Lierse – Standard 0:5 (kon.) | Anderlecht – Cercle Bruggy 2:1 (kon.) | Genk – Leuven 3:0 (kon.)
Kortrijk – Waregem 1:1 (kon.)
konec
Lierse SK
0:5 (0:1)
Standard Lutych
Neděle 01.12.2013, 14:30Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    87
    Hosté ale budou oslabeni! William Vainqueur obdržel za svůj neohrabany kop do obličeje soupeře druhou žlutou kartu, vinou které musí předčasně opustit utkání.
     
    86
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně smršť v podání Lutychu. PAUL-JOSÉ M'POKU si seběhl na hranici velkého vápna a střelou k levé tyči přidal již pátou branku svého mužstva.
     
    84
    Standard právě vstřelil branku!
    Čtvrtý gól hostí, utkání začíná zavánět debaklem! IGOR DE CAMARGO obdržel přihrávku, přiblížil se domácí bráně a střelou bezi nohy Gorise navýšil vedení Lutychu. Nutno ale podotknout, že branka padla z ofsajdu, který pomeznímu sudímu unikl.
     
    83
    Žlutou kartu obdržel Lauren Ciman, který si pravděpodobně spletl sport. Ukázkový bodyček připomínal spíše utkání.
     
    81
    Lutych využívá i poslední možnost střídání, De Camargo nahrazuje dvjonásobné střelce dnešního duelu, tedy Michy Batshuayiho.
     
    77
    V síti Lierse se mohl třepotat další balon, Van Dammův pas sice M'Poku vystihl, avšak následně napálil pouze prvního před sebou stojícího obránce.
     
    73
    Standard právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají další branku. Batshuayi se nyní octl v roli nahrávače, když poslal přesný balon do běhu WILLIAMU VAINQUEUROVI. Ten posléze rozvlnil síť domácí branky.
     
    69
    Žlutá karta na straně Standardu, za ostrý skluz je potrestán M'Poku (STA).
     
    68
    Losada ale neproměňuje, Kawashima vystihl směr střely a vynikajícím skokem zabránil snížení stavu.
     
    67
    Po nedovoleném zákroku Van Damma následuje penalta! Kapitán Lutychu zezadu podrazil Yasera. Může být rád, že neobdržel druhou žlutou kartu.
     
    63
    Lutych posílá na hrací plochu čerstvé síly, De Sarta nahradí Buyens.
     
    Hnedle vzápětí i druhé střídání. Ze hřiště odchází Bulot, nastupuje Mujangi.
     
    63
    Dochází ke střídání na straně Lierse, Traoreho nahradil Yaser.
     
    60
    Při Standardu stálo štěstí! Lierse se rychlou kombinací dostalu za obranu Lutychu, kde operoval především Dolly Menga. Domácí útočník ale tváří v tvář Kawashimovi neuspěl, přízemní střela zamířila mimo branku. Toto může Lierse mrzet.
     
    51
    Opět se žlutí na straně Lierse, do notýsku rozhodčího je zapsán domácí William Vainqueur (LRS).
     
    50
    Standard právě vstřelil branku!
    Nyní se již ale domácí prosazují. Van Damme přihrál na hranici pokutového území, odkud z otočky ranou k levé tyči navýšil vedení Lutychu svým druhým gólem v utkání MICHY BATSHUAYI.
     
    43
    Velká příležitost domácích, nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno. Losada nikým nehlídán prošel až k hranici velkého vápna, odkud se pokoušel zamířit do levého horního rohu branky. Projektil ale putoval zhruba 20 centimetrů od levé tyče.
     
    36
    Domácí poprvé v dnešním utkání střídají. Hřiště opouští Thomas Wils, nahradí jej Rachid Bourabia.
     
    24
    Van Damme se dle sudího provnil nedovoleným zákrokem, a tak budou na útočné polovině rozehrávat hosté. Kapitán Lutychu navíc obdržel žlutou kartu, nejspíše za protesty.
     
    15
    Standard právě vstřelil branku!
    Lutych se ujímá vedení! Na hranici ofsajdové pasti vložil do centru nohu MICHY BATSHUAYI. Útočník Standardu pak obloučkem přehodil bezmocného Gorise.
     
    13
    Nebylo daleko k úvodní brance utkání! Do středu hřiště si seběhl Losada, který poté táhlou střelou jen těsně minul pravou tyč domácí svatyně. Při Lutychu stálo štěstí.
     
    12
    Další žlutá karta, nyní je za ostr skluz potrestán hostující Hossam Ghaly (LRS).
     
    6
    Velmi ostrý zákrok. Michy Batshuayi nekompromisním skluzem zlikvidoval soupeře, který zůstává ležet na hrací ploše. Domácí borec obdržel žlutou kartu, za kterou může být ještě rád.

    Libor Kucza

    Branky: 15. Batshuayi, 50. Batshuayi, 73. Vainqueur, 84. Camargo, 86. M'Poku

    Karty:   12. Ghaly (LRS), 51. Vainqueur (LRS) – 6. Batshuayi (STA), 24. Damme (STA), 69. M'Poku (STA), 83. Ciman (STA)   87. Vainqueur (STA)


    Lierse SK: Goris – Corstjens, Ghaly, Hoefkens, Losada, Menga, Saidi, Swinkels. Traore (63. Yaser), Wanderson, Wils (36. Bourabia)
    Náhradníci: Berezowski, Bourabia, Diomande, Faraq, Hairemans, Lambot, Yaser

    Standard Lutych: Kawashima – Arslangic, Batshuayi (81. De Camargo), Ciman, De Sart (63. Buyens) , Ezekiel, M'Poku, Bulot (63. Mujangi), Vainqueur, Van Damme
    Náhradníci: Ben Haim, Buyens, Carcela-Gonzalez, de Camargo, Mujangi, Stam, Thuram-Ulien
    bahis siteleri