Havlíčkův Brod – Liberec 2:5 (kon.) | Warriors Brno – Zlín 3:4 (po s.n.) | Třinec – Havířov 8:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 2:3 (po s.n.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 30.09.2012, 10:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Příjemné nedělní dopoledne, ze zimního stadionu v Kotlině, který si v posledních dnech na malou vytíženost rozhodně stěžovat nemůže, vás vítám u sledování extraligy mladšího dorostu. Dnes máme na programu 6. kolo, v jehož rámci se domácí Rebelové střetnou se svými vrstevníky z Liberce. Utkání začíná v 10:00.
     
    Havlíčkův Brod se v současné době výsledkově trápí. Od začátku soutěže odehrál pět utkání, z nich se z vítězství mohl radovat jen v jediném případě, když doma zdolal vysoko 7:0 Tábor. Svěřenci trenérského tandemu Jaroslav Benák - Aleš Kraučuk tak museli skousnout čtyři nepříjemné porážky, z nichž nevydolovali ani jeden bod. V desetičlenné skupině Střed jim tak se třemi body patří 8. pozice.
     
    Liberec se nachází v naprosto odlišném rozpoložení, než jeho nejbližší soupeř z Kotliny. Jeho velkou zbraní je zatím domácí prostředí, v němž dosud vyhrál všechny tři zápasy s plným bodovým ziskem. Cenou kořist za těsný triumf 2:1 si odvezli mladí Tygři také z Mladé Boleslavi. Jediným zaváháním Severočechů zatím je porážka 0:2 v Brně. V tabulce jim aktuálně patří třetí příčka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Brož (Marek) - Lacina (C), Vacek, Benák, Němec, Bancíř, Bušek, Hrabaň, D. Suchý - Jelínek, L. Vala, Veselka, Vlach, Nguyen (A), Kraučuk, Cejpek (A), Michálek, Kolouch, Abbrent.

    Bílí Tygři Liberec:
    Stezka - Eichler, Balabán V. Suchý, Turský, Mečíř, Němeček - Šír, Wiencek, Solenský, Černý, Straka, Husa, Antonín, Zachar (C), Kačírek (A), Bělohorský (A).

    Rozhodčí:
    Zdeněk Pokorný - Robin Horský, Pavel Zháňal.
     
    Touto cestou by chtěla naše redakce popřát útočníkovi Davidu Michálkovi, který dnes slaví své 14. narozeniny. Všechno nejlepší a hodně zdraví.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Bělohorský se dostal dvakrát v krátkém časovém sledu po přihrávkách svých spoluhráčů, ale brankář Brož byl pozorný a předvedl dva povedené zákroky.
     
    01:08
    Zatím sledujeme především boj o střed pole, který je hodně vyrovnaný a stále nepřináší jméno jeho vítěze. Brankáři ze svých brankovišť spíše jen sledují dění před sebou.
     
    02:00
    Straka se ocitl v hodně dobré palebné pozici těsně před brankovištěm, ale jeho projektil zmařil vyrážečkou pozorný gólman Brož a zamezil na poslední chvíli jisté pohromě!
     
    02:35
    Solenský se po pasu Bělohorského snažil střílet z bezprostřední blízkosti, ale skvělým obranným zákrokem se předvedl Dominik Suchý, který mu vypíchl kotouč.
     
    03:05
    Další nebezpečná situace kolem gólmana Brože, který zatím má s aktivními střelci Liberce, jež si vědí zatím rady s obranou Rebelů, spoustu práce. Solenský s Kačírkem znovu pálili zblízka, jenže neúspěšně!
     
    04:13
    Šír střílel po objetí branky do Brožových betonů, po čemž ještě zakončoval z vhodné střelecké pozice Zachar, ale trefil jen Brožovu připravenou hruď.
     
    04:30
    Hra má zatím rychlý spád, rozhodčí musejí přerušovat jen minimálně. Havlíčkův Brod se brání s vypětím všech sil, Liberec hýří nebezpečím a neustále zakončuje.
     
