Chomutov – HC Litvínov 9:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Hr. Králové 2:3 (kon.) | Jihlava – Vsetín 2:3 (kon.)
Sparta – K. Vary 5:2 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 8:4 (kon.) | Písek – Liberec 2:6 (kon.)
Vítkovice – Zlín 3:2 (kon.) | Havířov – Kometa Brno 1:3 (kon.) | PZ Kladno – Plzeň 2:5 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:9 (kon.) | Mladá Boleslav – Letňany 2:3 (kon.) | Slavia – HC Kladno 1:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (0:0, 0:3, 2:0)
Královští lvi Hradec Králové
Sobota 17.09.2011, 12:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Příjemné sobotní dopoledne, ze zimního stadionu v Kotlině se vám znovu hlásím u komentování havlíčkobrodského hokeje. Dnes máme na programu zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové v rámci 4. kola extraligy staršího dorostu. Mladí Rebelové se tak postarají o zahájení hokejového menu, večer totiž hraje také A-mužstvo, jež od 17 hodin poměří síly s Chomutovem. Utkání začíná ve 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Jeřábek) - Vosyka, Kuchta "C", Žuček, Zohorna, Dvořák, Hlídek, Dundáček, Chlubna "A", Bláha, Křípal, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát, Vala, Němec "A".

    HC VCES Hradec Králové:
    Hejda (Dohnal) - Vencl, Suk, Rejl "A", Půlpán, Bury, Dostálek, Pilař, Ouzký, Novák, Jebavý, Konečný, Procházka, Kastner, Bartoň "C", Šeps, Štědrý, Souček, Nedvídek "A", Klemenc

    Rozhodčí:
    Tomáš Kukeně - Petr Kotlík, Tomáš Matějček. .
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Dundáček zachytil rozehrávku soupeře a ocitl se v předbrankovém prostoru s pukem na holi. Touto situací byl ale tak zaskočen, že nestihl zakončit a obránci ho odzbrojili.
     
    00:50
    Havlíčkův Brod dorazil soupeřův útok, ale po zisku kotouče vyhodil jen přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Dolejšem.
     
    1:30
    Kastner se probil ke střele z prostoru mezi kruhy, kam obdržel nahrávku, a z první o kousek minul pravou Dolejšovu tyčku! Hosté zůstávají u puku.
     
    1:40
    Voplakal pálil sám z prostoru mezi kruhy, nastřelil však polovysokou ranou jen připravenou lapačku gólmana Hejdy, který číhal uprostřed brankvoiště.
     
    1:50
    Klemenc se ocitl v samostatném úniku, když se po pěkné přihrávce dostal za obranu Rebelů, zblízka však trefil jen připravené betony gólmana Dolejše!
     
    2:30
    Ke střele se dostal z pravé strany Pilař, gólman Dolejš vyrazil puk a o dorážku se zblízka pokoušel Ouzký, ovšem trefil jen Dolejšovu hruď. Hrát mohou domácí.
     
    3:05
    Ve skvělé palebné pozici se ocitl brodský útočník Němec, který z rychlé jízdy vypálil na mezikruží. Gólman Hejda však skvěle vymrštil lapačku.
     
    3:36
    Konečný (HKR) dostal 2 minuty za podražení.
     
    4:14
    Rebelové se zatím v přesilové hře trápí, když se jim nedaří dostat svého soupeře pod souvislejší tlak. Brankář Hejda se stal ve svém brankovišti spíše nezúčastněným divákem.
     
    4:50
    Hradec Králové stále předvádí organizovanou a důslednou obranu, jež pravidelně odráží havlíčkobrodské útoky a vyhazuje kotouče až do Dolejšovy blízkosti.
     
    5:10
    Ludvík se probil ke střele, ale z kruhu trefil jen před sebou stojícího protihráče, který srazil jeho projektil do bezpečí. Gólman Hejda zasahovat vůbec nemusel.
     
    5:36
    Hosté jsou v plném počtu, oslabení sehráli opravdu znamenitě. Rebelové se dostali do útočného pásma až na sklonku hry v početní převaze.
     
