Chabarovsk – Barys 0:1 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:4 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 2:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Kunlun 8:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 5:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:0 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Barys Nur-Sultan
Sobota 30.10.2021, 09:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Hezké sobotní ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Amur Chabarovsk a Barys Nur-Sultan.
     
    Amur Chabarovsk

    Chabarovští hokejisté zatím nemají sezónu vůbec špatně rozehranou. Bývalo u nich zvykem, že se ve Východní konferenci nacházejí spíše na chvostu tabulky. Nyní je najdeme na desátém místě s jednadvaceti body. Jsou tak stále v kontaktu s elitní osmičkou, která pro jarní vyřazovací boje znamená postup do nich. Ale to je samozřejmě ještě předčasné. Po senzační výhře 5:1 na ledě CSKA Moskva pak ale Amur čtyřikrát v řadě za sebou padl. Získal však alespoň tři body. S Minskem pak dokázal zvítězit, poté urval bod proti CSKA po prohře po nájezdech. Naposledy ale doma vyhrál 2:1 po trestních stříleních nad Jokeritem. Chabarovsk tak ukazuje, že by letos nemusel v play-off chybět, jeho forma tomu zatím nasvědčuje. Ale ještě se samozřejmě uvidí.

    Nejproduktivnější hráči

    Alexandr Gorškov 6+9
    David Tomášek 5+6
    Vladimir Butuzov 5+5
     
    Barys Nur-Sultan

    Hokejisté Barysu Nur-Sultan jsou sice o patro výše na devátém místě než hráči Chabarovsku, ale jen díky lepšímu skóre. Mají shodně jednadvacet bodů a také oni by rádi nechyběli ve vyřazovacích bojích. Hosté měli nepříznivou šňůru čtyř proher v řadě za sebou, kdy postupně prohráli s Minskem, Jaroslavlí. Nestačili ani na Čerepovec či Novosibirsk. V posledním odehraném zápasu se jim ale dařilo a tuto černou sérii přetrhli. Na půdě Vladivostoku zvítězili 4:1 a tento úspěch by dnes rádi navázali. Čeká nás zajímavá bitva o důležité body.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Michajlis 9+16
    Curtis Valk 7+16
    Darren Dietz 9+7
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně už utkaly, v září na vlastním ledě vyhrál Barys 3:2. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Radan Lenc (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Patrik Bartošák (CHA)
    David Tomášek (CHA)
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Alikin (Lozebnikov) – R. Pedan, Jordán (C), Pivcakin, Volgin, S. Těreščenko, Aljajev, Byčkov – Tomášek, Lenc, Galuzin (A) – A. Gorškov, V. Butuzov (A), Nikolišin – Fajzullin, Šarov, Alexejev – Gizdatullin, A. Kuzněcov, Slepec.

    Barys Nur-Sultan: Ortio (A. Šutov) – D. Dietz (C), Martinsson, Alsing, Orechov, R. Savčenko, Šalapov, Samat Danijar, Beketajev – J. Berglund, R. Starčenko (A), Savickij – Michajlis (A), Valk, J. Lilja – Petuchov, Šestakov, Gurkov – Kajyržan, Šaichmeddenov.

    Rozhodčí: Morozov, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:20
    Oba celky se od úvodního buly vystřídaly v útocích, ale brankáři obou celků se ve svých brankovištích činili.
     
    01:48
    Andrej Alexejev se prosmýkl mezi dvěma hostujícími obránci a vystřelil, ovšem Joni Ortio si připisuje důležitý zákrok a po něm hru přerušuje.
     
    02:09
    A znovu agilní domácí celek, jenž zase vyzkoušel pozornost Ortia, ten kotouč posunul na beka před ním a hosté z Barysu míří do další akce před Alikinovu klec.
     
    02:46
    Nikita Michajlis dostal nabito a hned vystřelil, snajpr Nur-Sultanu však trefil jen připraveného Jevgenije Alikina a hra je zastavena. Buly před brankářem Chabarovsku.
     
    03:03
    Arkadij Šestakov málem zaskočil Alikina, když objel jeho branku a u tyče pak posouval puk za něho, ale domácí brankář vše viděl a nataženou holí jeho akci zneškodnil.
     
