Písek – Motorlet 2:0 (kon.) | Vyšehrad – Králův Dvůr 0:2 (kon.) | Vltavín – Benešov 0:2 (kon.)
Rakovník – Karlovy Vary 4:2 (kon.) | Domažlice – Příbram B 3:0 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
0:2 (0:1)
FK Králův Dvůr
Sobota 18.09.2021, 10:15Česká fotbalová liga (A) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci České fotbalové ligy! Spolu se podíváme na duel mezi Vyšehradem a Královým Dvorem. Úvodní výkop je naplánován na 10:15.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Šulc – Opluštil, Suchan, Drobílek, Kubeš, Vandas, Tokar, Horník, Šandera (C), Tvaroh, Topol.
    Náhradníci: Lorenz, Čejka, Vojta, Sejdia, Matějíček, Mlejnek, Gerža.

    FK Králův Dvůr: Toman – J. Novák, R.Novák, Hell, Dvořák, Kraus, (C), Kilián, Osvald, Beňo, Osypenko, Mach.
    Náhradníci: Špicl, Václavík, Smirnov, Jákl, Krejdl, Krejča.

    Rozhodčí: Langmajer – Kubec, Pálek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Od úvodního hvizdu nám uplynula první minutka. Domácí Slavoj nastupuje v modrých dresech, zatímco jejich soupeř v kompletně červených dresech.
     
    3
    David Beňo rozehrával standardní situaci nějakých pětatřicet metrů od brány. Jeho úmysl ale nebyl vůbec pochopen, a tak míč doskákal mimo hřiště.
     
    4
    Stejný hráč Kálova Dvora byl znovu v akci. Tentokrát se mu povedlo vybojovat balón na útočné polovině, hosté ale o něj po několika okamžicích přišli.
     
    5
    Jan Mach dostal dlouhou přihrávku za obranu. Míč si ale musel zpracovat, a tak byl dostihnut. Přesto zkusil pálit z hranice vápna, avšak o dost bránu minul.
     
    6
    Fotbalisté v červených dresech jsou zatím celkem jasně aktivnějšími na hřišti. Tentokrát to zkusili centrem z pravé strany, ale s tím si Šulc poradil.
     
    7
    Už jsme viděli náznak i na druhé straně. Jeden z domácích se dostal až na levou stranu vápna, odkud posílal míč před bránu. Bohužel pro něj tam nikdo nebyl.
     
    9
    Už to vypadá, že i Slavoj se nám trochu vzchopil. Dočkali jsme se dalšího centru někam na hranici vápna, kde na poslední chvíli zahrála obrana hostů.
     
    10
    To už vypadalo celkem zajímavě Oleh Osypenko se snažil zpracovat těžkou přihrávku v šestnáctce, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    11
    Ještě jsme se nedočkali po deset minutách žádné střely na bránu, přitom oba týmy se snaží hrát aktivně.
     
    13
    Králův Dvůr fauloval na útočné polovině, a tak mohou domácí rozjet další ofenzivní akci. Ta byla jen zpomalena a Slavoj bude vhazovat na útočné polovině.
     
    14
    Nakonec jsme se dočkali centru do vápna. Toman musel do souboje se soupeřem, ale poradil si s ním a má balón bezpečně ukrytý v rukavicích.
     
    15
    To už byla šance! Vyšehrad rozehrával rohový kop. Míč se snesl na hranici vápna, kde se do něj z halfvoleje opřel jeden z domácích, jehož bomba vyprášila rukavice Tomana!
     
    16
    Šance také na druhé straně! Na centr z pravé strany si úplně osamocený skočil Oleh Osypenko. Ten se však dostal do zákonu, a tak jeho slabý pokus gólman chytá!
     
    17
    Mach byl zastaven ve svém postupu dopředu a evidentně se mu to ani trochu nelíbilo. Rozhodčí si však za svým názorem stojí a faul pískat nebude.
     
    18
    Moc nedovolených zákroků jsme dnes neviděli. Rozhodčí hru pouští, ani jeden z týmů navíc nehraje zákeřně.
     
    19
    Hosté si připsali další střelecký pokus, avšak Šulc v bráně mohl zůstat celkem v klidu. Nebyla to střela přesná, a tak gólman domácích bude odkopávat.
     
    20
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    A po dvaceti minutách jsme se dočkali úvodní branky v zápase! Přihrávku za obranu dostal nejspíše JAN MACH, který se prosadil křižnou střelou po zemi k tyči!
    20. MACH - 0:1
     
    22
    Je pravdou, že hostující fotbalisté byli o něco aktivnější, mnohem častěji se dostávali do blízkosti branky. Na zajímavé šance to však bylo vyrovnané.
     