    6:10
    Gólman Dolejš si našel nahozený puk, který u své levé tyčky ukryl pod lapačkou a přerušil hru. Sudí vhodí puk zpět do hry v kruhu po jeho levici.
     
    6:49
    Havlíčkobrodský útočník Krajhanzl zůstal ležet otřesený na ledové ploše poté, co byl naražen na mantinel u střídaček. Již je ale na nohou a měl by být v pořádku.
     
    7:06
    Krajcigr napřáhl na modré čáře a brodský kapitán Kuchta jeho projektil ještě tečoval v předbrankovém prostoru. Kotouč však našel jen Hejdovu nastavenou náruč.
     
    7:18
    Hosté špatně rozehráli a z rohu svého pásma namazali puk na hůl přímo Ludvíkovi, který z předbrankového prostoru vypálil zápěstím, jenže trefil jen pravý beton brankáře Hejdy.
     
    7:36
    Rebelové odrazili hradecký útok, ovšem nedorozuměli se při přechodu do útočného pásma a vyhodili kotouč jen na odpískaný icing.
     
    8:01
    Bartoň nahodil kotouč na brodskou bránu ještě ze středního pásma, gólman Dolejš se však zaskočit nenechal a zasáhl svou lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    8:13
    Ihned po buly pálil Souček, ale o kousek minul pravou tyčku Dolejšovy brány. Půlpán (HKR) po přerušení hry dostává 2 minuty za podražení.
     
    8:38
    Havlíčkův Brod sice vyhrál buly v útočném pásmu a seskupil se do přesilovkového postavení, jenže o kotouč záhy přišel a hostům se podařilo vyhodit.
     
    9:08
    Východočeši zatím předvádějí, že hra v oslabení jim není vůbec cizí a jsou na ni výborně připraveni. S železnou pravidelností odebírají Rebelům kotouč a daří se jim vyhazovat.
     
    9:28
    Hradec Králové se dokonce i při vlastním oslabení dostal do zakončení, nepříjemnou ránu vyslal Bartoň, ale gólman Dolejš byl připravený k zásahu.
     
    9:50
    Hra v početní převaze Rebelům utíká závratnou rychlostí. Gólman Hejda se k zásahu snad ještě vůbec nedostal, jeho protějšek Dolejš naopak řešil střelecký projektil.
     
    10:21
    Žuček napřáhl od modré čáry a trajektorii kotouči ještě zkřížil svou holí Ludvík, jeho jemná teč však nasměrovala puk jen do Hejdovy připravené náruče.
     
    11:06
    Chlubna převzal ve středu hřiště přihrávku a hnal se do Hejdovy blízkosti, jenže cestu mu včas zatarasil Souček, který mu odebral kotouč.
     
    11:47
    Hosté zatím velmi dobře brání útočné pásmo, kde neustále zhušťují prostor a Reblům to dělá velké problémy. Navíc pravidelně napadají havlíčkobrodskou rozehrávku.
     
    12:05
    Havlíčkův Brod pyká za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Kundrát (HBR).
     
    12:15
    Chlubna vyvezl kotouč do útočného pásma, kde se sice do koncovky nedostal, ale získal pásmo a ušetřil cenné vteřinky z Kundrátova trestu.
     
    12:46
    Němec zachytil kotouč a mazaně ho poslal na hole svých spoluhráčů z obrany, kteří ukrojili další část z dvouminutového trestu. Rebelové se zatím brání stejně účinně jako jejich soupeř.
     
    13:13
    Pískalo se poté, co rozhodčí musel přerušit dlouhý a urputný souboj o puk v rohu havlíčkobrodského pásma. Buly proběhne před brankářem Dolejšem.
     
    13:57
    Souček promáchnul na modré čáře, čehož využil k zisku kotouče Ludvík a v tandemu s Němcem ujeli do přečíslení 2 na 1. Přesnou přihrávku však jeho parťák v předbrankovém prostoru minul!
     
    14:50
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, navrch však mají jednoznačně Rebelové, kteří drží kotouč na svých holích a buší do obranného bloku svého soupeře.
     
