Atalanta BC – Pescara 2:1 (kon.) | Juventus – Catania 1:0 (kon.) | Chievo – Neapol 2:0 (kon.)
Cagliari – Sampdoria 3:1 (kon.) | Palermo – Siena 1:2 (kon.) | Parma – Turín 4:1 (kon.)
Inter – Bologna 0:1 (kon.) | Lazio – Fiorentina 0:2 (kon.)
konec
S. S. Lazio
0:2 (0:1)
ACF Fiorentina
Neděle 10.03.2013, 20:45 • Stadio Olimpico • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Hosté z Florencie tedy vítězí v zajímavém klání na půdě Lazia 2:0. V prvním poločase byl aktivnějším celek Vincenza Montelly a díky pěkné akci z levého křídla šel do vedení díky brance Jovetiće. Lazio se na začátku druhého poločasu nadechovalo k obratu, jenže ten nepřipustil skvěle kopnutým přímým kopem Ljajić, který v 50. minutě zvýšil. Svěřenci Vladimira Petkoviće následně byli jasně lepším celkem, jenže i přes řadu šancí to k brance nevedlo. Ve šlágru 28. kola Serie A tak vyhrála Fiorentina, která se díky zaváhání Interu dostane na čtvrtou příčku. (22:39:20)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Fiorentina na útočné polovině vybojovala přímý volný kop, jenže ten letěl z levé strany pouze na kopačky domácích. Na dnešních třech bodech by to ale pro tým kouče Montelly nemělo změnit nic.
     
    90+1
    V první nastavené minutě z celkových tří znovu ukázal skvělý zákrok Viviano proti zakončení Floccariho, který pálil v pokutovém územím po přistrčení Radua jen jeho do nohou.
     
    90
    Přímý kop rozehrál po přistrčení Luliće zkušený Mauri, jenže napálil pouze vybíhající hráče ze zdi. Lazio bude zahrávat rohový kop.
     
    89
    Na hranici pokutového území hostí fauluje Romulo snažícího se Luliće, a tak vidí žlutou kartu. Pro domácí to je nadějná příležitost.
     
    88
    Kteří následně naposledy střídají. Sissoko na trávníku nahradí na poslední desítky vteřin Borju Valera.
     
    88
    Lazio se i nadále snaží o snížení, jenže do zavřené obrany hostů to jde jen velmi těžce. Po Onaziho centru na hrot fauluje Viviana ve výskoku Kozák. Míč tak budou mít hosté z Florencie.
     
    86
    Hosté střídají. Cuadrado, který odehrál dobrý part odchází a místo něj si zahraje Romulo.
     
    85
    Další centr domácích, tentokrát ze středu hřiště posílal do vápna Onazi. Míč se odrazil na levé křídlo pro Luliće, jenže ten je chycen v ofsajdu.
     
    84
    Kombinaci domácích zakončil na pravé straně střelou Libor Kozák. Viviano si na nepříliš prudkou ránu počkal a v klidu ji chytá.
     
    83
    Nigérijec a nejmladší hráč v sestavě Lazia Onazi si míč posunul ve středu hřiště a následně prudce vypálil. Bohužel pro něj a celé Lazio ale pálí ze zhruba pětadvaceti metrů mimo Vivianovu branku.
     
    82
    Po rychlé akce hostů na levé straně posunul míč chytře patičkou Jovetić na Borju Valera, jenže ten ztroskotal hned na dalším hráči Lazia.
     
    80
    Neúnavný Lulić se na levé straně prosadil k centru do vápna, jenže ten je opět pozornou obranou Fiorentiny odvrácen.
     
    79
    Fiorentina kombinovala v zadních řadách až se směr vpřed vydal Pasqual. Toho si nejprve přidržel a potom i celkem tvrdě poslal k zemi Pereirinha, jenže sudí Gervasoni tentokrát žlutou kartu neuděluje.
     
    77
    Libor Kozák se zatím moc neprosazuje. Těžký míč mu poslal z pravé strany Pereirinha, jenže domácího hráče skvěle přeskočil Savić, který tak odvrací.
     
    75
    Právě po jedné takové už to nevydržel Cana, který velmi ostře zajel do Pizarra, a tak vidí žlutou kartu.
     
    74
    Fiorentina teď po delším čase dokáže držet domácí na jejich vlastní půlce. Dirigentskou taktovku drží Borja Valero, který si vždy narazí spoluhráče a hledá další možnosti.
     
    72
    Dobré utkání dnes hraje i hostující útočný hráč Cuadrado. Dnes si svým aktivním pohybem a dobrou kontrolou míče vysloužil snad pátý faul domácích. Tentokrát jej po souboji na pravé straně fauluje Lulić s Onazim.

    Martin Mišovec

    Branky: 20. Jovetić, 50. Ljajić

    Karty:   51. Hernanes (LAZ), 64. Dias (LAZ), 69. Gonzalez (LAZ), 75. Cana (LAZ) – 89. Romulo (FIO)


    S. S. Lazio: (4–1–4–1) Marchetti – Pereirinha, Cana, Dias, Radu – Ledesma (69. Mauri) – Ederson (46. Kozák), Gonzalez, Hernanes (57. Onazi), Lulić – Floccari.

    Trenér: Vladimir Petković

    ACF Fiorentina: (4–3–3) Viviano – Tomović, Rodriguez, Savić, Pasqual – Migliaccio, Pizarro, Borja Valero (88. Sissoko) – Cuadrado (86. Romulo), Jovetić, Ljajić (67. Llama).

    Trenér: Vincenzo Montella

    Rozhodčí: A. Gervasoni – F. Posado a C. Rocca
    bahis siteleri