    23
    Toman musel velmi rychle na zem. Tentokrát to Slavoj zkusil po pravé straně přízemním pasem před bránu. Gólman hostí ale byl na zemi včas.
     
    24
    Středočeši se snaží nepolevovat ve své aktivitě. Obrana domácích se zatím rozhodně nenudí. Navíc po inkasované brance vidíme u domácích nepřesnosti.
     
    25
    První poločas je již za svou polovinou. A viděli jsme další nepřesnost na domácí straně. Na přízemní přihrávku si nikdo nenabíhal, tak bude Toman odkopávat.
     
    27
    Králův Dvůr to tentokrát zkusil vzduchem. Gólman si však vyskočil nejvýše a poradil si bez větších problémů. Na druhou stranu míří do rychlé akce domácí.
     
    28
    A nakonec to bylo celkem nebezpečné. Jeden z hostí se ocitl na zemi a Toman byl hodně vyběhnutý na levé straně. Domácím se ho však nepovedlo přehodit, takže je z toho jen rohový kop.
     
    29
    Lukáš Hroník se ocitl po střetu na zemi a Vojtěch Šandera rozehrával standardní situaci, se kterou si hostující fotbalisté nadvakrát poradili.
     
    31
    Šandera byl znovu u balónu, ale tentokrát daleko od brány soupeře. Vidíme však celkem rychlé akce, jelikož oba celky procházejí obranou bez větších potíží.
     
    32
    Králův Dvůr vybojoval taktéž standardní situaci. Viděli jsme skákavou přihrávku na zadní tyč, kde však k míči nepustil soupeře domácí obránce.
     
    33
    Šulc si vyběhl daleko z brány, když hosté jen odkopávali balón. Dostal se tak skoro až na polovinu hřiště, kde pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    34
    Slavoj začíná trochu utahovat šrouby. Povedlo se mu dokonce vybojovat rohový kop. Ten nebezpečný ale vůbec nebyl, první hráč hostí jej odvrátil.
     
    35
    Do konce první půle nám chybí posledních deset minut! Hosté vedou od dvacáté minuty o jednu branku, tak uvidíme, jestli se do hvizdu ještě někdo prosadí.
     
    36
    Mohlo to být o dvě branky! Při rychlém kontru jsme viděli zpětnou přihrávku na hranici vápna, kde byl Tomáš Osvald. Ten dostal přihrávku trochu za sebe, přesto si míči po chvilce zpracoval a pálil. Jeho ránu na poslední chvíli srazil jeden ze soupeřů na roh.
     
    37
    Rohy jsme viděli rovnou dva. Ani jeden z nich větší nebezpečí do domácí obrany ovšem nepřinesl.
     
    38
    Jakub Novák udržel míč proti přesile ve vápně, když ho chtěl naservírovat pro svého spoluhráče. Přihrávka se mu ale úplně nepovedla, a tak míč jen projel.
     
    39
    Jakub Dvořák dostal přihrávku po zemi na levou stranu, a tak chtěl z první rovnou vypálit. Pokus mu ale sjel po nártu, a tak minul bránu o pořádný kus.
     
    39
    Žlutou kartu dostává David Kilián (FK Králův Dvůr).
     
    40
    Šandera zahrával další standardku. Myšlenka to byla celkem zajímavá a ze zadní tyče byl míč vrácen do ohně. Tam už si s ním ale poradila obrana hostů.
     
    41
    V posledních minutách je hra přece jen celkem hodně rozkouskována. Vidíme celkem dost nedovolených zákroků, a to především na hostující straně.
     
    43
    Šandera je u všeho důležitého, co se stane na domácí straně. Tentokrát zkoušel centrovat z pravé strany, ale napálil jenom hráče, který před ním stál.
     
    44
    V posledních minutách se má lídr tabulky ČFL A co ohánět. Slavoj hostům prakticky nepůjčuje míč a snaží se srovnat skóre ještě do konce poločasu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Matěj Kubeš (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas duelu dvou vysoce postavených týmů ČFL skupiny A. Po něm vede hostující celek o jednu branku, o kterou se postaral ve dvacáté minutě. Domácí v závěru poločasu svého soupeře hodně zmáčkli, ale vyrovnávací branky se nakonec nedočkali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Martin Kraus, přichází Daniel Krejdl.
     
    47
    Hostující trenér si připravil do druhého poločasu jedno střídání. O první ofenzivní akci se postaral právě Králův Dvůr, který vybojoval rohový kop.
     
    48
    Přízemní centr na přední tyč neměl moc šancí na úspěch. Obrana domácích balón sice odvrátila, ale jen do zámezí. Je z toho autové vhazování.
     