    15:20
    Ouzký se protlačil k nepříjemné střele, nesešteloval si však dobře mířidla a z dobré pozice o kousek přestřelil horní tyčku. Gólman Dolejš si možná ještě na puk sáhl vyrážečkou.
     
    16:13
    Kastner se s Půlpánem ocitli sami před gólmanem Dolejšem, přičemž prvně jmenovaný vzal zakončení na sebe a minul o kousek bližší tyčku. Následně ještě pálil z mezikruží Nedvídek, ale trefil jen Dolejšovy betony. Navíc zlomil při projektilu svou hůl.
     
    17:00
    Zahanbit se nechtějí nechat ani bojovníci z Kotliny, kteří teď drží puk v útočném pásmu a pokoušejí se něco vymyslet na kompaktní obranu soupeře.
     
    17:24
    Hradecký útok vzal za své předčasně, protože ho přerušil hvizd hlavního sudího. Ten odpískal signalizované postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    18:02
    Havlíčkův Brod uchopil otěže zápasu do svých rukou a snaží se v závěru první dvacetiminutovky něco vymyslet v blízkosti gólmana Hejdy.
     
    18:21
    Dalekonosným projektilem z blízkosti modré čáry se prezentoval Dundáček. Gólman Hejda však měl nekrytý výhled a bez větších problémů ukryl puk ve své náruči.
     
    18:53
    Nejdříve se blýskl Dvořák pěkným obranným zákrokem, když zablokoval nebezpečně najíždějícího protihráče do Dolejšovy blízkosti. Půlpán poté nebezpečně pálil z mezikruží, z mohutného nápřahu však minul levou Dolejšovu tyčku.
     
    19:20
    Rebelové se snaží probít přes zhuštěný střed hřiště, zatím bez úspěchu. Hosté velmi důsledně brání svou modrou čáru a nepouštějí soupeře na Hejdův dostřel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla zajímavou podívanou. Sledujeme oboustranně vyrovnanou partii, při níž se oba soupeři snaží o útočné pojetí hry a vytvářejí si celou řady nebezpečných šancí. Oba gólmani, havlíčkobrodský Dolejš a hradecký Hejda, jsou však zatím bezchybní a předvádějí skvělé zákroky. Před prostřední částí, jež začne zhruba ve 12:41, platí v Kotlině bezbrankový stav.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Bartoň měl k dispozici dostatek času a prostoru, nabral rychlost a dostal se do samostatného úniku. Zblízka však trefil jen Dolejšovy betony!
     
    21:12
    Chlubna ukázal, že má velmi šikovné ruce a vytříbenou hokejovou techniku. Při přechodu do útočného pásma obešel hned dva protihráče a stihl zakončit. Gólman Hejda připravený.
     
    21:36
    Němec nejdříve prověřil pěknou ranou gólmana Hejdu, který zasahoval u své levé tyčky. poté ještě střílel z levého kruhu Dundáček, brankář Hejda však skvěle zasáhl proti nepříjemné ráně lapačkou.
     
    22:01
    Hradec právě vstřelil branku!

    Východočeši oplatili Rebelům stejnou mincí a ujímají se vedení! Tomáš Půlpán našel hezkou nahrávkou zpoza brány volného DANIELA KLEMENCE, který z ideální palebné pozice prostřelil bezmocného gólmana Dolejše! Asistence: Tomáš Půlpán.
     
    22:38
    A Hradec Králové je na koni. Neustále obléhá brodskou bránu a rebelové mají plné ruce práce s tím, aby stíhali pokrývat rychlé protihráče. procházka nahrál Klemencovi, ale ten z dobré pozice tentokrát minul.
     
    23:08
    Šeps (HKR) vyfasoval dvouminutový trest vražení na hrazení.
     
    23:18
    A poměr sil na ledě se nám vyrovná. Za podražení dostává 2 minuty Vala (HBR). Prosmýkl se kolem něj Ouzký a mladý bek musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    24:02
    Krajcigr zavezl puk do útočného pásma, kde se nerozpakoval a od modré čáry vypálil. Trefil však jen před sebou stojícího protihráče, který zachytil puk a může rozehrát.
     