    05:19
    Jan Brož nemá v brankovišti Rebelů příliš času na odpočinek, protože musí ze svého arzenálu pravidelně vytahovat jeden zákrok za druhým. Tentokrát zmařil střelecké pokusy Kačírka z mírného úhlu na pravé straně.
     
    05:33
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši využívají svůj velký tlak a otevírají gólový účet zápasu! Kotouč putoval po ose Jakub Mečíř - Samuel Solenský - MATOUŠ BĚLOHORSKÝ, přičemž posledně jmenovaný využil dostatek času a prostoru mezi kruhy ke gólové střele nad Brožovu lapačku! Asistence: Samuel Solenský, Jakub Mečíř.
     
    06:46
    Bílí Tygři jsou při chuti a pokračují v útočné aktivitě. Domácí se zatím vůbec k ničemu neprobili, gólman Stezka je ve svém brankovišti spíše jen nezúčastněným divákem.
     
    07:28
    Vše změnil až Lukáš Vala, který získal ve středu pole kotouč, najel si rychle do pásma a svižnou střelou prověřil brankáře Stezku. Vzápětí se hosté dopustili faulu, domácí hrají přesilovku. Kačírek (LIB) vyloučen za podražení.
     
    08:16
    Liberec získal kotouč a vyhodil, ale Rebelové už se nastěhovali zpět do přesilovkových pozic. Zde však nemají kotouč pod kontrolou, naopak o něj neustále bojují s dobře se pohybujícími obránci.
     
    08:46
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové bleskově využívají svou přesilovku a srovnávají na 1:1! Po tvrdé střele od modré čáry, jíž gólman Stezka vyrazil do prostoru vedle sebe, se pohotovou dorážkou z několika kroků prosadil LUKÁŠ VALA! Asistence: Jakub Kraučuk.
     
    09:10
    Střelecké šance na obou stranách. Z havlíčkobrodského tábora střílel aktivní Lukáš Vala, za Liberec zahrozil Jakub Šír. Gólmani byli pozorní a puk za svá záda nepustili.
     
    10:30
    Havlíčkův Brod vyrovnávací branka očividně nakopla, nyní se mnohem více dostává do soupeřova území a stará se neustálou střelbou o dostatek práce pro brankáře Stezku. Nejdříve se neúspěšně probíjel do koncovky Vlach, po čemž zakončoval ze strany ještě Marek Bancíř, ale jen do připravené výstroje.
     
    11:40
    Kačírek při rychlém protiútoku nahrál z pravého kruhu mezi kruhy, odkud střílel Solenský, ale jeho střela byla zblokována dříve, než mohla doletět k brankáři Brožovi.
     
    12:21
    K vidění je teď hodně střeleckých projektilů. Nejdříve neuspěl se svým projektilem Jakub Kraučuk, za hosty po zadovce Solenského pálil Kačírek, ale jen do Brožovy náruče.
     
    12:50
    Havlíčkův Brod dokázal hru vyrovnat. Z pasivity přešel do ofenzívy a soupeři to hned činí značné potíže. Brankář Stezka je zatím pozorný a drží brodské střele na uzdě.
     
    13:50
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i Vlach, ale na brankáře Stezku si nepřišel. Na druhé straně o sobě dala vědět dvojice Němeček - Straka, ale brankář Brož si s nepříjemnou střelou zblízka poradil na výbornou.
     
    14:27
    bělohorský nabral rychlost na levé straně hřiště a ze strany v útočném pásmu tvrdě vypálil, ale seštěloval si špatně mířidla a vystřelil nepřesně.
     
    14:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je studená sprcha pro hosty, Rebelové jdou do vedení! Po nepřesné střele Matouše Bělohorského se kotouč ujal v obranném pásmu Jakub Kraučuk, který si všiml rozjetého TOMÁŠE NGUYENA, jenž se dostal do samostatného úniku a poslal kotouč přesně mezi Stezkovy betony! Asistence: Jakub Kraučuk.
     
    15:30
    Eichler se Šírem se snažili bleskově odpovědět, ale gólman Brož mohl zůstat v klidu, protože kotouč na jeho bránu nedoletěl ani v jednom případě.
     