    03:47
    Další zákrok Alikina, Savickij nadvakrát nedorazil puk za jeho záda. Domácí gólman pak znovu přerušuje hru a bude se vhazovat před jeho klecí.
     
    04:12
    Nahozený puk jen do pásma Chabarovsku a Nur-Sultan jde střídat.
     
    04:37
    Závar před hostující brankou, tři hráči Amuru stříleli na Ortia, který ale tomuto tlaku odolal a dostal puk k sobě. Hned na to míří do akce zase hosté.
     
    05:25
    Arkadij Šestakov šel do útočného pásma, obešel soupeře, ale na puk už nedosáhl. Získal ho obránce Michal Jordán a Amur pádí do útočné akce.
     
    06:12
    Ruslan Pedan od levého hrazení poslal puk před branku soupeře, ale nikdo z jeho spoluhráčů ho nedokázal tečovat před brankářem Ortiem.
     
    06:45
    Nyní už Joni Ortio zakročil proti Jordánově střele a zastavuje hru. Po první komerční přestávce se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    07:36
    Domácí jsou znovu v držení kotouče a snaží se před Ortiem otevřít skóre zápasu, avšak hostující gólman byl opět proti.
     
    08:15
    Další nebezpečná střela mířila na brankáře Nur-Sultanu, ten ji vyrazil před sebe a o puk se postarala obrana. Ta ho vyvezla ven z pásma a hosté jdou znovu do akce.
     
    08:13
    Savčenko se postavil mezi kruhy a jeho dělovka byla sražena do ochranné sítě.
     
    08:40
    Domácí hokejisté ve středním pásmu sice ztratili puk, ale záhy ho získali zpět a rovnou spěchají před branku Ortia, ten už se ve svém brankovišti chystá k případnému zákroku.
     
    09:17
    A nebylo třeba, protože na něho nešel žádný střelecký pokus z domácích hokejek. Díky tomu hosté získali kotouč a rodí se jejich akce.
     
    09:47
    Vladimir Butuzov ale sebral puk soupeři a u něho tak je zase domácí celek. Chabarovští otáčejí hru a spěchají před branku Joni Ortia.
     
    10:14
    Hosté se snažili napadat rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu, Michal Jordán ale kotouč udržel a Chabarovsk přenáší hru před branku Barysu.
     
    10:58
    Poctivou hrou se domácí dostali k dalším šancím, tu větší si připsal Michal Jordán, který pálil od modré čáry, ale trefil jen beton Ortia.
     
    11:40
    David Tomášek předvedl hezkou individuální akci, od hrazení prošel do prostoru mezi kruhy, kde svižnou ranou chtěl ohrozit Ortia, ten ale jeho pokus pokryl.
     
    11:57
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:38
    Vhazovalo se ve středním pásmu a poté se do blízkosti Alikonovy branky dostali hosté, kteří před ním ale nezahrozili. Po chvilce už ale střílel Nikita Michajlis, jeho pokus od pravého hrazení končí mimo.
     
    13:01
    Na druhé straně to zkusil Ivan Nikolišin, jeho táhlý pokus zastavila obrana Nur-Sultanu a ten otáčí hru směr branka Jevgenije Alikina.
     
    13:38
    Znovu agilní David Tomášek byl viděn v akci. Tentokráte naznačil na pravé straně střelu, sjel za branku a odtud nabíjel do prostoru mezi kruhy, ale jeho spoluhráč na kotouč nedosáhl.
     
    14:06
    První třetina se hraje ve velkém tempu, přerušuje se minimálně. Už se přibližujeme jejímu závěru. Pedan teď pálil od modré čáry, puk se ale odrazil zpět a následný pokus Tomáška končí mimo.
     
    15:10
    Další snaha domácích o otevření skóre, zatím jsme se ale úvodní branky nedočkali. Přispívají tomu hlavně brankáři na obou stranách, kteří mají jisté zákroky.
     
    15:26
    Darren Dietz si připsal velkou šanci, zblízka střílel na Alikina, ale ten jeho pokus zneškodnil.
     
    15:58
    Ivan Nikolišin na druhé straně také nepálil špatně, ale i jeho střelu brankář soupeře pokryl a má kotouč v lapačce. Ani tato velká šance Chabarovsku nekončí gólem.
     
