Arsenal – Leeds 2:1 (kon.) | Leicester – Everton 1:2 (kon.) | Norwich – West Ham 0:4 (kon.)
Manchester City – Newcastle 5:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (2:0)
Leeds United
Neděle 08.05.2022, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (16:56:23)
     
    Arsenal si dnešním duelem pojistil čtvrtou pozici, na které má tři kola před koncem čtyřbodový náskok na Tottenham. Leeds naopak spadl na sestupové osmnácté místo.
     
    Je konec! Arsenal nakonec zvládl domácí duel a poráží Leeds United 2:1. Po chybě hostujícího brankáře otevřel po pěti minutách stav utkání Edward Nketiah. O pět minut později navíc přidal druhou branku. Ve 27. minutě byl navíc vyloučen Ayling, čímž si hosté duel zkomplikoval ještě více. Arsenal byl poté naprosto dominantním týmem, ale své šance neproměnil. Po rohovém kopu v 66. minutě navíc snížil Llorente. Hosté se v závěru ještě snažili útočit, ale nedokázali vyrovnat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Alexandre Lacazette ihned po svém příchodu na hřiště zabojoval o míč a zbrzdil rozehrávku soupeře. Arsenal je blízko k důležitému triumfu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Edward Nketiah, přichází Alexandre Lacazette.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Hosté v závěru zahrávali další rohový kop. Do vápna se vydal také brankář Meslier. Prudký centr ale odvrátil Gabriel.
     
    89
    Daniel James upadl po souboji na polovině hřiště a podle rozhodčího byl faulován. Hosté se následně vydali vpřed, ale centr z pravé strany zkrotil Ramsdale.
     
    88
    Leeds kombinuje s míčem na vlastní polovině a nikam se nežene. Naopak fotbalisté Arsenalu pokračují s vysokým presinkem.
     
    87
    Xhaka si ve středu hrací plochy předkopl míč daleko před sebe a musel si pomoci skluzem, který švýcarský fotbalista zvládl na jedničku.
     
    86
    Gabriel uspěl v dalším osobním souboji na vlastní polovině. Arsenal si zbytečně nechce komplikovat souboj o postup do Ligy mistrů.
     
    85
    Arsenal zahrával přímý kop z fantastické pozice. Jeho rozehrávky se chopil Martin Ödegaard, ale jeho pokus postrádal razanci.
     
    84
    Gabriel narýsoval přihrávku na hranici velkého vápna, kde byl faulován Emile Smith-Rowe. Domácí mají k dispozici přímý kop z fantastické pozice.
     
    83
    Xhaka krásným centrem hledal dobíhajícího Cédrica Soarese, který chtěl míč vrátit před branku ve skluzu, ale nezasáhl míč dobře.
     
    82
    Emile Smith-Rowe se u zadní tyče hnal za centrem z pravé strany, ale Daniel James před ním na poslední chvíli přizvedl míč mimo nebezpečí.
     
    81
    Martin Ödegaard na pravé straně hřiště pobavil fanoušky svým technickým uměním, když v kličkách vykoupal hned dva soupeře.
     
    80
    Cédric Soares deset minut před koncem zahrával další rohový kop. Po celé akci reklamoval Holding nedovolený zákrok, ale o faul se podle sudího nejednalo.
     
    79
    Xhaka přenesl hru na levou stranu, kde kombinoval Cédric Soares . Na poslední chvíli se k rychlonohému hráči stáhl Daniel James.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 5. Nketiah, 10. Nketiah (Martinelli) – 66. Llorente (Firpo)

    Karty:   16. Gabriel (ARS), 64. Tomijasu (ARS) – 27. Raphinha (LDS), 34. Klich (LDS)   25. Ayling (LDS)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu, Holding, Gabriel, Soares – Ödegaard (C), Alnaní, Xhaka – Saka (68. Pépé), Nketiah (90+1. Lacazette), Martinelli (78. Smith-Rowe).
    Náhradníci: Leno – Lokonga, M'Hand, Patino, Swanson, Tavares.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Llorente, Koch, Firpo – Klich (46. Bate), K. Phillips – Raphinha (60. Rodrigo), D. James, Harrison – Gelhardt (29. Struijk).
    Náhradníci: Klaesson – C. Cresswell, Hjelde, Ar. Gray, S. Greenwood, Shackleton.

    Rozhodčí: Kavanagh – Lennard, Perry
    bahis siteleri