Lierse – Standard 0:5 (kon.) | Anderlecht – Cercle Bruggy 2:1 (kon.) | Genk – Leuven 3:0 (kon.)
Kortrijk – Waregem 1:1 (kon.)
konec
Lierse SK
0:5 (0:1)
Standard Lutych
Neděle 01.12.2013, 14:30Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Belgická Jupiler Leauge ma ná programu své další kolo. V něm přivítá Lierse SK na domácí půdě vedoucí celek tabulky, tedy Standard Lutych. Hosté zatím získali 37 bodů, domácí družina má na jedenáctém místě 18 bodů. Potvrdí Lutych roli favorita, nebo zůstanou body na domácí půde? Úvodní výkop je naplánován na 14:30.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    V úvodu utkání drží míč na svých kopačkách domácí fotbalisté. Pohybují se však v okolí středového kruhu.
     
    2
    Domácímu borci byl odpískán nedovolený zákrok, Vainquer se provinil mírným přistrčením soupeře. Lierse bude rozehrávat.
     
    4
    Traore se pokoušel obhodit beka Lierse, avšak to se mu nepovedlo. Míč doputoval za autovou čáru.
     
    5
    Ránu z pravé strany hrací plochy vytěsnil Goris na rohový kop. Z něho pak domácí nepřipravili hostujícím fotbalistům žádné nebezpečí.
     
    6
    Velmi ostrý zákrok. Michy Batshuayi nekompromisním skluzem zlikvidoval soupeře, který zůstává ležet na hrací ploše. Domácí borec obdržel žlutou kartu, za kterou může být ještě rád.
     
    7
    Další nepřijemný střet, Lutych vlétl do utkání zostra. Na trávníku nyní leží Van Damme, jehož situace také nevypadá dobře. Za postranní čarou se již rozcvičuje náhradník Lierse. Uvidíme, zda jej bude potřeba.
     
    9
    Batshuayi procházel cvhíli hostující obranou jako nůž máslem, avšak v poslední chvíli jej hostí odzbrojili.
     
    10
    Domácí opět drží balon, o dalekonosnou střelu se nyní pokoušel Van Damme. Kapitán Lutychu ale nezamířil přesně.
     
    12
    Další žlutá karta, nyní je za ostr skluz potrestán hostující Hossam Ghaly (LRS).
     
    13
    Nebylo daleko k úvodní brance utkání! Do středu hřiště si seběhl Losada, který poté táhlou střelou jen těsně minul pravou tyč domácí svatyně. Při Lutychu stálo štěstí.
     
    14
    Dlouhý centr zálohy Standardu nikdo nevyslyšel, a tak "kulatý nesmysl" doputoval až za úroveň brankové čáry. Goris bude vykopávat.
     
    15
    Standard právě vstřelil branku!
    Lutych se ujímá vedení! Na hranici ofsajdové pasti vložil do centru nohu MICHY BATSHUAYI. Útočník Standardu pak obloučkem přehodil bezmocného Gorise.
     
    16
    Podruhé se míč ocitl v síti Lierse. Tentokráte ale již ofsajd byl zapískán, pomezní sudí jsou zatím v dnešním duelu velice pozorní.
     
    17
    Domácí Menga nestihl prudký pas, díky čemuž bude vhazovat Standard. Hosté jsou zatím jednoznačně lepším celkem.
     
    19
    Volný přímý kop z kopačky Ghalyho zamířil pouze do rukavic připraveného Kawashimy. Brankář Lutychu poté rozehrál dlouhým výhozem.
     
    21
    Přímý kop hostí ze zhruba pětadvaceti metrů zamířil těsně vedle levé tyče. Goris ale raději dráhu míče jistil a předvedl parádní robinzonádu.
     
    23
    Další pokus Batshuayiho končí v náručí domácí mága. Ten se následně snažil poslat své spoluhráče do protiútoku, ale nebyl úspěšný.
     
    24
    Van Damme se dle sudího provnil nedovoleným zákrokem, a tak budou na útočné polovině rozehrávat hosté. Kapitán Lutychu navíc obdržel žlutou kartu, nejspíše za protesty.
     
    26
    Na trávníku se přiostřuje, další faul domácí družiny. Spíše než o faul se jednalo o nezaviněnou srážku, po které bude rozehrávat Lierse. Hosté se nakonec dostali i ke střele, která ale pozbývala nebezpečné parametry. Odkop Standardu.
     
    28
    Lierse bude znovu rozehrávat. Žádné nebezpečí pro domácí se ale nekonalo, fotbalisté v černých dresech jsou zatím bezzubí.
     
    29
    Van Dammův rohový kop pouze prosvištěl velkým vápnem, žádný ze spoluhráčů na něj nedosáhl.Hosté budou mít autové vhazování.
     
    31
    M'Poku se probojoval do nebezpečné pozice na hranici pokutového území, odkud ale střelou z otočky zamířil vysoko nad. Gorisovi se stačilo za ránou pouze ohlédnout.
     