    16:11
    Aleš Stezka v libereckém brankovišti teď podržel svůj tým, když už nastál nápor na svoji osobu. Střelu z nebezpečné pozice dobře viděl a dokázal ji schovat do výstroje, čímž přerušil hru.
     
    16:21
    Liberec právě vstřelil branku!

    S góly se nám v Kotlině roztrhl pytel, tentokrát se trefili Severočeši a vyrovnávají! Po nahrávce Samuela Solenského pláchl brodské obraně MATOUŠ BĚLOHORSKÝ a tváří v tvář gólmanu Brožovi si poradil svižnou střelou, kterou zblízka poslal pod horní tyčku! Asistence: Matouš Solenský.
     
    16:41
    Šír se protlačil ke střele, ale brankář Brož se na švestkách nachytat nenechal a vytasil se s dalším spolehlivým zákrokem. Liberec pokračuje v tlaku.
     
    18:00
    Mladí hokejisté zpod Ještědu mají v posledních minutách přeci jen navrch, když se častěji probíjejí do koncovky. Straka se objevil ve skvělé palebné pozici před brankou, ale svou střelu poslal jen do dobře postaveného Jana Brože, který zalehl kotouč a nedovolil dorážky!
     
    18:25
    Bušek podržel hru v útočném pásmu, kde získal vhazování, protože nahodil kotouč od modré čáry, který brankář Stezka chytil, a přerušil hru.
     
    19:03
    Liberec právě vstřelil branku!

    Rozjetý brankostroj pokračoval ve své jízdě, tentokrát vnesl radost do libereckých řad, což znamená hostující vedení! Václav Suchý posunul kotouč na MARKA ZACHARA, který v mírném úhlu na levé straně prostrčil kotouč mezi Brožovy betony! Asistence: Václav Suchý.
     
    19:45
    Mečíř pálil od modré čáry, ale Jan Brož vyrazil puk betony. Kotouč sebral Liberec, od pravého mantinelu svižně střílel Bělohorský, ale domácí gólman se roztáhl v brankovišti a kotouč do své sítě nepustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první dvacetiminutovku, jež s sebou přinesla hned pět vstřelených branek. Za hosty se dvakrát trefil Matouš Bělohorský a jeden zásah přidal Marek Zachar. Z řad Rebelů se střelecky prosadili Lukáš Vala a Tomáš Nguyen. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 10:50, vede Liberec v Kotlině těsně 3:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování a založil bleskový útok, na jehož konci pálil z pravého kruhu do náruče pozorného brankáře Stezky Tomáš Nguyen.
     
    20:28
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tak to je velká nepříjemnost pro Rebely hned na začátku prostřední části, Liberec se ujímá dvoubrankového náskoku! Matouš Bělohorský, který dnes představuje pro branku domácích největší nebezpečí, našel křížnou nahrávkou před brankovištěm MATYÁŠE KAČÍRKA, který už jen uklidil kotouč do odkryté brány gólmana Brože! Asistence: Matouš Bělohorský.
     
    21:17
    Jakub Lacina (HBR) vyfasoval dvouminutový trest za hrubost.
     
    21:50
    Havlíčkův Brod získal kotouč v obranném pásmu ihned po vhazování a dlouhým vyhozením se osvobodil. Hosty při návratu do Brožovy blízkosti zastavilo postavení mimo hru.
     
    22:15
    Mladí Rebelové zatím hrají oslabení výborně, vůbec nepouštějí svého soupeře ze severu Čech do střeleckých příležitostí a pravidelně vyhazují puky až do Stezkova hájemství.
     
    22:57
    Liberec se přes dlouhou a úpornou snahu nakonec probil do útočného pásma, kde teď rozjel svou přesilovkovou kombinaci. Do zakončení se zatím neprotlačil.
     
    23:06
    Přetlačovanou v blízkosti Brožova brankoviště sice vyhráli hosté, ale maskovaný muž mezi tyčemi Rebelů těžil ze svého dobrého postavení, chytil kotouč a přerušil hru.
     
    23:33
    Mladí bojovníci z Kotliny jsou již v plném počtu. Ihned po návratu potrestaného Jakuba Laciny se snažili přejít do rychlého útoku, ale vše končí jen zakázaným uvolněním.
     