    24:40
    Půlpán nebezpečně vypálil z pravého kruhu a gólman Dolejš musel likvidovat jeho nepříjemný projektil svou vyrážečkou. Hosté zůstávají u puku.
     
    24:55
    Kastner pálil k pravé tyči, gólman Dolejš však znovu podržel svůj tým, když další razantní projektil zmařil opět svou vyrážečkou. Hosté mají teď navrch.
     
    25:15
    Vosyka se protáhl do prostoru pravého kruhu, odkud a vystřelil a pořádně provětral utěšenou ranou gólmana Hejdu, který s obtížemi musel vyrážet puk od tyčky!
     
    26:05
    Rejl se při obléhání Dolejšovy svatyně probil k zakončení, strážce havlíčkobrodské brány však vytasil ze svého arzenálu další skvělý zákrok betony.
     
    27:03
    Hradec právě vstřelil branku!

    A hosté se ujímají po utěšené akci dvoubrankového vedení! Michael Novák napřáhl na modré čáře, gólman Dolejš neudržel kotouč ve své náruči a PAVEL VENCL z bezprostřední blízkosti skóroval přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Michael Novák.
     
    28:33
    Hosté mají obrovskou převahu. Nejdříve Bartoň se v situaci 2 na 1 po pěkné přihrávce ocitl sám před bránou, ale zblízka střílel nepřesně. Poté si podobně počínal i jeho spoluhráč Dostálek.
     
    29:30
    Konečný zachytil brodskou rozehrávku a nahazoval kotouč zpět do pásma, ale jeho vysoký oblouček málem trefil obličej spoluhráče Kastnera. Navíc moc nechybělo k tomu, aby puk opustil hrací plochu a hradecký hráč by dostal 2 minuty za zdržování hry.
     
    30:00
    Rejl přihrál v přečíslení 2 na 1 přesně před bránu, kde bez přípravy zakončoval tvrdě k bližší tyčce Procházka. Gólman Dolejš se však bleskově přesunul ve svém brankovišti a u bližší tyčky zasáhl.
     
    30:40
    Ouzký se dostal po přihrávce od Dostálka do skvělé palebné pozice v mezikruží, mířil však nepřesně a minul o kousek Dolejšovu svatyni. Hrát mohou domácí.
     
    31:40
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. oba soupeři si rychle vyměňují puk a pravidelně se střídají v iniciativě. Chvíli dobývají soupeřovo pásmo rebelové, jindy zase buší do obranného valu hosté z Hradce Králové.
     
    32:30
    Havlíčkův Brod dokázal odrazit hostující útok a Východočechy v Dolejšově blízkosti k ničemu nepustil, následně však vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    33:01
    Hlídek se probil k zakončení, ale byl při svém pokusu faulován. Na trestnou lavici usedá Klemenc (HKR), který se provinil hákováním.
     
    33:36
    Ludvík se po dlouhém obléhání probil k zakončení, když po několika nahrávkách vzal situaci na sebe a z levého kruhu pořádně provětral Hejdovy betony. Rebelové zůstávají v pásmu.
     
    34:17
    Gólman Hejda se teď musel cítit jako na střelnici. rebelové ho totiž ostřelovali ze všech možných pozic. Naposledy střílel z otočky v předbrankovém prostoru Ludvík, ale neuspěl. Na druhé straně střílel z rychlého brejku Procházka, trefil však jen Dolejšovo rameno.
     
    34:55
    Nedvídek se projevil při hradeckém útoku sportovním gestem, když u mantinelu zůstal ležet otřesený jeden z Rebelů, zřejmě to byl Vosyka. Nahodil totiž ze strany jen slabě kotouč do Dolejšovy lapačky, po čemž sudí teprve přerušil hru.
     
    35:30
    Hosté teď vytvořili v útočném pásmu pořádný vzruch a gólman Dolejš musel být pozorný. Závar nakonec Rebelové ustáli bez úhony, hosté však drží puk.
     
    35:53
    Hradec právě vstřelil branku!

