Sturm Graz – Wolfsberger 4:1 (kon.) | Grödig – Wiener 3:6 (kon.) | Austria – Wacker 1:1 (kon.)
Admira – Ried 1:4 (kon.)
konec
SV Grödig
3:6 (1:1)
SC Wiener Neustadt
Sobota 31.08.2013, 19:00 • Untersberg-Arena, Grödig. • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný sobotní večer, sedmé kolo rakouské Bundesligy má dnes na programu své další zápasy. V Grödigu se střetne domácí mužstvo s Wienerem Neustadt
     
    Grödig ještě loni bojoval v nižší lize, tu však fotbalisté ze západní části Rakouska s desetibodovým náskokem ovládl a postoupili do věhlasné Bundesligy. Mezi elitou se zatím rozhodně neztrácí, z šesti odehraných zápasů jen jednou prohráli a v tabulce jsou druzí.
     
    Neustadt je s pěti body až sedmý, ale hosté mají se svým soupeřem pozitivnější bilanci. Oba týmy se zatím v soutěžních zápasech potkaly pouze třikrát a dvakrát skončil duel remízou. Poslední měření sil proběhlo před více než čtyřmi lety, kdy fotbalisté Neustadtu vyhráli na vlastním hřišti 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Grödig: Fend – Zundel, Karner, Toboga, Strobl – Leitgeb, Tschernegg – Huspek, Elsneg, Salamon – Zulechner.

    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Mimm, Wallner, Sereinig, Berger – Dobras, Hlinka – Pollhammer, Koch, Rauter – Pichlmann.

    Rozhodčí: Dintar – Braunschmidt, Tekeli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí se snaží tvořit hru, zatím jsou častěji u míče. Brankář Vollnhofer je ale zatím bez práce, po jedné z nepřesných střel pouze od své svatyně rozehrával.
     
    4
    Zundel měl na pravé straně hřiště chvilku prostoru. Svoji přihrávkou se snažil vyslat do úniku spoluhráče, jenže míč poslal přímo k nohám protivníka.
     
    7
    Zulechner vstřeliil branku, ta však pro ofsajd neplatí! Útočník číhal za obranou soupeře, na hranici vápna převzal balon a pokořil vyběhnutého gólmana. Praporek sudího však vylétl do vzduchu včas.
     
    10
    Grödig právě vstřelil branku!
    Domácí jdou v desáté minutě zápasu do vedení. Grödig vybojoval roh, udeřil však až posléze. Huspek odvedl velký kus práce na pravé straně hřiště, odkud poslal přesný pas před branku. PHILIPP ZULECNHER už měl na malém vápně jednoduchou úlohu – 1:0.
     
    12
    Domácí tým má nadále více ze hry, soupeře svírá a drží se na jeho polovině. Zundel ale nyní přihrál nepřesně, Elsneg zpracoval balon až v zámezí.
     
    14
    Pravý obránce Zundel je na trávníku hodně vidět. Vysouvá se dopředu a ze své pozice za půlící čárou diriguje hru. Fotbalisté Neustadtu jsou zatím nedůslední.
     
    15
    Koch fauloval, hostující záložník povalil na středovém kruhu k zemi protihráče. Grödig z těchto míst rozehrává.
     
    16
    Další faul se již neobešel bez karetního trestu. Žluté napomenutí dostal slovenský fotbalista v barvách Neustadtu – záložník Hlinka.
     
    19
    Domácí z následné standardky příliš nezahrozili. Míč si na střelu připravil Zulechner. Po krátké debatě se spoluhráčem vypálil přímo na bránu, jenže mířil hodně nepřesně.
     
    22
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté srovnávají se svým sokem krok. A také udeřili po rohovém kopu. Centr zprava dolétl přesně na hlavu PETERA HLINKY, který míč poslal od břevna do sítě – 1:1.
     
    24
    Zápas rázem dostal tempo, hra má po vyrovnávací trefě spád. Koch zkoušel štěstí z dvaceti metru, ale odražený balon netrefil ideálně. Míč skákal a hostující forvard jej napálil vysoko nad břevno.
     
    26
    Parádní individuální akce Zulechnera mohla vrátit domácím těsný náskok! Útočník se na hranici šestnáctky obtočil kolem obránce a prudce vypálil. Brankář Vollnhofer zůstal stát a vůbec nereagoval. Měl štěstí, míč se totiž otřel o pravou tyč.
     
