Boston – New Jersey 5:3 (kon.) | Florida – Calgary 6:2 (kon.) | Columbus – Tampa 2:7 (kon.)
Detroit – San Jose 6:2 (kon.) | Chicago – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Winnipeg 1:3 (kon.)
Vegas – Nashville 2:3 (kon.) | Anaheim – Philadelphia 4:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
San Jose Sharks
Středa 05.01.2022, 01:40 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásnou hlubokou noc přeji všem fandům toho nejlepšího klubového hokeje světa. NHL dnes v noci pokračuje dalšími zápasy, celkově by nás jich mělo čekat osm, doufejme, že se žádné nezruší. Společně budeme detailně sledovat utkání, ve kterém Detroit Red Wings přivítají na svém ledě San Jose Sharks.
     
    Detroit Red Wings

    Rudá Křídla se aktuálně nachází na 9. příčce Východní konference se ziskem třiatřiceti bodů. Play-off začíná Detroitu vyklouzávat z rukou. Ještě před nedávnem to s postupem do vyřazovacích bojů vypadalo velice dobře, nyní se ale začíná stmívat. Boston se po vzájemném souboji přehnal přes Red Wings v tabulce a stále má pět utkání k dobru. Další postupová místa jsou hodně vzdálená, proto svěřenci Jeffa Blashilla potřebují s Bruins držet krok. Přesto jsou na tom o poznání lépe než loni, kdy patřili mezi pět nejhorších celků celé soutěže.

    Forma Detroitu však není zrovna oslnivá. Prohrál tři z posledních čtyř duelů. Rudá Křídla nejdřív padla na ledě Caroliny s Hurricanes 3:5. Poté porazila 5:2 před svými fandy New Jersey Devils, jenže následně jim podpora vlastních tribun nestačila, další zápas s Washingtonem totiž v závěru ztratila a zapsala neúspěch po výsledku 1:3. V neděli je zde rozebrali již zmínění Bruins, kteří rozstříleli Red Wings 5:1 a posunuli se do osmičky postupujících do play-off. Zvládnou dnes svěřenci Jeffa Blashilla otočit kolem štěstěny a vrátit se zpět na vítěznou vlnu?
     
    San Jose Sharks

    Žraloci se na 11. místě Západní konference zvolna potápí ke dnu, zatím nastřádali na své konto pětatřicet bodů. Také Sharks stále chtějí snít svůj sen o play-off a ten není nereálný, na 8. příčku Oilers ztrácí pouhé tři bodíky. Přesto je zřejmé, že pakliže chtějí udržet představu o vyřazovacích bojích v reálných obrysech, potřebují sbírat především vítězství. Loni skončilo San Jose podobně jako Detroit na dně celé soutěže. V letošním roce se kádr Boba Boughnera touží posunout trochu výš.

    Forma Sharks je nestálá, výhry a porážky se u nich střídají. Předchozí čtyři souboje to dokládají. San Jose nejprve prohrálo na vlastním ledě s Vancouverem Canucks 3:5. Poté ale urvalo dva těsné zápasy, které se rovněž hráli před jeho fanoušky. Arizonu Coyotes přetlačili Žraloci v divoké přestřelce 8:7 po nájezdech a poté zvládli udolat i Philadelphii Flyers 3:2 v prodloužení. V neděli ovšem tvrdě narazili, když v dalším nepříliš defenzivně hraném střetnutí padli na kluzišti Pittsburghu Penguins, kde schytali výprask 5:8. Dokáží nějaké body odvézt z Detroitu?
     
    Sestavy z posledních ligových utkání:

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic – Seider, DeKeyser, Hronek, M. Staal, G. Lindström, Oesterle – L. Raymond, Dylan Larkin, Bertuzzi – P. Suter, Naměstnikov, Fabbri – Zadina, Erne, M. Rasmussen – Gagner, Rowney, Veleno.
    Trenér: Jeff Blashill.

    San Jose Sharks: J. Reimer (21. Sawchenko) – B. Burns, R. Šimek, E. Karlsson, J. Middleton, Meloche, M.-É. Vlasic – T. Meier, Couture, Barabanov – Gregor, Hertl, Dahlén – Nieto, Bonino, Cogliano – Viel, Pederson, Gadjovich.
    Trenér: Bob Boughner.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – obránce
    Filip Zadina (DET) – útočník
    Radim Šimek (SJS) – obránce
    Tomáš Hertl (SJS) – útočník
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba celky se ve vzájemném souboji potkají téměř přesně po dvou letech! Tak dlouho se tyto celky nepotkaly v ligovém utkání. Jejich poslední měření sil se odehrálo na Nový rok 2020. Tehdy Detroit porazil San Jose 2:0, o branky se postarali hráči, kteří stále u Red Wings působí. V druhé třetině otevřel skóre Tyler Bertuzzi a minutu před třetí sirénou pečetil výhru Rudých Křídel trefou do prázdné klece královéhradecký rodák Filip Hronek.

    Detroit Red Wings – San Jose Sharks 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Fabbri – Naměstnikov, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill.

