Juventus – Fiorentina 3:0 (kon.) | AC Milán – Hellas Verona 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Janov 2:2 (kon.)
Lazio – Spal 5:1 (kon.) | Lecce – Turín 4:0 (kon.) | Udinese – Inter 0:2 (kon.)
konec
US Lecce
4:0 (2:0)
Turín FC
Neděle 02.02.2020, 18:00Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne u italské Serie A. Společně se podíváme na utkání 22. kola mezi týmy US Lecce a Turín FC.
     
    US Lecce

    Domácí tým je v tuto chvíli na 17. místě se ziskem 16 bodů a musí se už dívat pod sebe. Forma je navíc opravdu slabá, tým nevyhrál již sedm ligových zápasů v řadě a vybojoval v nich pouhé dva body. Minulé kolo se Lecce představilo na trávníku Verony a prohrálo vysoko 0:3. Má tak rozhodně co napravovat...

    Posledních pět ligových utkání

    Lecce – Bologna 2:3
    Lecce – Udinese 0:1
    Parma – Lecce 2:0
    Lecce – Inter Milán 1:1
    Verona – Lecce 3:0
     
    Turín FC

    Hosté jsou na tom o něco lépe, na 12. místě mají 27 bodů, ale i oni mají co napravovat. Minulé kolo hrál Turín doma proti Atalantě Bergamo a schytal nepříjemný výprask 0:7! I turínští tak musí na tento výsledek zapomenout a napravit si u fanoušků reputaci.

    Posledních pět ligových utkání

    Turín – SPAL 1:2
    AS Řím – Turín 0:2
    Turín – Bologna 1:0
    Sassuolo – Turín 2:1
    Turín – Atalanta 0:7
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    US Lecce: Vigorito – Rispoli, Lucioni (C), Rossettini, Donati – Majer, Deiola, Saponara – Barák – Lapadula, Falco.
    Náhradníci: Chironi – Calderoni, Mancosu, Maselli, Petriccione, Rimoli, Vera, Dubickas, Monterisi, Šachov, Oltremarini, Paz.

    Turín FC: Sirigu – Djidji, N'Koulou, Bremer – De Silvestri, Rincón, Berenguer, Meïté, Aina – Verdi, Belotti (C).
    Náhradníci: Rosati, Ujkani – Adopo, Edera, Lyanco, Millico, Singo.

    Rozhodčí: Rocchi – Mondin, Mastrodonato.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí do dnešního utkání vstoupili v červeno-žlutých dresech, hosté oblékli dresy barvy modré.
     
    3
    Lecce se usadilo na polovině soupeře, ale nic zajémavého vymyslet nedokázalo. Filippo Falco hledal Lapadulu, toho si ale pokryl Lorenzo De Silvestri.
     
    4
    Vysoký presink hostujícího mužstva vyhnal domácí tým až na vlastní polovinu. Do kombinace se dokonce zapojil i gólman Mauro Vigorito, jenž přenesl hru na Lucioniho.
     
    5
    Nicolas N'Koulou zvládl hlavičkový souboj proti Lapadulovi. Avšak i kdyby jej nezvládl, nemuselo by ho to mrzet, nebť domácí forvard se nacházel v ofsajdu.
     
    6
    Opět jsme měli možnost sledovat sérii nahrávek. Antonín Barák se posléze snažil uvolnit Falca, ani on si ale nedokázal pohlídat postavení s obránci.
     
    7
    Hraje se nahoru dolů. Po ztrátě Saponary ve středu hřiště se do brejku vydalo hostující mužstvo, jenže Álex Berenguer se neprobil přes Lucioniho.
     
    8
    K vidění bude zajímavá standardní situace. Simone Verdi si šikovně postrčil míč podél Donatiho, jenž posléze soupeře nedovoleně poslal k zemi.
     
    9
    K exekuci přímého kopu z nějakých devatenácti metrů si stoupl Tomás Rincón. Balónu dal ale moc velkou výšku, přeletěl nejen zeď, ale i bránu.
     
    10
    Domácí jsou v úvodu zápasu aktivnějším týmem. Po pravé straně se pěkně uvolnil Filippo Falco, načež svým centrem trefil Bremera. Bude se kopat roh.
     
    11
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Parádní signál po rohovém kopu pramení v první branku utkání! Po rozehrávce na krátko Saponara našel na hranici velkého vápna ALESSANDRA DEIOLU, který se trefil nechytatelně pod břevno!
    11. Alessandro DEIOLA - 1:0
     
    12
    Krátce po inkasované brance dostává Nicolas N'Koulou žlutou kartu. Frustrovaný kamerunský stoper zbytečně podrazil bez míče běžícího Saponaru.
     
