Kobra – Havlíčkův Brod 2:6 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 4:3 (kon.) | Písek – Chrudim 7:5 (kon.)
Poruba 2011 – Vsetín 5:4 (3:1 po s.n.) | Ústí n/L – Kralupy n. Vltavou 3:1 (kon.) | Přerov – Technika Brno 3:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Technika Hockey Brno
Neděle 20.02.2022, 16:00 • MEO Aréna, Přerov • Liga juniorů • 39. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Pěkný den z přerovské MEO Arény! V rámci 39. kola Ligy juniorů se zde uskuteční duel prvních dvou týmů skupiny Východ – HC ZUBR Přerov a Technika Hockey Brno.
     
    Technika Hockey Brno
    Technika ve východní skupině Ligy juniorů bojuje o postup do play-off. Momentálně drží se 71 body druhé postupové místo, na třetí Šumperk má náskok šesti bodů, navíc může operovat s jedním zápasem k dobru. V Brně vědí, že musejí získat více bodů než Mladí Draci, v případě rovnosti bodů totiž v neprospěch svěřenců Jiřího Recha hovoří bilance ze vzájemných utkání. Další krok k účasti ve vyřazovacích bojích, kde by v semifinále narazili na vítěze skupiny Západ Písek, udělali Jihomoravané v pátek. Na domácím ledě porazili 2:1 Porubu, rozdílový gól přitom vstřelili 50 sekund před koncem třetí třetiny. Nerozhodný stav zlomil útočník Matěj Trögner, který skóroval teprve potřetí v letošní sezoně. Po zápase s Přerovem vyzve Technika ještě dva jisté sestupující – městského soka Warriors a Kralupy nad Vltavou, Vsetín a znovu Porubu.
     
    Technika Hockey Brno
    Brněnský celek se může opřít o velké útočné tahouny. V kádru má tři za čtyř nejproduktivnějších hráčů celé soutěže. Bodování Ligy juniorů vede Tomáš Čoupek (26+45), druhé místo patří Alexi Severovi (33+32) a na čtvrté pozici žebříčku produktivity figuruje Erik Pospíšil (33+26). Sever a Pospíšil jsou navíc nejlepšímu střelci soutěže, Čoupek zase vládne v počtu asistencí. Dominanci hráčů Techniky narušuje pouze nejproduktivnější Zubr z Přerova Radim Hradil (28+36). Za zmíněným triem se však v Rechově výběru nachází výrazná bodová mezera. Čtvrtý nejproduktivnější hokejista v dresu se sovou Martin Adam (6+23) nasbíral o rovné tři desítky bodů méně než Pospíšil.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov má na rozdíl od Techniky jisté nejen play-off, ale i první místo ve skupině Východ. Druzí Brňané už jeho 89 bodů nemohou dotáhnout. Do konce základní části jim zbývá odehrát pět utkání, ve kterých si mohou přijít maximálně na patnáct bodů. Lídrovi se tak nanejvýš přiblíží na rozdíl třech bodů, a to by ještě Zubři museli všechny své zbývající duely prohrát v základní hrací době. Ve srovnání se soupeřem z jihu Moravy je čeká o dvě střetnutí více. Bodovat se jim navzdory nejlepší možné výchozí pozici do semifinále (kde s největší pravděpodobností narazí na Havlíčkův Brod) stále vyplatí. Aktuálně jde Hanákům o to, aby bodově předčili Písek a případné finále začínali doma. V současnosti mají stejně bodů jako Králové, ovšem vybojovali si je ve 35 zápasech, zatímco Jihočeši ve 38. Vedoucí pozici v moravsko-slezské skupině si modrožlutí definitivně zajistili v pátečním zápase na ledě Warriors Brno, ve kterém zvítězil vysoko 10:3. O branky MEO se postaralo pět dvougólových střelců, jmenovitě forvardi Jan Fencl (26+14), Patrik Kleniar (24+18), Radim Hradil, Michal Šilhavý (11+20) a Tadeáš Hlávka (8+13).
     