    San Jose Sharks: J. Reimer (Hill) – E. Karlsson (A), J. Middleton, B. Burns (A), R. Šimek, Meloche, Jaycob Megna – T. Meier, Hertl (A), Dahlén – Barabanov, Bonino, Gregor – Nieto, Weatherby, Cogliano – Viel, Reedy, Gadjovich.
    Trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Berg, Smith.
     
    Krásnou pohodovou noc přeji ještě jednou všem příznivcům nejlepší ligové soutěže v ledním hokeji. Zápas mezi Detroitem a San Jose by měl začít asi za čtvrt hodiny, nicméně, jak tradiční příznivci NHL vědí, zápasy za Atlantikem začínají vždy s jistým zpožděním, které může trvat pět až deset minut, někdy bohužel i víc.

    Vy si mezitím již můžete prohlédnout sestavy, ve kterých oba celky nastoupí. Sledovat bychom měli také tři české hokejisty – Filipa Hronka, Tomáše Hertla a Radima Šimka.

    Filip Zadina dnes na soupisce Red Wings chybí.
     
    Start utkání se nám tedy tradičně trochu posouvá, hokejisté ještě ani nejsou na ledové ploše, utkání by ale mělo do pěti minut začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly bylo vhozeno a kotouč získali hokejisté San Jose, Robby Fabbri se o chvíli později snažil protlačit kupředu po levém hrazení, ale neuspěl.
     
    00:28
    Timo Meier si našel u hrazení Moritze Seidera a tvrdým ale čistým hitem jej poslal k ledu, tohle byla pořádná pecka, která k hokeji patří, obránce Red Wings bude v pořádku.
     
    01:25
    James Reimer zastavuje svou velkou holí nahození přes celé kluziště. na útočné modré o chvíli později nahazuje kotouč na klec Nedeljkovice Nicolas Meloche.
     
    01:58
    O černou pryž se oba celky přetlačovaly u hrazení za klecí Detroitu, ale nakonec se k puku dostali hráči Red Wings.
     
    02:15
    Gustav Lindström mizerně rozehrál, Andrew Cogliano se na levém křídle šikovně vyhnul soupeři a prudkou střelou na přední tyč nechal vyniknout Nedeljkovice, jenž ránu vyrazil.
     
    02:30
    Givani Smith a Jacob Middleton se rozhodli poměřit své svaly v pořádné bitce. Lehce navrch měl nakonec útočník Red Wings, oba kohouti fasují pět minut za rvačku. Sudí McCauley si vyhlašování trestu řádně užil.
     
    03:09
    Na pravé straně si vyjel oblouk Tomáš Hertl, jenž se snažil ranou na zadní tyč pokořit Nedeljkovice, jenž ale prostor mezi rukou a tělem utěsnil.
     
    03:37
    Tomáš Hertl zastavuje puk v obranném pásmu a otáčí hru, Erik Karlsson ale nedokázal nahodit puk na zadní hrazení za klec Detroitu.
     
    04:04
    Robby Fabbri sjel nahozený kotouč, ale následně byl pod tlakem obránců San Jose a touš zase bleskově ztratil. Sharks posílají touš na zakázané uvolnění.
     
    04:36
    Tyler Bertuzzi se prokličkoval přes dva soupeře ve středu hrací plochy a nahodil puk na zadní mantinel, první u něj však byli hráči Sharks.
     
    05:08
    Detroit se snaží rychle otočit hru a spěchá ke kleci soupeře, přihrávka pro Bertuzziho je však příliš dlouhá, na druhé straně musí Alex Nedeljkovic předvést snazší zákrok proti střele z velkého úhlu.
     
    05:38
    San Jose zamklo svého soupeře na chvilku v obranném pásmu, následně však bylo z třetiny vytlačeno a nahození na zadní mantinel sbírá Filip Hronek
     
    05:50
    První zákrok Reimera proti střele z větší vzdálenosti z pravé strany od modré čáry, střílel Marc Staal, gólman San Jose pozorný.
     
    06:15
    Tomáš Hertl nahazuje puk za klec Nedeljkovice, Tyler Bertuzzi však následně dobře spolupracovals Lucasem Raymondem a Detroit jde do protiútoku.
     
    06:43
    Přesilovka pro Detroit. Brent Burns vyfasoval dvě minuty za hákování. Red Wings si tak poprvé v tomto zápase vyzkouší početní výhodu.
     
    07:14
    Buly před Reimerem vyhráli hokejisté Red Wings a Moritz Seider střílel z levé strany od modré čáry, James Reimer zvládl jeho pokus vykopnout betonem.
     
    07:34
    Rudá Křídla se usadila v útočném pásmu, jenže Vladislav Naměstnikov svou střelou od modré ohrozil jen Tylera Bertuzziho, jenž po zásahu pukem nevypadá úplně dobře.
     
    08:05
    Tomáš Hertl v oslabení ujíždí po prknech pryč z obranného pásma, Filip Hronek se za ním vydal a nakonec se Detroitu daří dostat zpět na puk.
     