    14
    Svěřenci kouče Liveraniho pokračují v aktivním pojetí hry. Nenechali se ukolébat prvním vstřelným gólem, což je pochopitelně dobře.
     
    15
    Lecce ale nesmí zapomínat na zadní vrátka. Do těch se pokusil proniknout Simone Verdi, narazil však na přirpaveného Rossettiniho.
     
    16
    Nejlepší střelec Turínských Andrea Belotti mohl přihtávat, situaci se ovšem rozhodl vzít na sebe. To se neukázalo jako nejlepší možnost, proti přesile protihráčů neuspěl.
     
    17
    Žan Majer se hodně diví odpískanému faulu. SLovinský středopolař se nechal obalamutit Berenguerovou zidanovkou, následně soka podrazil.
     
    18
    Soualiho Meïté byl v souboji proti Saponarovi u balónu příliš pozdě. Pohyb navíc nezastavil, šlapákem tvrdě zajel do nové posily domácích. Za tento počin si vysloužil žlutou kartu.
     
    19
    Lecce právě vstřelilo branku!
    To je debut jako hrom! Po centru z pravé strany odvrátil obránce balón nepřesvědčivě jen k ANTONÍNU BARÁKOVI, který střelou z první prostřelil bezmocného Sirigua v bráně Turína!
    19. Antonín BARÁK - 2:0
     
    21
    Nováček soutěže hraje skvěle. Je vidět, že favorizovaný Turín je průběhem utkání doslova šokován, což je vidět i na výrazech ve tvářích.
     
    22
    Simone Verdi si těsně za šestnáctkou zpracoval balón, posléze se snažil obtočit kolem Luiconiho, ale tomu nevyšlo. Ital spadl k zemi, avšak bez cizího zavinění.
     
    23
    Simone Verdi si při kličce nejspíše ublížil, musí totiž střídat. Při odchodu z trávníku se držel za pravou nohu, do hry přichází Vincenzo Millico.
     
    24
    Domácí fotbalisté rychle rozehráli brejk na druhou stranu. Ten táhl po pravé lajně Filippo Falco, jemuž se podařilo prodrat přes De Silvestriho, jenže na Djidjiho už si nepřišel.
     
    25
    Tlak Lecce neutichá. Tentokráte se pokusil ohorzit soupeřovu svatyni Gianluca Lapadula, přes klubko hráčů před sebou se ale ke střele nedostal.
     
    26
    Nicolas N'Koulou v souboji jeden na jednoho udržel na zádech Falca. Následně ovšem neměl komu nahrát, a tak dlouhým odkopem poslal míč až k Vigoritovi.
     
    27
    Hosté začali hodně vysunovat preisnk, což se pochopitelně projevilo i na odrazu hru. Nováček Serie A má najednou velké problémy při snaze o konstruktivní rozehrávku.
     
    28
    Jenže zatím situaci zvládají, i navzdory presujícím soupeřům. Kombinace probíhá převážně ve středu hřiště, dal to zatím nejde.
     
    29
    Čitelný pas Saponary vystihl bez větších potíží Roncón, jenž okamžitě vyslal dopředu Álexe Berenguera. Španěl centrem z pravé strany hledal Belottiho, toho si pokryl Rossettini.
     
    30
    Půl hodina střetnutí je za námi. Domácí celek vede nad favorizovaným Turínem o dvě branky. Dává jasně najevo, že pro záchranu mezi elitou udělá všechno možné i nemožné.
     
    31
    Po centru z levé strany byl stoper Koffi Djidji úplně sám. Zřejmě mu ale nikdo nezavolal, proto obránce odkopl do bezpečí za cenu rohového kopu.
     
    32
    Velká šance třetím gólem nekončí! Po přízemním centru z levé strany zakončoval v pádu do protipohybu gólmana Gianluca Lapadula, Salvatore Sirigu ovšem vytáhl parádní reflexivní zákrok pravou rukou!
    32. Sirigu reflexivním zákrokem udržel šance Turína na body
     
    33
    Až příliš tvrdě dojel Žan Majer u lajny Olu Ainu. Nigérijský bek si chvíli poležel na trávníku, zatímco slovisnký středopolař si pěkně zblízka prohlédl žlutou kartu.
     
    34
    Filippo Falco to udělal nejlépe jak mohl. V pokutovém území sice neměl žádného ze spolurhráčů, avšak nastřelil protihráče, a tím vybojoval rohový kop.
     
