Trenčín – Žilina 2:1 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 2:3 (po pr.) | Poprad – Nitra 3:0 (kon.)
Zvolen – Martin 4:0 (kon.) | Košice – Skalica 3:1 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
MsHK Žilina
sk Pátek 01.03.2013, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:04:20)
     
    59:23
    Dukla v pätici bráni, hostia nie sú schopní dostať sa dopredu.
     
    59:00
    Už len minúta. Uvidíme aj predĺženie? Zmohne sa Žilina na gól? Zatiaľ to tak nevyzerá.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:30
    Na druhej strane možnosť na gól pre Stantiena, ktorý mohol doraziť do prázdnej bránky, ale netrafil to ideálne.
     
    57:01
    Žilina dala gól!
    ... ale Žilina dala gól a koriguje tak v závere stav stretnutia. Bude ešte dráma? Vznikol rýchly protiútok, po ktorom sa dostal k strele z ľavého krídla TOMÁŠ SÝKORA a Nagy nemal nárok na zákrok pre presne umiestnenú strelu. Asistencie: Milan Drevenák, Vladimír Kubus.
     
    57:00
    Dukla je živšia, ale...
     
    56:30
    Broska sa teraz po Sojčíkovej prihrávke dostal do ďalšej šance, ale jeho strelecký pokus si nenašiel cestu do bránky.
     
    55:26
    Trenčín dal gól!
    No konečne. Konečne nejaký pekný hokejový moment. TOMÁŠ KLÍMA (hoci to bol bezpochyby Otčenáš) sa dostal z rohu klziska do zakončenia na pravom kruhu, odkiaľ nechytateľne vymietol ľavý horný roh Žigárdyho bránky. Asistencia: Miroslav Habšuda
     
    54:48
    Žilina s piatimi hráčmi, puk v lapačke Žigárdyho.
     
    54:37
    A Dukla sa sama vytlačila z útočného pásma nepresnou prihrávkou Sojčíka na modrú, kde bol Bagin.
     
    54:15
    Bednárove nahodenie tečoval prd Žigárdym Mikula, ale neefektívne.
     
    53:38
    Rusnákova prihrávka našla na ľavom kruhu Rusnáka, ktorý vystrelil z prvej, ale strela mu jednoznačne nesadla.
     
    53:18
    Dukla však nehrá presilovku podľa predstáv.
     
    52:51
    Bokroš napriahol od modrej, ale Žigárdy mal čistý výhľad a puk chytá.
     
    52:43
    MsHK, Milan Varga, 2 min. zdržiavanie hry.
     
    52:33
    Otčenáš v snahe tečovať Stantienovu strelu nebol veľmi úspešný, pretože puk nemieril do priestoru žilinskej bránky.
     
    52:26
    Na ľad prišli aj nosidlá, ale Ďuriš sa v tom momente postavil a pomaly sám odkorčuľoval na striedačku.
     
    52:26
    Zaujímavý moment za bránkou Žiliny. Dvaja hráči sami seba zrazili tak, že jeden priľahol toho druhého a odniesol si to ale Oliver Ďuriš, ktorý leží a nevstáva. Nič príjemné.
     
    51:57
    Domáci fanúšikovia spievajú víťazné chorály. Za normálnych okolností by som nesúhlasil, ale Žilina vôbec nie je nebezpečná smerom dopredu.
     
    51:34
    Mikulovu strelu z veľkého uhlu vyrazil Žigárdy len pred Brosku, no jeho dorážka nemala razanciu a ani smer na to, aby mohla skončiť v bránke.
     
    50:48
    Trenčania sa opäť trošku chytajú. Bokroš teraz dvoma nahodeniami na bránku hostí pohrozil Žigárdymu, ale to prvé nedokázal tečovať Rusnák a druhý puk vyrážal samotný brankár Žiliny.
     
    50:27
    Klíma vybojoval puk za vlastnou bránkou veľmi ľahko a založil tak útok, na ktorého konci bolo zakončenie príklepom od Otčenáša. Žigárdy pozorný.
     
    49:35
    Ďurišov pokus z ľavého krídla teraz stojí za slovo, pretože puk sa po zákroku Nagya motal okolo tyčky ešte chvíľku, ale nakoniec nemala akcia žiadnu následnosť.
     
    49:05
    A zrejme to vyzerá tak, že opäť sa ostaneme pozerať len na to, čo sme videli dve tretiny. Čiže slušne povedané, z hokeja akurátne nič.
     