    08:38
    Radin Šimek dobře zapracoval v obranném pásmu a kotouč následně letěl přes všechny čáry. Red Wings musí začít od svého brankáře.
     
    09:05
    Detroit pálil z pravé strany od modré čáry, k odraženému puku se v mezikruží dostával Hronek, jenž ale nestihl zakončit, když před ním dva bránící hráči Sharks stihli touš odehrát. San Jose už hraje zase v plném počtu.
     
    09:40
    Detroitu se nyní nepovedlo rozehrát, kotouč šel po pravé lajně přes všechny čáry a skončil na zakázaném uvolnění, buly po pravici Reimera.
     
    10:18
    Dylan Larkin se snažil na pravé straně projít přes dva soupeře, na poslední chvíli zvolil přihrávku doleva, kde z kruhu pálil Lucas Raymond, jeho přízemní projektil James Reimer vykopl betonem!
     
    10:58
    Jacob Middleton stihl odehrát kotouč před napadajícími soupeři, na druhé straně se to samé povedlo také Filipu Hronkovi.
     
    11:28
    Givani Smith se po svém návratu z trestné lavice dostal ke střele z levého kruhu, ale ranou na zadní tyč si na Reimera nepřišel.
     
    11:48
    Následně Givani Smith upadl na led v rohu kluziště, když se snažil vyhnout sudímu. Střelu Hronka od modré čáry chytá James Reimer do lapačky.
     
    12:01
    Vhazování před Reimerem vyhráli hokejisté San Jose, kteří ale nedokázali vyhodit po hrazení, takže Filip Hronek dvakrát nahazoval z pravé strany od modré čáry před klec Sharks. Neúspěšně. O chvilku později se nám strhla lehká strkanice ve středu kluziště, je u toho samozřejmě opět Brent Burns.
     
    12:28
    Erik Karlsson rozehrál za vlastní bránou mizerně, což moc nepotěšilo Jacoba Middletona, který naháněl puk všude možně, nakonec ho ale odehrát do bezpečí zvládl.
     
    12:58
    San Jose nastřeluje kotouč za klec Nedeljkovice, jenž ale vyjel za svou svatyni a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    13:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ale tohle je gól! Naprosto z ničeho se Detroit dostává do vedení! Gustav Lindström nahazoval kotouč na zadní mantinel, kde se k němu dostal TYLER BERTUZZI, jenž bekhendovou zadovkou vracel puk za sebe do brankoviště na slepici. Brankář James Reimer si velice nešťastně srazil puk svou hokejkou mezi betony do vlastní sítě a Red Wings vedou 1:0! Asistence: Gustav Lindström, Dylan Larkin.
    13:02 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    13:48
    Na levém kruhu se dostal k zakončení Givani Smith, jeho střelu na přední tyč si ale gólman Sharks James Reimer zvládl pohlídat.
     
    14:19
    Nick Leddy rozehrává od své svatyně, jeho prudký pas na pravou stranu však končí jen zakázaným uvolněním. Givani Smith je to dnes očividně od toho, aby provokoval soupeře, po bitce v první minutě se nyní naváží do Jeffreyho Viela, nic z toho však nebude.
     
    14:43
    Jonathan Dahlén bojuje o kotouč v rohu kluziště s Leddym, puk se mu sice podařilo vyšťourat, přesto musí San Jose opustit útočné pásmo.
     
    15:05
    Buly ve středním pásmu vyhráli hokejisté Red Wings, kteří chtěli po pravém hrazení poslat puk do pásma, Michael Rasmussen ale nebyl dost rychlý a píská se icing.
     
    15:30
    Pius Suter sbírá kotouč po vhazování před vlastním gólmanem, vyvézt puk se mu nepodařilo a oba celky tak o něj nyní bojují za klecí Red Wings.
     
    15:43
    Moritz Seider vystřelil z pravé strany od modré čáry, ale James Reimer vyráží kotouč pohodlně do rohu hrací plochy.
     
    16:18
    Pěkná průniková akce Noaha Gregora, jenž šel z levé strany sám na Nedeljkovice, kterému dělal bekhendovou kličku, ale beton gólmana Red Wings přehodit nedokázal!
     
    16:34
    Marc Staal rozehrává zpoza vlastní klece, přihrává na DeKeysera, který po pravém hrazení posílá kotouč až na útočnou modrou.
     
    17:05
    Adam Erne poslal po hrazení kotouč za klec Reimera, kde se však k puku dostává pouze obránce Sharks Brent Burns.
     
    17:32
    Filip Hronek dobře zapracoval u vlastní klece a získal puk pro svůj tým, Lucas Raymond může vyrazit středem kluziště kupředu, ale píská se ofsajd.
     
    17:51
    Moritz Seider musel za vlastní klec do rohu kluziště, aby mohl rozehrát, což se mu povedlo díky spolupráci se Samem Gagnerem, prudký pas kupředu končí ale jen zakázaným uvolněním.
     
    18:08
    Moritz Seider a Marc Staal se snažili rozvěsit soupeře po mantinelu, což se obráncům Red Wings povedlo a jejich tým díky tomu může kupředu.
     