    35
    Riccardo Saponara zakroutil kulatý nesmysl od rohového praporku někam na hranici penalty. V tomto prostoru se nejvýše vyšplhal Fabio Lucioni, jenž halvičkoval těsně nad.
     
    36
    Vyadá to, že se hosté oklepali z šoku po dvou inkasovaných brankách. Nyní jsou to oni, kdo útočí a snaží se o kontaktní zásah.
     
    37
    Ola Aina si dobře sběhl do vápna na pas od Berenguera. Následný centr se mu ovšem vůbec nepovedl, trefil jím pouze Rispoliho.
     
    38
    Narážečka mezi Majerem a Barákem nevyšla. Český záložník pěkně přihrál a nabíhal si za obranu, jenže situaci výborně přečetl Bremer. Stoper ve skluzu zabránil slibně se vyvíjející šanci.
     
    39
    Mohl pálit, místo toho se Žan Majer rozhodl poměrně z velkého úhlu ještě nahrávat pod sebe. Místo spoluhráče ale našel Soualiha Meïtého.
     
    40
    Do konce poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s dvoubrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Po delší době si zahrál gólman Mauro Vigorito. Od domácích si vysloužil poměrně hlasitý potlesk, ačkoliv jen zachytil vysoký nákop Millica.
     
    42
    Svěřenci trenéra Liveraniho zahrozili pro změnu z levé strany. Odtud centroval do pokutového území Filippo Falco, míč ze vzduchu sebral Salvatore Sirigu.
     
    43
    Taktický faul oceněný žlutou kartou, kterou uviděl autor vedoucí branky Alessandro Deiola. Zatažením za dres zastavil unikajícího Berenguera.
     
    44
    První standardku z ideální pozice Turín nevyužil, jak si poradí s tou druhou? Bude se kopat prakticky ze stejného místa, tedy z nějakých osmnácti metrů. Míč si postavil Álex Berenguer.
     
    45
    Turín dosáhl kuriózního gólu, ale bude platit? To se teprve uvidí, hlavní rozhodčí konzultuje možné ofsajdové postavení De Silvestriho.
     
    45+1
    Branka neplatí! Berenguer nestílel, jen posunul míč Belottimu, jehož dělovka se otřela o De Silvestriho a skončila v síti. Bek hostů se však příliš dlouho neradoval, neboť se o milimetry nacházel za posledním hráčem soupeře.
     
    45+2
    Probíhá poslední minuta nastaveného času první půle. Vzhledem k pozastavení hry a prozkoumávání akce před turínským neplatným gólem ale lze očekávat, že nastavení bude trvat o něco déle.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Skončil první poločas zápasu mezi Lecce a Turínem, po němž domácí překvapivě vedou rozdílem dvou branek. Do vedení se nováček Serie A dostal v 11. minutě, po výborném signálu z rohového kopu skóroval Alessandro Deiola. Současnou podobu výsledku dal český záložník Antonín Barák, jenž po přestupu z Udinese skóroval hned při svém debutu v novém působišti. Prosadil se tvrdou střelou pod břevno po neúspěšném odvrácení centru z pravé strany.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal pro druhý poločas žádnou změnu v sestavě. Stále tak jediným střídáním zůstává to na straně hostí, kdy utkání musel kvůli zranění opustit Verdi.
     
    48
    Druhý poločas začíná pěkně zostra. Gianluca Lapadula skluzem zajel do Lorenza De Silvestriho, jenž se ztěžka zvedá zpátky na nohy.
     
    49
    Bylo by velkou nepříjemností, pokud by trenér Walter mazzari musel střídat po druhé kvůli zranění. Naštěstí to vypadá, že pravá noha beka je v pořádku.
     
    50
    Tomás Rincón se dlouho rozmýšlel. Nakonec si vybral tu nejhorší možnou variantu, když nahrál do ofsajdu stojícímu Soualimu Meïtému.
     
    51
    Po ztrátě Aina ve středu hřiště se domácí vydali do situace tři proti třem. Falco zpětným pasem našel Antonína Baráka, jehož slabou ránu Sirigu bez problémů zpacifikoval.
     
    52
    Hosté vstoupili do druhé půle aktivněji než soupeř. Všemi možnými prostředky se snaží o snižující gól, Belotti ovšem neprošel přes Lucioniho.
     
    53
    Když to nešlo středem, zkusili to hosté po levé lajně. Ola Aina se probojoval až k centru, pro balón si ale vyběhl gólman Mauro Vigorito.
     
    54
    Fotbalisté Turína hodně riskují, při útočení nechávají v defenzivě málo hráčů. Další hrozbu brejku zastavil Bremer, který skluzem včas odpálil balón před Lapadulou.
     