    HC ZUBR Přerov
    Kanadské bodování Zubrů vede již zmiňovaný Radim Hradil. Tým trenérů Pavla Neumana a Vladimíra Kočary oproti Technice disponuje celkově vyšším počtem hráčů, kteří v dosavadním průběhu sezony zaznamenali alespoň 20 bodů. Zatímco Brno má takových hokejistů šest, za Přerov jich nastupuje deset. Jejich výčet vedle v předchozích příspěvcích uvedených tváří doplňují ještě útočníci Radim Kolařík (15+27) a Matěj Halík (4+17) a obránci Matyáš Gréč (2+31), Tomáš Hanák (5+19) a Adam Holík (6+17). S Technikou pojí Zubry zatím nepříznivá bilance – dvakrát ji dokázali porazit a třikrát s ní prohráli. Zajímavostí je, že první čtyři vzájemné duely skončily vždy výsledkem 5:2. Dvakrát vyhrál Přerov, dvakrát Technika. Momentálně stále ještě poslední vzájemné utkání obou soupeřů se uskutečnilo v rámci 32. kola v neděli 23. ledna. Brňané na vlastním stadionu ani jednou neprohrávali a nakonec uspěli těsně 3:2. Pro Přerovské šlo o zatím poslední porážku.
     
    Sestavy z posledních zápasů

    Přerov: Žurek – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Brázda – Šilhavý, Halík, Kleniar, Hyža, Fencl, Štíbr, Kolařík, Hradil, Švejda, Buršík, Hlávka.

    Technika Brno: Skoupý – Kubica, Mrkvica, Holcman, Fojt, Svoboda, Blaško, Šupa – Růžek, Pospíšil, Čoupek, Líska, Adam, Vlach, Sever, Fornál, Nerad, Trögner.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Gréč, Hanák (C), Němec, Nesvadba, Holík, Kaprál, Pekr – Kleniar, Halík, Brázda, Hradil, Šilhavý, Kolařík (A), Fencl (A), Švejda, Hlávka, Buršík
    Trenér: Pavel Neuman

    Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Skoupý) – Kubica (A), Mrkvica, Holcman, Fojt, Svoboda, Blaško (A) – Líska, Pospíšil, Adam, Růžek, Čoupek (C), Trögner, Vlach, Sever, Fornál, Lajoš
    Trenér: Jiří Rech

    Rozhodčí: Rimmel – Hranoš, Piskoř.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše. Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Brna v černobílých dresech.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Domácí vyhráli první buly a ve dvou přejeli útočnou modrou čáru, Šilhavému ale střela nesedla.
     
    00:55
    Trögnera Zubři zastavili u pravého mantinelu ve středním pásmu. Domácí hráči pak protečovali kotouč do útočného pásma, ale ke střeleckému pokusu se tam nedostali.
     
    01:44
    Obránce Blaško poslal puk za branku, kde rozehrál Postava. Přerov se zanedlouho mohl usadit v útočné třetině, ale Němcovi stejně jako předtím Šilhavému nevyšlo zakončení.
     
    02:42
    Pospíšilovu přihrávku vystihl Kleniar, ovšem poté se Přerovu píská ofsajd.
     
    03:02
    Za brankou hostů dojel kotouč jako první Halík, ale přihrávkou před bránu nikoho ze spoluhráčů nenašel. Protiakci Techniky ukončuje hvizd čárového rozhodčího, který viděl postavení mimo hru.
     
    03:23
    Nesvadbovo nahození od modré čáry se před brankou pokoušel tečovat Hradil, Nešpůrek ale zasahovat nemusel.
     
    04:09
    Po pravé straně se do zakončení probíjel Sever, Postavu však neohrozil, protože domácí hráči jej zablokovali.
     
    04:34
    Z levé strany vyslal střelu nad ledem Buršík, Nešpůrek zasáhl betony. Útok Techniky pak stejně jako před chvílí zastavil ofsajd.
     
    05:15
    Šilhavý projel s kotoučem až mezi kruhy, kde ale nakonec nezakončil, protože mu kotouč sjel z hokejky.
     
    05:35
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Čoupek – 2 min., podrážení).
     
    05:54
    U modré čáry dobře zapracoval Adam, který dostal kotouč ven z obranného pásma.
     