    23:51
    Mladí Tygři se te´d usadili v útočném pásmu, kde však kotouč nemají plně pod kontrolou. Neustále o něj svádějí urputné souboje u hrazení, kvůli čemuž se nemohou prosadit do střeleckého postavení.
     
    24:26
    Mladí Rebelové se snaží odpovědět stejnou mincí. Nyní operují s kotoučem v útočném pásmu, jenže stejně jako jejich soupeř zde musejí o kus černé gumy neustále bojovat.
     
    24:59
    Svěřenci trenérského tandemu Jaroslav Benák - Aleš Kraučuk mají k dispozici přesilovou hru. Bělohorský (LIB) se provinil faulem kolenem.
     
    25:17
    Hosté zvládli lépe situaci na vhazování a okamžitě odpálili kotouč do uctivé vzdálenosti od své brány. Rebelové se vracejí až k brankáři Brožovi.
     
    25:52
    Od modré čáry tvrdě vypálil po kombinaci svých spoluhráčů Dominik Suchý, jehož ránu brankář Stezka úplně dobře neviděl. Přesto ji však dokázal vyrazit do ochranné sítě. Domácí číhali u jeho brankoviště na dorážky marně.
     
    26:20
    Jan Vacek na modré čáře chytře naznačil tvrdou střelu, místo níž zkoušel prudkým pasem ještě najít před brankovištěm Jakuba Abbrenta, ale ten na kotouč nedosáhl a hosté vyhodili!
     
    27:08
    Již při hře 5 na 5 vyprodukoval střelecký projektil ze své hole aktivní Lukáš Vala, který kotouč z levého kruhu usměrnil do lapačky gólmana Stezky.
     
    27:38
    Hra se nám rychle přesunula na svou stranu, v současné době se pokoušejí dobýt havlíčkobrodskou branku Liberečtí. Zatím bez úspěchu.
     
    28:09
    Hra se nám teď rychle přelévá z jedné strany kluziště na druhou. Na ledě však v těchto chvílích dominují obě obrany, které zabraňují vzniku šancí.
     
    28:20
    Severočeši získali vhazování v útočném pásmu, protože nahozený kotouč ukryl ve své výstroji brankář Brož, který si povyjel ze svého brankoviště.
     
    28:40
    Znovu vědět o sobě dal dnes velice aktivní Matouš Bělohorský, který se protlačil ke střele z levého kruhu. Brankář Brož měl však dobrý výhled a na jeho projektilu si doslova smlsl.
     
    29:45
    Havlíčkův Brod po zisku kotouče založil rychlý kontr, při němž Jakub Kraučuk hezkým pasem našel Tomáše Nguyena, který si najížděl do útočného pásma a byl faulován. Za krosček obdržel 2 minuty Bělohorský (LIB).
     
    30:15
    Tygrům se povedlo vyhodit a domácí museli uhánět pro kotouč až ke své brance. Nyní se Rebelové dostali do pásma soupeře dlouhým nahozením.
     
    30:48
    Soupeř však znovu uťal jejich přesilovkovou kombinaci a bez dlouhého otálení poslal kotouč přes všechny čáry až k Janu Brožovi. Domácím se zatím v početní převaze nedaří.
     
    31:21
    Až teď se povedlo havlíčkobrodské ofenzívě vystřelit. Brankář Stezka měl však poměrně snadnou úlohu a bez větších problému ukryl kotouč v lapačce.
     
    31:49
    V těchto chvílích už hraje Liberec s plným počtem hráčů. Sluší se podotknout, že oslabení sehrál výborně, když svého soupeře téměř k ničemu nepustil.
     
    32:10
    Lukáš Vala střílel z mírného úhlu na pravé straně, ale byl ve velkém úhlu a z první trefil jenom boční síťku brány, kterou stráží maskovaný Aleš Stezka.
     
    32:35
    Od modré čáry vypálil Dominik Suchý a do jeho střely vložil mezi kruhy hůl Jakub Kraučuk, ale svou teč nepropasíroval za záda gólmana Stezky!
     
