Finsko – Slovensko 8:5 (kon.) | Rusko – Česko 2:1 (po pr.) | USA – Lotyšsko 12:2 (kon.)
Švédsko – Finsko 3:2 (po s.n.)
po prodl.
Rusko
2:1 (0:0,1:1, 0:0 - 1:0)
Česko
Úterý 03.01.2012, 03:00 • Scottiabank Saddledome, Calgary. • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Marek hrbas ležel po skončení přesilovky za brankou, Rusové využili přečíslení a GRIGORIJ ŽELDAKOV prostřelil z jasné pozce Mrazka.
     
    59:14
    Nepřehledná situce, po které jde za nebezpečnou hru vysokou holí ven jeden z ruských hráčů, je to Kučerov. naši mají 46 vteřin přesilovky do konce 3. třetiny!
     
    52:05
    Mrázek teď předvedl další dábělskou lapačku, hala bouří.
     
    44:17
    Stoprocentní šance Jaškina, Hertl mu vybojoval puk za brankou a našel jeho hokejku, Jaškin trefil gólmana.
     
    39:01
    Zámorský ztratil na útčoné modré čáře puk, Rusové jeli dva na osamoceného Říhu, ten se natahoval jak mohl, ale Kosov se dostal ke střele a Mrázek jeho stoprocentní šanci nádherným zákrokem betonem zklividoval.
     
    36:30
    Apalkov mohl přidat další gól po skvělé přihrávce Barbaševa zpoza branky, Mrázek předvedl další skvělý zákrok.
     
    32:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruská odpověď je tady. DANIL APALKOV vystřelill po rychlém brejku zpoza obránce a trefil přesně mezeru v Mrázkově postoji. Asistence: Sergej Barbašev, Zachar Arzamacev.
     
    27:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělá akce slávistické dvojice Hertl - Jaškin. Tomáše Hertl zatíhl odvážně puk, obrkoužil branku a jeho nahození dorazil do soupeřovy sítě JAKUB CULEK. Pvodně se zdálo že autorem branky byl Jaškin, ale rozhodčí označili útočníka s číslem 14. Asistence: Tomáš Hertl, Jakub Dmitrij Jaškin.
     
    20:28
    A další šance Česka, Filippi střílel nad a v následné skrumáži fauloval Ožiganov Uhra a naši budou hrát první přesilovku zápasu.
     
    20:15
    Český tým začal druhou třetinu velkou šancí Musila, ten netrefil branku, po následném závaru dorážel Straka, ale puk skončil pod ruským gólmanem.
     
    13:20
    Kuzněcov se te'd připravil o vedoucí gól. Po dlouhé příhře z vlastního pásma se zjevil na našimi beky, jel sám na Mrázka, dokonce jej poslal na druhou stranu než chtěl střílet, ale přestřelil!
     
    06:29
    Další nebezpečná střea Kuzněcova a následně skvělý zákrok Mrázka.
     
    05:30
    První velká šance Ruska, Kuzněcov se v rohu zbavil Říhy a vybruslil si sám před Mrázka, naštěstí nedokázal zvednout pu přes jeho beton. Vyloučen Říha za sekání.
    Marken.cz

    Michal Berg

    Branky a nahrávky: 33. Apalkov (Barbašev, Arzamacev), 62. Želdakov - 28. Culek (Hertl, Jaškin)


    Rusko: Vasilevskij (Makarov) - Sergejev, Arzamacev, Antipin, Ožiganov, Želdakov, Nesterov, Naumenkov, Isagulov - Apalkov, Kosov, Barbašev - Jakupov, Chochlačev, Telegin - Gusev, Kučerov, Kuzněcov - Kulikov, Zemčenko, Grigorenko.
    Česko: Mrázek (Kašík) - Musil, Krejčí, Říha, Zámorský, Mozík, Jank, Hrbas - Holík, Straka, Sekáč - Nosek, Filippi, Uher - Jank, Hertl, Jaškin - Faksa, Hyka, Sedlák - Přibyl

    Rozhodčí: Piechaczek (GER), Zalaski (CAN) - Carlson (CAN), Schrader (GER)
    bahis siteleri