    16:19
    Roman Savčenko od modré čáry z první vystřelil, jeho táhlý pokus pak zastavila obrana Chabarovsku a výrazně Jevgeniji Alikinovi pomohla.
     
    16:41
    Hra je přerušena po dalším zákroku domácího brankáře a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    17:29
    Jegor Šalapov se ocitl dvakrát v zakončení, pokaždé ho ale vychytal Jevgenij Alikin, který drží svůj tým i po těchto zákrocích.
     
    18:20
    Ivan Nikolišin pálil nepřesně, poté puk získali hosté a míří s ním před Jevgenije Alikina. Obrana Chabarovsku se vrací rychle zpět, aby mu pomohla.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Jacob Berglund se natlačil před Jevgenije Alikina a ten sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil. V závěru první části hry tak výrazně svůj tým podržel.
     
    19:44
    Puk mají domácí hráči a ještě se zkoušejí vydat do útočné akce, ale vypadá to, že se v této části už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Chabarovskem a Nur-Sultanem je minulostí. V ní jsme se nedočkali žádné branky, ale šance k vidění na obou stranách byly. Oba gólmani jsou však zatím pozorní a neinkasovali. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 9:45. A bude jistě znovu zajímavá.
     
    Střely na branku: 12 – 17
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Hosté se hned v úvodu druhé třetiny vydali do útočné akce, ale ta skončila dobrým obranným zákrokem Michala Jordána.
     
    21:14
    Valerij Orechov sebral v obranném pásmu puk a hned ho nahodil do střední třetiny, Barys tak jde zase útočit.
     
    22:16
    Zakázané uvolnění Barysu a hra se stěhuje před branku Jonia Ortia.
     
    22:57
    Domácí čelili další akci soupeře, ale vše ustáli a nyní už otáčejí hru na opačnou stranu. Hosté se tak vrací zpět do obranného pásma.
     
    23:31
    Darren Dietz napřáhl od modré čáry a jeho pokus zaletěl jen před Jevgenije Alikina, který jistí kotouč a má ho ve své lapačce. Hra je přerušena, buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    24:09
    Další vhazování před domácí brankou, hosté jsou ve druhé třetině zatím více aktivní a čím dál víc se tlačí před branku Jevgenije Alikina, který musí být na pozoru.
     
    24:55
    Alexej Volgin zachytil rozehrávku hostů a vrátil puk do útočného pásma, kde poté střílel Alexandr Šarov. Jeho pokus dorážel ještě Radan Lenc, ale neúspěšně.
     
    25:07
    Další komerční přestávka.
     
    25:30
    Buly před Ortiem, puk získali hosté a pádí do akce před branku Jevgenije Alikina.
     
    25:55
    Tam ale zasáhla obrana Amuru a domácí celek se dostává do postupného útoku a pokusí se ohrozit branku Ortia.
     
    26:24
    Špatná rozehrávka hostů znamenala ztrátu puku v útočném pásmu a na druhé straně už před Ortiem operují hráči domácího Chabarovsku.
     
    27:28
    Sergej Těreščenko z velkého nápřahu poslal puk od modré čáry až před hostující klec, jeho táhlý pokus však jistí Joni Ortio.
     
    28:13
    David Tomášek poslal puk do prostoru mezi kruhy pro Radana Lence, jenž ale mohl zakončit přesně, protože mu do střely vložil hůl jeden z beků Nur-Sultanu.
     
    28:50
    Podobně si pak počínali na druhé straně také hráči Barysu, kteří taktéž svou slibně se rodící akci do zdárného konce nedovedli.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Eric Martinsson – 2 min., hákování).
     
    29:25
    Amur se usadil v pásmu hostů a rozvíjí přesilovkovou akci, hosté se naopak postavili před Ortia a nedovolili, aby soupeř ohrozil jeho svatyni.
     
    30:06
    Polovina základní hrací doby je minulostí a stále na ukazateli skóre svítí bezbrankový stav. Nyní se snaží domácí v přesilovce udeřit, ale marně dobývají Ortiovu klec.
     
    30:47
    David Tomášek tečoval před brankou soupeře střelu Michala Jordána od modré čáry, ale pokus svého krajana mezi tři tyče nedoklepl.
     
    30:50
    Barys je v plném počtu.
     
    31:36
    A hned se hosté vydali do útočného pásma, tam sice vystřelil nebezpečně Nikita Michajlis, ovšem jen do betonu Jevgenije Alikina.
     
