Dukla B – Bohemians B 0:1 (kon.) | Pardubice B – Ústí n/O 3:2 (kon.) | Zápy – Velvary 3:2 (kon.)
Brozany – Jablonec B 0:0 (kon.)
konec
FK Pardubice B
3:2 (1:1)
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Neděle 08.05.2022, 10:15 • Stadion Pod Vinicí • Česká fotbalová liga (B) • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice B: Boháč – Halász, Toml (C), T. Hrnčíř, Řehák – Sychra, Kubart, Vít, Rezek – Matějka, Štichauer
    Náhradníci: Š. Hrnčíř – Hajník, Stýblo, Jarkovský, Mareš, Huf, Řezníček
    Trenér: Pavel Němeček

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Koukola, Hapal, Souček (C), Špatenka, Tichý, Grygar, Falta, Langer, Chleboun, Onije
    Náhradníci: Krátký – Vácha, Petrjánoš, Vošlajer, Anih
    Trenér: Vladimír Chudý

    Rozhodčí: Matějček – Machýček, Holakovská.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté se postarali o první zakončení. Tomáš Kubart vystřelil zpoza pokutového území, bránu však neohrozil.
     
    4
    Jakub Rezek se na levé straně snažil přes obránce dostat k centru, hráč ve žlutém ho ale ukázkově vytlačil a bude se kopat od brány hostů.
     
    5
    Pěkná průniková přihrávka od Lukáše Matějky našla v pokutovém území soupeře Matěje Víte, ten se do zakončení nedostal přes další úspěšný zákrok obránce.
     
    7
    Onije sice ve středu hřiště obral o míč Víta, Jiskra o něj ale téměř ihned přišla. To tentokrát už vyústilo v centr Jakuba Rezka z levé strany, ohrožení pro brankáře Jeřábka to však neznamenalo.
     
    10
    První hrozba před brankou zkušeného gólmana Marka Boháče. Po standardní situaci z levé strany zakončoval ve vápně Radek Tichý, bohužel pro hosty však zamířil nad břevno.
     
    11
    V posledních minutách fotbalisté Ústí nad Orlicí začali rychleji dostupovat protihráče a ti se tak těžko dostávali ze své poloviny hřiště. Nyní jim však pomohl faul na Matějku.
     
    14
    Vojtěch Špatenka u postranní čáry odstavil od balónu Jakuba Rezka a zahájil tak rychlou akci svého týmu, ta ale skončila stejně rychle, jako začala.
     
    15
    Jakub Rezek ukázal rychlé nohy, když se dostal jako první k odraženému míči. Ten si píchl kolem Petra Falty, který ho vzápětí fauloval.
     
    17
    Podobná situace i na druhé straně. Proti pravidlům se provinil Jakub Štichauer a hosté chtěli rozjet rychlou akci z volného kopu, ten ale odehráli jen na odkop od brány.
     
    18
    Právě Jakub Štichauer se u pokutového území soupeře dostal do zajímavé pozice. Ovšem prováhal ideální moment na střelu, pouze předal míč Jakubu Rezkovi a ten už byl v příliš ostrém úhlu.
     
    19
    Tým Pardubice B právě vstřelil branku!
    Teď už domácí zakončili a jdou do vedení! Jakub Rezek obešel obránce a v pokutovém území se dostal až před brankáře. Poté chytře přihrál před prázdnou bránu LUKÁŠI MATĚJKOVI, jehož úloha už byla snadná!
    19. MATĚJKA - 1:0
     
    22
    Hostující hráči chtěli odpovědět na úvodní branku zápasu. Tomáš Koukola na levé straně dotíral na rozehrávku soupeře, po odrazu od něj se bude pouze odkopávat od brány.
     
    24
    Radek Tichý si nejprve dobře podržel soupeře na zádech a posunul balón na spoluhráče. Poté ale zůstal v ofsajdovém postavení a propadl k němu centr z levé strany, je tak pískáno postavení mimo hru.
     
    25
    Nigerijec Oujie se odhodlal ke střele z minimálně třiceti metrů, brankář Pardubic ale mohl zůstat klidný, balón zamířil vysoko nad.
     
    26
    Na druhé straně zaútočila rezerva Pardubic po pravém křídle. Jan Halász vyslal centr do pokutového území, který na zadní tyči odvrátil obránce na roh.
     
    27
    Už to vypadalo na slibný protiútok Jiskry po úspěšně ubráněném rohu soupeře, obrana domácího celku se ale včas dokázala vrátit.
     
    29
    Sedrik Řehák si chytře pokryl balón před soupeřem a byl zezadu faulován Tichým, který může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    29
    Na druhé straně hřiště Jakub Rezek znovu ukázal svou rychlost a podobně jako u úvodního gólu zápasu vracel pod sebe na Matějku, ten ale tentokrát byl pod tlakem obránce a nedokázal zakončit přesně.
     
