Chrudim – Kroměříž 3:1 (kon.) | Vyškov – Opava 1:3 (kon.) | Prostějov – Dukla Praha 1:2 (kon.)
Táborsko – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
MFK Vyškov
1:3 (1:2)
Slezský FC Opava
Sobota 28.10.2023, 10:15 • Sportovní areál Drnovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Opavy se v utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY postarali o překvapení, když dokázali zvítězit 3:1 na půdě vedoucího Vyškova. Ten letos ztratil body ve svém azylu v Drnovicích vůbec poprvé.

    Střetnutí nabídlo hodně divoký úvod. Už v 6. minutě otevřel skóre Adam Ščudla, který prostřelil Stejskala po centru Kopečného. O čtyři minuty později potrestal hru rukou ve vápně Idjessi Metsoko, jenž vyrovnal z pokutového kopu. Jenže Slezané si vzali vedení okamžitě zpátky, bombou podél pravé tyče se prosadil Bohdan Velička.

    Vyškov byl ve zbytku prvního poločasu i v tom druhém aktivnější, s dobře organizovanou obranou Opavy si však v sobotu nevěděl rady. V 69. minutě se navíc podruhé kopala penalta – tentokrát po faulu Sylly na Málka. Balon si položil na puntík Filip Blecha a ranou do pravé části branky nedal Stejskalovi šanci. Vyškov se v závěru snažil duel zdramatizovat, Enemeho rána ze střední vzdálenosti však byla po hříchu jediným domácím zakončením ze hry mezi tři tyče.

    Opava si výhrou polepšila v neúplné tabulce na osmou příčku. Vyškov je nadále první, jeho náskok se však po tomto kole může ztenčit na pouhý bod. (12:17:30)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 3:2.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opavští se chvíli octli v zajímavé akci dva na jednoho, celá situace ale byla nakonec zpomalena, a tak z toho byla jen střela do clonícího hráče v bílém. Svěřence trenéra Brožka to nicméně mrzet nemusí. Sudí Krejsa posléze naposledy foukl do píšťalky.
     
    90+3
    Ramanthan Musa na poslední chvíli odvracel do bezpečí přihrávku z pravé strany. Slezané jsou v závěru aktivnějším týmem. Vyškov už se zřejmě smířil s porážkou.
     
    90+2
    Opava uspořila cenné vteřiny na polovině soupeře. Ohrožení branky z toho nakonec sice nebylo, leč téměř půlka nastaveného času je pryč.
     
    90+1
    Jsou to čtyři minuty.
     
    90
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, kolik se hlavní arbitr Josef Krejsa rozhodl nastavit.
     
    89
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází David Vaněček, přichází Matěj Hýbl.
     
    88
    Vintrův centr na zadní tyč byl přetažený. Střídající Kessy Coulibaly hlavičkoval ze záklonu vysoko nad branku.
     
    88
    Vyškov utahuje šrouby. Domácí budou zahrávat zajímavou standardku z pravé strany. Balon si tradičně staví Ondřej Vintr.
     
    86
    Teď bylo ovšem před brankou Opavy pořádně horko! Přilétly před ni hned dva nebezpečné centry z pravé strany. Po tom druhém hlavičkoval jeden z domácích z ideální pozice křižmo trestuhodně mimo!
     
    85
    V posledních minutách se hraje výhradně na polovině Opavy. Slezané zatím odolávají závěrečnému tlaku bez větších potíží.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Santiago Eneme, přichází Kessy Coulibaly.
     
    82
    Idjessi Metsoko zkoušel procpat balon zleva do pokutového území. Povedlo se to až posléze Ondřeji Vintrovi, jenž hledal Santiaga Enemeho. Proti tomu ale výborně vyběhl Lumír Číž a zakončení Afričanovi znemožnil.
     
    80
    Solomon Omale se krátce po svém příchodu na hřiště provinil nedovoleným zákrokem na Santiaga Enemeho. Místní hlasatel se snaží vybudit domácí příznivce k hlasitější podpoře.
     