    18:16
    V rohu kluziště se znovu potkali Givani Smith a Jacob Middleton, kteří se na začátku utkání porvali. Smith trefil u hrazení loktem Middletona do spánku, za což dostává trest na pět minut a do konce utkání! S Middletonem to nejprve nevypadalo dobře, ale nakonec zvládl odejít do šaten po svých. Smithův zákrok je vyhodnocen jako naražení na hrazení.
     
    18:38
    Sharks hrají dlouhou přesilovku, Tomáš Hertl se snažil na pravém kruhu vystřelit, ale Danny DeKeyser mu do střely strčil svou hokejku.
     
    19:05
    Kotouč letí přes všechny čáry, James Reimer ho musí u vlastní klece zastavit a připravit svým spoluhráčům pro další útok.
     
    19:38
    Red Wings zatím brání dobře, černá pryž už zase putuje až do obranného pásma San Jose, kde si zahrají James Reimer a Brent Burns.
     
    19:50
    Nick Bonino se na pravém kruhu dostal k nebezpečné střele, která šla do bližšího horního růžku svatyně Detroitu, ale Alex Nedeljkovic předvedl svůj nejlepší zákrok úvodní dvacetiminutovky a vystavil této ráně parádní semafor!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka souboje Rudých Křídel se Žraloky je za námi. Detroit byl v prvním dějství o něco málo aktivnějším celkem, co se týče střelby, jinak je ale utkání naprosto vyrovnané. O rozdílu ve skóre rozhodla kuriózní situace ze 14. minuty, kdy Tyler Bertuzzi vracel bekhendem kotouč od zadního mantinelu do brankoviště, kde si jej gólman James Reimer srazil holí mezi vlastní betony. Red Wings budou díky tomu na startu druhé třetiny třímat v pažích nejtěsnější možný náskok.

    Krom toho je utkání hodně tvrdé, viděli jsme bitku i faul s následným trestem do konce utkání. Uvidíme, zda se duel v podobném duchu ponese i nadále.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Detroit Red Wings – 10
    San Jose Sharks – 6
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:38.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, začíná druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Ještě více než tři minuty zbývají San Jose z přesilové hry. Detroit ale vyhrál úvodní vhazování a vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    20:41
    Erik Karlsson se zastavil na útočné modré, protože ji neměl kudy překročit a vracel touš do druhé vlny. San Jose se usazuje za útočnou modrou.
     
    21:14
    Red Wings se v pohodě brání, nyní dokonce Sam Gagner vyjel od levého hrazení na osu hřiště do obrovské šance a James Reimer musel jeho pokus vyrazit maskou!
     
    21:55
    Red Wings se zatím brání naprosto v pohodě, kotouč znovu letí přes všechny čáry k brankáři Jamesi Reimerovi.
     
    22:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit v oslabení zdvojnásobuje své vedení! PIUS SUTER obral v obranném pásmu o puk Burnse, prohnal se po levém hrazení přes celé kluziště a tvrdou ranou na vyrážečku překonal Reimera, Red Wings vedou 2:0! Bez asistence.
    22:04 Pius SUTER - 2:0
     
    22:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit ničí svého soupeře v jeho početní výhodě! Rowney unikl do situace dva na jednoho s TYLEREM BERTUZZIM, kterému naservíroval kotouč na levý kruh a jeho parťák rychlou ranou pod horní tyč překonal Reimera, jenž se nestihl včas přesunout, Red Wings vedou nad San Jose již 3:0! Tyler Bertuzzi navíc zapisuje již druhý gól v utkání. Asistence: Carter Rowney, Moritz Seider.
    22:45 Tyler BERTUZZI - 3:0
     
    23:15
    Sharks působí jako opaření, jejich bruslení schází potřebná dynamika, nyní sice natlačili kotouč do brankoviště soupeře, tam ale nedokázali pořádně zakončit.
     
    23:49
    Buly ve středním pásmu vyhráli Red Wings, kteří už jsou kompletní, ale jsou nyní zamčení ve svém pásmu a pod tlakem soupeře.
     
    24:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks snižují na 1:3, s góly se nám tu roztrhl pytel! Brent Burns nahazoval kotouč z pravé strany od modré čáry do předbrankového prostoru, kde puk mimo dosah Nedeljkovice tečoval JASPER WEATHERBY, San Jose ztrácí už jen dvě branky! Asistence: Brent Burns, Jeffrey Viel.
    24:03 Jasper WEATHERBY - 3:1
     
    24:58
    Žraloci zavezli kotouč na zadní mantinel, tam však byl dostatečně důrazný Gustav Lindström, který se sice dostal k puku, jenže nezvládl dobře rozehrát. Alex Nedeljkovic ale v poklidu chytá střelu Alexandra Barabanova z větší vzdálenosti.
     
    25:15
    Michael Rasmussen se na levé straně dostal až do pozice na kruhu, odkud pálil, James Reimer nejistě vyrazil puk, který se forvard Detroitu snažil ještě ze zadního mantinel o gólmana Sharks poslat do sítě. Neúspěšně.
     
