Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Watford FC
1:2 (1:0)
Burnley FC
Sobota 30.04.2022, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Nathan Collins ještě viděl za faul ve středu hrací plochy žlutou kartu. Ta mu však podle mě v této chvíli vadí naprosto minimálně.
     
    90+2
    Dobojováno má český útočník Matěj Vydra, jenž v závěru utkání střídá, aby Burnley ještě víc rozbilo konec utkání. Místo něj je na hřišti Dale Stephens.
     
    90
    A slovenský borec si po své střele neodpustil pár nesportovních komentářů a za ně je odměněn žlutou kartou, kterou mu ukazuje sudí Pawson.
     
    88
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Aaron Lennon, přichází Matthew Lowton.
    86. Josh BROWNHILL - 1:2
     
    86
    Burnley právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné, Burnley skutečně v samotném závěru otáčí celý zápas! Centr do vápna Watfordu se neujal, defenziva Sršňů jej poslala před šestnáctku, Klareti se však dostali zpět na balon a vrátili jej do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Matěj Vydra, jenž zády k bráně přihrál na hranici velkého vápna, odkud tvrdou přízemní ránu k pravé tyči vyslal JOSH BROWNHILL a Ben Foster se po jeho pumelici natahoval marně! Burnley vede 2:1! Asistence: Matěj Vydra.
    83. Jack CORK - 1:1
     
    83
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Burnley srovnává na 1:1! Charlie Taylor se vydal kupředu po levém křídle a poslal nádherný centr na zadní tyč. Na malé vápno se v prudkém náběhu vřítil JACK CORK, jenž hlavou uklidil balon z bezprostřední blízkosti do sítě Watfordu a málem se vsítil sám! Neskutečně důležité srovnání pro Klarety, zápas tedy začíná od začátku! Asistence: Charlie Taylor.
     
    78
    Josh Brownhill nyní centroval z levé strany do malého čtverce Watfordu a pod břevno jeho svatyně. Ben Foster však dokázal míč vyboxovat dál od své klece.
     
    73
    Centr z pravého rohového praporku šel na zadní tyč, kde se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Ashley Barnes, jehož pokus vyráží fantastickým zákrokem Ben Foster do břevna vlastní svatyně! Od něj se balon odrazil ven z brány.
     
    60
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Ashley Barnes.
     
    51
    Nyní však už slovenský záložník zakončoval. Watford předvedl rychlou akci na levé straně a Emmanuel Dennis posunul balon doprava právě na Kucku, jež přibližně z penalty pálil na klec Burnley, brankář Nick Pope však zvládl jeho pokus vytěsnit a následně pálil Kucka už jen do spoluhráče Joaa Pedra.
     
    49
    James Tarkowski nyní spadl na zem a natáhl ruku po noze soupeře, kterému pomohl na zem, sudí Pawson mu ukazuje žlutou kartu. Předchozí faul na Collinse neviděl, což je pro Burnley velké příkoří.
     
    47
    Málem bylo srovnáno! Aaron Lennon si nádherně navedl balon do šestnáctky soupeře a na levé straně přibližně ze vzdálenosti penalty vyslal přízemní tvrdou střelu na zadní tyč, kterou však Ben Foster senzačním zákrokem vytlačil na roh!
     
    45+1
    Ímrán Lúzá se postavil na pravé straně k zahrání volného přímého kopu a levačkou zakroutil míč do brány. Nick Pope však jeho střelu boxuje rukavicemi ven ze šestnáctky.
     
    41
    Matěj Vydra předvedl na pravé straně své přednosti. Rychle si došel pro odražený balon ve vápně Watfordu. Z úhlu však k přední tyči netrefil, jeho rána šla jen do boční sítě.
     
    31
    Emmanuel Dennis na pravé straně obešel bránícího Jamese Tarkowskiho a ranou z takřka nulového úhlu prověřil Popa na přední tyči. Brankář Burnley připraven.
     
    28
    Jenže penalta se ruší! VAR přezkoumal prostor, ve kterém byl McNeil faulován a Burnley bude kopat jen volný přímý kop z hranice šestnáctky.
     
    27
    Tohle je penalta pro Burnley! Dwight McNeil si navedl míč do šestnáctky soupeře a Moussa Sissoko ho přesně na hraně velkého vápna podrazil. Sudí Pawson píská pokutový kop!
     
    24
    Kiko Femenía nacentroval do šestnáctky soupeře z levé strany a poté, co balon trefil tyčku, jej z vápna Klaretů vyhnal Nathan Collins.
     
    16
    Dwight McNeil nacentroval ze standardní situace na polovině hřiště až na hranici velkého vápna Watfordu. Odražený míč z hlavičkového souboje našel před šestnáctkou Sršňů Josh Brownhill, který tvrdě pálil k levé tyči svatyně protivníka. Minul jen těsně!
     
    11
    Charlie Taylor nyní nepochopil zpětnou přihrávku svého spoluhráče a balon mu prošel mezi nohama. Během chvilky byl opět u Juraje Kucky, jehož ránu z malého vápna sráží na rohový kop kolenem opět James Tarkowski.
    8. James TARKOWSKI - 1:0
     
    8
    Watford právě vstřelil branku!
    Sršni přetavili parádní start v první gól utkání! Centr pravého rohového kopu nic nepřinesl. Následně však nacentroval z pravého křídla Kiko Femenía, míč propadl na zadní tyči k Juraji Kuckovi, jenž svou ranou z malého vápna trefil jen břevno, od něhož se však balon odrazil do vracejícího se JAMESE TARKOWSKIHO, jenž si k obrovské smůle Burnley srazil merunu do vlastní sítě! Watford vede 1:0!

    Petr Šatalík

    Branky: 8. Tarkowski (vla.) – 83. Cork (Taylor), 86. Brownhill (Vydra)

    Karty:   90. Kucka (WAT) – 49. Tarkowski (BLY), 90+4. N. Collins (BLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, Samir, H. Kamara – Sissoko (C), Lúzá, Kucka – I. Sarr, Pedro, Dennis.
    Náhradníci: Bachmann – Ngakia, Troost-Ekong, Masina, Sema, Gosling, Kayembe, King, Kalu.

    Trenér: Roy Hodgson.

    Burnley FC: Pope – C. Roberts, N. Collins, Tarkowski (C), Taylor – McNeil, Cork, Brownhill, Lennon (88. Lowton) – Weghorst (60. A. Barnes), Vydra (90+2. D. Stephens).
    Náhradníci: Hennessey, Norris – Bardsley, K. Long, B. Thomas, Costelloe.

    Trenér: Michael Jackson.

    Rozhodčí: C. Pawson – D. Cook, E. Smart – J. Moss.

    Diváci: 20 738
    bahis siteleri