    48:03
    Rusnák sa ihneď po vyhratom buly snažil natlačiť pred bránku hostí a skoro sa mu to aj podarilo, no vo finálnej fáze, ktorou je koncovka, netrafil puk tak, ako by si predstavoval.
     
    46:41
    Varga sa priťuknutí od spoluhráča dostal do dobrej príležitosti na strelu, ale zaváhal a jeho pokus bol zblokovaný.
     
    45:49
    Následná šanca Imricha však bola z hľadiska veľkosti ešte väčšia. Ten sa ocitol sám na osi klziska pred bránkou, ale s pukom manévroval dovtedy, pokým sám seba nevyhnal von zo streleckého uhla.
     
    45:00
    Otčenáš sa efektívne natlačil spoza bránky pred ňu a dokázal ohroziť Žigárdyho, ten však neuhol a pevným postavením vychytal domáceho útočníka.
     
    44:12
    Klíma teraz zahral puk tak, že neviem, čo chcel svojím cieľom dosiahnuť. Dosiahol akurát tak to, že odovzdal puk hosťom.
     
    43:23
    Dukla momentálne kontroluje hru, ale neviem, či to je správne tvrdenie, pretože Žilina zasa nekladie až taký veľký odpor, aby to bolo nejako extra treba.
     
    42:40
    Pardavého nahodený puk sa dostal pred Žigárdyho do nebezpečného priestoru, a tak radšej brankár hostí skryl puk do lapačky.
     
    42:22
    Valášek vystrelil spoza obrancu ešte zo stredného pásma, Nagy vyrazil puk do rohu, z čoho následne vznikla možnosť pre Žilinu, ale nič vážnejšie to nebolo.
     
    41:54
    Tomáš Klíma sa dobre natlačil po ľavom krídle do zakončenia a tesne pred bránkou Žiliny vystrelil, ale Žigárdy mal betóny na mieste.
     
    40:52
    Tretia tretina vyzerá trošku nádejnejšie. Lelkeš sa teraz prebíjal do zakončenia, ale sám seba vystavil pri preberaní puku do ofsajdu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:30
    Filova strela vyrazená brankárom hostí, Otčenáš to však s dorážkou nevymyslel na lepšie a Dukla sa dostala zo šance von.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:39
    Rusnák sa teraz od mantinelu v útočnej tretine sťahovačkou dostal do lepšieho postavenia, zakončil, no trafil len bočnú sieť bránky Žigárdyho.
     
    38:03
    Trenčín dal gól!
    No konečne. Dočkali sme sa úvodného gólu na trenčianskom zimáku, ktorého autorom bol ROSTISLAV MAROSZ. Ten sa natlačil pred bránku z ľavej strany a pretlačil puk za Žigárdyho. Asistencia: Emil Bagin.
     
    37:13
    Teraz ďalší závar pred Žigárdym, ktorý už ležal na ľade a len hľadal puk v skrumáži, napokon to hostia vyriešili. Žeby konečne aspoň náznaky hokeja?
     
    36:39
    Najskôr Otčenáš po svojej peknej individuálnej akcii hľadal Klímu, no nenašiel ho. Následne si spoluprácu vymenili a to vyzeralo lepšie, ale teč Otčenáša nebol presný.
     
    35:52
    Markovičovu strelu od modrej vyrazil Žigárdy len pred Fila, no ten na trikrát v dobrých dorážkach neuspel.
     
    35:32
    Sojčík operoval pred bránkou po zakončení od Mikulu, ale márne, pretože k dorážke sa nedostal. Žigárdy puk držal vo výstroji.
     
    35:24
    Asi šestica hráčov sa pasovala medzi striedačkami pri mantinelu o puk a hlavný rozhodca sa na to len díval. Počkali sme 5 sekúnd, 10, následne aj 15 a po tom sa kdesi čosi podarilo puk vyškriabať spod korčulí hosťujúceho hráča. Nebolo by jednoduchšie prerušiť hru?
     
    34:41
    Marosz udržal puk na hokejke dlhšiu dobu, vozil sa s ním po celom útočnom pásme a už to vyzeralo tak, že príde nejaká presná prihrávka a zaujímavé zakončenie, ale... Mýlil som sa..
     
    33:38
    Práve okolo mňa prešla taká švárna deva, že ma zaujala viac, ako celý hokej doteraz. Ale ako rýchlo prišlo, tak aj odišla.
     