    79
    Ránu Santiaga Enemeho ze střední vzdálenosti vyrazil Lumír Číž u své pravé tyče na rohový kop. Šlo o vůbec první domácí střelu na branku, nepočítáme-li proměněnou penaltu. Opavská defenziva dnes funguje opravdu na jedničku.
     
    77
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Adam Ščudla, přichází Jakub Rezek.
     
    77
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Tomáš Rataj, přichází Solomon Omale.
     
    75
    Opava rychle přesunula hru na protější konec hřiště. Na levé straně odskočil po kombinaci s Jaroslavem Málkem míč do zámezí Adamu Ščudlovi.
     
    74
    Vyškovští ještě pochopitelně nic nebalí. Aktuálně operují hráči v bílých dresech okolo opavského vápna.
     
    72
    Dnešní utkání sleduje 1 169 diváků.
     
    69
    Opava právě vstřelila branku!
    Rovněž hosté svou penaltu proměnili! Ujal se jí FILIP BLECHA a střelou do pravé části branky nedal Stejskalovi žádnou šanci. Opava je velice blízko zisku tří bodů.
     
    67
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Abdoulaye Sylla).
     
    67
    Pozor! Opavští se zničehonic dostali dopředu a Abdoulaye Sylla fauloval Jaroslava Málka, jenž se prosmýkl do vápna a šel ze strany na Stejskala. Slezský FC může zvýšit své vedení z penalty.
     
    65
    V dobré šanci se po přihrávce spoluhráče ocitl střídající Ondřej Vintr. Ve velké příležitosti selhal, což ho na druhou stranu nemusí tolik mrzet. Vzápětí byl totiž pískán ofsajd.
     
    63
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Bohdan Velička, přichází Adam Ondráček.
     
    62
    Lumír Číž se musel mít znovu na pozoru. Vyběhl na levý okraj svého vápna, kde domácím opět zhatil možnost k zakončení.
     
    61
    Hodina zápasu je minulostí. Opavští na půdě favorita stále drží jednobrankové vedení. Vyškov v posledních minutách stupňuje aktivitu, a tak nás jistě čeká zajímavá závěrečná půlhodina.
     
    60
    Filip Štěpánek hledal centrem před branku rozběhnutého Santiaga Enemeho. Tomu k zakončení několik čísel chybělo. Balon znovu skončil jen u Lumíra Číže.
     
    59
    Ondřej Vintr rozehrál standardku centrem na zadní tyčku. Balon si stáhl do rukavic Lumír Číž.
     
    58
    Jan Kadlec fauloval na pravé straně Bienvenueho Kanakimanu a je třetím napomenutím hráčem na straně žluto-modrých. Následuje standardní situace.
     
    57
    Ondřej Vintr vhodil z pravého okraje hřiště do vápna dlouhý aut. Následovala nepodařená střela Santiaga Enemeho, která letěla vysoko nad branku a až někde mimo areál.
     
    56
    Slezský FC měl k dispozici standardku. Po rozehrávce nakrátko vyslal něco mezi střelou a centrem Filip Blecha. Jeho křižný pokus byl hodně nepřesný a proskákal výrazně do zámezí. Tohle se nepovedlo.
     
    55
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Ramanthan Musa).
     
    53
    Hra se přemístila na druhou stranu, kde Ramanthan Musa odvracel skluzem na roh. Vyškovští se po zisku míče snažili rychle přesunout hru dopředu, opět ale doplatili na ofsajd.
     
    52
    Golden Mafwenta adresoval do šestnáctky nadýchaný centr. Opavská obrana balon okamžitě odvrátila.
     
    51
    Úvod druhého poločasu je poměrně rozkouskovaný. Na první zajímavější moment stále čekáme. Už nyní je ale patrné, že Opava bude po změně stran sázet především na defenzivu.
     
    49
    Vyškov se znovu hnal dopředu, opět ale bylo pískáno. Tentokrát po nedovoleném zákroku na Jana Kadlece, jenž se na pravém okraji hřiště zvedá na nohy jen velmi pomalu.
     