    25:56
    Red Wings drží kotouč za svou klecí, Nick Leddy nevyužil nabídnutého Hronka a sám šel po levé straně kupředu, s pukem se ale dostal jen do postavení mimo hru.
     
    26:09
    Vhazování ve středním pásmu dopadlo lépe pro Red Wings, kteří nastřelili kotouč na zadní mantinel, kde však Dylan Larkin puk vyšťourat nedokázal.
     
    26:35
    Vladislav Naměstnikov se dostal ke střele z rohu kluziště, když se snažil zaskočit Reimera na přední tyči, což se mu ale nepodařilo.
     
    27:09
    Nicolas Meloche ustrážil za svou klecí napadajícího Michaela Rasmussena a puk letí z obranného pásma San Jose do středu kluziště.
     
    27:43
    Robby Fabbri a Radim Šimek se střetli u hrazení ve středu hřiště, šikovnější byl v tomto souboji forvard Detroitu, jenž prošťouchl puk za beka San Jose.
     
    28:08
    Lucas Raymond se trochu zamotal s pukem na levé straně u útočné modré, přesto zvládl posunout puk Bertuzzimu, jehož rána ale tentokrát postrádala přesnost.
     
    28:53
    Na druhé straně se Noah Gregor šikovně protáhl z pravé strany až před Nedeljkovice, jehož ale přízemním projektilem nepřekonal!
     
    29:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit přidává další branku a vede zase o tři góly! Michael Rasmussen tečoval v předbrankovém prostoru střelu Leddyho z levé strany od modré čáry do Reimera, jenž puk vyrazil jen před sebe, Rasmussen pak bekhendem vrátil kotouč za sebe do předbrankového prostoru, kde byl s dorážkou připravený PIUS SUTER. Ten napodobuje Bertuzziho a rovněž přidává svůj druhý gól v utkání! Tentokrát snadnou dorážkou z bezprostřední blízkosti! Asistence: Michael Rasmussen, Nick Leddy.
    29:32 Pius SUTER - 4:1
     
    29:50
    Drobné potíže s ledovou plochou, kde se u hrazení udělala menší díra v kluzišti, kterou ale zaměstnanci arény nejspíš rychle zacelí a bude se moci pokračovat ve hře. Mezitím nás čeká krátká komerční přestávka.
     
    30:09
    Led je znovu v pořádku a Brent Burns už rozehrává z obranného pásma, kotouč zachytává Tyler Bertuzzi, který otáčí hru na druhou stranu.
     
    30:27
    Rudá Křídla začínají s akcí u vlastní svatyně, Dylan Larkin však na útočné modré nedokázal protečovat střílený pas kupředu.
     
    31:00
    Matt Nieto se po pravé straně dostával kupředu, jenže je tu další bitka, pustili se do sebe Sam Gagner a Nicolas Meloche! Sudí ale tentokrát stihli oba kohouty oddělit od sebe dřív, než došlo na tvrdé rány. Oba borci obdrží jen menší tresty za hrubost, čeká nás hra ve čtyřech.
     
    31:27
    Brent Burns dostal přihrávku na levý kruh a z bezprostřední blízkosti se snažil procpat puk na bližší tyči do sítě, Alex Nedeljkovic však dokázal zasáhnout vyrážečkou!
     
    31:58
    Filip Hronek předal na útočné modré Bertuzzimu, který mu kotouč vrátil, krouživá akce celé lajny Red Wings nakonec do zakončení nedospěla.
     
    32:27
    Tyler Bertuzzi nakonec špatně přihrál na levé straně, kvůli čemuž šel kupředu Nick Bonino, kterého však Hronek stále otravoval a i díky tomu neměl Alex Nedeljkovic velké potíže s přikrytím kotouče lapačkou.
     
    32:58
    Buly před gólmanem Red Wings vyhráli Sharks, Jasper Weatherby se snažil vracet puk od zadního hrazení po střele od modré do klece, ale úspěšný nebyl.
     
    33:16
    Detroit se drží v pásmu před Reimerem, nyní ale hráči Red Wings musí vyklidit prostor, Gustav Lindström musí rozehrávat až zpoza vlastní klece.
     
    33:48
    Vhazování před brankářem Rudých Křídel tentokrát vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří poslali puk na útočnou modrou, kde si ho Joseph Veleno několika údery holí přehazuje ve vzduchu.
     
    34:05
    Tomáš Hertl se vydal po levé straně kupředu, vrátil kotouč na modrou čáru, odkud pálil Brent Burns, jeho ránu chytá Alex Nedeljkovic do lapačky.
     
    34:54
    Detroit se snažil založit na pravé straně další výpad, ale jeho přihrávka končí jen zakázaným uvolněním. Buly po pravé ruce Nedeljkovice.
     
    35:05
    Nick Bonino se krátce po vhazování dostal před Reimera, z levé strany ještě přihrával před Nedeljkovice, kde se ale Jonathan Dahlén do zakončení neprobil.
     