    06:02
    Nešpůrek se nyní musel u pravé tyče mít na pozoru, vhazovat se bude v útočném pásmu Zubrů.
     
    06:17
    Holíkova táhlá střela od modré čáry byla ještě tečovaná. Vzápětí se dral ke střele Hradil, ovšem odkrytou část hostující branky nakonec netrefil.
     
    06:51
    Branka Techniky byla posunutá a rozhodčí vykázali hru do středního pásma. Zubři se pak zvládli před Nešpůrka vrátit a Kolařík prověřil hostujícího gólmana u bližší tyčky. Nešpůrkovi puk vypadl z výstroje, na brankovišti mu však vzápětí pomohli spoluhráči.
     
    07:54
    Hosté dvakrát v krátkém časovém sledu jeli dva na jediného Přerovana. Poprvé si ovšem nepohlídali přechod útočné modré čáry, podruhé je pohotovým zásahem do přihrávky zastavil obránce Zubrů Gréč.
     
    08:53
    Buršík sice vypálil tvrdě, ale nepřesně. Na druhé straně si z levé strany najel před Postavu Růžek, ovšem tísněný nezakončil. Hra je přerušena kvůli posunuté domácí brance.
     
    09:21
    Holcman ztratil puk na útočné modré čáře a dopředu se vydal Kleniar. Jeho táhlou střelu zdálky Nešpůrek pouze zkontroloval pohledem, puk zamířil vedle jeho brány.
     
    10:27
    Na obou stranách bylo k vidění několik nepřesností. Útočné pásmo nakonec obsadili Zubři, ovšem Hradil od modré čáry trefil jen prvního bránícího soupeře.
     
    11:15
    Z levého rohu útočného pásma to zkusil Čoupek, Postava kotouč vyrazil vyrážečkou. Tohle nebyl těžký zákrok pro přerovského brankáře.
     
    11:31
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu a od modré čáry střílel obránce Němec, Nešpůrek vkleče máchl lapačkou a přerušil hru.
     
    11:57
    Fornál v útočném pásmu nastřelil bránícího soupeře. Poté se k němu puk odrazil zpátky, ale dva Přerované mu v cestě k brance Postavy zabránili.
     
    12:19
    Po zakázaném uvolnění Zubrů jeden z beků Techniky nezastavil kotouč u modré čáry, Přerov se tak povoleným způsobem osvobodil.
     
    13:11
    Bekhendová střela Severa branku Postavy minula. Na druhé straně mohl Buršík dojet odražený puk a dopravit ho do volné části branky, ovšem nebyl dostatečně rychlý.
     
    14:12
    Šilhavý si najel před branku hostů, ale v mezikruží poté promáchl puk, který na něj šel od zadního mantinelu.
     
    14:31
    Blaško vyslal v útočném pásmu po zakázaném uvolnění Zubrů hodně nepřesné nahození. Zanedlouho jeli Jihomoravané dva na jednoho, ale Fornál celou situaci prováhal a od levé tyče pak už nedokázal přesně přihrát.
     
    15:10
    Hradilův dalekonosný pokus vyráží Nešpůrek před sebe, k dorážkám se domácí hráči nedostali.
     
    15:21
    První třetina je přerušena, protože na ledovou plochu MEO Arény spadla ze stropu zářivka. Rozhodčí poslal oba týmy do kabin, na ukazateli skóre běží čas přestávky, led upravuje rolba. Čtyři minuty a 39 sekund, které zbývaly do konce prvního dějství, se dohrají po přestávce a především úpravě ledu.
     
    Jeden z ledařů nyní uklízí ledovou plochu, aby se po přestávce mohlo pokračovat ve hře.
     
    V odehraných 15 minutách a 21 sekundách byl k vidění spíše opatrný hokej. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a nikam se nehnal. Přerov nevyužil přesilovou hru, Technika zase nedotáhla několik brejků dvou proti jednomu. Zbytek první části začne po úpravě ledové plochy zhruba v 16:36, poté by na něj už plynule měla navázat druhá třetina.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli se rozeběhne zbývající část první třetiny.
     