    49
    Jan Mach se nyní bil jako lev na útočné polovině, kde se snažil získat jeden balón za druhým. Nakonec se ale práv od něj odrazil jen na kopačky soupeřů.
     
    50
    Je za námi úvodních pět minut druhého poločasu a sledujeme znovu celkem svižnou podívanou. Snad k ní přibydou i nějaké branky...
     
    51
    Žlutou kartu dostává Filip Drobílek (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    51
    Nejspíše to byl Michal Hell, jenž zůstal ležet na hřišti po souboji na polovině hřiště. Nakonec ale nepotřeboval žádné ošetření a je schopen porkačovat ve hře.
     
    52
    A domácí kapitán znovu u balónu. Byl to nejspíše on, kdo se snažil pálit z hranice vápna, ovšem jeho pokus byl zblokován. Po chvilce míč skončil u gólmana.
     
    53
    Útoky se nám střídají na obou stranách, avšak žádné větší šance z těchto rychlých akcí nejsou. Nyní je znovu u balónu Toman, který bude odkopávat.
     
    54
    Lukáš Hroník se snažil zastihnout míč ještě na hrací ploše, ovšem nakonec se mu to o kousek nepovedlo.
     
    55
    Jeden z domácích zkusil hodně dalekonosný pokus, někde od poloviny hřiště. Brankář ovšem nebyl tak moc vyběhnutý, navíc střela nebyla moc přesná.
     
    57
    Trochu smůla na hostující straně. Osypenko totiž centroval do vápna, ale napálil jen svého spoluhráče.
     
    58
    O něco aktivnější jsou v úvodu druhé půle hostující fotbalisté, ale žádnou zajímavější možnost jsme zatím neviděli. Vyšehrad naopak z konce první půle ubral.
     
    59
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Avšak po několika vteřinách nakonec branku vidíme, ta navíc znovu padla do domácí sítě! JAN MACH udržel balón, přestože měl na sobě přivěšeného soupeře. Nakonec zakončil v pádu a prudkou ranou dostal míč do sítě.
    59. MACH - 0:2
     
    61
    Marek Opluštil si dobře poradil na polovině hřiště, jinak mohl jít jeden ze soupeřů sám na gólmana. Domácí obránce to ale ustál, a tak je to stále o dva.
     
    62
    Lukáš Hroník operoval na levé straně. Nakonec se však hra přesunula na druhou stranu, kde byl atak včas zastaven. Je z toho jen další rohový kop.
     
    63
    Tak nakonec z toho byla standardní situace, kousek od vápna. Nakonec z toho byla obrovská šance po nastřelené tyči, ale po velkém závaru ve vápně je z toho jen roh!
     
    64
    Drtivá většina hráčů byla připravena kousek od gólmana. Centr si však našel gólman, který míč vyboxoval.
     
    65
    Ajajaj... Hostující hráč pálil dopředu a už to vypadalo, že půjde sám na gólmana, když byl na polovině hřiště sestřelen. Nyní probíhá jeho ošetřování.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Lukáš Hroník (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    65
    Žlutou kartu dostává David Beňo (FK Králův Dvůr).
     
    66
    Hráč hostí ovšem vypadá, že nakonec bude schopen pokračovat ve hře. Nyní však musí odejít za postranní lajnu, kde se bude brzy hlásit o návrat do hry.
     
    67
    A další ošetřování hostujícího hráče, tentokrát to však byla srážka dvou spoluhráčů. I zde ale bude všechno v pořádku, Slavoj bude po písknutí na míči.
     
    69
    Po rohovém kopu nám balón propadl přesně na Lukáše Hroníka. Ten si nechal míč spadnou, poté vypálil slušnou ránu. Ta však těsně minula levou tyč.
     
    70
    Hosté sice dostali míč do sítě, ale dlouho se radovat nemohli. Bylo totiž pískáno, a tak Šulc rozjíždí rychlou protiakci domácích fotbalistů.
     
    71
    Vyšehrad už má posledních dvacet minut na to, aby vstřelil alespoň dvě branky a získal bod. Avšak spíše to dnes pro domácí vypadá na porážku.
     
    72
    Naopak hostující fotbalisté si jdou zatím pro tři body, což by je samozřejmě udrželo ve vedení v tabulce ČFL. Začátek sezóny Královu Dvoru vychází.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Marek Opluštil (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    73
    Jan Suchan byl připravený na levé straně, kam dostal přihrávku z rohového kopu. Právě on měl následně centrovat, ovšem trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    75
    Pražené měli možnost standardní situace, ale míč se k bráně ani nepřiblížil. Následoval daleký pokus z poloviny hřiště, avšak Šulc stihl k bráně doběhnout.
     
