, Washington) • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vítám všechny fanoušky u dalšího kola MLS, která má na programu další zápasy. V našem přenosu budeme sledovat Seattle Sounders FC a Vancouver Whitecaps FC.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že domácí celek bude v utkání favoritem, ovšem v posledních střetnutích se mu nedařilo. Pojďme si tedy představit obě mužstva. V Západní konferenci najdeme Seattle na třetím místě, když získalo šestadvacet bodů. Ovšem Sounders v posledních třech zápasech vždy prohráli, což by domácí potřebovali zastavit. Pokud budeme hledat Vancouver musíme se podívat o pár pater níže. Kanadský klub najdeme na deváté pozici, když získal dvacet bodů. V posledních pěti případech ale Whitecaps neprohráli, ovšem hned čtyřikrát remizovali a jednou vyhrál. Momentálně se tedy nacházejí v lepší formě.

    Obě mužstva se už v letošní sezóně utkala. První střetnutí se odehrálo na kanadské půdě, ovšem diváci se žádné branky nedočkali, a tak duel skončil 0:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Sounders FC: Frei (C) – Leerdam, Abdul-Salaam, Kim, Smith – Leyva, Svensson – Wingo, Shipp, Jones – Dhillon.
    Náhradníci: Meredith – Bwana, Campbell, Delem, Ocampo-Chavez, Roldan, Tolo.

    Vancouver Whitecaps FC: MacMath – Nerwinski, Godoy, Rose, Adnan – Filipe, Hwang, Erice, PC – Reyna, Montero.
    Náhradníci: Melvin – Bair, Baldisimo, Levis, McDonough, Sutter, Venuto.

    Rozhodčí: Kelly – Kieso, Rottersman.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání je zahájeno! Hlavní rozhodčí dal pokyn k začátku zápasu, jako první se chopili balonu domácí hráči. Ovšem jejich nákop od levé postranní čáry byl neúspěšný.
     
    2
    Seattle Sounders FC pro dnešní utkání zvolilo zelenou sadu dresů, naopak Vancouver Whitecaps FC se oblékl do bílého. Vraťme se na trávník, kde jsou v kombinaci domácí.
     
    4
    Zatím sledujeme hodně nepřesností na obou stranách, ani jeden z celků se kombinačně nedokáže dostat do šestnáctky nebo alespoň k centru.
     
    5
    Pro balon se z hrotu útoku vrátil až mezi záložníky Dhillon, ovšem jeho zpracování bylo nedovolené. Domácí útočník totiž zahrál u půlící čáry rukou.
     
    6
    Kombinaci domácího celku přenesl zleva na druhou stranu Jones. Následně se k centru dostal Wingo, jehož střílený centr byl před brankou odvrácen.
     
    7
    Sounders přišli o balon, tak jsme po kombinaci mezi obránci sledovali dlouhý nákop za obranu. Reyna se po míči sice ve skluzu natahoval, ale nedosáhl na něj, a tak se ho zmocnil švýcarský brankář.
     
    9
    Zatím se hraje hodně opatrně a rozhodně nás nemělo co zvednout ze židlí. Sledujeme totiž spíše hru po obě šestnáctky. Změnit to mohl americký celek, to by ale musel Smith lépe odcentrovat.
     
    10
    Dlouhý pas z levé strany končí v moci domácího brankáře, který výborně vyběhl až na hranici velkého vápna. Frei potom velmi rychle rozehrál a sleduje další snažení svých spoluhráčů.
     
    11
    Kombinace domácího mužstva stále trvá, ale je velice pomalá, a tak soupeřova obrana se skvěle přesouvá. Až po delší době se z velké dálky napřáhl Jones. Ovšem jeho slabý pokus zamířil jen do míst, kde byl připravený MacMath.
     
    13
    Vancouver byl v kombinaci donucen k přihrávce na vlastního brankáře, který hru otočil na levou stranu. Už to vypadalo, že kanadský celek půjde do otevřené obrany, ale vše znemožnila přihrávka na paty.
     
    14
    Whitecaps se zleva prokombinovali k dalšímu centru, jenže podpora ve vápně byla velmi malá. Obrana domácího mužstva si tak znovu poradila. Hra se poté obrátila a za obranu se dostával Dhillon. Ovšem tomu ke zpracování chybělo pár centimetrů a navíc se ještě dopustil faulu.
     