    33:03
    Videli sme zrejme prvú rýchlu kombináciu na puku medzi Filom a Klímom, ale aj tento moment musí prerušiť ofsajd.
     
    32:36
    Žilina už hrá v plnom počte. Presilovka napriek niekoľkým akým-takým pokusom veruže nič moc.
     
    31:32
    Ten istý hráč zakončoval aj následne z osi klziska a toto zakončenie bolo nádejnejšie. Ale ani z tohto mráčka nezapršalo..
     
    30:56
    Sojčíkovu strelu vyrážal Žigárdy len pred Mikulu, ale následne sa stihol presunúť a zakročiť proti dorážke.
     
    09:26
    MsHK, Ďuriš, 2 min. hákovanie. Prvýkrát vylúčený hráč hostí, prvá presilovka pre domácu Duklu.
     
    10:22
    A po ňom hneď aj Kubus približne z rovnakého miesta. Tentoraz však hostia zakončovali príklepom, Nagy zasahoval betónom.
     
    01:19
    Veľká šanca Žiliny, Sýkora vystrelil ihneď po nakorčuľovaní do útočného pásma zápästím z ľavého krídla, Nagy vyrážal puk lapačkou.
     
    11:40
    Šedivý vypálil od modrej z prvej, no trafil len pred sebou stojaceho spouhráča Drevenáka. Ten sa teraz zvíja v bolestiach a potrebuje pomôcť. Sám na striedačku nie je schopný odísť.Snáď bude v poriadku.
     
    12:06
    Sýkora sa prepracoval s pukom do útočného pásma, ale neprešiel až k bránke, pretože mu jeden z brániacich hráčov vložil do zakončenia hokejku. A následne ho capol na icing..
     
    13:04
    Videli sme gólovú šancu ! Ach, kto by to bol povedal. Z ľavého krídla prišla prihrávka pred bránku, kde bol nikým nekrytý Peter Bustin, ale juniorské skúsenosti mu nedovolili zakončiť presnejšie.
     
    14:00
    Mám tu vedľa seba kolegov - novinárov, ktorí stále niečo píšu do papierov. Zaujímalo by ma, čo, pretože nič hokejového to byť nemôže. Katastrofa. Teraz sme videli tri zakázané uvoľnenia. Ak bola prvá tretina utrpením, toto je stav tesne pred infarktom.
     
    15:00
    Úvodných päť minút druhej tretiny máme za sebou a to, čo dnes sledujeme, katastrofa. Mrzí ma, že musím písať takéto veci, ale keď sa nedá hokeji, tak o čom inom?
     
    24:20
    Teraz sme mohli počuť prvé piskoty na trenčianskom štadión z tribún. Nie žeby som to nečakal, ale myslel som, že to príde skôr.
     
    23:36
    Možno ma z biedy vykúpi Rusnák, ktorý sa snažil tečovať Bednárovu strelu od modrej, ale ten jeho teč išiel veľmi ďaleko od priestoru bránky.
     
    23:12
    Hra sa dlho neprerušila a momentálne si kladiem otázku: Dokedy ešte...?
     
    22:36
    Teraz sa ako tak dostala do šance domáca štvrtá formácia. Broska chcel nájsť pred bránkou nabiehajúceho Bustina, ale tak keby neprečítal jeho zámer a išiel od puku.
     
    22:00
    Zdá sa, že herný prejav bude ten istý aj v druhej tretine. Som zvedavý, čo nám prinesú ďalšie minúty.
     
    21:42
    Na druhej strane sme sledovali Sýkorovu strelu, ktorá však bola zblokovaný Baginom na ochrannú sieť.
     
    20:32
    Trenčania sa od úvodu druhej časti hry nasťahovaní pred bránkou hostí, ale Žigárdy nemusel zatiaľ zasahovať. Zatiaľ to je stále len po rohoch.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:40
    Klíma len nahodil puk do pásma, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu pred bránku. Žigárdy ho tak radšej prikryl do lapačky.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny. Ach, chvalabohu..
     
    18:00
    A to isté robí aj prvá formácia. Tá tiež len po rohoch, po mantineloch. Toto nie je hokej. Žiaľbohu...
     
    17:00
    A veľkej aktivite je koniec. Celé to bolo bez strely na bránku, len fyzické naťahovanie sa na mantineli v boji o puk.
     