    27
    Další šance Grödigu! Ale hosty tentokrát zachránil skvělý Vollnhofer, jenž tygřím skokem vyrazil ostrý projektil Leitbega z poměrně ostrého úhlu.
     
    29
    Tschernegg zůstal ležet vinou cizího zavinění na hřišti. Neustadt opět nestíhá a pomohl si nedovoleným zákrokem. Domácí zůstanou u míče, v těchto minutách mají jasnou převahu.
     
    31
    Vollnhofer se rozhodně nenudí. Před malým okamžikem sice balon nezasáhl, i tak se ale pořádně prolétl vzduchem. Elsneg vypálil pár kroků před vápnem a kulatý nesmysl prosvištěl zhruba půl metru nad břevnem.
     
    32
    Huspek u postranní čáry nepustil Kocha do útoku, domácí hráč srazil míč do zámezí. Neustadt bude alespoň na vlastní polovině vhazovat.
     
    34
    Hráči Grödigu si se svým sokem pohrávají jako kočka s myší. Ovšem domácím chybí štěstí, Zundel se parádně uvolnil a z dvaceti metrů vypálil. Hlinka jej stíhal marně, naštěstí pro hosty měla střela opačnou faleš.
     
    37
    Žlutá karta pro Dobrase. Ten spadl před domácím pokutovým územím a dožadoval se přímého kopu. Rozhodčí Dintar byl ale jiného názoru a Dobrase potrestal za simulování.
     
    39
    Další pokus z dálky. A Vollnhofer se opět prolétl vzduchem! Balon z kopačky Salomona však orazítkoval pouze reklamní mantinel vedle jeho brány.
     
    42
    Hosté krátce před koncem první půle střídají. Trávník opustil Berger, opačným směrem peláší Mally.
     
    45
    Remo Mally vidí ihned od rozhodčího žlutou kartu. Svůj skluz nenačasoval příliš dobře, padl přímo pod nohy Elsnega. Domácí mají navíc k dispozici standardku z velice výhodné pozice.
     
    45+1
    Nacvičený signál domácím nevyšel. Salomon místo očekávané střely pouze přiťukl míč spoluhráči, z celé akce ale nakonec nic nebylo. Vollnhofer bude rozehrávat.
     
    První poločas skončil.
     
    Skóre po pětačtyřiceti minutách hry je vyrovnané. Domácí mají ale jasnou herní převahu, soka po většinu času přehrávali. Měli i několik dalších šancí ke skórování, ovšem střely buď zlikvidoval hbitý Vollnhofer nebo mířili těsně vedle.
     
    Netrpěliví domácí už přešlapují na trávníku. Soupeř se zřejmě zdržel v kabině, hostující kouč asi neměl ke svým svěřencům po první půli příjemný proslov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tyč! Domácí se okamžitě vrhli kupředu a po několika vteřinách hry mohli slavit. Jenže Grödigu opět chyběly centimetry, prudkou přihrávku usměrnil Elsneg z hranice malého vápna jen do brankové konstrukce.
     
    47
    O chvilku později si na centr zprava nabíhal Salomon. Číhal u vzdálenější tyče, ale pas byl příliš rychlý a skončil až v zámezí.
     
    49
    Grödig právě vstřelil branku!
    Zasloužený gól. Domácí se dočkali, svůj tlak přetavili ve druhý zásah. Zundel posadil svůj centr na hlavu PHILIPPA ZULECHNERA, který i v protipohybu poslal míč přesně k tyči. Vollnhofer byl krátký, míč zapadl přesně do dolního růžku – 2:1.
     
    51
    Hlinka i přes hrozbu druhé žluté karty fauloval. Hostům jistě zatrnulo, záložníkův prohřešek by se dal ocenit dalším napomenutím. Sudí ale trest neudělil.
     
    54
    Z následné standardky trefil Leitgeb jen hráče ve zdi, od kterého se kulatý nesmysl odrazil mimo Vollnhoferovu bránu. Domácí budou alespoň zahrávat roh.
     
    58
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Hosté jsou dnes neuvěřitelně produktivní! Přestože se prakticky pořád brání, tak dvakrát utekli do útoku a soupeře zaskočili. Rauter nabral rychlost na levé straně a poslal míč THOMASI PICHLMANNOVI, který vnikl do pokutového území a propálil Fenda. Obranný skluz Strobla už přišel pozdě – 2:2.
     
    61
    Hostující trenér střídá. Dobrase nahradil Freitag.
     
    64
    Hosté bezesporu ožili, druhá branka jim vlila krev do žil a začínají hrozit. Po přihrávce Mimma si připsal střelecký pokus Hlinka, ovšem branku minul.
     