    35:15
    Znovu se musí trochu upravit ledová plocha. V brankovišti Jamese Reimera není povrch úplně tvrdý a čároví práce uhlazují hrací plochu pukem.
     
    35:38
    Bude se vylučovat, Sharks mají zatím ponechanou výhodu, faul na Bonina, který odjíždí s bolestivou grimasou, bude trestán.
     
    35:52
    Taky trochu kuriózní zákrok, Adam Erne jel do rohu pro puk, Nick Bonino jej následoval a obličejem narazil do soupeřova ramene. Erne dostane dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:27
    Red Wings se ubránili a kotouč letí přes všechny čáry. San Jose se vrací s dalším náporem, kotouč má na čepeli Erik Karlsson.
     
    36:55
    Timo Meier dostal kotouč na levý kruh a okamžitě vypálil, ani clona Tomáše Hertla nenašla uplatnění, Alex Nedeljkovic puk chytá.
     
    37:04
    Brent Burns vypálil od modré čáry z osy hřiště, Alex Nedeljkovic zvládl jeho pokus vyrazit a poradil si i s dorážkou! Drží tak akcie svého celku v tomto utkání vysoko.
     
    37:38
    San Jose se opět dostává do útočného pásma, kam díky dynamickému pohybu pronikl Alexandr Barabanov, jenž předvedl rychlé nohy.
     
    37:50
    Po střele Jaspera Weatherbyho se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Noah Gregor, jenž zametl puk pod betonem Nedeljkovice jen do rohu hrací plochy.
     
    38:16
    Tomáš Hertl zaváží kotouč do pásma Red Wings, na pravé straně se však do šance nedostal. Sharks mohou být rádi, že James Reimer vystartuje na puk před napadajícími hráči Detroitu.
     
    38:47
    Jeffrey Viel si u hrazení pomohl drobným háčkem proti Lucasi Raymondovi. Po poměrně přísném vyloučení budou hrát přesilovku hráči Detroitu, Erne už je zpět na ledě.
     
    39:15
    Filip Hronek má kotouč na pravé straně u modré čáry a předává ho doleva na Leddyho, jenž vyslal zajímavou ránu, kterou však James Reimer chytá do lapačky.
     
    39:50
    Buly před brankářem San Jose vyhráli hokejisté Red Wings a Tyler Bertuzzi mohl mít hattrick, kdyby v předbrankovém prostoru lépe tečoval odražený puk!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství souboje Detroitu se San Jose je za námi. Red Wings vyhráli tuto část hry tři jedna, když hned dvakrát skórovali v dlouhé přesilovce Sharks! O všechny branky Rudých Křídel se zatím postarali Tyler Bertuzzi a Pius Suter, oba mají dva zásahy a v třetím dějství budou útočit na hattrick. Za Žraloky odpověděl jen Jasper Weatherby, jeho tým však před třetí třetinou ztrácí hned tři trefy a bude to mít hodně těžké, pokud chce dnes ještě zabojovat o nějaké body.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Detroit Red Wings – 14 (24)
    San Jose Sharks – 12 (18)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:37.
     
    Hokejisté se už vrací na ledovou plochu, třetí třetina odstartuje za malou chvilku. Detroit v ní bude hájit tříbrankový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu San Jose Sharks: ze hřiště odchází James Reimer, přichází Adin Hill.
     
    40:16
    San Jose nastupuje do třetí třetiny s Adinem Hillem v brance, Red Wings ještě zbývá několik vteřin početní výhody, Bertuzzi pálil z levé strany nepřesně.
     
    40:58
    Dylan Larkin si zpracoval kotouč na zadním mantinelu a chtěl s ním vyjet před branku, kde však byli důrazní beci Sharks.
     
    41:27
    Kupředu se po pravé straně ženou hráči Sharks, kteří se dostávají do útočného pásma a zamykají soupeře u jeho klece.
     
    41:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Alex Nedeljkovic nyní mizerně rozehrál zpoza vlastní klece a Carter Rowney jej napodobil. Tomáš Hertl se v mezikruží dostal ke střele, která se otřela o brusli ALEXANDRA BARABANOVA a skončila v síti Red Wings! San Jose snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Tomáš Hertl, Timo Meier.
    41:40 Alexandr BARABANOV - 4:2
     
    42:05
    Michael Rasmussen sen dostal ke střele na levém kruhu, ale Adin Hill byl pozorný a jeho ránu ukryl ve své náruči.
     
    42:58
    Adin Hill zastavuje nahození za svou klec a pomáhá svým spoluhráčům z obrany s rozehrávkou, Burns ale puk přes půlící čáru nedostal.
     
    43:30
    Gustav Lindström neviděl prostor, kudy by se po levém křídle dostal kupředu, takže raději zaváží puk za vlastní svatyni.
     
