Boston – New Jersey 5:3 (kon.) | Florida – Calgary 6:2 (kon.) | Columbus – Tampa 2:7 (kon.)
Detroit – San Jose 6:2 (kon.) | Chicago – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Winnipeg 1:3 (kon.)
Vegas – Nashville 2:3 (kon.) | Anaheim – Philadelphia 4:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
San Jose Sharks
Středa 05.01.2022, 01:40 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:47
    Lucas Raymond jednoznačně zahákoval na kruhu Tomáše Hertla, jenž se chtěl v oslabení dostat do střelecké pozice. Síly na ledě se vyrovnají.
     
    51:35
    Alexandr Barabanov je jediným hráčem, který usedne na trestnou lavici, přitom nedostal žádný trest. Musí však odpykat ten, který vyfasoval Viel, jenž dostal trest na 2+2+10 minut za hrubost, zatímco na druhé straně Bertuzzi obdržel jen 2+10 minut za hrubost. Barabanov tak musí odsedět dvojku, kterou Viel dostal oproti Bertuzzimu navíc.
     
    46:38
    Lucas Raymond dostal nyní hodně prostoru na pravé straně a jeho ostrý projektil jen těsně minul horní tyč svatyně San Jose!
    45:01 Robby FABBRI - 6:2
     
    45:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings vedou již 6:2! Nick Leddy vystřelil z levé strany od modré čáry, puk se jen odrazil od zadního hrazení, Brent Burns ho však poslal přímo na hůl ROBBYHO FABBRIHO, který prudkou ranou z levého kruhu na zadní tyč trefil přesně a náskok Detroitu je nyní už velký!
    43:53 Dylan LARKIN - 5:2
     
    43:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit zase vede o tři branky! Tomu říkám průnik po křídle! DYLAN LARKIN nabral na pravém hrazení rychlost, pronikl podél mantinelu až do útočného pásma a tvrdou ranou z kruhu do bližšího horního růžku nedal Hillovi šanci zasáhnout! Detroit vede 5:2! Asistence: Lucas Raymond, Gustav Lindström.
    41:40 Alexandr BARABANOV - 4:2
     
    41:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Alex Nedeljkovic nyní mizerně rozehrál zpoza vlastní klece a Carter Rowney jej napodobil. Tomáš Hertl se v mezikruží dostal ke střele, která se otřela o brusli ALEXANDRA BARABANOVA a skončila v síti Red Wings! San Jose snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Tomáš Hertl, Timo Meier.
     
    40:01
    Střídání v týmu San Jose Sharks: ze hřiště odchází James Reimer, přichází Adin Hill.
     
    38:47
    Jeffrey Viel si u hrazení pomohl drobným háčkem proti Lucasi Raymondovi. Po poměrně přísném vyloučení budou hrát přesilovku hráči Detroitu, Erne už je zpět na ledě.
     
    37:50
    Po střele Jaspera Weatherbyho se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Noah Gregor, jenž zametl puk pod betonem Nedeljkovice jen do rohu hrací plochy.
     
    37:04
    Brent Burns vypálil od modré čáry z osy hřiště, Alex Nedeljkovic zvládl jeho pokus vyrazit a poradil si i s dorážkou! Drží tak akcie svého celku v tomto utkání vysoko.
     
    35:52
    Taky trochu kuriózní zákrok, Adam Erne jel do rohu pro puk, Nick Bonino jej následoval a obličejem narazil do soupeřova ramene. Erne dostane dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:27
    Brent Burns dostal přihrávku na levý kruh a z bezprostřední blízkosti se snažil procpat puk na bližší tyči do sítě, Alex Nedeljkovic však dokázal zasáhnout vyrážečkou!
     
    31:00
    Matt Nieto se po pravé straně dostával kupředu, jenže je tu další bitka, pustili se do sebe Sam Gagner a Nicolas Meloche! Sudí ale tentokrát stihli oba kohouty oddělit od sebe dřív, než došlo na tvrdé rány. Oba borci obdrží jen menší tresty za hrubost, čeká nás hra ve čtyřech.
    29:32 Pius SUTER - 4:1
     
    29:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit přidává další branku a vede zase o tři góly! Michael Rasmussen tečoval v předbrankovém prostoru střelu Leddyho z levé strany od modré čáry do Reimera, jenž puk vyrazil jen před sebe, Rasmussen pak bekhendem vrátil kotouč za sebe do předbrankového prostoru, kde byl s dorážkou připravený PIUS SUTER. Ten napodobuje Bertuzziho a rovněž přidává svůj druhý gól v utkání! Tentokrát snadnou dorážkou z bezprostřední blízkosti! Asistence: Michael Rasmussen, Nick Leddy.
     