    32
    Po svižné kombinaci zakončoval Batshuayi, který je dnes velmi při chuti. Míč byl sražen na rohový kop, který opět příliš nebezpečí nepřinesl.
     
    33
    Druhý roh v pořadí se do vápna dostal. Tam ale byla přerušena hra, neboť si hlavní arbitr všiml hostující ruky. Odkop Lierse zajistí gólman Goris.
     
    35
    Po pdelší době v ofenzivní snažení Lierse. Centr Losady z pravé strany byl ale odvrácen do bezpečí.
     
    36
    Domácí poprvé v dnešním utkání střídají. Hřiště opouští Thomas Wils, nahradí jej Rachid Bourabia.
     
    37
    M'Poku z levé strany zamířil opět mimo. Utkání zatím postrádá jakékoliv tempo, jedná se spíše o taktický boj.
     
    39
    Domácí stupňují aktivitu, snaží se především napadat. Lutych si ale s touto změnou herního stylu poradil bez sebemenších potíží.
     
    40
    Přetažený centr Mengy končí v zámezí. Kawashima bude vykopávat.
     
    41
    Po nedovoleném zákroku Lierse budou rozehrávat hosté. Ghaly se do Batshuayiho, tedy jediného střelce utkání, opřel velmi důrazně.
     
    43
    Velká příležitost domácích, nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno. Losada nikým nehlídán prošel až k hranici velkého vápna, odkud se pokoušel zamířit do levého horního rohu branky. Projektil ale putoval zhruba 20 centimetrů od levé tyče.
     
    44
    Již několikátý rohový kop Lutychu, který chtěl z voleje napálit do branky jeden z domácích obránců. Míč ale srazila defenziva Lierse Následný protiútok skončil v zámezí.
     
    45
    K základní hrací době úvodní půle se bude nastavovat rovná minuta.
     
    45+1
    Závěr poločasu se odehrává v oklí středového kruhu, ani jedno z mužstev se již nikam nežene.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první půle, která příliš fotbalové krásy nepřinesla. Jediným střelcem duelu je zatím Michy Batshuayi. V závěru půle mohlo být vyrovnáno, avšak Losada nezamířil z dobré pozice přesně. Do druhého poločasu si tak Lutych odnáší těsné vedení. Jak se bude souboj vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!
    Střely celkem: 4:5
    Střely na branku: 0:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dlouhý centr Lierse neprošel, Van Damme jej odvrátil za autovou čáru. Domácí družina tak bude vhazovat.
     
    47
    Pronikající Menga byl zastaven hostujícím obráncem. Ačkoliv se fanoušci i sám hráč zlobí, sudí v tomto zákroku neshledal nic, co by bylo v rozporu s pravidly.
     
    49
    V ohcozech to jen zašumělo, Standard byl blízko druhé brance. Po "tukecu" hostující zálohy se dostal k zakončení Ezekiel, který důkladně protáhl Gorise. Balon si ale cestu mezi tři tyče nenalezl.
     
    50
    Standard právě vstřelil branku!
    Nyní se již ale domácí prosazují. Van Damme přihrál na hranici pokutového území, odkud z otočky ranou k levé tyči navýšil vedení Lutychu svým druhým gólem v utkání MICHY BATSHUAYI.
     
    51
    Opět se žlutí na straně Lierse, do notýsku rozhodčího je zapsán domácí William Vainqueur (LRS).
     
    53
    Utkání se poněkud přiostřuje. Zadák Lutychu doslova sestřelil domácího záložníka, který bude posléze rozehrávat volný kop. Karetní trest ale v tomto případě nebude udělen.
     
    55
    M'Poku vyzval dlouhým centrem spoluhráče k hlavičke, leč nikdo si cestu k letícímu balonu nenalezl. Následně se domácí dlouhým odkopem osvobodili.
     
    56
    Po drobném zákroku ve střdovém kruhu bude rozehrávat Lierse, které tak získalo výhodu balonu. Lutych je ale momentálně lepším mužstvem, a to především v kombinaci.
     
    57
    Lierse přece jenom sevřelo svého soka, avšak ke střele se nedostalo. Hosté poté odkopli míč do klidných vod.
     
    58
    Bourabia si seběhl na přihrávku do středu pole, odkud z voleje vypálil pouze do připravení náruče Kawashimy. Pro hostujícího gólmana byl tento pokus lahůdkou.
     
    60
    Při Standardu stálo štěstí! Lierse se rychlou kombinací dostalu za obranu Lutychu, kde operoval především Dolly Menga. Domácí útočník ale tváří v tvář Kawashimovi neuspěl, přízemní střela zamířila mimo branku. Toto může Lierse mrzet.
     
    61
    A další zprvu nadějně vypadající akce domácí družiny, tentokráte hledal kopačky zástupců svého mužstva Wanderson. Hosté se ale stačili zakročit.
     