    47
    Domácí ofenzivní snažení zastavil zdvižený praporek pomezního sudího. Byl to ofsajd.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Matěj Helebrand, přichází Tomáš Vincour.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Pavol Ilko, přichází Ondřej Vintr.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Fahad Bayo, přichází Bienvenue Kanakimana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
     
    Utkání mezi Vyškovem a Opavou nabídlo hodně divoký úvod. Už v 6. minutě otevřel skóre Adam Ščudla, jenž prostřelil Stejskala po centru Kopečného. O čtyři minuty později potrestal hru rukou ve vápně Idjessi Metsoko, jenž vyrovnal z pokutového kopu. Jenže Slezané si vzali vedení okamžitě zpátky, bombou podél pravé tyče se prosadil Bohdan Velička. Další branky k vidění nebyly. Vyškov po zbytek poločasu marně hledal cestu skrze pozornou opavskou obranu, a tak zatím tahá překvapivě za kratší konec.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    David Vaněček uhájil balon na pravé straně a ještě zvládl téměř z brankové čáry odcentrovat. Do zakončení se jeho spoluhráči nedostali.
     
    45+1
    Sudí Josef Krejsa nastaví v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Blechův centr letěl někam těsně za hranici vápna, odkud jej obrana Vyškova odhlavičkovala do bezpečí.
     
    44
    Úvodní dějství rychle spěje ke svému závěru. Aktuálně se hraje častěji na polovině Vyškova. Po domácím faulu rozehraje standardní situaci z pravé strany Filip Blecha.
     
    43
    Na druhém konci hrací plochy si vzal míč do rukavic Jan Stejskal a rychle rozehrál na pravou stranu na Filipa Štěpánka. Následoval takticky faul Davida Vaněčka, jenž za něj vyfasoval žlutou kartu.
     
    42
    Dlouhý nákop Cheicka Souarého skončil v zámezí. Míč uvede do hry Lumír Číž.
     
    40
    Santiago Eneme se před hranicí pokutového území opřel do balonu z voleje. Byla z toho nepřesná rána, mířila příliš vysoko.
     
    39
    Na druhé straně zakončoval po pasu Jaroslava Málka rozběhnutý Adam Ščudla zleva technicky nad branku. Chvíli poté se ve výskoku provinil faulem Tomáš Rataj. Hrát bude Vyškov.
     
    38
    Cheick Souaré se uvolnil na levé straně. Z hranice vápna posouval balon pod sebe na střed, kde však číhal jeden z hostů. Zase z toho ohrožení opavské branky nebylo.
     
    36
    Filip Štěpánek se provinil skluzem na útočné polovině. Domácí kapitán vidí za své počínání žlutou kartu.
     
    34
    Do zakončení se nedostal ani Amidou Diallo, kterého velmi dobře ubránil Miloš Kopečný.
     
    33
    Jaroslav Málek se po zisku balonu snažil nákopem oslovit Davida Vaněčka. Ten to měl na útočné polovině proti trojnásobné přesile hodně složité a o míč rychle přišel.
     
    32
    Domácí průniková přihrávka do prostoru mezi opavské beky byla nepřesná. Míč skončil opět jen u Lumíra Číže. Ten dnes zatím překvapivě příliš práce nemá.
     
    30
    Vyškov přišel na útočné polovině o balon a hosté se hnali do akce čtyři na čtyři. Tu zastavil taktickým faulem za půlící čárou Amidou Diallo.
     
    29
    V akci opět Fahad Bayo, jenž začíná vystrkovat růžky. Hnal se za nákopem za obranu. U míče byl o něco dříve pozorný Lumír Číž.
     
    28
    Cheick Souaré hledal centrem z levé strany na zadní tyči Fahada Baya. Ten se do zakončení nedostal.
     
    27
    Dobrého napadání se na polovině hrací plochy dopustil Tomáš Rataj, jenž utnul kombinaci Vyškova hned v zárodku. Domácí budou vhazovat.
     