    33:15
    Do akce se dostal i brankář Brož, který si hravě poradil s nahozeným kotoučem z pravého kruhu, který pomalu jel po ledě. Puk přikryl pod lapačkou a přerušil hru.
     
    34:38
    David Michálek adresoval puk na hůl Jakuba Kraučuka, který svižně pálil zápěstím z mezikruží, jenže střela mu vůbec nesedla a zamířila notný kus od levé Stezkovy tyče.
     
    35:18
    Liberec teď sevřel svého soupeře do pevného objetí a postupnou kombinací se snaží o vytvoření palebné pozice, z níž by mohl znovu provětrat výstroj gólmana Brože.
     
    35:42
    Ten nakonec skutečně musel zasahovat, ale s libereckou střelou si dokázal poradit. Pro hosty může být cenou útěchy to, že se bude vhazovat v jejich útočném pásmu.
     
    36:13
    Kombinaci Severočechů uťal pozorný Jan brož, který si trochu povyjel ze svého brankoviště a u tyčky zachytil volný kotouč, čímž pomohl svým obráncům.
     
    36:35
    Na druhé straně kluziště hledal Lukáš Vala před brankou Jakuba Abbrenta, jenže ten byl dříve, než mohl zakončit, dobře zablokován libereckými zadáky.
     
    37:29
    Na poslední chvíli teď uhasil požár Jan Brož, který vychytal Matyáše Kačírka, jenž se rychlou kličkou uvolnil a zblízka vypálil. po přerušení hry je vyloučen Bušek (HBR) za držení hole.
     
    38:13
    Matyáš Kačírek, který dnes představuje pro brodskou branku velkou hrozbu, se znovu dostal z zakončení, Jeho střelu z kruhu však brankář Brož lapil.
     
    38:43
    Havlíčkobrodská dužina teď vyvezla kotouč až do útočného pásma, kde jej drží u mantinelu. Soupeř se marně snaží o to, aby se k němu probil. Domácí tak šetří cenné vteřiny.
     
    39:28
    Jakub Mečíř nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho střela byla za letu možná ještě trochu tečována, ale brankář Brož si s ní i přesto dokázal poradit.
     
    39:50
    Hosté si ještě vytvořili tlak v závěrečných sekundách prostřední části, ale nic nebezpečnějšího z něj nevytěžili. Domácí už si stav 2:4 pohlídají až do konce 2. třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část takové gólové hody nenabídla. Do střelecké listiny se hned v její první minutě zapsal Matyáš Kačírek, který z libereckého pohledu zvýšil na 4:2. Závěrečné dějství začne zhruba v 11:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Rebelové byli úspěšnější na úvodním vhazování, jenže s kotoučem manipulují v obranném pásmu, ke se jim nedaří přes aktivně napadajícího soupeře rozehrát.
     
    41:35
    David Bušek fauloval unikajícího Marka Zachara a sudí nařídil trestné střílení!
     
    41:25
    Marek Zachar si sjel až před branku, kde na poslední chvíli zvolil blafák do bekhendu, ale gólman Brož jeho úmysl přečetl a prostor u své levé tyčky utěsnil!
     
    41:53
    Hra je teď značně neurovnaná. Kotouč se rychle stěhuje z jedné půlky hřiště na druhou, ale šance s sebou tento obrázek hry zatím nepřináší.
     
    42:35
    Matyáš Kačírek našel svou nahrávkou Matouše Bělohorského, který vypálil z pravého kruhu a svou jedovatou ranou jen o kousek minul Brožovu klec.
     
    43:08
    Rozhodčí nejdříve odpískali zakázané uvolnění, ale spletli se a pro svůj omyl nařídili vhazování ve středním pásmu.
     
    43:14
    Matouš Bělohorský i nadále potvrzuje svou kvalitu a nebezpečnou střelbu. Znovu vypálil z kruhu, ale gólman brož jeho projektil schoval v náruči.
     
    43:38
    Patrik Hrabaň zůstal ležet otřesený před brankovištěm gólmana Brože. Nakonec se zvedl z ledu a sám odjel na střídačku, což je skvělá zpráva.
     