    16
    Americké mužstvo rozehrávalo volný kop, který do vápna poslal Jones. Jeho centr se kroutil na zadní tyč, kam si úspěšně vyběhl MacMath. Balon pak zamířil na hranici šestnáctky, odkud vypálil pohotový Shipp. Ovšem jeho pokus šel asi metr nad břevno.
     
    17
    Vancouver se pokusil z pravé strany o přenesení hry na levou část šestnáctky, odkud se balon vracel do ohně. Ovšem před brankou působil pouze Reyna, který byl pokryt.
     
    18
    Tohle už vypadalo mnohem nebezpečněji! Zprava odcentroval Wingo, který ve vápně našel jediného hrotového útočníka. Ovšem Dhillon ve slibné pozici selhal přesto, že měl dost času k zakončení. Jeho placírka šla totiž pouze vedle brány.
     
    20
    Skvělou práci nyní předvedl Nerwinski, který si pokryl balon mířící ven z hrací plochy. Faulu se pak dopustil domácí Smith, jenž tak hru znovu přerušil.
     
    21
    Už to vypadalo, že se Wingo dostane přes svého strážce a odcentruje z pravé části pokutového území. Jenže Adnan se nedal a míč odkopl na rohový kop.
     
    22
    Centr od rohového praporku mířil na malé vápno, kde by měl vládnou brankáře, což si i tentokrát stalo. MacMath balon vyboxoval za šestnáctku, odkud přišla střela, která byla zastavena.
     
    23
    Za obranu si naběhl Dhillon, který už šel sám na brankáře. Jeho pokus MacMath vyrazil, jelikož skvěle vyběhl proti útočníkovi. Až po chvíli byl odmáván ofsajd, a tak bylo celé vzrušení zbytečné.
     
    25
    Když nevíš co s míčem, vystřel. Tímto heslem se řídil Filipe, který ve vápně viděl malý pohyb spoluhráčů. Brazilský fotbalista se tak pokusil o zakončení, které mířilo vysoko nad břevno.
     
    27
    Od začátku zápasu je domácí mužstvo více u balonu, což se potvrzuje také v posledních chvílích. Jenže Shippova přihrávka na pravou stranu byla nepřesná, a tak se Wingo k centru nedostal.
     
    28
    Tentokrát už křídelní hráč odcentroval, ovšem jeho přetažený centr zamířil do území nikoho. Kanadské mužstvo bude vhazovat a snad už se dočkáme nějakého ohrožení brány.
     
    29
    Tak ne! Kombinace hráčů v bílých dresech skončila těsně za půlící čárou. Hru rychle otočil Wingo, který protáhl hostujícího brankáře, který přizvedl centr. Následně přišla střela z hranice vápna, ale ta byla opět zastavena.
     
    30
    O malou chvilku později rozehrávalo Seattle rohový kop. Na centr si v chumlu hráčů naskočil Dhillon, jehož hlavička mířila jen doprostřed branky. Domácí útočník se okamžitě chytal za hlavu, jelikož věděl, že mohl vytěžit více.
     
    33
    Hráči v zelených dresech opět kombinují na útočné polovině, ale zatím nevědí, kudy se dostat do šestnáctky. Vše se pokusil změnit Jones, ale jeho přízemní centr byl odvrácen za postranní lajnu.
     
    34
    Vancouveru se zatím moc nedaří, hostující tým míč znovu jen odevzdal. O kličku se na hranici vápna pokusil domácí Wingo, který je sice aktivní, ale také tentokrát byl míče zbaven.
     
    35
    Pětatřicet minut hry je minulostí a Vancouver Whitecaps snad nevyslal zakončení mezi tři tyče. O průnik se pokusil PC, ovšem po jeho přihrávce o balon přišel spoluhráč. Kombinace kanadského celku skončila znovu těsně za šestnáctkou soupeře.
     
    36
    U půlící čáry se se soupeřem srazil Erice, kterému se na nohy moc nechce. Hlavní rozhodčí ponechal hru plynout dál, čehož se snažil využít Wingo. Křídelní domácí hráč si navedl míč do šestnáctky, kde se chtěl rychlostí zbavit soupeře, ovšem marně.
     