    15:21
    V čase 15:21 se bude vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    15:50
    Kleniar se dostal před Holcmana a u odraženého puku byl tak první. Holcman ale poté zaváhání napravil, Kleniara navíc zablokoval i Holcmanův kolega z obrany Kubica. Zubři přesto branku Brňanů ohrozili, pokus Gréče ale Nešpůrek s vypětím všech sil nepropustil za svá záda.
     
    18:06
    Domácí zastavili vyhození Techniky z obranného pásma. Na bekhendovou přihrávku si poté najel Kleniar a jeho bekhendovou střelu Nešpůrek vkleče zastavil.
     
    18:22
    Postava před z levé strany dojíždějícím Pospíšilem raději podržel kotouč pod lapačkou, buly v útočném pásmu Techniky.
     
    18:58
    Halíkovu prudkou přihrávku dokázal Gréč na modré čáře zpracovat. Nešpůrka ale neohrozil, protože jeho střela byla zablokována. Puk se ovšem odrazil příhodně k Holíkovi, jehož rána příklepem proletěla o kousek vedle levé tyče hostující branky.
     
    19:50
    Po zásahu přerovské obrany se krátce před koncem první třetiny bude vhazovat v útočném pásmu Techniky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina za stavu 0:0 skončila. Přestávka nicméně nyní následovat nebude a hned se začne hrát druhé dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přihrávka kapitána Zubrů Tomáše Hanáka měla, jak se říká, oči. Přerovský obránce s číslem 20 našel z úrovně brankové čáry šikmým pasem před brankou zcela volného MICHALA ŠILHAVÉHO. Ten překonal Nešpůrka střelou nad vyrážečku do levého horního rohu branky. Asistence: Tomáš Hanák a Jakub Němec.
     
    21:40
    Zubři jsou při chuti, před branku si z levé strany najel Hlávka, ale tísněný už zakončit nedokázal.
     
    22:46
    Technika právě vstřelila branku!
    Hosté využívají útočné akce k vyrovnání. Odražený kotouč popadl Lajoš a našel zcela volného kapitána Brňanů TOMÁŠE ČOUPKA, který neměl problém trefit volnou část branky. Postava byl vyjetý a proti střelci se nemohl včas přesunout. Asistence: Lukáš Lajoš.
     
    24:39
    Kolaříkovu střelu z otočky zastavil vkleče u pravé tyče Nešpůrek. Zanedlouho vypálil na druhé straně jeden z hostů tvrdě příklepem, Postava si připsal pohotový zákrok koncem pravého betonu.
     
    25:35
    Čoupek se snažil natlačit před posledního bránícího Přerovana. Dostatek vervy sice prokázal, ale ohrozit Postavu už nestihl. Domácí bek pak boural do branky a rozhodčí po chvíli hru přerušuje.
     
    25:53
    Dvě velké šance Zubrů. Ti nejprve jeli dva na jednoho a přihrávka Brázdy byla ztečována přímo do klečícího Nešpůrka, který dokázal udržet kotouč před brankovou čárou. Zanedlouho se puk odrazil přímo k levé tyči ke Kleniarovi, Nešpůrek ale předvedl parádní přesun a koncem levého betonu útočníka Hanáků vychytal.
     
    26:57
    Ošemetnou situaci v přerovském brankovišti dokázal vyřešit Postava. Po buly v útočném pásmu pak od modré čáry pálil Kubica, Postava mezeru mezi betony ucpal včas.
     
    27:31
    Švejda si v situaci dvou proti jednomu zpracoval kotouč na holi a zvolil zakončení. Trefil přesně prostor, kam zaklekl pozorný Nešpůrek.
     
    28:22
    Nahození z levé strany poslal Postava vyrážečkou na tvrzené sklo. Akce Techniky ještě chvíli pokračovala, domácí brankář ale už zasahovat nemusel.
     
    29:30
    Pokus Blaška od modré čáry vyrazil Postava u pravé tyče do rohu kluziště. Na druhé straně nerozehrál dobře za brankou Nešpůrek, což mohl potrestat dojíždějící obránce Gréč. Než ale vystřelil, Nešpůrek se stihl vrátit do postavení a zakročit.
     
    30:40
    Najetý Pospíšil zakončoval ke vzdálenější tyči, tu ovšem minul.
     