    43:49
    Na trestnou lavici usedá Lukáš Vala (HBR), jenž je potrestán dvěma minutami za vražení na hrazení.
     
    44:16
    Rebelové vyhodili kotouč do bezpečné vzdálenosti od Jana Brože, ale Liberec se postupnými krůčky probil zpět do pásma, kde rozjíždí svou kombinaci.
     
    44:41
    Havlíčkův Brod zatím hraje oslabení na jedničku podtrženou. Nedopouští větší a souvislejší tlak Severočechů, když kouskuje jejich útočnou snahu vyhozeními.
     
    45:05
    Tvrdou ránu Zachara od modré čáry ještě tečoval mezi kruhy Husa, ale jen vedle pravé tyčky gólmana Brože, který nemusel nakonec zasahovat.
     
    45:55
    Matouš Bělohorský se znovu prezentoval hezkou individuální akcí, když se uvolnil v levém kruhu a tvrdou ranou o kousek minul vzdálenější tyčku!
     
    46:48
    Jiří Vlach se ocitl v situaci 2 na 2 s Ondřejem Veselkou, ale vzal zodpovědnost na sebe a z levé strany zahrozil. Jeho střelu gólman Stezka zlikvidoval.
     
    47:36
    Ondřej Černý dvakrát v krátkém časovém sledu střílel, ale ani v jednom případě neuspěl. Nejdříve minul branku a ani ve druhém případě neměl dostatek střeleckého štěstí.
     
    47:59
    Tlak hokejistů zpod Ještědu čeká oslabení. Tomáš Nguyen (HBR) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    48:13
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši svou přesilovku bleskově využili a zvýšili už, na pro Rebely hrozivých, 2:5! Matouš Bělohorský posunul v útočném pásmu kotouč na hůl MATYÁŠE KAČÍRKA, který se rychle zorientoval mezi kruhy a potvrdil pověst skvělého střelce, když se v pádu opřel do kotouče a obstřelil brankáře Brože! Asistence: Matouš Bělohorský.
     
    48:55
    Marek Zachar s Jakubem Husou se dostali do přečíslení 2 na 1, přičemž druhý jmenovaný po nahrávce si přehodil před brankovištěm kotouč do forhendu, ale následnou střelou trefil jen konec Brožova betonu, který číhal u tyčky!
     
    49:38
    Liberec je vyloučen na 2 minuty. Na trestnou lavici míří za hrubost Jakub Šír (LIB), který tak oslabuje svůj tým a dává Rebelům šanci na snížení.
     
    50:00
    David Bušek vystřelil od modré čáry a jeho dělovka o kousek přeletěla horní tyčku brankáře Stezky! Liberec se chopil následně kotouče a okamžitě vyhodil.
     
    50:30
    Poměr sil na ledě se vyrovná, protože Lukáš Vala (HBR) dostává 2 minuty za hrubost.
     
    50:47
    Samuel Solenský se snažil probít do zakončení, jenže Jakub Kraučuk předvedl obětavou rybičku před Brožovou bránou a kotouč pod svým tělem dovezl až za bránu. Sudí přerušil hru a nařídil buly po Brožově pravici.
     
    51:20
    Rebelové rychle přesunuli hru na opačnou stranu kluziště, kde se po zpětné nahrávce na modrou čáru dostal k zakončení z tohoto prostoru Patrik Hrabaň, jehož projektil doplachtil do Stezkovy lapačky.
     
    51:41
    Bílí Tygři se zabydleli v útočném pásmu, kde nyní mohou rozjet ve zkrácené přesilovce svou kombinaci. Obranný blok Rebelů zatím pracuje kompaktně.
     
    52:17
    Matouš Bělohorský neusíná na vavřínech a vytrvale zkouší své střelecké štěstí. Nyní vyslal prudkou ránu od modré čáry, jíž Jan Brož viděl a vyrazil ji betonem do rohu pásma.
     
    52:55
    Havlíčkův Brod se zmocnil kusu černé gumy a snaží se z obranného pásma rozehrát, ale situaci mu značně znepříjemňují liberečtí útočníci svým napadáním.
     
