Alavés – Villarreal 2:1 (kon.) | Real Madrid – Espanyol 4:0 (kon.) | Valencia – Levante 1:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (1:0)
Levante UD
Sobota 30.04.2022, 18:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ve druhém poločase bylo Levante lepší, soupeře tlačilo a stihlo i vyrovnat. Více ovšem hosté v městském derby nezvládli. Připomeňme také, že Valencia hrála od 32. minuty bez vyloučeného kapitána. Bod asi domácí vzhledem k okolnostem berou. Přeji příjemný zbytek večera. (20:33:39)
     
    Zápas končí remízou 1:1, kterou zařídil osm minut před koncem základní hrací doby přesnou hlavičkou hostující Duarte. Bod je ale pro hosty málo. V tabulce stále zůstávají poslední a záchrana v nejvyšší soutěži se jim hodně vzdálila.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:21.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po hlavičkovém souboji ve středovém kruhu leží na hřišti oba hráči s osmičkou na zádech, tedy Račić a Pepelu. Zvedají se hodně těžce.
     
    90+4
    Do útoku se snad teprve potřetí ve druhé půli pustili domácí. Račić si vyměnil míč s Gilem a Valencia našetřila pár cenných vteřin daleko od své brány.
     
    90+2
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Carlos Soler I, přichází Yunus Musah.
     
    90+1
    Levante kombinuje na polovině hřiště, domácí je dobře napadají. Hosté neví kudy.
     
    90
    Stejně jako v prvním poločase se i tentokrát nastavuje pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Hugo Duro, přichází Bryan Gil.
     
    89
    Valencia teď dvě střely po sobě zablokovala až se míč odrazil k Moralesovi a ten zavřel oči a vystřelil. Jeho přízemní pokus zlikvidoval vleže Mamardašvili.
     
    88
    Na pravé straně je hodně aktivní hostující kapitán Morales. Zprava znovu přilétlo do vápna několik centrů, stejně jako při gólové hlavičce. Žádný se tentokrát neujal.
     
    87
    Všichni hráči Valencie jsou na své půlce a brání. Hosté chtějí otočit, remíza a jeden získaný bod v jejich případě moc neřeší.
     
    86
    Žlutá karta pro tým Levante UD (Óscar Duarte).
     
    84
    Emoce stoupají. Rozhodčí musel krotit vášně u obou střídaček, bude zřejmě také rozdávat žluté karty.
     
    83
    A Levante je při chuti. Pepelu napřáhl snad z pětadvaceti metrů a Mamardašvili situaci nepříliš přesvědčivě jistil. Míč letěl asi metr nad.
     
    82
    Levante právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali. Rozehráli roh nakrátko, Morales zprava centroval a našel přesně hlavu OSCARA DUARTEHO, který překonal brankáře Mamardašviliho. 1:1.
     
    80
    Střídání v týmu Levante UD:
    ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Marc Pubill.
     
    79
    Domácí Vázquez se ujal autového vhazování daleko od své brány a nikam nepospíchá. Před chvilkou měli ale domácí velkou kliku.
     
    78
    Břevno! Tak teď byli hosté blízko. Bardhi krásně vypálil zpoza vápna a jeho pumelice div nepřelomila břevno domácí brány. Chybělo pár centimetrů.
     
    76
    Roh pro Valencii. Vůbec první v celém zápase! Nic z toho a s míčem hrají opět hráči Levante.
     
    75
    Hostům už začíná téct do bot a nedá se říct, že by kromě územní převahy soupeřovu bránu jakkoliv ostřelovali. Melero centroval ze strany jen do rukavic brankáře.
     
    74
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Thierry Correia, přichází Dimitri Foulquier.
     
    73
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Maxi Gómez.
     
    71
    Valencia utekla do ojedinělého protiútoku a mohla dát gól. Soler nádhernou patičkou přenechal míč Vázquezovi, jenž pálil technicky na vzdálenější tyč a o kousek minul.
     
    70
    Žlutá karta pro tým Valencia CF (Giorgi Mamardašvili).
     
    70
    Územní převahu Levante dokazuje aktuální statistika držení míče ve druhém poločase – 87% ku 13% ve prospěch hostů!
     
    69
    Škoda pro hosty, že Miramón teď u rohového praporku podklouzl. Naštvaně se ze hřiště zvedá. Valencia mezitím s míčem nikam nespěchá.
     
    67
    Correia na levé straně zablokoval jeden z centrů do autu, následně skončil míč vedle domácí brány a Mamardašvil v klidu rozehraje.
     
    66
    Soldado pěkně na Melera, jenž stál chvilku neobsazený v oblasti penalty. Střílel hned z otočky, jenže pouze do prvního hráče před sebou.
     