    31
    Kapitán hostů Jan Souček se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči a vystřelil, po teči obránce se bude kopat roh.
     
    32
    Tomáš Koukola (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí) zastavil Vojtěcha Sychru, který vedl rychlý protiútok domácího týmu a právě on vidí v rukou rozhodčího žlutou kartu.
     
    32
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí:
    ze hřiště odchází Petr Falta, přichází David Vácha.
     
    35
    Lukáš Matějka na pravé straně vybojoval míč a potáhl ho podél postranní čáry. Poté trochu nezvykle odcentroval a podle toho to také vypadalo. Míč skončil pouze u hráčů soupeře.
     
    37
    Kapitán Jan Souček prodal své zkušenosti a dostal se přes obránce soupeře, následným centrem ale jen prověřil pozornost Marka Boháče.
     
    39
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Po špatné rozehrávce domácího stopera šla Jiskra do rychlého protiútoku. RADEK TICHÝ si skvěle naběhl na hranici pokutového území, dostal zpětnou přihrávku a i přes dotek brankáře Boháče míč skončil v síti!
    39. Radek TICHÝ - 1:1
     
    40
    Jakub Rezek na levém křídle dnes ukazuje své kvality. Nyní se znovu efektivně dostal přes obránce a poslal míč před bránu, tam se nikdo v červeném nedokázal prosadit.
     
    41
    Vojtěch Sychra (FK Pardubice B) sice skluzem nejprve trefil balón, poté ale kolíky trefil nohu Patrika Langera a kvůli tomu dostává žlutou kartu.
     
    43
    Další velká chyba v rozehrávce Tomáše Hrnčíře a hosté mohli jít do vedení! Sám na brankáře utíkal Chisom Onije, pokus o lob ovšem Marek Boháč vystihl!
     
    43
    Chisom Onije (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí) následně zbytečně dohrál brankáře a dostává žlutou kartu.
     
    45
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Tomáš Hrnčíř, přichází David Huf.
     
    45
    Nastaveny byly dvě minuty.
     
    45+1
    Další střelecký pokus Ouijeho. Tentokrát to zkusil zpoza vápna technicky levačkou, zakončení na zadní tyč v klidu ukryl do náruče gólman.
     
    45+2
    V posledních minutách jsou domácí v rozehrávce hodně nepřesní. Nyní špatně přihrál Řehák, který poté sice zastavil akci soupeře, ovšem jen za cenu rohového kopu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Domácí rezerva Pardubic sice šla do vedení v 1. minutě po trefě Matějky, po řadě individuálních chyb v jejich řadách ale Jiskra Ústí nad Orlicí dokázala srovnat. Ve 39. minutě se totiž trefil Radek Tichý, Chisom Ouije o pár minut později v samostatném úniku na brankáře nevyzrál. Skóre je tak nerozhodné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Dominik Mareš.
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Max Jarkovský.
     
    47
    David Huf obdržel přihrávku zády k bráně. S míčem u nohy se dokázal otočit a vystřelit, pokus se jen dokutálel vedle tyče.
     
    48
    Dominik Mareš byl adresátem přesné kolmé přihrávky. Následně poslal míč do pokutového území, kde David Huf odstavil obránce a zakončil, trefil ale jen Matěje Jeřábka!
     
    52
    Po autovém vhazování Radek Tichý chytře prostrčil balón na Patrika Langera, jeho centr do pokutového území ale nebyl přesný.
     
    52
    Jan Souček (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí) nedovoleně přerušil rozvíjející se protiútok Pardubic a kapitán hostů tak dostává od rozhodčího Matějčeka žlutou kartu.
     
    56
    Zajímavá příležitost Ústí nad Orlicí. Po centru z volného přímého kopu zakončoval hlavou jeden z hráčů hostů, Marek Boháč balón dostal pod kontrolu.
     
    58
    Hra se nyní hodně přelévá ze strany na stranu a je v ní dost nepřesností. O jednu takovou se postarali domácí hráči a hosté rychle dostali míč na útočníka Tichého, ten se ale dopustil útočného faulu.
     
    59
    Za obranu se s míčem u kopaček dostal Jakub Rezek. Ten vyslal přízemní centru, kterou vykopl brankář Jeřábek. Huf se po dorážce natahoval marně.
     
    60
    Tým Pardubice B právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu si domácí berou vedení zpět na svou stranu! Matěj Vít od rohového praporku našel přesně hlavu TOMÁŠE KUBARTA, jehož hlavička zapadla k zadní tyči!
    60. Tomáš KUBART - 2:1
     
    61
    Roh budou zahrávat i hosté, když přihrávku Ondřeje Hapala za brankovou čáru tečoval Jan Halász.
     
    62
    Chisom Onije fauloval unikajícího Jakuba Rezka, který šel do zajímavého protiútoku. Může být opravdu rád, že neviděl druhou žlutou a tedy červenou kartu.
     
    62
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Jakub Rezek, přichází Filip Stýblo.
     