    76
    Toman s rozehrávkou evidentně nespěchá, ale nejspíše se střídá a my k tomu nemáme záběr. Jinak už by dávno tento gólman uviděl žlutou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Oleh Osypenko, přichází Adam Jákl.

    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Lukáš Horník, přichází Theodor Matějíček.
     
    77
    Konečně jsme se dočkali odkopu, který mířil daleko na útočnou polovinu. Vyšehradu trvalo jen několik sekund, než balón vybojoval, a rychle otáčí hru.
     
    78
    Už se nám blíží osmdesátá minuta, tím pádem nám už moc do konce utkání nechybí...
     
    79
    Slavoj se navíc nemůže dostat do nějaké brankové možnosti. Toman nemusel vytáhnout žádný zázračný zákrok a drží na svém kontě zatím nulu.
     
    80
    Hostující gólman se dostal do souboje, po kterém se ocitl na zemi. Rozhodčímu tento zákrok nemohl ujít, a tak je pískán faul domácímu celku.
     
    81
    Tomáš Osvald měl před sebou trochu prostoru, tak si navedl míč a vypálil. Rána to sice byla slušná, ale také šla celkem vysoko nad břevno.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jan Suchan (FC Slavoj Vyšehrad).
     
    83
    Hra je znovu celkem hodně rozkouskovaná v posledních momentech, což je výhodou pro hostující celek, který i chvíli před koncem vede o dvě branky.
     
    84
    Králův Dvůr se provinil ofsajdem, těch jsme dnes tedy moc neviděli. Šulc si následně na svůj odkop musel chvíli počkat, navíc domácí poté míč ztratili.
     
    84
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází Matyáš Vojta.

    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Matěj Kubeš, přichází Matyas Mlejnek.
     
    85
    Matys Mlejnek šel hodně tvrdě po nohách jednoho ze soupeřů, který se však nakonec uhnul. Na hřišti se nám v posledních minutách přece jen přiostřilo.
     
    86
    Žlutou kartu dostává J. Novák (FK Králův Dvůr).
     
    86
    A pozor! Domácí celek bude dohrávat v deseti lidech! Pavel Vandas totiž vidí rovnou červenou kartu za hrubé nesportovní chování! Mimo míč totiž kopl soupeře zezadu... To sudí nemohl vyhodnotit jinak. Zbytečné oslabení domácích.
     
    88
    Domácí fotbalisté nebudou chtít nic vzdát. Ovšem do konce základní hrací doby nám chybí dvě minutky, navíc snažit se dohnat toto manko v deseti lidech.
     
    89
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Tomáš Osvald, přichází Jehor Smirnov.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Hned v té první jsme navíc viděli nepřesnost na domácí straně, po které se míč dostal až mimo hrací plochu. Hosté naopak směrem dopředu už nespěchají.
     
    90+2
    Tato šance ještě vypadal zajímavě! Hosté totiž dotáhli svou akci až k zakončení někde z penalty. To ale nebylo vůbec přesné, navíc je odpískán ofsajd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lídr tabulky si připsal další tři body za výhru 2:0 na hřišti třetího týmu! O oba góly se postaral Jan Mach. Vyšehrad se ještě pokoušel o snížení stavu, ale brankové možnosti nepřicházely. Navíc Pavel Vandas dostal rovnou červenou kartu za nesportovní chování.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou. (12:22:22)

    Denisa Józsová

    Branky: 20. Mach, 59. Mach

    Karty:   45. Kubeš (VYS), 51. Drobílek (VYS), 65. Hroník (VYS), 72. Opluštil (VYS), 82. Suchan (VYS) – 39. Kilián (KDV), 65. Beňo (KDV), 86. J. Novák (KDV)   86. Vandas (VYS)


    FC Slavoj Vyšehrad: Šulc – Opluštil, Suchan (84. Vojta), Drobílek, Kubeš (84. Mlejnek), Vandas, Tokar, Horník (76. Matějíček), Šandera (C), Tvaroh, Topol.
    Náhradníci: Lorenz, Čejka, Vojta, Sejdia, Matějíček, Mlejnek, Gerža.

    FK Králův Dvůr: Toman – J. Novák, R.Novák, Hell, Dvořák, Kraus (46. Krejdl), (C), Kilián, Osvald (89. Smirnov), Beňo, Osypenko (76. Jákl), Mach.
    Náhradníci: Špicl, Václavík, Smirnov, Jákl, Krejdl, Krejča.

    Rozhodčí: Langmajer – Kubec, Pálek
    bahis siteleri