    37
    V přerušené hře, pouští hlavní rozhodčí na zelený pažit lékařský tým hostujícího mužstva. Španělský fotbalista totiž stále leží na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    38
    Hostující kapitán se už zvedá a jeho pohyb není ideální. Vypadá to, že Erice má problém s levým kolenem, ale snad bude moc pokračovat ve hře.
     
    40
    Již se znovu hraje a pokud se podíváme na zelený pažit, uvidíme v kombinaci domácí mužstvo. Ovšem to se nachází na vlastní polovině, kde se k nepřesné přihrávce uchýlil Frei.
     
    41
    Vancouver se znovu nacházel v kombinaci na útočné polovině, ovšem soupeřova obrana hosty donutila k přihrávce až k brankáři. Opravdu nesledujeme krásný fotbal, spíše bitvu o každý kousek hrací plochy.
     
    44
    Úvodní poločas se blíží ke konci a oba brankáři moc práce neměli. Trochu více se zapotil MacMath, jenž nyní může sledovat kombinaci spoluhráčů.
     
    45
    V poslední minutě normální hrací době vybojoval faul Reyna, a tak Vancouver rozehrával přímý kop. K němu se postavil Montero, jenž tlačil balon k levé tyči. Ovšem pokusu chyběla větší razance, a tak Frei se celkem snadno přemístil.
     
    45+2
    Hostující mužstvo kombinovalo za šestnáctkou, ale znovu bylo vytlačeno pryč. Nejprve se do vápna neprokličkoval Reyna a poté přišla přihrávka zpátky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První pětačtyřicetiminutovka moc fotbalové krásy nenabídla. Spíše jsme sledovali bitvu o každý kousek metr hrací plochy a hrálo se od vápna k vápnu. Pár nadějných momentů k vidění bylo, ale ani jeden z brankářů se moc nezapotil. Na balonu byli aktivnější domácí, ale jejich příprava k zakončení byla špatná. Na druhé straně se Vancouver moc nedostával ani k předfinální přihrávce, a tak je stav zápasu dále bezbrankový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Kelly dal pokyn k pokračování zápasu. Balonu se chopili hostující hráči, kteří s ihned k zakončení. Reyna se rychlým zbavil dvojice soupeřů a vystřelil. Jeho pokus byl sražen vedle branky soupeřem, přesto se bude jen kopat od brány. Špatné rozhodnutí hlavního sudího.
    46. Reyna (VWC)
     
    47
    Pokud se podíváme na zelený pažit zjistíme, že ani jeden z celků se ke změně neodhodlal, a tak se dále pokračuje v zahajovacích sestavách.
     
    49
    Ještě pro připomenutí, Seattle Sounders FC nastoupilo do dnešního střetnutí v zelených dresech – naopak Vancouver Whitecaps FC zvolil bílou sadu.
     
    49
    Na centr z pravé strany si v šestnáctce nabíhal Dhillon, jemuž k zasažení balonu pár desítek centimetrů chybělo. Domácí mužstvo dál pokračuje v tlaku a snaží se něco vymyslet.
     
    50
    Na levé straně si skvělým pohybem řekl o míč Smith, jenž zakončoval. Jeho pokus byl bránícím hráčem sražen vedle vzdálenější tyče, a tak Seattle bude rozehrávat rohový kop.
     
    51
    Centr od praporku byl přetažen na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Kim. Pokus korejského stopera byl vyslán z jedné, ale zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    53
    Další zastavený pokus domácích hráčů! Seattle se hnalo do otevřené obrany, zprava vystřelil Shipp, jehož zakončení mířilo do bližšího spodního rohu branky. Ovšem obránce se skvěle vrátil a míč ve skluzu srazil na roh.
     
    54
    Po rohovém kopu se znovu k zakončení dostal Kim, ale jeho snažení zamířilo hodně vedle brány. Korejský obránce se pokusil o technický pokus, který mu vůbec nevyšel.
     
    55
    Už to vypadalo, že kanadské mužstvo nic nevymyslí, přesto se opak stal skutečností. Slabé zakončení Frei podcenil a pouštěl jej do zámezí, ovšem míč rychle padal, a tak Reynův pokus skončil na horní tyči.
     
