Boston – New Jersey 5:3 (kon.) | Florida – Calgary 6:2 (kon.) | Columbus – Tampa 2:7 (kon.)
Detroit – San Jose 6:2 (kon.) | Chicago – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Winnipeg 1:3 (kon.)
Vegas – Nashville 2:3 (kon.) | Anaheim – Philadelphia 4:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
San Jose Sharks
Středa 05.01.2022, 01:40 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:47
    Lucas Raymond jednoznačně zahákoval na kruhu Tomáše Hertla, jenž se chtěl v oslabení dostat do střelecké pozice. Síly na ledě se vyrovnají.
     
    51:35
    Alexandr Barabanov je jediným hráčem, který usedne na trestnou lavici, přitom nedostal žádný trest. Musí však odpykat ten, který vyfasoval Viel, jenž dostal trest na 2+2+10 minut za hrubost, zatímco na druhé straně Bertuzzi obdržel jen 2+10 minut za hrubost. Barabanov tak musí odsedět dvojku, kterou Viel dostal oproti Bertuzzimu navíc.
     
    38:47
    Jeffrey Viel si u hrazení pomohl drobným háčkem proti Lucasi Raymondovi. Po poměrně přísném vyloučení budou hrát přesilovku hráči Detroitu, Erne už je zpět na ledě.
     
    35:52
    Taky trochu kuriózní zákrok, Adam Erne jel do rohu pro puk, Nick Bonino jej následoval a obličejem narazil do soupeřova ramene. Erne dostane dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:00
    Matt Nieto se po pravé straně dostával kupředu, jenže je tu další bitka, pustili se do sebe Sam Gagner a Nicolas Meloche! Sudí ale tentokrát stihli oba kohouty oddělit od sebe dřív, než došlo na tvrdé rány. Oba borci obdrží jen menší tresty za hrubost, čeká nás hra ve čtyřech.
     
    18:16
    V rohu kluziště se znovu potkali Givani Smith a Jacob Middleton, kteří se na začátku utkání porvali. Smith trefil u hrazení loktem Middletona do spánku, za což dostává trest na pět minut a do konce utkání! S Middletonem to nejprve nevypadalo dobře, ale nakonec zvládl odejít do šaten po svých. Smithův zákrok je vyhodnocen jako naražení na hrazení.
     
    06:43
    Přesilovka pro Detroit. Brent Burns vyfasoval dvě minuty za hákování. Red Wings si tak poprvé v tomto zápase vyzkouší početní výhodu.
     
    02:30
    Givani Smith a Jacob Middleton se rozhodli poměřit své svaly v pořádné bitce. Lehce navrch měl nakonec útočník Red Wings, oba kohouti fasují pět minut za rvačku. Sudí McCauley si vyhlašování trestu řádně užil.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Bertuzzi (G. Lindström, Dylan Larkin), 23. P. Suter, 23. Bertuzzi (Rowney, Seider), 30. P. Suter (M. Rasmussen, Leddy), 44. Dylan Larkin (L. Raymond, G. Lindström), 46. Fabbri – 25. Weatherby (B. Burns, Viel), 42. Barabanov (Hertl, T. Meier)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – P. Suter, Fabbri, Naměstnikov – M. Rasmussen, Erne, Gagner – Veleno, Givani Smith, Rowney.
    Trenér: Jeff Blashill.

    San Jose Sharks: J. Reimer (41. Hill) – E. Karlsson (A), J. Middleton, B. Burns (A), R. Šimek, Meloche, Jaycob Megna – T. Meier, Hertl (A), Dahlén – Barabanov, Bonino, Gregor – Nieto, Weatherby, Cogliano – Viel, Reedy, Halbgewachs.
    Trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Berg, Smith.

    Diváci: 14 524
    bahis siteleri