    43:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit zase vede o tři branky! Tomu říkám průnik po křídle! DYLAN LARKIN nabral na pravém hrazení rychlost, pronikl podél mantinelu až do útočného pásma a tvrdou ranou z kruhu do bližšího horního růžku nedal Hillovi šanci zasáhnout! Detroit vede 5:2! Asistence: Lucas Raymond, Gustav Lindström.
    43:53 Dylan LARKIN - 5:2
     
    44:28
    Moritz Seider se stahuje za svou klec, aby odsud rozehrál na levou stranu hrací plochy, kde je připraven Nick Leddy.
     
    44:58
    Hokejisté Red Wings motají svého soupeře po jeho obranném pásmu a hledají prostor, odkud by vyslali další ránu.
     
    45:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings vedou již 6:2! Nick Leddy vystřelil z levé strany od modré čáry, puk se jen odrazil od zadního hrazení, Brent Burns ho však poslal přímo na hůl ROBBYHO FABBRIHO, který prudkou ranou z levého kruhu na zadní tyč trefil přesně a náskok Detroitu je nyní už velký!
    45:01 Robby FABBRI - 6:2
     
    45:58
    Erik Karlsson rozehrává na pravém hrazení u vlastní svatyně, akce Sharks však měla životnost jen po útočnou modrou.
     
    46:05
    Alexandr Barabanov navezl kotouč do předbrankového prostoru, kde však jeho spoluhráči v souboji s beky Detroitu neuspěli.
     
    46:38
    Lucas Raymond dostal nyní hodně prostoru na pravé straně a jeho ostrý projektil jen těsně minul horní tyč svatyně San Jose!
     
    47:09
    Buly před brankářem Adinem Hillem vyhráli hokejisté San Jose, Brent Burns však posouvá kotouč jen k Jaycobu Megnovi, který jej konečně dostane z pásma Sharks.
     
    47:50
    Tyler Bertuzzi se snažil dovršit svůj hattrick, když se cpal na levý kruh, kde mu ale bránící Jaycob Megna zabránil v zakončení.
     
    48:02
    Carter Rowney uspěl na buly před svým brankářem, Robby Fabbri se ale po levé straně nedostal přes útočnou modrou.
     
    48:33
    Prudká přihrávka letí do útočného pásma Sharks, Robby Fabbri vyrazil napadat, ale Nicolas Meloche si kotouč pohlídal za svou klecí a rozehrává.
     
    49:09
    Vladislav Naměstnikov se s pukem dostal jen do rohu, následně přihrával na modrou, kde byl Danny DeKeyser, jenž zase vracel touš na zadní hrazení.
     
    49:38
    Marc Staal neubránil na pravé straně Alexandra Barabanova, ten se ale díky svému rychlému bruslení dostal jen do rohu hrací plochy.
     
    50:14
    Danny DeKeyser přitlačil za svou bránou na hrazení Andrewa Cogliana a následně zvládl hodit puk přes všechny čáry. Na druhé straně hrací plochy se snaží o totéž Radim Šimek.
     
    50:58
    Red Wings zase jednou zavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, rána Robbyho Fabbriho od modré čáry však zařízení nenalezla.
     
    51:27
    Alexandr Barabanov vystřelil z velké vzdálenosti na levé straně, Alex Nedeljkovic vyrazil jen před sebe, kde šťoural hokejkou Andrew Cogliano. Následně se strhla hromadná bitka a obě pětky se do sebe pustily trochu víc, než bylo nutné, nejspíš se bude vylučovat.
     
    51:35
    Alexandr Barabanov je jediným hráčem, který usedne na trestnou lavici, přitom nedostal žádný trest. Musí však odpykat ten, který vyfasoval Viel, jenž dostal trest na 2+2+10 minut za hrubost, zatímco na druhé straně Bertuzzi obdržel jen 2+10 minut za hrubost. Barabanov tak musí odsedět dvojku, kterou Viel dostal oproti Bertuzzimu navíc.
     
    52:27
    Početní výhoda se zatím Red Wings moc nedaří, kotouč šel už dvakrát přes celé kluziště až k Alexu Nedeljkovicovi.
     
    52:47
    Lucas Raymond jednoznačně zahákoval na kruhu Tomáše Hertla, jenž se chtěl v oslabení dostat do střelecké pozice. Síly na ledě se vyrovnají.
     
    53:15
    Sledujeme hru ve čtyřech, Red Wings se natlačili do útočného pásma, Filip Hronek přihrává křižně do rohu, kde je připraven Vladislav Naměstnikov.
     
    53:29
    Filip Hronek si sjel s pukem na osu hřiště u modré čáry a vyslal zajímavý projektil, který musel Adin Hill nadvakrát krotit. Nakonec se mu to však povedlo.
     
    54:04
    O kotouč se bojuje v pásmu Red Wings, začíná přesilovka San Jose. Alexandr Barabanov musí na pravém kruhu volit zpětnou přihrávku.
     
    54:32
    Moritz Seider se dostal v rohu kluziště k puku a posílá ho prudkým vyhozením přes všechny čáry. Na druhé straně zakládá akci Brent Burns.
     
    55:05
    Byl to právě řízný obránce Brent Burns, kdo vyslal z pravé strany od modré čáry přízemní projektil, který však brankář Alex Nedeljkovic zvládl betonem vykopnout.
     