    28:53
    Na druhé straně se Noah Gregor šikovně protáhl z pravé strany až před Nedeljkovice, jehož ale přízemním projektilem nepřekonal!
    24:03 Jasper WEATHERBY - 3:1
     
    24:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks snižují na 1:3, s góly se nám tu roztrhl pytel! Brent Burns nahazoval kotouč z pravé strany od modré čáry do předbrankového prostoru, kde puk mimo dosah Nedeljkovice tečoval JASPER WEATHERBY, San Jose ztrácí už jen dvě branky! Asistence: Brent Burns, Jeffrey Viel.
    22:45 Tyler BERTUZZI - 3:0
     
    22:45
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit ničí svého soupeře v jeho početní výhodě! Rowney unikl do situace dva na jednoho s TYLEREM BERTUZZIM, kterému naservíroval kotouč na levý kruh a jeho parťák rychlou ranou pod horní tyč překonal Reimera, jenž se nestihl včas přesunout, Red Wings vedou nad San Jose již 3:0! Tyler Bertuzzi navíc zapisuje již druhý gól v utkání. Asistence: Carter Rowney, Moritz Seider.
    22:04 Pius SUTER - 2:0
     
    22:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit v oslabení zdvojnásobuje své vedení! PIUS SUTER obral v obranném pásmu o puk Burnse, prohnal se po levém hrazení přes celé kluziště a tvrdou ranou na vyrážečku překonal Reimera, Red Wings vedou 2:0! Bez asistence.
     
    21:14
    Red Wings se v pohodě brání, nyní dokonce Sam Gagner vyjel od levého hrazení na osu hřiště do obrovské šance a James Reimer musel jeho pokus vyrazit maskou!
     
    19:50
    Nick Bonino se na pravém kruhu dostal k nebezpečné střele, která šla do bližšího horního růžku svatyně Detroitu, ale Alex Nedeljkovic předvedl svůj nejlepší zákrok úvodní dvacetiminutovky a vystavil této ráně parádní semafor!
     
    18:16
    V rohu kluziště se znovu potkali Givani Smith a Jacob Middleton, kteří se na začátku utkání porvali. Smith trefil u hrazení loktem Middletona do spánku, za což dostává trest na pět minut a do konce utkání! S Middletonem to nejprve nevypadalo dobře, ale nakonec zvládl odejít do šaten po svých. Smithův zákrok je vyhodnocen jako naražení na hrazení.
     
    16:18
    Pěkná průniková akce Noaha Gregora, jenž šel z levé strany sám na Nedeljkovice, kterému dělal bekhendovou kličku, ale beton gólmana Red Wings přehodit nedokázal!
    13:02 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    13:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ale tohle je gól! Naprosto z ničeho se Detroit dostává do vedení! Gustav Lindström nahazoval kotouč na zadní mantinel, kde se k němu dostal TYLER BERTUZZI, jenž bekhendovou zadovkou vracel puk za sebe do brankoviště na slepici. Brankář James Reimer si velice nešťastně srazil puk svou hokejkou mezi betony do vlastní sítě a Red Wings vedou 1:0! Asistence: Gustav Lindström, Dylan Larkin.
     
    10:18
    Dylan Larkin se snažil na pravé straně projít přes dva soupeře, na poslední chvíli zvolil přihrávku doleva, kde z kruhu pálil Lucas Raymond, jeho přízemní projektil James Reimer vykopl betonem!
     
    06:43
    Přesilovka pro Detroit. Brent Burns vyfasoval dvě minuty za hákování. Red Wings si tak poprvé v tomto zápase vyzkouší početní výhodu.
     
    02:30
    Givani Smith a Jacob Middleton se rozhodli poměřit své svaly v pořádné bitce. Lehce navrch měl nakonec útočník Red Wings, oba kohouti fasují pět minut za rvačku. Sudí McCauley si vyhlašování trestu řádně užil.
     
    02:15
    Gustav Lindström mizerně rozehrál, Andrew Cogliano se na levém křídle šikovně vyhnul soupeři a prudkou střelou na přední tyč nechal vyniknout Nedeljkovice, jenž ránu vyrazil.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Bertuzzi (G. Lindström, Dylan Larkin), 23. P. Suter, 23. Bertuzzi (Rowney, Seider), 30. P. Suter (M. Rasmussen, Leddy), 44. Dylan Larkin (L. Raymond, G. Lindström), 46. Fabbri – 25. Weatherby (B. Burns, Viel), 42. Barabanov (Hertl, T. Meier)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – P. Suter, Fabbri, Naměstnikov – M. Rasmussen, Erne, Gagner – Veleno, Givani Smith, Rowney.
    Trenér: Jeff Blashill.

    San Jose Sharks: J. Reimer (41. Hill) – E. Karlsson (A), J. Middleton, B. Burns (A), R. Šimek, Meloche, Jaycob Megna – T. Meier, Hertl (A), Dahlén – Barabanov, Bonino, Gregor – Nieto, Weatherby, Cogliano – Viel, Reedy, Halbgewachs.
    Trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Berg, Smith.

    Diváci: 14 524
    bahis siteleri