    57
    Kanadský tým roztáhl hru na levou stranu, kde se snadno do šestnáctky dostal Adnan. Egyptský obránce nad ničím nepřemýšlel a vyslal střelu na první tyč. Frei byl znovu na místě a reflexivně míč vyrazil nad branku.
    57. Adnan (VWC)
     
    59
    Ve druhém poločase se hraje mnohem zajímavější partie, oba celky se už dostávají k šancím, přesto je stav zápasu stále bezbrankový. Ovšem aktuálně je střetnutí velmi zajímavé.
     
    60
    Za pokutovým územím si Jones přehodil míč na levou nohu, čímž oklamal soupeře. Jeho dělovka pak mířila doprostřed branky, kde se nacházel připravený MacMath.
     
    60
    Seattle právě vstřelil branku!
    Stav zápasu se poprvé mění, i když se hráči Vancouveru zlobí. MacMath vystartoval z branky, aby zastavil pronikajícího útočníka, což se mu povedlo. Ovšem Dhillon došlápl na nohu gólmana, který zůstal ležet. Odvrácený míč sebral za vápnem Danny Leyva, jehož technická střela skončila v pravé šibenici. Celou akci se snažil překazit Erice, ale na míč nedosáhl.
    60. Leyva (SSD)
     
    63
    Tak pozor, rozhodnuto ještě není. Hlavní rozhodčí je volán k videu a celá situace se znovu bude kontrolovat. Troufám si říct, že branka nemůže platit, jelikož se jednalo o faul domácího útočníka.
     
    64
    Hlavní rozhodčí společně se kolegy u videa rozhodl, že branka neplatí! To se nelíbí publiku, které začíná bučet proti výroku.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Yordy Reyna (Vancouver Whitecaps FC), který po odehrání míče pokračoval v souboji, kde si pomohl přistrčením. Trochu přísné potrestání hostujícího útočníka.
     
    68
    Z pravé strany rozehrálo Seattle přímý kop na hranici pokutového území, kde se nacházel Shipp. Jeho zakončení z jedné mířilo doprostřed brány, kde se nacházel připravený MacMath.
     
    69
    Po kombinaci ne levé straně hrací plochy přišlo zakončení z pravé části šestnáctky. Pokus z voleje ale zamířil jen mimo prostor tří tyčí, a tak se budu kopat od brány. Diváci znovu reagují bučením, cítí se poškozeni.
     
    70
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází PC, přichází Venuto.
     
    71
    Každý dotek hostujícího brankáře s míčem je oceněn pískotem, diváci dávají najevo svou nespokojenost.
     
    73
    Zatímco první poločas moc fotbalové krásy nepobral, tak druhý je opravdu úžasný. Oba celky se snaží převrhnout misky vah na svou stranu a získat tři body. Zápasu tak už schází jen góly.
     
    74
    Přetažený centr mířil zleva na zadní tyč, kde se balon zastavil o Smithova záda. K zakončení se tak dostal Montero, jehož pokus zamířil na břevno. Frei sice rychle vystartoval z branky, ale k míči se nedostal.
    74. Montero (VWC)
     
    75
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Kim, který potřeboval lékařskou pomoc, a tak ji hlavní rozhodčí přivolal. Zdá se ale, že domácí obránce bude v pořádku.
     
    77
    Už se znovu hraje a na tahu je Seattle, které se rychle přesunulo na útočnou polovinu. Ovšem nepovedený centr zpracoval pro brankáře jeden z obránců kanadského mužstva.
     
    78
    Švýcarský brankář ve službách domácího celku musel být znovu pozorný, když proti němu letěl pokus zpoza vápna. Frei se nenechal překvapit a znovu rychle posílá míč na druhou stranu hrací plochy.
     
    79
    Střídající Venuto si navedl balon z levé strany na střed, odkud přihrál do pravé části šestnáctky, kam si nabíhal Montero. Hostující útočník zakončil do bližšího spodního rohu branky. kde už se nacházel připravený Frei.
     
    80
    Po rozehrání rohového kopu se ve vápně srazili Abdul-Salaam a Montero. Domácí stoper zůstal ležet na zeleném pažitu, a tak je okamžitě přivolána lékařská pomoc.
     