    68
    První žlutá karta pro domácího hráče, potrestaný byl Zundel.
     
    69
    Huspek ještě stihl balon u rohového praporku. Jeho pohled ihned směroval do vápna, kam posléze také odcentroval. Ale balon odvrátila hostující obrana.
     
    71
    Střídání v domácím táboře. Utkání předčasně končí pro Tschernegga, jehož nahradil Correa.
     
    73
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Gólman Fend loví balon ze své sítě potřetí, hosté otáčí stav zápasu a vedou 3:2. S hlavičkou Hlinky si ještě domácí brankář poradil, ale na dorážku DENNISE MIMMA už byl krátký. Míč spadl obloučkem do brány.
     
    75
    Correa měl na svém čele vyrovnání! Strobl našel nového muže na hřišti krásně nadýchaným centrem a Correa trkl do míče na úrovní penaltového puntíku. Stadionem to jen zahučelo, balon mířil těsně vedle.
     
    77
    Domácí budou pokračovat v kombinaci, jelikož Elsneg byl o míč připraven nedovoleným způsobem. Grödig je v těžké situaci, byl jasně aktivnější a dvakrát vedl. Jenže nyní ztrácí a čas se krátí.
     
    80
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Druhý gól DENNISE MIMMA v dnešním utkání. Hostující tým má náskok dvou branek a míří za tříbodovým vítězstvím. Mimm dostal přesný pas do běhu od Kocha, z pravé strany pokutového území se už nemýlil – 2:4.
     
    82
    Střídání na obou stranách. Hřiště opouští domácí Toboga, který pustil do pole Trdinu. Trenér Neustadtu stahuje Pichlmanna, místo něj spěchá do pole Witteveen.
     
    83
    Grödig právě vstřelil branku!
    To je přestřelka! Míč skončil v sít už posedmé, domácí sedm minut před koncem snižují na rozdíl jediné trefy. Závěr zápasu nabízí drama. TADEJ TRDINA byl na hřišti pouze pár vteřin, přesto vyskočil v šestnáctce nejvýše a pokořil Vollnhofera – 3:4.
     
    85
    Dočká se ještě domácí výběr vyrovnání? Fotbalisté Grödigu jsou častěji v držení míče a drží se na polovině soupeře, do těsné blízkosti branky se ovšem tentokrát příliš nedostávají.
     
    89
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Další trefa hlavou a navíc opět od hráče, který na trávníku pobyl pouze chvíli. DAVID WITTEVEEN byl úplně sám před Fendem a s centrem Rautera si poradil na jedničku. Hosté vedou 5:3!
     
    90+2
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Hattrick! Tak to je závěr zápasu jako hrom, hosté nastříleli za necelý druhý poločas svému soupeři pět gólů. DENNIS MIMM se prosazuje potřetí, laxní obrana mu ve vlastní šestnáctce nevěnovala příliš pozornosti. Frustrovaný gólman Fend se zlostným výrazem ve tváři ihned vystartoval za vlastními obránci – 3:6.
     
    Konec zápasu.
     
    Parádní bitva je u konce. Domácí nakonec schytali šestibrankový příděl, byť dvakrát vedli a především v první půli protivníka jednoznačně přehrávali. Jenže Neustadt dvakrát udeřil z protiútoku a domácí obrana se rázem rozpadla. Jen v posledních deseti minutách slavili hosté čtyřikrát! Dennis Mimm navíc zkompletoval hattrick. Přeji příjemný zbytek večera. (21:02:38)

    Lukáš Šonský

    Branky: 10. Zulechner, 49. Zulechner, 83. Trdina – 22. Hlinka, 58. Pichlmann, 73. Mimm, 80. Mimm, 89. Witteveen, 90+2. Mimm

    Karty:   68. Zundel (GRD) – 16. Hlinka (WIE), 37. Dobras (WIE), 45. Mally (WIE)


    SV Grödig: Fend – Zundel, Karner, Toboga (82. Trdina), Strobl – Leitgeb, Tschernegg (71. Correa) – Huspek, Elsneg, Salamon – Zulechner.
    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Mimm, Wallner, Sereinig, Berger (42. Mally) – Dobras (61. Freitag), Hlinka – Pollhammer, Koch, Rauter – Pichlmann (82. Witteveen).

    Rozhodčí: Dintar – Braunschmidt, Tekeli.
    bahis siteleri