    26
    Lídr soutěže nadále marně hledá cestu před opavskou branku. Opavští dobře zahušťují prostor na středu hřiště.
     
    24
    Idjessi Metsoko trochu zbrzdil další útočnou akci Vyškova. Nákop Pavola Ilka byl z vápna okamžitě vyhlavičkován.
     
    23
    Hráči v bílých dresech obléhali opavskou šestnáctku. Nakonec byli hosty vytlačeni až k půlící čáře, kde musí začínat takříkajíc od píky.
     
    21
    Žluto-modří aktuálně napadají na polovině soupeře. Opava má duel rozehrán parádně a i nadále si počíná v souboji s favoritem aktivně.
     
    18
    Miloš Kopečný kombinoval na pravém okraji hřiště s Tomášem Ratajem. Na centr do vápna nedošlo. Vyškovští vyvezli balon na útočnou polovinu, kde byl u postranní čáry faulován Idjessi Metsoko.
     
    16
    Vyškov zahrával svůj druhý roh. Z pravé strany jej přetaženým centrem rozehrál Pavol Ilko. Následovalo nepřesné zakončení, po němž bude rozehrávat Lumír Číž.
     
    15
    Je za námi úvodní čtvrthodina. Souboj nejlepšího a nejhoršího útoku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zatím vyznívá překvapivě lépe pro hosty z Opavy.
     
    12
    Opava právě vstřelila branku!
    Gólové hody v Drnovicích pokračují! Na inkasovanou branku bleskově zareagoval na protějším konci hřiště BOHDAN VELIČKA. Propadlý balon uklidil tváří v tvář Stejskalovi nekompromisně podél pravé tyče a zaznamenal svou premiérovou trefu v rámci druhé nejvyšší soutěže. Ani tuto akci si obrana Vyškova rozhodně za rámeček nedá.
     
    10
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Exekuce penalty se ujal IDJESSI METSOKO. Domácí kanonýr umístil střelu k pravé tyči a slaví devátou branku v sezoně. Číž se vrhl na opačnou stranu.
     
    9
    Žlutá karta pro tým SFC Opava (Miloš Kopečný).
     
    8
    Vyškov má jedinečnou možnost vyrovnat! Opavští zahráli po rohovém kopu rukou. Nařízen je pokutový kop.
     
    7
    Pozornost Lumíra Číže, jenž si dnes odbývá svou letošní premiéru mezi tyčemi, otestoval jedovatou střelou Cheick Souaré. Hostující gólman míč vyboxoval nad břevno. Vyškov bude kopat první roh.
     
    6
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané se hned zkraje zápasu ujímají vedení! Miloš Kopečný odcentroval z pravé strany do vápna na volného ADAMA ŠČUDLU a ten pohotově prostřelil Jana Stejskala.
     
    5
    Miloš Kopečný fauloval na polovině hřiště Fahada Baya. Po rychlé rozehrávce následoval nepřesný centr Cheicka Souarého. K teči nedošlo, bude se kopat od branky Opavy.
     
    4
    Sudí Krejsa musel krotit vášně v pokutovém území. Následný centr z pravé strany obrana Vyškova vyhlavičkovala. Za pomezní čáru poté odehrál balon Cheick Souaré.
     
    3
    Opava podnikla rychlý výpad po pravé straně. Je z toho první rohový kop.
     
    2
    Balon drží v úvodu zápasu na kopačkách domácí fotbalisté, v jejichž sestavě dnes nastupuje hned devět cizinců.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou na trávníku. Vyškov bude hrát v bílých dresech, Opava ve žluto-modrých.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vyškov: Stejskal – Ilko, F. Štěpánek (C), Musa, Ab. Sylla – Souaré, Mafwenta – Eneme, Bayo, Diallo – Metsoko.
    Náhradníci: Borek – Kamara, Kanakimana, Lahodný, Němeček, Vintr, Coulibaly.
    Trenér: Jan Kameník

    SFC Opava: Číž – Janoščín (C), Helebrand, Kadlec – Málek, Velička, Blecha, Kopečný, Ščudla – Rataj, Vaněček.
    Náhradníci: Kramář – Rezek, Hýbl, Ondráček, Omale, Wehowský, Vincour.
    Trenér: Miloslav Brožek

    Rozhodčí: Krejsa – Hrabovský, Kotalík.
     