    65
    Na rozdíl od prvního poločasu má hra spád a přerušuje se jen minimálně. Doufejme, že se to s přibývajícími minutami nezmění.
     
    63
    Soldado, nový muž na hřišti, si už chystal míč na střelu z dálky. Na poslední chvíli mu ho od kopaček odkopli obránci. Hosté nicméně zůstávají vepředu.
     
    62
    Střídání v týmu Levante UD:
    ze hřiště odchází José Campaña, přichází Roberto Soldado.
    ze hřiště odchází Rúben Vezo, přichází Gonzalo Melero.
     
    61
    Něco málo přes půl hodinu do konce. Levante pokračuje v aktivitě, Valencia se téměř nedostává za půlku a jen brání. Zatím spolehlivě.
     
    60
    Rychlonohý Correia vystartoval za volným míčem podél lajny a nikdo z protihráčů ho nedokázal chytit. Situaci musel zachránit až vyběhnuvší gólman Cárdenas.
     
    59
    Hosté teď vůbec neví kudy. Kombinují před velkým vápnem, ale Valencia se drží v obranném bloku a neotvírá okénka ve své obraně.
     
    58
    Přímý kop hostů zprava zahrával Bardhi, ale míč z jeho kopačky skončil v zámezí. Levante se ještě hlásí o roh. Zbytečně.
     
    57
    Střídání v týmu Levante UD:
    ze hřiště odchází Son, přichází Marcelo Saracchi.
     
    55
    Oslabená Valencia vzadu docela hoří a pouští hosty do šancí. Jenže ti nedokáží vyřešit situace v šestnáctce dobře. Třeba jako teď Morales, který několikrát naznačil střelu a nakonec vypálil jen slabě doprostřed.
     
    54
    Na tribuny Estadio de Mestalla si dnes našlo cestu 35 099 diváků. Ti domácí zatím mohou být s průběžným stavem spokojení.
     
    52
    Slušnou příležitost hostů úplně zazdil Son. Levante bylo ve vápně snad ve třech proti jednomu, ale hostující hráč šel místo přihrávky zbytečně do kličky a pak hodně okatě upadl. Chtěl penaltu, ta se v žádném případě nepíská.
     
    51
    Levante dnes zoufale potřebuje bodovat, ideálně vyhrát. Hosté jsou v tabulce poslední a na záchranu ztrácí sedm bodů... V dalším kole navíc nastoupí proti Realu Sociedad, který bojuje o evropské poháry.
     
    50
    To nebyl špatný balon za obranu, na který si nabíhal Goméz. Potřeboval ale, aby přihrávka nebyla tak prudká. Pod nohy totiž stihl útočníkovi skočit gólman Mamardašvili.
     
    48
    Miramón si vyměnil míč s Campañou a hosté mohli proniknout do vápna, ale nezahrozili. Zůstávají nicméně u balonu.
     
    47
    Hosté v prvním útoku druhé půle. Morales, který je dnes hodně vidět, si zabíhal na zadní tyč na centr. Ten byl bohužel pro něj příliš prudký.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Hugo Guillamón, přichází Jesus Vázquez.

    Střídání v týmu Levante UD:
    ze hřiště odchází Nemanja Radoja, přichází Enis Bardhi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Valencia vede po pěkné hlavičce Dura z 27. minuty, jinak byli hosté o něco lepší a měli příležitosti k vyrovnání. Domácí Gayá byl navíc za faul před vápnem po červené kartě vyloučen. I z tohoto pohledu nás čeká velice zajímavý druhý poločas.
     
    Divoký první poločas. Viděli jsme jeden gól, červenou kartu i další šance. Hlavně ale spoustu faulů, strkanic a soubojů.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    V jeho závěru mohlo Levante vyrovnat! Konkrétně Goméz, který obral o míč Diakhabyho a šel ze strany v podstatě sám na brankáře. Volil možná ukvapené zakončení po zemi, zřejmě mezi nohy. Mamardašvili proti němu vyběhl a míč chytil.
     
    45+4
    Račić centroval zprava, jenže míč jen prolétl nad hlavami všech hráčů a skončil na opačné straně hřiště. Nastavení se chýlí ke konci.
     
    45+3
    Domácí publikum tleská Guedesovi, jenž vyhrál několik soubojů u půlky a pak také na svoji osobu vybojoval faul.
     
    45+2
    Další hráč na zemi, je to domácí Soler. Rozhodčí znovu píská a daruje míč Valencii.
     
    45+1
    Dlouhý nastavený čas zahájí Levante rohovým kopem. Získal ho Miramón, jehož pobídku do vápna domácí obrana srazil vedle brány.
     