    A Východočeši už mají na své straně tříbrankový náskok! Pavel Procházka našel v prostoru před brankovištěm trestuhodně osamoceného DANIELA KLEMENCE, jenž z bezprostřední blízkosti nedal přesným zakončením brankáři Dolejšovi vůbec žádnou šanci! Asistence: Pavel Procházka.
     
    36:53
    Po dlouhém a nerozhodném souboji rozhodčí přerušil hru, když byl zašlápnutý kotouč v prostoru u mantinelu. Buly ve středním pásmu blíže pásmu Rebelů.
     
    37:30
    Hradec Králové má více ze hry. Má v zádech vysoký náskok, proto může hrát v naprostém klidu a nikam se zvlášť hrnout nemusí. Rebelové jsou naopak v útlumu.
     
    38:36
    Hradec Králové stále drží puk ve své moci a nepouští svého soupeře na dostřel brankáře Hejdy, který v těchto chvílích má naprosté minimum práce. Naopak jeho protějšek Dolejš se musí mít neustále na pozoru.
     
    39:30
    Až teď Rebelové předvedli delší a úspěšnější kombinaci, když se dostali do útočného pásma. Neobešlo se to však bez postavení mimo hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyšla o poznání lépe starším dorostencům z Hradce Králové, kteří se ujali tříbrankového vedení. Dvakrát se trefil Daniel Klemenc, jednou mířil přesně do černého Pavel Vencl. Před závěrečným dějstvím, jež začne v Kotlině zhruba ve 13:24, vede Hradec Králové nad Havlíčkovým Brodem 3:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Dvořák zkusil štěstí se svou ranou ze středního pásma a jeho projektil lapil připravený gólman Hejda. Před soupeřovými útočníky ale raději neriskoval rozehrávku.
     
    40:54
    Hradec Králové přesunul hru do útočného pásma, ale kotouč rozhodně nemá pod kontrolou. Musí o něj neustále bojovat u mantinelů.
     
    41:20
    Kastner vypálil z vrcholu kruhů, jeho štiplavý projektil však po ledě vyprášil jen připravené betony gólmana Dolejš. Kotouč mají ve své moci domácí.
     
    42:00
    Jebavý si nabruslil do útočného pásma a nebezpečně vypálil. z levého kruhu však jen vyzkoušel pevnost betonů připraveného brankáře Dolejše.
     
    42:50
    Hosté mají na své straně územní převahu, ale nedaří se jim protlačit se do koncovky. Na opačné straně kluziště střílel z vrcholu levého kruhu Němec, našel však jen připravenou Hejdovu lapačku.
     
    43:20
    Po vzájemném souboji jsou současně vyloučeni Chlubna (HBR) za hrubost a Novák (HKR) za hrubost.
     
    43:36
    Nepříjemnou ránu Půlpána z levého kruhu brankář Dolejš přes volný prostor před sebou dobře viděl a ukryl puk ve své náruči, po čemž přerušil hru.
     
    44:07
    Vosyka se prosmýkl kolem branky a po jejím obkroužení zkoušel svýma dlouhýma rukama zasunout kotouč k bližší tyčce, ale brankář Hejda byl na místě.
     
    44:20
    Klemenc v situaci 2 na 1 nahrával Procházkovi, který zblízka nastřelil Dolejšovi betony. Poté tentýž hráč pálil po nahrávce zpoza brány, ovšem vylámal si zuby na Dolejšově vyrážečce.
     
    45:03
    Nedvídek Kotlině předvedl, že je velmi silný na kotouči. V levém kruhu předvedl krásnou otočku, po níž se vymanil z obležení protihráčů, poté však ztratil rovnováhu a upadl.
     
    45:33
    Kuchta se řítil na gólmana Hejdu, ale pod nohy mu obětavě skočil útočník Půlpán. Poté brodský útočník dojel kotouč za bránu a nahrával do předbrankového prostoru Chlubnovi, ale ten netrefil letící puk ideálně a gólman Hejda zasahovat nemusel.
     
    46:20
    Němec se tvrdě opřel do kotouče v levém kruhu a jeho jedovka prosvištěla kousek nad horní tyčkou Hejdovy svatyně. útočnou akci zakládají Východočeši.
     