    64
    Po přesně zahraném volném kopu se znovu zvládl prosadit Radek Tichý, ten se ale radoval jenom chvilku. Rozhodčí Holakovská totiž odhalila ofsajd hostujícího hráče.
     
    66
    Ondřej Hapal si před pokutovým územím pokryl balón a následně byl faulován. Je z toho přímý kop, ze kterého rozhodně jde přímo ohrozit bránu.
     
    67
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Exekuce volného přímého kopu se ujal sám faulovaný ONDŘEJ HAPAL, který povedenou ranou prostřelil brankáře Boháče! Ten si sice na míč sáhl, zabránit gólu ale nedosáhl.
    67. Ondřej HAPAL - 2:2
     
    70
    Krušné chvíle pro domácí tým. Ten je nyní jako opařený a hosté sahají po vedoucí brance, ta ale zatím nepřichází. Nyní ale Jiskra bude mít další šanci po rohu.
     
    71
    Domácí se ubránili a sami mohli jít do protiútoku, Matěj Vít se ale unáhlil a zbrklou rozehrávkou pouze odevzdal míč soupeři.
     
    72
    U balónu se znovu ocitl Ondřej Hapal. Ten nebyl v úhlu na střelu a tak vyslal centr do vápna, kde si ho málem do vlastní brány srazil Martin Toml. Naštěstí pro domácí ale Marek Boháč dokázal chytit balón před brankovou čarou.
     
    75
    Pardubické rezervě se v posledních minutách vůbec nedaří držet balón na kopačkách a místo toho ho téměř ihned vždy odevzdají soupeři.
     
    76
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Sedrik Řehák, přichází Ondřej Hajník.
     
    77
    Po dalším odevzdaném balónu od domácího mužstva se ke střele z velké dálky odhodlal Chisom Ouije, pokus se ale stočil mimo bránu a tu tak nemohl ohrozit.
     
    79
    David Huf si na půlce hřiště dobře pokryl balón a tím tak po delší době nastartoval útočné snažení svého týmu. O pár chvil poté stejný hráč vybojoval roh.
     
    84
    Marek Boháč se nyní musel pořádně natáhnout. Na jeho bránu totiž letěl přetažený centr, který mířil pod břevno jeho brány.
     
    85
    Nyní musel zasahovat na druhé straně i Matěj Jeřábek. David Huf totiž vyslal skákavou střelu z hranice pokutového území a hostující brankář vyrazil jen před sebe, kde z ofsajdu dorážel Matěj Vít.
     
    86
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí:
    ze hřiště odchází Vojtěch Špatenka, přichází Tomáš Vošlajer.
     
    88
    Další střelecký pokus jednoho z domácích hráčů. Tentokrát šlo o střelu z větší vzdálenosti, balón tentokrát doskákal mimo tři tyče.
     
    89
    Filip Stýblo (FK Pardubice B) zastavil rychlý protiútok Ústí nad Orlicí a dostává žlutou kartu.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí:
    ze hřiště odchází Ondřej Hapal, přichází Ondřej Petrjánoš.
     
    90+2
    Tým Pardubice B právě vstřelil branku!
    V nastaveném čase si domácí znovu berou zpět vedení! MATĚJ VÍT dostal dost prostoru pro zakončení a přesnou technickou střelou zavěsil přesně k zadní tyči!
    90+2. Matěj VÍT - 3:2
     
    90+2
    Matěj Vít (FK Pardubice B) si při oslavě sundal dres a dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Konec! Pardubická rezerva nakonec dokázala urvat vítězství, když ji v nastaveném čase do třetího vedení poslal Matěj Vít. Domácí hráči tak slaví první výhru od října, kdy také na Vinici porazili béčko Bohemians. Naopak hosté čekají na výhru už od minulého srpna. (12:09:39)

    David Klier

    Branky: 19. Matějka, 60. Kubart, 90+2. Vít – 39. Tichý, 67. Hapal

    Karty:   41. Sychra (PCB), 89. Stýblo (PCB), 90+2. Vít (PCB) – 32. Koukola (UNO), 43. Onije (UNO), 52. Souček (UNO)


    FK Pardubice B: Boháč – Halász, Toml (C), T. Hrnčíř (45. Huf), Řehák (76. Hajník) – Sychra (46. Mareš), Kubart, Vít, Rezek (62. Stýblo) – Matějka (46. Jarkovský), Štichauer
    Náhradníci: Š. Hrnčíř – Hajník, Stýblo, Jarkovský, Mareš, Huf, Řezníček

    Trenér: Pavel Němeček

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Koukola, Hapal, Souček (C), Špatenka (86. Vošlajer), Tichý, Grygar, Falta (32. Vácha), Langer, Chleboun, Onije
    Náhradníci: Krátký – Vácha, Petrjánoš, Vošlajer, Anih

    Trenér: Vladimír Chudý

    Rozhodčí: Matějček – Machýček, Holakovská

    Diváci: 170
    bahis siteleri