    55:41
    Dva na dva šli hráči Sharks. Noah Gregor vzal na levé straně odpovědnost na svá bedra a vypálil. Jeho rána však šla asi půl metru nad břevno svatyně Detroitu.
     
    55:55
    Robby Fabbri se na levé straně kluziště dostává do ofsajdu. Následně s ním ještě zatřásl Nicolas Meloche, jenž ho upozornil na to, že dál k jeho brance už nesmí, i když je přerušená hra.
     
    56:09
    Buly v středním pásmu vyhráli hokejisté Red Wings, Alex Nedeljkovic zastavuje za svou klecí puk pro Filipa Hronka, jenž ho odpaluje z obranného pásma.
     
    56:35
    Sharks na malou chvilku sevřeli svého soupeře v jeho třetině, nyní jsme už ale na druhé straně hrací plochy, kde svádí osobní souboj Vladislav Naměstnikov s Brentem Burnsem.
     
    57:12
    Detroit kombinuje v prostoru před Hillem, střelu z pravé strany od modré čáry nedokázal Pius Suter dorazit do sítě, takže svůj hattrick zatím neoslaví.
     
    57:37
    Joseph Veleno si vyšlápl na půlící čáře na Nicolase Meloche, kterého dohrál, až se tvrzené sklo pořádně zatřáslo. Obránce Sharks ale bude v pořádku.
     
    58:08
    Dylan Larkin vyhrál vhazování před svým brankářem a Red Wings se hnali po pravé straně kupředu. K zakončení se ovšem Robby Fabbri nepropracoval.
     
    58:33
    Alex Nedeljkovic bude rozehrávat zpoza své klece, kotouč se na pravé straně zase vrací na hůl Robbyho Fabbriho, jemuž ale vystavil stopku Nicolas Meloche.
     
    59:17
    Vhazování před Hillem vyhrála Rudá Křídla, která ještě jednou stisknou svého soupeře v jeho třetině. Sražená přihrávka však končí jen v ochranní síti.
     
    59:25
    Filip Hronek nastřeluje ještě jednou kotouč do útočného pásma, kam jeho spoluhráči spěchají napadat. Tomáš Hertl byl u hrazení zasažen pukem do obličeje, když se kotouč po nahození Leddyho odrazil od tvrzeného skla. Vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    59:55
    Joseph Veleno spěchá společně s Piusem Suterem ještě jednou na zadní mantinel za klec San Jose Sharks, ale to už je tu siréna.
     
    Konec zápasu.
     
    Red Wings tak poráží Sharks na svém ledě přesvědčivým poměrem 6:2! Do třetí části hry vstupovali hokejisté Detroitu s tříbrankovým náskokem, který získali zejména v druhém dějství. Následně sice inkasovali z hole Barabanova, ale po trefách Larkina a Fabbriho se dostali znovu do bezpečného odstupu a závěr utkání si jen zkušeně pohlídali. Vítězství si dnes jednoznačně zasloužili.

    Detroit tak v boji o play-off zabodoval a vytvořil tak tlak na Boston, který však dnes také uspěl v souboji s New Jersey, které porazil 5:3.

    San Jose naopak může nabrat ještě větší ztrátu na pozice, které znamenají postup do vyřazovacích bojů. Winnipeg zatím vede na ledě Arizony 1:0...
     
    Československá stopa v utkání:¨

    Filip Hronek (DET) – 0+0, účast +1, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:40
    Radim Šimek (SJS) – 0+0, účast -1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 21:12
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, účast -2, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 22:05
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Detroit Red Wings – 7 (31)
    San Jose Sharks – 8 (26)
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Alex Nedeljkovic (DET) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 59:51
    James Reimer (SJS) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 40:00
    Adin Hill (SJS) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4 %, odchytal 20:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Pius Suter (DET) – 2+0
    Tyler Bertuzzi (DET) – 2+0
    Dylan Larkin (DET) – 1+1
     
    Utkání shlédlo 14 524 diváků.
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:36:57)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Bertuzzi (G. Lindström, Dylan Larkin), 23. P. Suter, 23. Bertuzzi (Rowney, Seider), 30. P. Suter (M. Rasmussen, Leddy), 44. Dylan Larkin (L. Raymond, G. Lindström), 46. Fabbri – 25. Weatherby (B. Burns, Viel), 42. Barabanov (Hertl, T. Meier)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – P. Suter, Fabbri, Naměstnikov – M. Rasmussen, Erne, Gagner – Veleno, Givani Smith, Rowney.
    Trenér: Jeff Blashill.

    San Jose Sharks: J. Reimer (41. Hill) – E. Karlsson (A), J. Middleton, B. Burns (A), R. Šimek, Meloche, Jaycob Megna – T. Meier, Hertl (A), Dahlén – Barabanov, Bonino, Gregor – Nieto, Weatherby, Cogliano – Viel, Reedy, Halbgewachs.
    Trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Berg, Smith.

    Diváci: 14 524
    bahis siteleri