    46:55
    Rejlovu střelu od modré čáry ještě tečoval v mezikruží Kastner, kotouč však od jeho hole prosvištěl kousek od levé Dolejšovy tyčky. Hrát mohou Havlíčkobrodští.
     
    47:49
    Vosyka pálil z ostrého úhlu k bližší tyčce, kde nastřelil jen Hejdovy betony. Puk se odrazil od jeho betonů k Zohornovi, který dorážel pár kroků před brankovištěm. On ani následně nikdo z jeho spoluhráčů však kotouč nedotlačili za brankovou čáru!
     
    48:34
    Pokus o vysunutí havlíčkobrodského útočníka dlouhým pasem do úniku nevyšel, hosté nahodili kotouč do útočného pásma, ale zde vyhráli souboj o něj domácí.
     
    49:18
    Nahozený kotouč ze středního pásma se odrazil nečekaně od mantinelu směrem k brance, v jejímž brankovišti musel ukrýt kus černé gumy pod lapačku pohotový brankář Dolejš.
     
    49:55
    Bláha ztratil po chybě ve středu hřiště puk, a nahození do útočného pásma málem dojel Vencl, před nímž zasáhl skvěle gólman Dolejš. Ten vyjel daleko z brankoviště a ž mezi kruhy obětavou rybičkou vyrazil holí puk do bezpečí!
     
    50:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se vracejí do hry, když svou první brankou snížili na dvougólový rozdíl! Filip Dundáček vysunul hezkým pasem rozjetého MARKA NĚMCE, který v mírném úhlu na pravé straně našel bekhendovou střelou volné místo nad Hejdovou lapačkou! Asistence: Filip Dundáček.
     
    50:28
    Dostálek (HKR) vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    51:04
    Hosté vybojovali kotouč v obranném pásmu a podařilo se jim dlouhým vyhozením přesunout hru až do Dolejšovy blízkosti, odkud se Rebelové provinili icingem.
     
    51:26
    Východočeši opět dokazují, že mají oslabení skvěle secvičená. Znovu se jim daří vyhazovat kotouče daleko od Hejdovy svatyně, přičemž rebely k ničemu nepouštějí.
     
    51:48
    Vosyka se Zohornou nebezpečně zahrozili v blízkosti gólmana Hejdy, kterého nechali jeho obránci doslova na holičkách. Nikdo z Rebelů však nedopravil kotouč do sítě a hosté vyhodili.
     
    52:45
    Již při hře 5 na 5 vypálil nebezpečně z mezikruží Procházka, jehož nepříjemnou ránu vyrazil gólman Dolejš ramenem před sebe jen k Jebavému, jehož dorážku vychytal svými betony!
     
    53:10
    Za podražení vyfasoval 2 minuty Chlubna (HBR).
     
    53:20
    Bartoň zblízka dorážel jen do Dolejšových betonů po střele Suka od modré čáry. Hosté drží stále útočné pásmo, kde rozvíjejí svou kombinaci.
     
    53:48
    Štědrý pálil nebezpečně a razantně od modré čáry, gólman Dolejš ale pohotově zareagoval a betonem vykopl letící kotouč do rohu brodského pásma.
     
    54:15
    Konečný nebezpečně vpálil od modré čáry, vyprášil však jen připravené Dolejšovy betony. Poté dorážel z mírného úhlu na pravé straně volný Nedvídek, brodský muž s maskou se ovšem rychle přesunul a zmařil i jeho dorážku!
     
    54:46
    Havlíčkův Brod se dostal pod obrovský tlak. Hosté vytrvale obléhají jeho obranné pozice a svou kombinaci přetavují v nebezpečné palebné pozice.
     
    54:57
    Klemenc střílel nepříjemně z prostoru mezi oběma kruhy, gólman Dolejš však těžil ze svého dobrého postavení a jeho projektil schoval do nastavené náruče.
     
    55:22
    Dostálek se vymanil z obležení hráčů a vypálil, gólman Dolejš se ale nenechal překonat a zasáhl. Před Ouzkým, který číhal na dorážku, raději přerušil hru.
     