    55
    Domácí se snaží zklidnit hru, jenže vysoký presink soka jim to nedovoluje. Pod tlakem vymýšlející Žan Majer raději odkopl míč do zámezí před Rincónem.
     
    56
    Riccardo Saponara nejprve skvěle obral Djidjiho, aby následně průnikovým pasem hledal Falca. Už se zdálo, že forvard půjde sám na gólmana, v posledn chvíli ovšem špičkou kopačku zasáhl bránící Nicolas N'Koulou.
     
    57
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Jacopo Petriccione.
     
    58
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Koffi Djidji, přichází Simone Edera.
     
    59
    Velmi zkušeně si počínal Giulio Donati. Tělem se dostal před Ainu, načež se nigérijským obráncem nechal nedovoleně poslat k zemi.
     
    60
    Žlutou kartu vidí Ola Aina. Bek Turína předvedl smolný zákrok, když podklouzl a při pádu se zachytil protihráče Majera, který zrovna mířil do šance.
     
    61
    Gianluca Lapadula to příliš přehnal s útočnou agresivitou. Italský forvard se všemi možnými silami snažil dostat k balónu přes Bremera, nakonec se to podařilo až za pomoci podražení.
     
    62
    Fotbalisté Lecce budou rozehrávat sandardní situaci. U pravé lajny si kolem Rincóna parádně prohodil balón Antonín Barák, jehož Venezuelan posléze fauloval.
     
    63
    Mohlo být rozhodnuto. Centr na zadní tyči si našel Luca Rossettini, zkušený Ital ale z bezprostřední blízkosti namířil svoji hlavičku těsně nad.
     
    64
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Jak FILIPPO FALCO stvrdil vítězství Lecce, to se nevidí každý den. Forvard si za hranicí šestnáctky nechal poskočit balón a poté ho nártem napálil o břevno do pravého horního rohu. Parádní pumelice zaskočila i domácího gólmana Vigorita.
    64. Filippo FALCO - 3:0
     
    66
    Hostům se snaha upříz nelze, ale jejich útokům chybí dobře vyřešená finální fáze. Álex Berenguer mohl nahrávat osamocenému Belottimu o gólovky, místo toho ale vystřelil přímo do brankáře.
     
    67
    Svěřenci kouče Mazzariho se nevzdávají. Do útoku vrhají prakticky všechny síly, jen stoperská dvojice stojí při útočení na vlastní polovině.
     
    68
    Jenže defenzivní hra Lecce je zatím bezchybná. U levé lajny došlo ke zdvojení Millica, ten už se z neřešitelné situace neprobojoval.
     
    69
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Lyanco.
     
    70
    Domácí jsou při chuti, což je pochopitelné. Zvláště Falco, který před malou chvílí vsítil výstavní gól. Tentokráte mířil vysoko nad.
     
    71
    Ofsajdové postavení Andrey Belottiho zhatilo další šanci Turína na alespoň čestný zásah. Forvard se hodně zlobí, avšak s rozhodnutím nic nenadělá.
     
    72
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Jevhen Šachov.
     
    73
    Dlouhý a poněkud překvapivý nákop Vigorita zachytil na hrací ploše Lapadula na poslední chvíli. Na útočné polovině se mu nedostalo podpory spoluhráčů, a tak se otočil a nahrál dozadu Majerovi.
     
    74
    Špatně si Filippo Falco vyměřil kroky. Nahrávka Antonína Baráka byla velmi povedená, jenže útočníkovi prošel kulatý nesmysl pod pravou nohou.
     
    75
    Rozehrávka Turína naskýtá velké množství nepřesností. Simone Edera na středu hledal volného Berenguera, to by ale musel přihrávce dát větší razanci, aby ji nezachytil Lucioni.
     
    76
    Zbytečnou žlutou karti si vysloužil Gianluca Lapadula. Domácí forvard proti centru z pravé strany vědomě zahrál rukou, což neuniklo pozornosti sudího.
     
    77
    Bude se kopat penalta! Na centr Rispoliho si z pravé strany nabíhal Šachov, jehož podrazil Bremer. Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu.
    77. Faul Bremera, po němž následoval pokutový kop
     
    78
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Tohle už zavání debaklem! K exekuci pokutového kopu se postavil GIANLUCA LAPADULA, který zamířil k levé tyči, zatímco Sirigu skočil na opačnou stranu.
    78. Gianluca LAPADULA - 4:0
     
    80
    Právě se rozběhla závěrečná desetiminutovka utkání. O vítězi není pochyb, domácí Lecce si do tabulky připíše důležité body v boji o záchranu.
     