    32:35
    Čas rychle plyne, i druhé dějství se zatím hraje rychle, ale zápasu chybí jediné, góly.
     
    32:36
    Barys právě vstřelil branku!
    Tak nyní už to neplatí a hosté otevírají účet dnešního zápasu. Střela Šestakova se odrazila od zadního mantinelu až na modrou čáru, kde střílel Jegor Šalapov a jeho pokus pak před brankou domácích tečoval KIRILL SAVICKIJ a kotouč zapadl za Alikinova záda – 0:1.Asistence: Jegor Šalapov a Arkadij Šestakov.
    32:36 Kirill SAVICKIJ - 0:1
     
    33:01
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    33:15
    Domácí čelili další akci hostů, ale ustáli to, nicméně nezískali puk a stále hrozí útok Barysu.
     
    33:40
    Na druhé straně se natahoval po puku těsně před Ortiem Vladimir Butuzov, ale proti němu hostující brankář zakročil a puk srazil před sebe.
     
    34:40
    Po vstřeleném gólu se hosté dostali znovu do další akce, ale proti pokusu z levého kruhu zakročil Jevgenij Alikin.
     
    35:20
    Teď to zase zkusil z levého kruhu na druhé straně Vladimir Galuzin, ale s jeho střelou po zemi si poradil Joni Ortito a raději pak přerušil hru.
     
    37:10
    Před Alikinem bylo opět rušno, další pokus musel brankář Amuru jistit. Na druhé straně pak zakročil proti střele Alexandra Šarova Joni Ortio.
     
    37:34
    Alexandr Gorškov uháněl před branku soupeře, místo přihrávkou na levou stranu pro najíždějícího spoluhráče zvolil střelu, která ale končí jen na Ortiovi.
     
    37:51
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Savčenko – 2 min., vražení na mantinel).
     
    38:20
    Domácí mají šanci srovnat v přesilové hře, ale v jejím začátku se dobře zorientovali hosté v obranném pásmu a hned poslali puk až před Alikina.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:31
    Vladimir Butuzov napřáhl na pravém kruhu a jeho těžkou střelu na hrudi ukryl lapačkou Joni Ortio, který drží svůj tým, jeho těsný náskok a také nulu na svém kontě.
     
    39:50
    Stále mají puk domácí hráči, ale nemohou se dostat do usazení v pásmu soupeře, i druhé dějství je pomalu u konce.
     
    39:51
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme se už dočkali jediné branky, kterou vsítil Kirill Savickij, když tečoval pokus od modré čáry. Domácí měli v závěru přesilovou hru, kterou nevyužili.. Uvidíme, zda se jim podaří srovnat, nebo zda naopak hosté odskočí do vyššího náskoku. Třetí perioda začne přibližně v 10:35.
     
    Střely na branku: 25 – 27
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:46
    Domácí hráči se snažili na úvod třetí třetiny zahrozit před Ortiem, ale ten je nepustil k vyrovnání a zapsal další dobrý zákrok.
     
    42:19
    Po ztrátě puku Chabarovsku ho získali hosté a vydávali se znovu dopředu. Beci Amuru se ale rychle vrátili zpět a útok soupeře pokazili.
     
    44:10
    Chabarovští se stále nemohou dostat do většího tempa, Ortio opět nemusel zasahovat.
     
    46:32
    Hraje se už dlouho bez přerušení hry, nyní jsou u puku domácí a snaží se opět před Ortiem o vyrovnání, které zatím stále ne a ne přijít.
     
    47:06
    Další pokus hostů končí na pozorném Jevgeniji Alikinovi, který stále drží svůj tým ve hře o body.
     
    47:55
    Jakob Lilja na pravé straně vystřelil, ale škvírku u své levé tyče si pohlídal Joni Ortio a znovu podržel svůj tým.
     
    48:35
    Gorškovova střela byla zastavena obranou hostů a ti po zisku puku míří zase až před Alikina.
     
    49:39
    Další povedený zákrok Ortia a ten má puk ve své moci. Hned na to pak přerušuje hru a po další komerční přestávce se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    50:11
    Curtis Valk hned po vhazování střílel z pravého kruhu, jeho pokus ale zastavila obrana Chabarovsku a domácí pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    50:29
    A teď to zase zkusil svižnou střelou Nikita Michajlis, s jeho ránou si ale poradil Jevgenij Alikin a hra je přerušena.
     