    30:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jdou znovu do vedení. Od levého mantinelu poslal kotouč na branku Nešpůrka TOMÁŠ HANÁK a dobře udělal. Hostujícímu brankáři totiž skvěle clonil Kolařík a kus černé gumy tak prošel až do sítě. Asistence: Michal Šilhavý a Radim Kolařík.
     
    32:29
    Technika si počíná nejistě v obranných řadách a domácí toho nyní mohli několikrát využít. Přečíslení ovšem neskončilo přesnou finální přihrávkou k pravé tyči, střelu Švejdy z dobré pozice zase zastavil Nešpůrek.
     
    33:37
    Pas najetého Gréče se pokusil usměrnit do brány Kleniar, ovšem kotouč nakonec vůbec netrefil.
     
    34:15
    Teď už se Kleniar k zakončení dostal, Nešpůrek střelu k levé tyči likviduje vyrážečkou.
     
    34:33
    Tvrdý pokus vyslal z pravé strany Hradil, Nešpůrek kotouč vytěsnil před sebe a vzápětí ho dokázal ukrýt na hrudi.
     
    34:39
    Po buly v útočném pásmu Zubrů znovu zahrozil Hradil, bránící hráči Techniky zvládli jeho pokus přizvednout do ochranné sítě.
     
    35:12
    Nešpůrek měl zakrytý výhled, přesto ale dokázal vkleče vytěsnit střelu Halíka z mezikruží. Halík poté posílal střílenou přihrávku před bránu na Fencla, ten ale této nabídky nevyužil.
     
    36:11
    Snažení Techniky v útočném pásmu zastavuje přihrávka rukou, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    36:42
    Kaprál nadvakrát rozehrál z obranného pásma, v tom útočném pak přes obránce příklepem vypálil Brázda. Kotouč skončil vedle branky Techniky, poté ho na Nešpůrka ale jeden ze Zubrů přece jen nasměroval. Hostující brankář vkleče zasáhl u pravé tyče.
     
    37:30
    Kleniarovu prudkou střelu Nešpůrek vyrazil pouze před sebe. Odražený puk si pak zpracoval Brázda a trefil brankovou konstrukci! Teď měla Technika štěstí.
     
    38:49
    Gréč chvíli držel puk v rohu útočného pásma, pak se však dopustil útočného faulu a půjde si odpykat dvě minuty.
     
    38:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Gréč – 2 min., podrážení).
     
    39:11
    Zubři se vyhozením z úrovně brankové čáry dokázali osvobodit.
     
    39:41
    Domácí drželi kotouč daleko od své brány. Fenclovi pak nescházelo zase tolik, aby odražený puk dojel a osamocený čelil Nešpůrkovi. Brankář hostů byl ale u kusu černé gumy dřív a dokázal ho, byť krkolomně, odehrát pryč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství, které bez přestávky navázalo na první třetinu, je u konce. Zubry v něm poslal do vedení Michal Šilhavý, kterého před brankou skvěle našel Tomáš Hanák. Kapitán domácích poté využil clony od spoluhráče Kolaříka a ve 31. minutě vrátil svým barvám vedení. Technika totiž mezitím dokázala na Šilhavého trefu odpovědět zásluhou Tomáše Čoupka. Přerov, který měl od druhé branky více ze hry, tak po 40 minutách vede 2:1. Jihomoravané si do třetí části přenesou 49 sekund přesilové hry. Třetí třetina začne zhruba v 17:26.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledě, za malou chvíli začne třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Úvodní buly třetí části vyhráli domácí, kteří okamžitě vyhodili kotouč až k Nešpůrkovi.
     
    40:27
    Rozhodčí píská další nedovolený zákrok na straně Zubrů, Technika bude 23 sekund hrát přesilovku pět na tři.
     
    40:28
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kolařík – 2 min., podrážení).
     
    40:44
    Zubři i ve třech dokázali vyhodit.
     
    40:58
    Domácí už jsou ve čtyřech, Technika musí začínat od své branky.
     
    41:24
    Zubři drží puk v dostatečné vzdálenosti od Postavy, nyní znovu úspěšně vyhodili.
     