    80
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Wingo, přichází Bwana.
     
    83
    Kanadské mužstvo je blízko k získání bodu, které by prodloužilo jeho sérii bez porážky. Navíc byl Vancouver v útočném tažení, ale centr z pravé strany si ze vzduchu stáhl domácí brankář.
     
    84
    Domácí Seattle je na balonu hodně silné, ovšem centry létají jen k soupeři. To samé se potvrdilo také tentokrát, kdy si pro míč vyběhl MacMath. Diváci znovu spustili pískot, stále nemohou překonat pocit křivdy.
     
    85
    Kombinací se hráči v zelených dresech uvolnili na pravé straně, odkud přišel pas před branku, který mířil do druhé vlny. Ovšem balonu se zmocnil dobře postavený Adnan.
     
    86
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Jones, přichází Tolo.
     
    88
    Domácí hráči utahují šrouby a soupeře nepouštějí od jeho šestnáctky. Ovšem Vancouver sbírá centry a také srazil Kimovu bombu na rohový kop.
     
    89
    Proti centru od rohového praporku se vydal MacMath, jenž se ve vzduchu vyšplhal nejvýše. Po rozehrání se balon opět rychle vrátil k hostujícímu brankáři, na kterého se znovu píská.
     
    90
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Dhillon, přichází Ocampo-Chavez.
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází Montero, přichází Bair.
     
    90+1
    Střídající hráč se mohl hned zapsat do statistiky zápasu, když se nacházel na hranici velkého vápna. Ovšem místo střely volil přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, ale míč z jeho kopačky byl příliš dlouhý.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude nastavovat ještě osm minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Venuto (Vancouver Whitecaps FC), který taktickým faulem zastavil protiútok soupeře.
     
    90+5
    Vancouver se brání zuby nehty a zatím mu to vychází. Hostující hráči jsou přikováni k vlastní šestnáctce a zastavují jeden pokus za druhým. Tlak amerického celku je v posledních momentech enormní.
     
    90+6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí publiku a také hráči se dočkali vedení, které je díky posledním minutám zasloužené! Na hranic vápna si převzal míč Smith, který jej předal na penaltový puntík, kde se nacházel KELVIN LEERDAM. Zakončení nizozemského hráče proletělo mezi nohami obránce a zamířilo do levého spodního rohu branky. Asistence: Smith.
    90+6. Kelvin LEERDAM - 1:0
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase jsme už sledovali nádherný fotbal plný velkých šancí, ovšem ani jeden z celků se dlouho nemohl prosadit. Jenže v závěru utkání vytvořilo Seattle enormní tlak, který v nastaveném čase přetavil ve tři body krajní obránce Kelvin Leerdam, jenž zaznamenal jedinou regulérní branku. Těžko říct, kdo si zasloužil více vyhrát, jelikož jsme sledovali vyrovnanou partii. Domácí sice byli více na míči, ale hosté zase vyráželi do rychlých protiútoků. Pokud pomineme nezáživný boj v první části, tak si myslím, že jsme si společně střetnutí užili.
     
    S konstatováním, že Seattle Sounders zvítězilo brankou v nastavení, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do nedělního slunečného dne. (06:13:11)

    Michal Luxa

    Branky: 90+6. Leerdam (Smith)

    Karty:   66. Reyna (VWC), 90+2. Venuto (VWC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:9.
    Seattle Sounders FC: Frei (C) – Leerdam, Abdul-Salaam, Kim, Smith – Leyva, Svensson – Wingo (80. Bwana), Shipp, Jones (86. Tolo) – Dhillon (90. Ocampo-Chavez).
    Náhradníci: Meredith – Bwana, Campbell, Delem, Ocampo-Chavez, Roldan, Tolo.

    Vancouver Whitecaps FC: MacMath – Nerwinski, Godoy, Rose, Adnan – Filipe, Hwang, Erice (C), PC (70. Venuto) – Reyna, Montero (90. Bair).
    Náhradníci: Melvin – Bair, Baldisimo, Levis, McDonough, Sutter, Venuto.

    Rozhodčí: Kelly – Kieso, Rottersman
    bahis siteleri