    16:29
    Klímova formácia teraz robí závan v útočnom pásme, ale zatiaľ sa ťahajú Trenčania len po mantineloch. Tam súboje síce vyhrávajú, ale nič z toho.
     
    15:20
    A tak sa aj stalo, Trenčania prežili prvé oslabenie bez gólovej ujmy.
     
    15:12
    Strela Milana Vargu od modrej išla veľmi nepresne nad bránku, o chvíľku sa presilovky hostí skončí.
     
    14:20
    Minúta vlažnej presilovky za nami, dá sa teda povedať, že Dukla sa úspešne bráni.
     
    13:55
    Hostia to kombinujú všelijako, len nie tak, aby sa dostali k ohrozeniu domácej bránky. Napokon sa im podarilo vystreliť, ale ľahký pokus Krajčiho drží v lapačke Nagy.
     
    13:20
    Dukla, Lelkeš, 2 min. hákovanie. Prvé vylúčenie, možnosť presilovky pre hostí. Tak žeby sme konečne uvideli trošku viac vzruchu?
     
    12:34
    A teraz aj prvé nielen väčšie, ale vlastne úplne prvé ohrozenie Nagya zo strany vlkov. Brcko sa snažil dorážať ihneď po buly vyrazený puk domácim brankárom, ale netrafil zrejme puk ideálne, pretože Nagy si s ním bez problémov poradil.
     
    12:30
    Žilina bude mať buly v pásme, pretože Pardavý nestihol vyhodený puk a bol z toho icing.
     
    12:15
    Domáca aktivita štvrtej útočnej formácie bola ale zastavený ofsajdovým verdiktom, keď sa nestihol z pásma von vrátiť Bustin.
     
    11:36
    Teraz sa hostia aj na chvíľku ohriali v útočnom pásme, dokonca zabojovali na zadnom mantineli o puk, ale to bolo asi tak všetko. Zatiaľ sa to hokejom nazvať nedá dnes.
     
    11:13
    Klíma teraz naletel rýchlo za pukom do útočného pásma a z ľavého rohu sa ho snažil ešte poslať pred bránku, kam korčuľoval Filo, ale Žigárdy si dal pozor pri bližšej žŕdke.
     
    10:34
    Pekná akcia domácich, keď sa puk cez Lelkeša dostal až k Ondrejovi Mikulovi na os klziska, ale ten ako keby nechcel dať ani gól, pretože jeho strela nemala ani razanciu a a ni veľkú presnosť.
     
    09:22
    A teraz moje posledné slová potvrdil hosťujúci Kubus. Ako náhle sa mu nepodarilo dostať sa kľučkou za útočnú modrú, v momente sa otočil a šup ho späť do stredného pásma.
     
    08:28
    Hostia hrajú zatiaľ tak, že po útočnú modrú a odtiaľ, ak sa náhodou podarí, tak do pásma, ak nie, treba strážiť to stredné. Aj preto sa Trenčanom evidentne ťažšie presadzuje.
     
    07:27
    Teraz trošku krkolomný prechod do pásma od domácich, hostia sa tak ľahko zmocnili puku a spoza vlastnej bránky zakladajú útočnú akciu. Tá však bola prerušená pre ofsajd.
     
    06:29
    Dukla stále aktívnejším tímom posledných minút. Hrá sa prevažne v útočnom pásme domácich, ale Žilinčania v ňom zatiaľ veľmi dobre korčuľujú a nepúšťajú Duklu k výraznejšiemu tlaku.
     
    05:35
    Bustinova výborná práca v útočnej tretine. Pohybom oklamal Žigárdyho a snažil sa zasunúť puk spoza bránky pri opačnej žŕdke, ako brankár hostí čakal, ale domácemu útočníkovi sa nepodarilo pretlačiť puk do bránky.
     
    05:02
    Až teraz je hra prerušená, Trenčania začali hrať aktívnejšie smerom dopredu a je to poznať.
     
    04:28
    Opäť sa nám hrá dlho bez prerušenia. Teraz sa dostal Filo s pukom do pásma a ihneď po prekročení modrej vystrelil po ľade, Žigárdy jeho pokus vyráža.
     
    03:41
    Úvod stretnutia zatiaľ trošku vlažnejší. Teraz sa mohol do šance dostať Ján Pardavý, ktorý si počkal na puk na útočnej modrej, ale nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby sa vyrútil na Žigárdyho.O puk následne prišiel.
     