    41:57
    Mrkvicovo nahození od levého mantinelu poslal Postava do ochranné sítě, buly v útočném pásmu hostů.
     
    42:32
    Fojtovo nahození bylo tečované a skončilo za brankou Přerova. Z protiakce nepřesně mířil Švejda.
     
    42:45
    Domácí už jsou kompletní, pokus Švejdy z levé strany si Nešpůrek dokázal pokrýt.
     
    43:33
    Nahození do útočné třetiny zastavil holí Postava, aby Zubři mohli rozehrát.
     
    43:47
    Velká šance Techniky. Sám na Postavu se řítil Sever, ale prudkou střelu nasměroval vedle pravé tyče. Vracející se domácí bek se pak s Postavou srazil a společně posunuli branku. Hra tak musí být přerušena.
     
    44:02
    Přerov právě vstřelil branku!
    Gól padá na druhé straně. Křížnou střelu ke vzdálenější tyči ještě Nešpůrek koncem levého betonu s vypětím všech sil vyrazil před sebe. U odraženého puku byl ale jako první JAN FENCL, který se s tím nemazal a razantním pokusem rozvlnil síť za hostujícím brankářem. Asistence: Matěj Halík a Radim Hradil.
     
    45:00
    Zubři měli šanci na zvýšení náskoku, ovšem najetý Buršík mezi Nešpůrka a levou tyč zakončil nedokázal.
     
    45:58
    Další velká možnost domácího celku. Před Kolaříkem zívala odkrytá brána, útočník Zubrů do ní ale v předklonu odražený kotouč poslat nezvládl.
     
    46:45
    Pronikající Fencl byl v útočném pásmu faulován, Přerov si zahraje druhou přesilovku v zápase.
     
    46:45
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Pospíšil – 2 min., faul kolenem).
     
    47:11
    Hosté se dožadovali odpískání ofsajdu, rozhodčí ale hru nechal pokračovat dál. Prudkou střelu Halíka od modré čáry Nešpůrek vytěsnil před sebe, poté dokázal neposedný kotouč s pomocí spoluhráčů zpacifikovat.
     
    47:11
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Fencl – 2 min., krosček).
     
    47:34
    Zubři drží kotouč v útočném pásmu, Hradilova prudká rána švihem nad kruhy skončila nad brankou Techniky.
     
    48:11
    Domácí zamkli soupeře u jeho brány a Holík mohl udělat několik kroků s pukem a až pak vystřelit. Přesně to také přerovský obránce provedl, následně však trefil jen prostor, kam si včas kleknul Nešpůrek.
     
    48:39
    Hosté hrají zkrácenou přesilovku, se střelou od modré čáry ale Postava neměl potíže. Puk dobře viděl a ještě ho rozehrál na spoluhráče vedle sebe.
     
    49:21
    Také domácí tým už hraje v plném počtu.
     
    49:25
    Technika právě vstřelila branku!
    Tři nejproduktivnější hráči hostujícího týmu se nyní postarali o snížení. Po přihrávkách Čoupka a Severa překonal Postavu ERIK POSPÍŠIL, který se tak osamostatňuje na prvním místě tabulky střelců Ligy juniorů. Asistence: Alex Sever a Tomáš Čoupek.
     
    50:47
    Postava měl nyní u levé tyče spoustu práce, střelu i následnou dorážku ale dokázal ustát a drží těsný přerovský náskok.
     
    51:53
    O puk se nyní bojuje v rohu útočné třetiny Techniky.
     
    52:19
    Švejda si ve středním pásmu sklepl puk a namířil si to mezi dva hostující beky. Nešpůrek jeho pokus po ledě vyrazil do rohu kluziště.
     
    53:16
    Adam si chtěl na levém křídle obhodit bránícího Gréče, ale to se mu nepodařilo.
     
    53:37
    Technika nyní musela vyklidit útočné pásmo, protože kotouč už přešel její útočnou modrou čáru.
     
    54:13
    Ránu ještě ze středního pásma zkusil Holík, branku hostů ale minul.
     
    54:39
    Z levé strany poslal k zadní tyči skrytý pokus Brázda, branku ale nakonec minul.
     