    51:15
    David Tomášek podržel puk a poté ho z obranného pásma protáhl až před Ortia, ale nedokázal tam jeho spoluhráč jeho pokus tečovat před jeho klecí.
     
    51:34
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Gorškov – 2 min., nesportovní chování).
     
    51:34
    Následuje další komerční přestávka a po ní si přesilovku zahrají hosté. Budou tak mít šanci své vedení navýšit.
     
    52:21
    Hosté se drželi v pásmu soupeře, ten se ale po chvíli dostal na puk a vyhodil ho až před branku Ortia.
     
    52:53
    Další osvobození Chabarovsku, který zatím své oslabení hraje velmi dobře.
     
    53:08
    Na Alikina šla další nebezpečná střela, ale i s pomocí obrany domácí brankář vše zvládl a puk má ve své moci. Hned pak se domácí celek osvobozuje.
     
    53:34
    Chabarovsk je v plném počtu.
     
    54:09
    Chabarovští ztratili touš a hned se k němu dostali hosté, kteří znovu zahrozili před Jevgenijem Alikinem, ovšem nedokázali ho překonat.
     
    55:00
    Pět minut mají domácí hráči na to, aby se pokusili vyrovnat a vynutili si nastavenou hrací dobu. Ale zatím se jim stále nedaří najít recept na Ortia.
     
    55:28
    Hosté drželi dlouho puk co nejdále od branky Ortia a nyní se dostali do dalšího zakončení, ale to bylo hodně nepřesné.
     
    55:56
    Nyní mají kotouč na svých hokejkách domácí hráči a velmi rychle se s ním přesouvají před hostující branku. Čas jim začíná utíkat.
     
    56:31
    Další nepřesná střela Chabarovských a po zisku puku pak zamířili před Alikina zase hráči Barysu. Chvíli tam zakombinovali, leč jeho klec neprotřelili.
     
    57:10
    Domácí se urputně snaží o vyrovnání, nyní zblízka zakončoval David Tomášek, ale jeho pokus se otřel jen o levý beton Jonia Ortia.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Hosté mají kotouč ve své moci a příliš nikam se neženou, snaží se svůj těsný náskok bránit.
     
    58:31
    Další pokus, který letěl na branku Alikina, hosté ho ale znovu neprostřelili a ještě klidně může být drama v tomto duelu. Ale domácím se stále nedaří prostřelit hostujícího brankáře.
     
    58:51
    Hosté takticky nepouštějí svého soupeře k odvolání brankáře a zatím drží puk na svých hokejkách.
     
    59:19
    Nyní už je brankář Alikin na střídačce a domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:39
    Hráči Barysu mají nyní puk a snaží se ho poslat do odkryté klece, ale nepovedlo se jim to.
     
    59:58
    Hosté už odklepávají poslední vteřiny zápasu, který je u konce. Domácí už nemají šanci vyrovnat.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Gorškov – 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec jediná branka rozhodla o tom, že zvítězí hosté z Nur-Sultanu. Ve třetím dějství se už nic nestalo a hosté tak dokráčeli k vítězství, domácí naopak zůstali bez zisku jediného bodu.
     
    Střely na branku: 34 – 36
     
    Československá stopa v utkání

    Radan Lenc (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:15
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:11
    David Tomášek (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:57
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (11:12:09)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Savickij (Šalapov, Šestakov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Lozebnikov) – R. Pedan, Jordán (C), Pivcakin, Volgin, S. Těreščenko, Aljajev, Byčkov – Tomášek, Lenc, Galuzin (A) – A. Gorškov, V. Butuzov (A), Nikolišin – Fajzullin, Šarov, Alexejev – Gizdatullin, A. Kuzněcov, Slepec.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (A. Šutov) – D. Dietz (C), Martinsson, Alsing, Orechov, R. Savčenko, Šalapov, Samat Danijar, Beketajev – J. Berglund, R. Starčenko (A), Savickij – Michajlis (A), Valk, J. Lilja – Petuchov, Šestakov, Gurkov – Kajyržan, Šaichmeddenov.

    Rozhodčí: Morozov, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 1000
    bahis siteleri