    Poslední vzájemný souboj těchto soupeřů skončil 11. března v Drnovicích nerozhodně 1:1. Tentokrát bude Vyškov plnit roli poměrně výrazného favorita na vítězství. Utkání odřídí z pozice hlavního arbitra Tomáš Ulrich. Na čarách mu budou asistovat kolegové Jakub Hrabovský a Petr Kotalík.
     
    „Jedeme k lídrovi tabulky. Vyškov je jasným favoritem utkání, ale chceme se porvat o tři body a odčinit ztráty z posledních kol. Soupeř má řadu kvalitních individualit v hráčích tmavé pleti. Chceme je naším přístupem a bojovností eliminovat,“ řekl před zápasem pro sfc.cz asistent opavského trenéra David Baier.
     
    „Jde o dobře vedený tým s celou řadou šikovných individualit. Na hrotu tam působí velice nebezpečný Vaněček, jenž je dobře doplňován Ratajem – za mě rozhodně jedna z nadějí českého fotbalu. Pod hrotem skvěle pracuje Málek a podporuje útočnou hru Opavy,” řekl na adresu nadcházejícího soupeře pro klubový web trenér MFK Vyškov Jan Kameník.
     
    Opava prožila povedené září, za které byl její kouč Miloslav Brožek dokonce vyhlášen LFA nejlepším trenérem měsíce. Jenže v říjnu už to taková sláva není. Slezané mají za sebou porážky 0:1 s Chrudimí a Táborskem a jednoduché to nebudou mít ani v Drnovicích. Aktuálně devátý celek tabulky disponuje vůbec nejhorším útokem ligy, vinou problémů s vízem se navíc musí obejít v závěru podzimu bez třígólového Nigerijce Marzuqa Yahayi, jenž je spolu s Filipem Blechou nejlepším střelcem týmu.
     
    Účastník loňské baráže z Vyškova letos nechce ponechat nic náhodě. Ambiciózní klub aktuálně se třiceti body na kontě vévodí celé soutěži, a to se čtyřbodovým náskokem před druhou Duklou. Moravané táhnou v lize sérii pěti zápasů bez porážky. Naposledy uspěli před týdnem poměrem 1:0 na hřišti Jihlavy. Mužstvo, v jehož sestavě nastupuje celá řada cizinců, táhne svými góly především jednadvacetiletý útočník Idjessi Metsoko z Toga, jenž svých třináct letošních startů přetavil již v osm branek.
     
    Hezké sobotní dopoledne. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má dnes na programu celkem čtyři zápasy 14. kola. V tomto textovém přenosu se podrobně zaměříme na souboj mezi týmy MFK Vyškov a SFC Opava. Roli papírového favorita budou zastávat domácí fotbalisté, jež nastupuji k soutěžním zápasům v drnovickém azylu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Filip Lefenda

    Branky: 10. Metsoko (pen.) – 6. Ščudla, 12. Velička, 69. Blecha (pen.)

    Karty:   36. F. Štěpánek (VKV), 55. Musa (VKV), 67. Ab. Sylla (VKV) – 9. Kopečný (OPA), 43. Vaněček (OPA), 58. Kadlec (OPA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 3:2.
    MFK Vyškov: Stejskal – Ilko (46. Vintr), F. Štěpánek (C), Musa, Ab. Sylla – Souaré, Mafwenta – Eneme (84. Coulibaly), Bayo (46. Kanakimana), Diallo – Metsoko.
    Náhradníci: Borek – Kamara, Lahodný, Němeček.

    Trenér: Jan Kameník

    Slezský FC Opava: Číž – Janoščín (C), Helebrand (46. Vincour), Kadlec – Málek, Velička (63. Ondráček), Blecha, Kopečný, Ščudla (77. Rezek) – Rataj (77. Omale), Vaněček (89. Hýbl).
    Náhradníci: Kramář – Wehowský.

    Trenér: Miloslav Brožek

    Rozhodčí: Krejsa – Hrabovský, Kotalík

    Diváci: 1169
    bahis siteleri