    45
    V prvním poločase nastavuje rozhodčí pět minut!
     
    43
    Na druhé straně Guillamón z dálky zřejmě střílel, jenže trefil jen vlastního spoluhráče v oblasti penalty a Cárdenas byl bez práce.
     
    42
    Poslední minuty patří Levante. Pepelu teď však nezpracoval oblouček od Sona a míč mu skočil do zámezí. Vhazuje Valencia.
     
    41
    Campaña se drží za hlavu, hosté mohli vyrovnat! Záložník Levante střílel z levé strany vápna po sražené přihrávce od Moralese a pěknou přízemní střelou rozvlnil jen boční síť.
     
    40
    Soler hezkou patičkou na pravé straně přihrál Guedesovi, jenže ten následnou přihrávku úplně pokazil a daroval tak míč protivníkovi.
     
    39
    Závěr poločasu je ve znamení velkého boje. Hraje se minimálně, hra se stále přerušuje a při každém faulu musí rozhodčí odtrhávat rozzuřené hráče od sebe.
     
    38
    Žlutá karta pro tým Valencia CF (Omar Alderete).

    Žlutá karta pro tým Levante UD (Son).
     
    36
    Žlutá karta pro tým Levante UD (Nemanja Radoja).
     
    35
    Levante je na útočné polovině, ale do přímého ohrožení brány Mamardašviliho se nedostává. Valencia poctivě brání.
     
    33
    Tak uvidíme, jak červená karta zamíchá silami na hřišti. Připomeňme, že Levante se na Valencii v derby dlouhodobě nedaří a bojuje i proti černé výsledkové sérii.
     
    32
    A je to tak, domácím kapitán Jose Gayá vidí červenou kartu a odchází do sprch! Tak to je velká komplikace pro domácí a samozřejmě také šance pro hosty vrátit se do zápasu.
     
    30
    Tak pozor, rozhodčí se jde ještě podívat na monitor... Gayá možná fauloval v roli posledního hráče a ve hře je tedy červená karta.
     
    29
    Levante se snaží odpovědět, hosté už musí vsadit vše na útok. Nyní vybojovali další z mnoha standardek kousek za vápnem. Fauloval Gayá.
     
    27
    Valencia právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre a vedou 1:0. Gayá dostal míč na levou stranu a odcentroval dobře na malé vápno, kde se do hlavičky položil HUGO DURO a svým tvrdým zakončením o břevno nedal Cárdenasovi šanci. Levante ještě protestuje, že byli domácí v ofsajdu. Vše bylo ale v pořádku.
     
    26
    Signál domácím nevyšel a do protiútoku upaloval Son. Míč ovšem ztratil u půlícího kruhu a ze slibně se rozvíjející akce nic nebylo.
     
    25
    Miramón byl teď pro změnu v roli faulujícího hráče a Valencia kope standardku z levé strany.
     
    24
    Žlutá karta pro tým Valencia CF (Gonçalo Guedes).
     
    23
    Faulovaný Miramón se svíjí v bolestech na trávníku a hra je přerušena. Hosté protestují, chtějí po rozhodčím žlutou kartu pro soupeře. Ta také přijde.
     
    22
    Oba týmy zatím měly jednu slušnou šanci, v obou případech to byla povedená střela z dálky. Hosté se i nadále snaží být aktivnější.
     
    21
    Hra se kvůli drobným faulům často kouskuje. Výhodu standardní situace nedaleko od soupeřovy brány teď měli domácí. Soler centrem z ní hlavu nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    19
    Son s míčem na noze prošel nenápadně až šestnáctky a z úhlu se tlačil na malé vápno, tam ale narazil na připravené obránce, kteří ho do zakončení nepustili.
     
    18
    A další přímý kop pro Levante, tentokrát zleva. Campaña místo centru do vápna hrál jen dozadu na obránce a hosté rozjíždí celou akci znovu.
     
    17
    Chvíli nato měli hosté k dispozici standardku. Zakončoval z ní Pepelu a bránu minul, už předtím však rozhodčí hru zřejmě pro faul přerušil.
     
    16
    Po útočném faulu Levante jsou u míče domácí a nikam nespěchají. Přihrávají si na vlastní půlce.
     
    15
    Morales si hezky přiťukl s Gomézem, finální přihrávka ovšem hostům nevyšla. Obrana Valencie jejich záměr před vlastní šestnáctkou přečetla.
     
    14
    Tentokrát si hosté v útoku nerozuměli. Míč skončil v zámezí a Valencia bude od své brány rozehrávat.
     
    13
    Z rohu nic nebylo. Chvíli nato kopalo Levante ještě standardku ze strany a Campaña z ní kroutil míč přímo na bránu. Domácí gólman jeho pokus vyboxoval.
     