    02:20
    A tam ešte chvíľku ostane po tom, ako napriahol po vyhratom buly od modrej Imrich, brankár hostí puk drží pevne vo výstroji.
     
    02:13
    Od úvodneho buly je hra prvýkrát prerušená až teraz, keď sa hosťujúci vlci dopustili icingu, hra sa sťahuje pred Žigárdyho.
     
    01:36
    Tomáš Klíma sa nedostal s pukom do útočnej tretiny, keď to skúšal kľučkou na útočnej modrej. Žilinčania si však zatiaľ modrú čiaru strážia vcelku úspešne.
     
    00:30
    Prvá možnosť zaútočiť sa naskytla domácej Dukle, ale Rusnák dokoručuľoval puk nahodený do pásma neskoro a domáci o šancu prišli.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Nagy – Imrich, Bokroš, Bagin, Bednár, Markovič, Habšuda, Holenda – Pardavý, Rusnák, Marosz – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Klíma, Filo – Stantien, Broska, Bustin.

    MsHK DOXXbet Žilina: Žigárdy – Gula, Rúfus, Leško, Dlouhý, M. Varga, Šedivý, Staňo, Brcko – T. Varga, Krajči, Kokavec – Sýkora, Kubus, Surovka – Drevenák, Ďuriš, Valášek – Drábek, Jarab, Zicho.

    Rozhodca: .
     
    Príjemné sledovanie online prenosu z 53.kola hokejovej extraligy medzi Duklou Trenčín a MsHK DOXXbet Žilina, vážení športoví priatelia. Dovoľte mi, aby som vás privítal a sme radi, že ste si vybrali práve naše Onlajny.eu, prostredníctvom ktorých sa vám budeme snažiť priblížiť všetko dôležité, čo sa v zápase udeje.

    A veruže, udiať sa toho môže veľa. Všetci budeme zvedaví nielen na výsledok tohto stretnutia, ale aj na výsledky ostatných duelov. Do konca základnej časti totiž ostávajú len dve stretnutia, čo napovedá jasne. Blíži sa play-off, ktorého štvrťfinálová osmička je síce jasné, ale zďaleka tak ešte nie jej dvojice. Známa je iba jedna, keď a Banská Bystrica stretne so Zvolen. Ostatné priečky v tabuľke sú stále otvorené a okrem štvrtých Piešťan a spomínaných dvoch štvrťfinalistov nemusí mať nikto nič isté.

    Je však jasné, že Žilinčania sa do play-off nepozrú. Ale aj oni ešte majú o čo bojovať, veď pred Martinom majú náskok štyroch bodov a všetko s v závere sezóny môže ešte otočiť proti nim a do baráže tak môžu zostúpiť aj práve vlci. To by však Martin musel bez podmienky oba zápasy a vyhrať a Žilinčania naopak prehrať. V Trenčíne sa im však túto sezónu príliš nedarí, keď zatiaľ prehrali obe svoje vystúpenia pod Čákovým hradom, hoci len o gól.
    Nedarí sa však ani domácej Dukle. Tá mala od nového roka skvelú fazónu, ktorou sa rázom dostala v tabuľke vyššie, ale posledné tri prehraté zápasy po sebe jej nadobro zahatili možnosť atakovať ešte štvrté miesto. A zrejme aj to piate, na ktorom je aktuálne Skalica, hoci túto priečku ešte stále pri dobrej konštalácii hviezd môžu Trenčania získať. Potrebujú na to ale zvíťaziť nad Žilinou na tri body. Keďže ale aj tá sa bude určite snažiť získať nejaký ten bodík, aby sa vyhla už naisto baráži, zápas tak sľubuje, dúfajme, dobrý hokej.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 39. Marosz (Bagin), 56. Klíma (Habšuda) - 58. Sýkora (Drevenák, Kubus)


    HK DUKLA Trenčín: Nagy – Imrich, Bokroš, Bagin, Bednár, Markovič, Habšuda, Holenda – Pardavý, Rusnák, Marosz – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Klíma, Filo – Stantien, Broska, Bustin.
    MsHK Žilina: Žigárdy – Gula, Rúfus, Leško, Dlouhý, M. Varga, Šedivý, Staňo, Brcko – T. Varga, Krajči, Kokavec – Sýkora, Kubus, Surovka – Drevenák, Ďuriš, Valášek – Drábek, Jarab, Zicho.
    bahis siteleri