    63
    Dochází ke střídání na straně Lierse, Traoreho nahradil Yaser.
     
    Hnedle vzápětí i druhé střídání. Ze hřiště odchází Bulot, nastupuje Mujangi.
     
    63
    Lutych posílá na hrací plochu čerstvé síly, De Sarta nahradí Buyens.
     
    65
    Domácí se pokoušejí opět dobývat branku Lutychu, avšak zatím se jim to nedaří. Obrana hostí je pozorná.
     
    67
    Po nedovoleném zákroku Van Damma následuje penalta! Kapitán Lutychu zezadu podrazil Yasera. Může být rád, že neobdržel druhou žlutou kartu.
     
    68
    Losada ale neproměňuje, Kawashima vystihl směr střely a vynikajícím skokem zabránil snížení stavu.
     
    69
    Žlutá karta na straně Standardu, za ostrý skluz je potrestán M'Poku (STA).
     
    71
    Přímý kop z poměrně velkého úhlu se domácím nevydařil, nepříjemný balon odvrátila defenziva Lutychu.
     
    73
    Standard právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají další branku. Batshuayi se nyní octl v roli nahrávače, když poslal přesný balon do běhu WILLIAMU VAINQUEUROVI. Ten posléze rozvlnil síť domácí branky.
     
    75
    Lierse i nadále bojuje na útočné polovině. V právě probíhajících minutách se projevuje odlišná kvalita obou mužstev. Lutych pohodlně kontroluje hru a čeká na chybu soupeře.
     
    77
    V síti Lierse se mohl třepotat další balon, Van Dammův pas sice M'Poku vystihl, avšak následně napálil pouze prvního před sebou stojícího obránce.
     
    79
    Hraje se převážně ve středu hrací plochy, Lutych pohodlně kontroluje své jednoznačné vedení.
     
    80
    Nenápadný střelecký pokus vypadl Kawashimovi z náručí, bude se tak kopat rohový kop. Z něj ale žádné nebezpečí pro hostující družinu nevyvstalo.
     
    81
    Lutych využívá i poslední možnost střídání, De Camargo nahrazuje dvjonásobné střelce dnešního duelu, tedy Michy Batshuayiho.
     
    83
    Žlutou kartu obdržel Lauren Ciman, který si pravděpodobně spletl sport. Ukázkový bodyček připomínal spíše utkání.
     
    84
    Standard právě vstřelil branku!
    Čtvrtý gól hostí, utkání začíná zavánět debaklem! IGOR DE CAMARGO obdržel přihrávku, přiblížil se domácí bráně a střelou bezi nohy Gorise navýšil vedení Lutychu. Nutno ale podotknout, že branka padla z ofsajdu, který pomeznímu sudímu unikl.
     
    86
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně smršť v podání Lutychu. PAUL-JOSÉ M'POKU si seběhl na hranici velkého vápna a střelou k levé tyči přidal již pátou branku svého mužstva.
     
    87
    Hosté ale budou oslabeni! William Vainqueur obdržel za svůj neohrabany kop do obličeje soupeře druhou žlutou kartu, vinou které musí předčasně opustit utkání.
     
    88
    Další kombinace hostí brankou neskončila, pas napříč šíří hřiště odvrátila domácí defenziva.
     
    90
    Lierse se pokouší cosi vymyslet na útočné polovině, avšak neúspěšně. Hosté jsou při obranné činnosti velmi pozorní.
     
    90
    Sudí nastaví k základní hrací době pouhou minutu.
     
    90+1
    Nedovolený zákrok Lutychu dává Lierse příležitost v podobě přímého kopu, který domácí rozehráli nakrátko. Následná rána se neujala. Standard bude vykopávat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhý poločas přinesl velmi dobrou podívanou, Lutych v něm skóroval hned čtyřikrát. Svého soka z Lierse tak zdolal jednoznačně 5:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely celkem: 8:11
    Střely na bránu: 2:8 (16:26:22)

    Libor Kucza

    Branky: 15. Batshuayi, 50. Batshuayi, 73. Vainqueur, 84. Camargo, 86. M'Poku

    Karty:   12. Ghaly (LRS), 51. Vainqueur (LRS) – 6. Batshuayi (STA), 24. Damme (STA), 69. M'Poku (STA), 83. Ciman (STA)   87. Vainqueur (STA)


    Lierse SK: Goris – Corstjens, Ghaly, Hoefkens, Losada, Menga, Saidi, Swinkels. Traore (63. Yaser), Wanderson, Wils (36. Bourabia)
    Náhradníci: Berezowski, Bourabia, Diomande, Faraq, Hairemans, Lambot, Yaser

    Standard Lutych: Kawashima – Arslangic, Batshuayi (81. De Camargo), Ciman, De Sart (63. Buyens) , Ezekiel, M'Poku, Bulot (63. Mujangi), Vainqueur, Van Damme
    Náhradníci: Ben Haim, Buyens, Carcela-Gonzalez, de Camargo, Mujangi, Stam, Thuram-Ulien
    bahis siteleri