    56:09
    Havlíčkův Brod se v plném počtu nastěhoval do ofenzivního postavení a ohrozil hradeckou branku prostřednictvím Valy, jehož rána z pravého kruhu končila u bližší tyčky v Hejdově lapačce. Havlíčkův Brod si bere oddechový čas.
     
    56:09
    Gólman Dolejš zůstává na střídačce, Rebelové sahají hodně brzy ke hře bez brankáře a sázejí vše na jednu kartu.
     
    56:41
    Dvořák nejdříve vypálil z prostoru u modré čáry, ale nepropálil hradbu těl v předbrankovém prostoru. Jebavý se už už chystal od modré čáry trefit opuštěnou bránu, ale mladý bek rebelů mu v tom na poslední chvíli zamezil . Brankář Dolejš se vrací mezi tři tyče.
     
    57:07
    Bartoň nahodil kotouč na havlíčkobrodskou bránu, gólman Dolejš však byl připravený k zásahu a před dojíždějícím útočníkem raději přerušil hru.
     
    57:20
    Dlouhý pas mířil z obranného pásma na ve středu hřiště rozjetého Zohornu. Ten však prudký pas nezachytil a píská se icing Rebelů.
     
    57:34
    Domácí opět hrají power-play. Vala se nebezpečně tlačil do prostoru před Hejdovým brankovištěm, ale k zakončení se v tísni neprobil. hosté následně zkusili štěstí a o kousek minuli prázdnou klec. Zakázané uvolnění.
     
    57:59
    Chlubna po nahrávce od Kuchty střílel, ale v dobré palebné pozice místo oherožení branky pálil nepřesně. hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    58:41
    Na ledě zůstal ležet v prostoru kruhu hradeckého pásma po souboji z hradeckých řad otřesený Suk. Rozhodčí Kukeně přerušil hru a Hradec Králové si vyžádal oddechový čas.
     
    58:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak závěrečné drama nás přeci jen nemine, Rebelové chvíli před koncem využívají power-play ke snížení na nejtěsnější manko! Daniel vosyka nebezpečně vypálil ze strany a gólman Hejda vyrazil kotouč jen vedle sebe, po čemž si na hranici jeho brankoviště sjel MAREK NĚMEC a do odkryté brány ještě vykřesal jiskřičku naděje pro brodské barvy! Asistence: Daniel Vosyka.
     
    59:10
    Rebelové stále hrají power-play a s vypětím všech sil drží kotouč na svých holích, přičemž si hledají cestu k brankáři Hejdovi. Jeho obrana zatím pracuje spolehlivě.
     
    59:22
    Dvořák vyslal nepříjemný projektil z dálky, gólman Hejda kotouč vyrazil a Rebelové se hnali k dorážkám. Bez úspěchu,. maskovaný muž Hradce Králové přerušil hru. Buly před jeho bránou, Rebelové v šesti a bez gólmana.
     
    59:47
    Rebelové hráli vysokou holí a jsou vykázáni do středního pásma, kde se bude vhazovat. Gólman Dolejš zůstává už na střídačce, což je logický krok.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod i přes výborný finiš nesmazal svou ztrátu a nakonec musí skousnout další porážku. Hosté z Hradce Králové se naopak radují z výhry 3:2 a zisku cenných tří bodů. (14:03:47)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 51. Němec (Dundáček), 59. Němec (Vosyka) - 23. Klemenc (Půlpán), 28. Vencl (Novák), 36. Klemenc (Procházka)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Jeřábek) - Vosyka, Kuchta (C), Žuček, Zohorna, Dvořák, Hlídek, Dundáček, Chlubna (A), Bláha, Křípal, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát, Vala, Němec (A).
    Královští lvi Hradec Králové: Hejda (Dohnal) - Vencl, Suk, Rejl (A), Půlpán, Bury, Dostálek, Pilař, Ouzký, Novák, Jebavý, Konečný, Procházka, Kastner, Bartoň (C), Šeps, Štědrý, Souček, Nedvídek (A), Klemenc

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Petr Kotlík, Tomáš Matějček. .
    bahis siteleri