    53:18
    David Bušek (HBR) vyloučen na 2 minuty za krosček a Jakub Lacina (HBR) vyfasoval osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    54:19
    Mladí Rebelové nakonec přeci jen přerušili útočnou kombinaci svého soupeře, když mu vypíchli kotouč a přesunuli hru alespoň do středního pásma.
     
    54:36
    Nakonec posunuli hru až do území Liberce, kde při vlastním oslabení dokonce zakončili. Projektil rebelů se však stal pro gólmana Stezku snadnou kořistí. Vhazování v útočném pásmu však přijde domácím hodně vhod.
     
    54:47
    Další dobrá zpráva pro obranu Havlíčkova Brodu. Liberec si vůbec neporozuměl při založení nového útoku a jen vyhodil kotouč přes všechny čáry na odpískaný icing.
     
    55:06
    Nejdříve měl puk na holi Matyáš Kačírek, ale v dobré pozici mezi kruhy jej zklamalo zpracování. Poté zblízka pálil do připraveného Jana Brože Samuel Solenský. Po odpískání je vyloučen právě Matyáš Kačírek (LIB) za hrubost.
     
    55:33
    Tomáš Nguyen rozjíždí z hloubi obranného pole novou útočnou akci, přičemž ho následují jeho spoluhráči. Začala už zkrácená přesilovka Havlíčkova Brodu.
     
    56:11
    Rebelové propadli na útočné modré čáře a bylo z toho velké nebezpečí. Nejdříve v samostatném úniku těsně minul Matouš Bělohorský, ale dojel kotouč za bránu a ještě přihrál zpět před brankoviště Ondřejovi Černému, jenž úplně sám a bez přípravy pálil vedle!
     
    57:20
    Kotouč se po mlýnici v havlíčkobrodském pásmu odrazil na hůl Tomáše Němečka, jehož rána sice nepostrádala razanci, ale neměla patřičnou přesnost. Z pravého kruhu zamířila daleko od vzdálenější tyčky.
     
    58:19
    Rozjíždějící se útok Rebelů, který vypadal slibně, přerušil za cenu nedovoleného zákroku ve středním pásmu Jakub Husa (LIB), jenž se provinil hákováním.
     
    58:48
    Dominik Suchý se pokoušel vysunout svým pasem rozjetého Ondřeje Veselku, ale ten na prudký a nepřesný kotouč nedosáhl. Puk tak schoval ve své výstroji brankář Stezka a přerušil hru.
     
    59:30
    Tomáš Němeček nabral rychlost a z prostoru mezi kruhy, kde byl sám, jen těsně minul bránu, když puk prosvištěl nad horní tyčkou. Sluší se však podotknout, že brankář Brož situaci kontroloval, měl připravenou svoji lapačku na místě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Liberec si za Havlíčkova Brodu odváží zaslouženou výhru 5:2 a cenné tři body do extraligové skupiny Střed. V závěrečném dějství ještě pečetil vítězství Tygrů Matyáš Kačírek. Mladí Rebelové však se silným soupeřem nesehráli vůbec špatnou partii a hlavně v první třetině Severočechy pořádně potrápili. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalších online přenosů. (12:10:59)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 9. Vala (Kraučuk), 15. Nguyen (Kraučuk) - 6. Bělohorský (Solenský, Mečíř), 17. Bělohorský (Solenský), 20. Zachar (V. Suchý), 21. Kačírek (Bělohorský), 49. Kačírek (Bělohorský)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Brož (Marek) - Lacina (C), Vacek, Benák, Němec, Bancíř, Bušek, Hrabaň, D. Suchý - Jelínek, L. Vala, Veselka, Vlach, Nguyen (A), Kraučuk, Cejpek (A), Michálek, Kolouch, Abbrent.
    Bílí Tygři Liberec: Stezka - Eichler, Balabán V. Suchý, Turský, Mečíř, Němeček - Šír, Wiencek, Solenský, Černý, Straka, Husa, Antonín, Zachar (C), Kačírek (A), Bělohorský (A).

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný - Robin Horský, Pavel Zháňal
    bahis siteleri