    11
    První příležitost také na straně hostů. Goméz se dostal do šestnáctky, připravil si míč na střelu a pak tvrdou ranou pořádně protáhl Mamardašviliho. Bude z toho další roh pro Levante.
     
    10
    Hosté rozehráli svůj druhý roh v zápase. Jejich snaha byla zastavena pro faul na Solera.
     
    9
    Nyní ale Guedes krásně vypálil zpoza vápna! Cárdenas zmrznul na brankové čáře a měl štěstí, že balon prosvištěl jen kousek nad jeho brankou.
     
    8
    Teď v útoku také Valencia. Guedes vyhrál souboj u postranní čáry se Sonem, ale ještě před šestnáctkou o míč přišel.
     
    7
    Hosté si jsou vědomi důležitosti utkání a zatím hrají převážně s míčem na kopačkách. Valencia se jen brání. Levante ale zatím není nebezpečné, hraje se v bezpečné vzdálenosti od Mamardašviliho.
     
    5
    Domácí útočník Duro teď hodně zatlačil na rozehrávajícího brankáře Cárdenase, který před napadajícím protihráčem jen tak tak stihl přihrát.
     
    4
    Campaña už možná mohl z hranice vápna střílet, místo toho ještě přihrával do druhé vlny Sonovi. Jeho zakončení bylo zablokované.
     
    3
    Son prohrál na levé straně souboj, a tak se dopředu vydali domácí. Dlouho se však v útoku neohřáli a už zase hraje Levante.
     
    2
    Hosté, kteří dnes nastoupili v tmavé kombinaci dresů, vybojovali první roh v dnešním střetnutí. Gólman Mamardašvili ale zasahovat nemusel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Diakhaby, Paulista, Alderete, Gayá I (C) – Soler I, Guillamón, Račić – Guedes, Duro.
    Náhradníci: Cillessen, Doménech – Cömert, Hé. Costa, Foulquier, B. Gil, Ma. Gómez, Čeryšev, Koindredi, André, Musah, J. Vázquez.
    Trenér: Jose Bordalas Jimenez

    Levante UD: Cárdenas – Miramón, Vezo, Ó. Duarte, Pier, Son – Radoja, Pepelu, Campaña – Goméz, Morales (C).
    Náhradníci: Ai. Fernández – Bardhi, Cáceres, Cantero, Coke, Franquesa, Malsa, Melero, Postigo, Pubill, Saracchi, Soldado.
    Trenér: Alessio Lisci.
     
    Do derby jdou hosté v o něco lepší aktuální formě a na hřišti rivala by potřebovali vyhrát. Valencii však nedokázali porazit v posledních deseti vzájemných ligových střetnutích.
     
    Na rozdíl od Valencie, která už nemá ve středu tabulky obrazně řečeno o co hrát, bojuje Levante o záchranu. Hosté po odpolední výhře Alavésu spadli na poslední místo a jejich situace je kritická, neboť na nesestupové příčky ztrácí sedm bodů.
     
    Domácí začali v závěru sezony klopýtat. V lize naposledy vyhráli před více než měsícem, dva poslední duely pro ně navíc skončili porážkou. K tomu o víkendu prohráli ve finále poháru Copa Del Rey s Betisem 1:2 na penalty.
     
    Třetím utkáním v dnešním programu španělské nejvyšší soutěže je v rámci 34. kola městské derby mezi Valencií a Levante.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Šonský

    Branky: 27. Duro (Gayá I) – 82. Ó. Duarte (Morales)

    Karty:   24. Guedes (VAL), 38. Alderete (VAL), 70. Mamardašvili (VAL) – 36. Radoja (LVN), 38. Son (LVN), 86. Ó. Duarte (LVN)   32. Gayá I (VAL)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:21.
    Valencia CF: Mamardašvili – Correia (74. Foulquier), Diakhaby, Paulista, Alderete, Gayá I (C) – Soler I (90+2. Musah), Guillamón (46. J. Vázquez), Račić – Guedes (73. Ma. Gómez), Duro (90. B. Gil).
    Náhradníci: Cillessen, Doménech – Cömert, Hé. Costa, Čeryšev, Koindredi, André.

    Trenér: Jose Bordalas Jimenez

    Levante UD: Cárdenas – Miramón (80. Pubill), Vezo (62. Melero), Ó. Duarte, Pier, Son (57. Saracchi) – Radoja (46. Bardhi), Pepelu, Campaña (62. Soldado) – Goméz, Morales (C).
    Náhradníci: Ai. Fernández – Cáceres, Cantero, Coke, Franquesa, Malsa, Postigo.

    Trenér: Alessio Lisci

    Diváci: 35 099
    bahis siteleri