    81
    Andrea Belotti naskakoval na centr De Silvestriho z levé strany, ale musel by být ještě o pár centimetrů vyšší, aby dokázal kulatý nesmysl usměrnit mezi tři tyče.
     
    82
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Žan Majer, přichází Nehuén Paz.
     
    83
    Domácí hráči nechávají kombinovat soupeře. Vypadá to, že hlavním cílem je nyní pokusit se udržet čisté konto pro gólmana Vigorita.
     
    84
    A to se prozatím daří i s jeho přičiněním! Po pěkném lobu za obranu zakončoval Álex Berenguer, jemuž brankář výborně zmenšil střelecký úhel, zasáhl pravou nohou.
     
    85
    Akce hostů pokračovala. Tentokráte napřáhl z velké dálky Simone Edera, který se ještě předtím elegantně zbavil Šachova. Obětavým blokem se proti ráně prezentoval stoper Rossettini.
     
    86
    Svěřenci kouče Mazzariho rozehrávali rohový kop, v dnešním zápase teprve třetí. Berenguer centroval na přední tyč, kde si svého protihráče pohlídal Giulio Donati.
     
    87
    Když je možnost brejku, tak se ji Lecce snaží využít. Za obranu nabíhal Filippo Falco a už to vypadalo, že se k němu i balón dostane, nakonec ve skluzu zamezil hrozící tutovce Gleison Bremer.
     
    88
    Zápas se dohrává. Turín je smířený s další velkou prohrou, zatímco domácí se těší na závěrečný hvizd, který ukončí jejich osmizápasové čekání na vítězství.
     
    89
    Ve středu hřiště se ještě provinil nedovoleným zákrokem Vincenzo Millico. Rozhodčí nechává karty v kapse, ačkoli zákrok hostujícího hráče byl na hraně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Ještě ejden zákrok musel Mauro Vigorito předvést pro udržení nuly. Z poměrně velkého úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Soualiho Meïté, Vigorito udržel míč v rukavicích.
     
    90+2
    Na útočné polovině kombinují hosté, do šestnáctky soka se ovšem moc nehrnou. Oba celky čekají na píšťalku sudího, jež se za moment rozezní stadiónem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 15:23.
     
    Máme za sebou utkání 22. kola italské Serie A, v němž Lecce deklasovalo Turín 4:0 a ukončilo tak sedmizápasové čekání na ligovou výhru. Nováčka soutěže poslal do vedení v 11. minutě Alessandro Deiola, jenž se prosadil po povedeném signálu z rohového kopu. Na rozdíl dvou branek zvýšil Antonín Barák, ten pro změnu využil nepřesvědčivého zákroku jednoho z obránců. Razítko na vítězství Lecce dal v 64. minutě Filippo Falco, italský forvard se prosadil parádní ránou do pravého horního rohu. Svěřenci kouče Liveraniho posléze vstřelili ještě jeden gól, nařízenou penaltu proměnil s přehledem Gianluca Lapadula.

    Lecce si díky vítězství upevnilo nesestupovou sedmnáctou pozici, na osmnáctý Janov si vytvořilo tříbodový náskok. Turín se momentálně nachází v herní krizi, po debaklu 0:7 od Atalanty schytal další příděl.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:59:31)

    Milan Huppert

    Branky: 11. Deiola (Saponara), 19. Barák, 64. Falco (Saponara), 78. Lapadula (pen.)

    Karty:   33. Majer (LCC), 43. Deiola (LCC), 76. Lapadula (LCC) – 12. N'Koulou (TUI), 18. Meïté (TUI), 60. Aina (TUI)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 15:23.
    US Lecce: Vigorito – Rispoli, Lucioni (C), Rossettini, Donati – Majer (82. Paz), Deiola (57. Petriccione), Saponara (72. Šachov) – Barák – Lapadula, Falco.
    Náhradníci: Chironi – Calderoni, Mancosu, Maselli, Petriccione, Rimoli, Vera, Dubickas, Monterisi, Šachov, Oltremarini, Paz.

    Turín FC: Sirigu – Djidji (58. Edera), N'Koulou, Bremer – De Silvestri, Rincón (69. Lyanco), Berenguer, Meïté, Aina – Verdi (23. Millico), Belotti (C).
    Náhradníci: Rosati, Ujkani – Adopo, Edera, Lyanco, Millico, Singo.

    Rozhodčí: Rocchi – Mondin, Mastrodonato
    bahis siteleri