    55:22
    Holcman zastavil zubří kontr a sám vedl protiakci. Nepohlídal si ale přechod modré čáry a rozhodčí mu píská ofsajd.
     
    55:57
    Pospíšil chtěl v útočném pásmu pomocí míchání s pukem obejít obránce Přerova Holíka, ovšem to se mu nepodařilo.
     
    56:36
    Halík byl za brankou Techniky faulován, Přerov si zahraje přesilovku.
     
    57:01
    Hanáci mají nyní ponechanou výhodu a šetří čas.
     
    57:23
    Na prudký pas Kolaříka z pravé strany si najížděl Hlávka a nechybělo mu moc, aby ho usměrnil za roztáhnutého Nešpůrka.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Vlach – 2 min., hákování).
     
    57:44
    Pokus jednoho z domácích hráčů vyráží Nešpůrek do rohu kluziště.
     
    58:10
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Hosté v oslabení jeli tři na dva Přerovany, ale brejk nesehráli dobře a nic z něj nakonec nebylo.
     
    59:10
    Zubři se nikam neženou a drží kotouč na svých hokejkách.
     
    59:30
    Technika hraje v plném počtu.
     
    59:57
    Technika měla ponechanou výhodu a jeden z jejích hráčů teď spálil obrovskou šanci, když z prostoru mezi kruhy ztroskotal na skvělém Postavovi. Přerovský brankář nyní udržel těsné vedení svého mužstva. U branky MEO se pak ještě strhla šarvátka, vylučovat se zřejmě bude na obou stranách.
     
    59:57
    V rohu útočného pásma Techniky zůstává ležet jeden z hostujících hráčů. Do konce třetí třetiny zbývá 2,6 sekundy.
     
    59:57
    Oním hráčem, který ležel na ledě, byl útočník Techniky Sever. Nyní se již zvedl a v předklonu za pomoci spoluhráčů míří na střídačku.
     
    59:57
    Hostující tým si bere oddechový čas.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Brázda – 2+2 min., vysoká hůl + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Vlach – 2 min., hrubost).
     
    59:57
    Technika bude ve zbývajících sekundách hrát přesilovku pět na čtyři.
     
    59:59
    Hosté ještě zkouší ohrozit Postavu, vyrovnat se jim už ale nepodaří.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Zubry ve třetí třetině nejprve poslal do vedení o dva góly Jan Fencl, který z dorážky napálil puk za Nešpůrka. Technika ale díky Eriku Pospíšilovi deset a půl minuty před koncem snížila a zbytek duelu tak zdramatizovala. Největší šanci na vyrovnání měli Brňané v samotném závěru při ponechané výhodě, skvělý Postava nicméně Zubry podržel. MEO tak vítězí 3:2 a s Technikou má v základní části Ligy juniorů naprosto vyrovnanou bilanci. Oba týmy v šesti vzájemných utkáních triumfovaly dvakrát 5:2 a jednou 3:2. Hanáci získali na čele tabulky skupiny Východ náskok 21 bodů, momentálně jich mají nasbíráno 92. Náskok Techniky na třetí Šumperk se naopak ztenčil na pouhé tři body, Jihomoravané však oproti Mladým Drakům mají zápas k dobru.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek neděle. (18:09:32)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 21. Šilhavý (Hanák, Němec), 31. Hanák (Šilhavý, Kolařík), 45. Fencl (Halík, Hradil) – 23. Čoupek (Lajoš), 50. Pospíšil (Sever, Čoupek)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Gréč, Hanák (C), Němec, Nesvadba, Holík, Kaprál, Pekr – Kleniar, Halík, Brázda, Hradil, Šilhavý, Kolařík (A), Fencl (A), Švejda, Hlávka, Buršík
    Trenér: Pavel Neuman

    Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Skoupý) – Kubica (A), Mrkvica, Holcman, Fojt, Svoboda, Blaško (A) – Líska, Pospíšil, Adam, Růžek, Čoupek (C), Trögner, Vlach, Sever, Fornál, Lajoš
    Trenér: Jiří Rech

    Rozhodčí: Rimmel – Hranoš, Piskoř

    Diváci: 164
    bahis siteleri